Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel PL: West Ham har kjempetrøbbel mot Liverpool
Oddssingel 2. bundesliga:
Møller Dæhli mot opprykk
Målscorerspill NHL:
Seguin har funnet scoringsformen
V65 Leangen:
Seiersmaskinen fortsetter å vinne
V64 Axevalla:
Frekk banker i strålende V64-omgang
Flax:
Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Det er ingen tvil om at mandagens store høydepunkt på Langoddsprogrammet er Premier League-kampen mellom West Ham og Liverpool. Men det spilles flere meget interessante kamper. I Serie A skal både Lazio og Atalanta ut i bortekamper, mens St. Pauli og Mats Møller Dæhli kan ta seg opp på direkte opprykksplass om de vinner kveldens toppkamp hjemme mot Union Berlin. I tillegg er det kamp i La Liga, og det er også en god del ishockey på menyen. Natt til tirsdag spilles det fire kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 117 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Rayo Vallecano – Leganés H 2,45 (spillestopp kl 20.55)
Nedrykksduell i La Liga. Rayo Vallecano, som er under nedrykksstreken, møter Leganés som ligger på plassen over nedrykksstreken. Begge lagene har 23 poeng, og bare målforskjellen skiller dem på tabellen før mandagens kamp.

Madrid-lagene møter hverandre for fjerde gang denne sesongen. Leganés har hatt overtaket så langt. De vant det omvendte oppgjøret i oktober 1-0, og de har også slått ut Rayo Vallecano fra Copa del Rey. Den gangen vant de også 1–0 hjemme på Estado Municipal de Butarque, mens bortematchen endte 2–2.

Rayo virket fortapt i bunnen av La Liga-tabellen i starten av desember, men de har vist fremgang de siste to månedene. Nå har laget vunnet fire av de fem siste kampene, og det har gitt Madrid-klubben håp om å overleve i den spanske toppdivisjonen denne sesongen.

Det er særlig hjemme på Estadio de Vallecas at Rayo har imponert. De har nemlig ikke tapt på hjemmebane siden starten av november. I forrige hjemmekamp slo de Alaves 1–0.

Leganés var ventet å havne i nedrykkssonen denne sesongen, men de har potensial til å holde seg i toppdivisjonen. Formen er så som så. De har kun vunnet én av de siste syv kampene.

Samtidig har Madrid-klubben vært brukbare defensivt. Sist helg skuffet de med kun å klare uavgjort hjemme mot Eibar, og i den kampen var de egentlig heldige som klarte å ta ett poeng. De lå nemlig under 0–2 til pause.

Denne kampen er spesiell på flere måter. Ikke bare er det et Madrid-derby, men det er også en sekspoengskamp i nedrykkssonen. De laget som taper havner bakpå i nedrykkskampen.

Rayo mangler Elustondo som er skadet, i tillegg er Di Santo usikker. Santi Comesana og Bebe er begge suspendert. Gjestene mangler Szymanowski og Munoz, mens Carillo er tvilsom. Skadefraværene skal ikke ha så mye å si, tror jeg.

I Copa del Rey-kampene stilte begge lagene noe redusert, så det er vanskelig å lese for mye av de to matchene. Jeg synes det er mer interessant å se på resultatene til de to klubbene de siste ukene, og prestasjonene de har levert der. Rayo er definitivt det laget som har vist best form. I tillegg er det verdt å merke seg at Leganés er blant de dårligste bortelagene i ligaen. Bare bunnlaget Huesca har tatt færre poeng på bortebane enn dem.

De har tapt de tre siste bortekampene i alle turneringer, og de står med bare én seier på 26 bortematcher i La Liga. Det alene er grunn god nok til å satse pengene på Vallecano-laget.

Det som ytterligere styrker et tips på Rayo er at formtabellen viser at kun Barcelona har tatt flere poeng på de fem siste kampene enn klubben fra arbeiderbydelen i Madrid.

Jeg har også latt meg imponere av Raul De Tomas. Spilleren som er lånt inn fra storebror Real Madrid har scoret ni mål i La Liga. Jeg stoler på Rayo til finfine 2,10 i odds. Denne kan spilles som singel, men jeg spiller Rayo i et dobbeltspill.

Las Palmas – Real Zaragoza H 1,75 (spillestopp kl 20.55)
Las Palmas vil med seier i mandagens hjemmekamp på ferieøyen klatre opp på 35 poeng, og da er de kun seks poeng bak Alcorcon som innehar den siste opprykkskvalikplassen. Det burde være motiverende.

Med et tap i mandagens kamp vil Gran Canaria-laget antakeligvis være helt hektet av i opprykkskampen, og da vil de ikke ha noe å spille for resten av sesongen.

Las Palmas klarte bare 0–0 mot bunnlaget Gimnastic i forrige serierunde. Det var en svak prestasjon, særlig siden de spilte med én mann mer på banen de siste 20 minuttene av kampen. Gjestene fra ferieøyen var riktignok et lite hakk bedre enn motstanderen, men de klarte likevel ikke å score mot tabelljumboen.

På hjemmebane har de imidlertid vært sterke. De er fortsatt ubeseiret etter elleve hjemmekamper. Statistikken viser 5-6-0 og 19–6 i målforskjell. Det er bare Deportivo La Coruna som har sluppet inn færre mål på hjemmebane enn Las Palmas.

Etter to kamper uten seier slo Zaragoza tilbake i forrige serierunde. Da vant de 2–0 mot Real Oviedo, men begge scoringene kom på tampen av kampen. Vazquez satte inn to mål i løpet av de siste 15 minuttene.

Vertene mangler stopperen Cal, midtbanespillerne Castellano og de Galarreta og offensive Blum. Zaragoza må fortsatt klare seg uten stopperen Grippo som er skadet.

Zaragoza er et relativt svakt bortelag. De slipper inn mer mål borte enn hjemme. Las Palmas har vært solide når de har spilt foran sine egne fans, og de skal være i stand til å ta tre poeng i denne kampen. Oddsen er 1,75. Det funker fint i spansk mandagsdobbel.

Mandagens dobbelttips er Rayo Vallecano + Las Palmas. Denne kombinasjonen belønnes med 3,63 i odds. Spillestopp er klokken 2055.