*Nettavisen* Sportspill.

Hjemmeseire i øst

Foto: SRDJAN SUKI (EPA)

Gode sjanser for Georgia og Russland. Her er dagens andre oddstips.

02.09.11 10:25

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Vi stoler på Bo og Bo
V5 Jarlsberg: Frode Hamre fortsetter suksessen
Oddstips 1: Vi forventer nederlandsk storseier
Oddstips 2: Russland og Georgia spilles

Tipping: Klarer vi 12 rette på EM-kupongen?

Sjekk også: Lesernes oddstips

Langoddsen byr på usedvanlig mye spenning denne fredagen. Vi tilbys 41 objekter, fordelt på noe friidrett, 3. divisjon og engelsk Conference, men først og fremst landskamper i fotball, både EM-kvalifisering og privatkamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
21. Norge - Island (0-1) U

Norge overbeviste mot Tsjekkia, men motstander var strengt tatt bare middels interessert i å vinne. Mot Island Norge vinne, og det blir antagelig tøffere. At Norge her følger tradisjonen for knepne seire mener vi er sannsynlig. 1-0 over Island vil ikke overraske, og en knepen, norsk seier til 3,50 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
37. Spania - Chile H 1,40

Det er liten grunn til å satse stort på Spania, uansett hvor mye verdensmestere de er, når de stiller alternativt i en treningskamp. 1,40 for hjemmeseieren blir for lavt på et lag som ikke må vinne og som heller ikke spiller hjemme, samtidig som historien viser at det sjelden lønner seg å sette penger på Spanias motstandere.

Dagens spill
Det er som sagt mye å velge i, men lite høy odds som frister, da outsider-spill i EM-kvaliken sjelden går inn. Vi tror mange av de store favorittene vinner i dag, og flere av dem vil vinne klart. Det er også på slike utfall at Norsk Tippings odds står seg best i øyeblikket. Vi spiller to dobler i dag, med to sterke hjemmelag i hver.

Andre spill som var oppe til vurdering var en klar seier til Portugal, borteseier til Montenegro og en vi har meget god tro på men ikke rakk å sjekke ut nøye nok: Hjemmeseier til Skarbøvik i 3. divisjon avdeling 9.

Vi begynner i vest og avslutter i øst denne gangen, først ut er Tyskland og Nederland, så følger Russland og Georgia.

12. Georgia - Latvia
EM-kvalifisering gruppe F. Georgia vinner neppe denne gruppen, men har overrasket positivt. De er ubeseirede på hjemmebane etter 0-0 mot Israel, 1-0 over Malta og 1-0 over Kroatia. De sistnevnte resultatet er meget sterkt og viser hva som bor i trener Ketsbaias mannskap.

Salukvadze (f) er fortsatt ute med skade, mens FC Arsenal Kievs Kobakhidze (m) er hentet inn i troppen etter gode prestasjoner i hjemlig liga. Han kan debutere i dag.

Latvia har fått til fint lite i denne gruppen. 2-0-seier på Malta samt et noe heldig 1-1-resultat hjemme mot dagens motstander, er alt de har å vise til. De er sjanseløse på avansement. "Vi har ikke spilt vår beste fotball hittil, men det legger vi bak oss i dag", er trener Starkovs nøkterne kommentar før kampen.

Visnakovs (m) er tilbake fra skade og Perepjotkins (a) er tilbake i troppen etter å ha blitt utelatt til vennskapskampen mot Finland i august (tap 0-2 der). Men Latvia mangler sin viktige spiss, Lech Poznan-måltyven Artiom Rudnev. Det er et fravær som svir.

Vi holder Georgia som klar favoritt her, da de har det beste mannskapet og en tilsynelatende meget dyktig trener i Ketsbaia. Når de i tillegg burde vunnet det omvendte oppgjøret, men tapte to poeng helt på tampen, tror vi motivajsonen er stor for seier i dag, selv om avansementet ser vanskelig ut. Latvia uten Rudnev kan bare håpe på å forsvare inn 0-0, men det skal normalt ikke gå, og toget er uansett forlengst gått i denne kvalifiseringen. H til 1,60 spilles.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

10. Russland - Makedonia
EM-kvalifisering gruppe B. Russland, Irland og Slovakia topper med 13 poeng hver, og bare to går videre. Det gjør dagens kamp mot lille Makedonia til en must-win for russerne, som var gruppefavoritt på forhånd og som tradisjonelt er sterke hjemme. Men Russland har allerede ett feilskjær på eget gress, 0-1 mot Slovakia i den første hjemmekampen. Russland har 4-1-1 totalt og slo Armenia 3-1 hjemme.

Trener Advocaat stiller med samme lag som slo Serbia 1-0 i en treningskamp i august. Eneste fravær er keeper Akinfeev, som er stattes av Shunin fra FC Dinamo Moskva, og Ignashevich (f) som er suspendert, melder UEFA.com.

Makedonia er sjanseløse på avansement, og det ikke lenger noen målsetting heller. Den nye treneren Toshack, waliser med bakgrunn i blant annet Liverpool, Cardiff og Swansea, satser ungt og bygger lag med tanke på VM i 2014. Makedonia har tapt 0-1 i Slovakia, 1-2 i Irland og vunnet 2-0 i Andorra. På hjemmebane har de spilt 2-2 mot Armenia, tapt resten.

I tråd med Toshacks mål om å bygge lag til 2014, er tre debutanter tatt med i troppen denne gangen, Georgievski, Muarem og Huseini. Førstekeeper Pacovski er tilbake etter et års skadefravær. Syv faste spillere er utelatt fra troppen, da den nye treneren ønsker å se hvilke muligheter han har frem mot neste VM. "Jeg skal bruke de gjenstående EM-kvalifiseringskampene på å gjøre en fullstendig analyse av hver eneste, mulig spiller som kan være aktuell for landslaget, så vi kan bygge et sterkt lag for fremtiden", sier treneren.

Her må Russland abslolutt ikke rote det til, og vi tror ikke de gjør det heller, når motstander er av klart svakere kvalitet og ser på dette som en treningskamp der det er rom for eksperimentering. Dette kan bli Russlands første storseier i denne kvalifiseringen, og vi spiller hjemmeseier med minst to mål til 1,63 i odds.

Dette gir oss dagens andre dobbel, til 2,61 i total odds, og den setter vi 100 kroner på. Spillefristen er allerede klokken 17.55.

10. Russland - Makedonia (0-1) 1,63 3,65 3,45
12. Georgia - Latvia 1,60 3,20 4,20

Total odds 2,61

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.