Sverige - Serbia

Odds: Handicap 3-veis uavgjort 0-1 - Sverige vinner med 1 mål

Kampstart torsdag 9. juni kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Friends Arena - Stockholm

Kampen vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Vi tror Sverige vinner med 1 mål. Det spiller du på her til 4.00 i odds

Både Sverige og Serbia har røket på knepne tap mot Norge i Nations League den siste uken. Begge lagene har slått Slovenia, og bør vinne denne for å henge med i toppen.

Selv om Dejan Kulusevski satte opp Anthony Elanga for et sent trøstemål var det ikke nok til å hindre et bittert nederlag mot Norge.

Sverige ser på seg selv - også i fotball - som storebror i forhold til Norge, men Janne Anderssons mannskap ble det siste offeret for Erling Braut Haalands målappetitt.

I det 20. minutt satte han straffen i mål etter at Morten Thorsby ble felt, og samme mann doblet ledelsen midtveis i andre omgang når Joakim Nilsson feilberegnet en stuss - Haaland fikk fri bane mot mål - og satte sikkert sitt andre for dagen.

Dette var Sveriges fjerde tap på de seks siste kampene, og de er inne i en litt vanskelig periode. De rykket ned fra Nations League gruppe A etter sisteplassen i fjor, og de røk ut i 1/8 dels-finalen mot Ukraina i fjorårets EM.

De klarte heller ikke å komme seg til høstens VM i Qatar, der de lenge lå an til å kvalifisere seg direkte. Tap borte mot Georgia(0-2) og Spania(0-1) i de to siste kampene sendte dem ut i playoff. Der røk de 0-2 mot Polen og får nå mer fokus på å kjøpe julegaver enn å spille fotball i desember.

Skuffelsene har med andre ord stått i kø for svenskene i det siste.

Det er ca. 264 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Serbia kom seg til VM i Qatar

I motsetning til Sverige gikk Serbia til VM i Qatar. Det gjorde de ved å knipe seieren på dramatisk vis borte mot Portugal i siste kvalifiseringskamp. Serbia vant 2-1 og sendte Portugal ut i playoff.

Etter det har de startet prosessen mot sluttspillet i Qatar, og treningskampene i mars ga seier 1-0 borte mot Ungarn før de ble knust 0-3 borte mot Danmark. I første oppgjøret i Nations League ble de i likhet med Sverige straffet av Erling Braut Haaland.

Haaland scoret kampens eneste mål etter 26 minutter når han styrte innlegget fra Marcus Holmgren Pedersen i nettet. Serbia presset på for utligning i andre omgang, men Ørjan Nyland og det norske forsvaret holdt unna.

Mot Slovenia sist søndag løsnet det ordentlig foran kassa. Storscorer Aleksandar Mitrovic åpnet scoringene og selv om Slovenia utlignet og det sto 1-1 til pause, sørget en sterk andre omgang for at hjemmelaget vant 4-1.

Nå er de med i kampen om å rykke opp til League A, kun fire år etter at de startet den første Nations League-utgaven på tredje nivå.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Jevnt oppgjør som Sverige vinner

Sverige er bunnsolide hjemme på Friends Arena, og før kampen mot Norge hadde de ikke tapt på eget gress siden Portugal vant 2-0 i Nations League i september 2020.

De ti kampene siden det har gitt åtte seiere, en uavgjort og tapet mot Norge - med målforskjell på 17-5. Selv om de har gått på noen smeller i det siste er det på bortebane de har slitt. Hjemme er de som regel til å stole på.

Sverige har noe skadeproblemer i forsvaret sitt, men heldigvis for dem soner Aleksandar Mitrovic karantene på grunn av for mange gule kort. I tillegg er en annen storscorer - Dusan Vlahovic - ute med lyskeskade.

Dette tror vi blir avgjørende - svenskene holder unna - og vinner knepent med 1 mål.

Det spiller du på her til 4.00 i odds

All oddsen på Sverige-Serbia finner du her