Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Hjemmeseire i Trondheim og i Bergen

To Adeccokamper blir vår utvalgte dobbel på en vrien oddssøndag. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Det er 86 objekter å bryne seg til søndagens langoddsprogram , men grunnet EM-kvalik og landskampopphold er det veldig mye rart på søndagens liste og slett ikke enkelt å finne gode objekter. Vi nøyer oss med et oddspill i dag, dersom det ikke skulle dukke opp noe spesielt i formiddagstimene søndag.

Vi starter i Bergen og kampen mellom LøvHam og Alta.

Løvene fra Bergen ligger nest sist med seks poeng på åtte kamper. Har imidlertid kommet seg etter en svak start på sesongen. Klarte 0-0 borte mot hjemmesterke Mjøndalen forrige runde og har bare ett tap i serie og cup på de siste seks (2-3-1). Et annet positivt aspekt er at laget bare har sluppet inn sju mål – nest minst av samtlige lag.

Alta har falt sammen etter en periode med fire strake seirer i serie og cup. Tapte overraskende 1-5 mot HamKam i Finnmarkshallen forrige runde og har rast ned til niendeplass med 11 poeng.

Forrige sesong vant Løv-Ham 4-2 i tilsvarende kamp, mens returkampen endte 1-1.

Efe Ehirobo er fortsatt utestengt for hjemmelaget etter det røde kortet mot Bodø/Glimt. Viktige Arve Walde var skadet forrige runde, men kan være tilbake i kveld.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

For bortelaget Alta er Aleksandar Vasilev, Mika Niskala, Martin Overvik og Jan Egil Brekke uaktuelle. Det er også svært usikkert om Christian Reginiussen og kaptein Thomas Braaten kan spille. Sistnevnte har 66 strake kamper i Adeccoligaen og har ikke trent den siste uken. Både Reginiussen og Braaten må testes på kampdagen. Trener Rune Berger har kun hatt 9-10 utespillere på trening denne uken, og det ligger an til at det er et svekket Alta på Varden Amfi søndag.

Sportspillredaksjonen var i kontakt med den sportslige ledelsen i Alta lørdag ettermiddag, og det ikke avgjort før etter oppvarming om Reginussen og Braaten kan spille.

LøvHam har solide 3-1-0 på de fire siste tilsvarende og med tanke på skadesituasjonen i hjemmelaget tror vi LøvHam tar en svært etterlengtet seier her, og 2,00 på tre poeng til bergenslaget spilles i kombinasjon med Ranheim.

Uten tap
Ranheim er ett av to lag som ennå ikke har tapt i år, men det er blitt for mange uavgjorte til å innta serieledelsen (3-5-0). Reddet ett poeng (3-3) i en spennende bortekamp mot Kongsvinger forrige runde.

Mjøndalen har gjort sine saker bra hjemme (3-1-0), men sliter som vanlig med å ta poeng borte (0-3-1). Skuffet med 0-0 hjemme mot Løv-Ham forrige runde.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Forrige sesong tok lagene hver sin hjemmeseier.

Hjemmelaget Ranheim har helt skadefritt mannskap, kunne keepertrener Stig Winsnes forteller Sportspill lørdag ettermiddag.

Mjøndalen har fortsatt skader på Daniel Hugo Herrera Reinoso (forsvar), Rhett Bernstein (forsvar) og Anders Larsen (andrekeeper). Petar Rnkovic var sårt savnet forrige kamp, men angriperen er tilbake etter karantene i kveld.

Hjemmelaget har altså vært heldig med å unngå både skader og karantener hittil, og trener Aasmund Bjørkan er fornøyd med tingenes tilstand om dagen. Det var sterkt av Ranheim å komme tilbake tre ganger borte mot Kongsvinger på Gjemselunden sist helg og hjemme i Trondheim er Ranheim stort sett stødige. Vant tilsvarende kamp 2-1 i fjor og det er slett ikke utenkelig med gjentagelse mot et Mjøndalen som neppe har den samme styrken i år kontra fjoråret. 1,75 på Ranheim-seier er ikke mer enn det må være, men vi spiller.

Spilleforslag søndag (totalodds 3,50 og innsats kr 100):
Kamp 43 LøvHam - Alta 2,00 3,10 2,85
Kamp 51 Ranheim - Mjøndalen 1,75 3,25 3,35
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus