Hockey-Pelle med skrellvarsel

Sjekk vår svenske hockeyeksperts tips til tirsdagens SHL-matcher.

Kommersielt

Frölunda - Luleå (2. plass – 5. plass)
Frölunda har gjort det bra i en lang periode, men fikk motorstopp sist. Bygger mye av spillet på fart og energi, men mot Växjö var det mange spillere med sirup under skøytene. Skadesituasjonen er fortsatt lys.

Luleå meldte vi om mot Brynäs forrige uke. Stod da for en meget god innsats og vant 5-1. Tapte poeng borte mot Leksand sist, men var det beste laget i to perioder.

1,95 på H er ikke aktuelt, her kan det komme en skrell.

Odds på matchen: 1,95 - 3,80 - 2,70

Linköping - Växjö (9. plass – 4. plass)
Linköping-krisen bare øker i omfang. Laget har sunket som en stein på tabellen. Hvorfor? Man er altfor avhengig i førsterekken. Løsningen er at flere av formasjonene leverer, og man er nødt til å bruke færre spillere for å øke rekkekvaliteten. Til kveldens match kommer man til å bruke kun seks backer.

Växjö var så heldig å møte et slitent og tafatt Frölunda sist, og seieren var fortjent. Skademessig ser det bedre ut, Colby Armstrong, Dennis Rasmussen og Malte Strömwall er fortsatt ute.

Det kan være på tide å satse på et desperat Linköping-lag. H tests til godkjente 1,90 i odds.

Odds på matchen: 1,90 - 3,80 - 2,80

Modo - Leksand (6. plass – 3. plass)
Det føles litt rart å være negativ til et lag som ligger på tredjeplass, men jeg ble ikke imponert av Leksand sist. Man gjør det riktignok bra med få midler, men man slipper til betydelig flere målsjanser enn man selv skaper. Målvakt Oscar Alsenfelt har ofte travle dager på kontoret.

Jeg har en følelse av at Modo tok litt for lett på oppgaven mot Örebro. Nå vet man at det kreves 100 prosent innsats i hver match – uansett motstand. Og jeg regner med at prestasjonene blir bedre i kveld. Det er en del spørsmålsregn rundt tre fire spillere, blant andre Per-Åge Skröder, og laget blir tatt ut tett på kampstart.

Trolig hjemmeseier, men en viss U-fare dersom herr Alsenfelt fortsetter å storspille.

Odds på matchen: 1,75 - 3,85 - 3,15

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus