*Nettavisen* Sportspill.

Hockeysuksess i Sverige

Foto: Ap/Scanpix

Vi traff veldig godt med våre tips til svensk ishockey i fjor og bød på en godbit onsdag. Torsdag lanserer vi en dobbel.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 2: En russisk pengemaskin

Premier League: Oversikt over skader og karantener
V4 Visby: Vi tar svenskene til lunsj

Lunsjtrav Bjerke: Ny victory for Victory

Det ble nok en fin dag for oddstipsene våre onsdag. Karlskrona innfridde som vårt herlige langskudd i Hockeyallsvenskan til 3,30 i odds og dobbelen med handicapseier til Shakhtar Donetsk og seier til Burton til flotte 3,75 i odds satt også klokkerent. Torsdagens langoddsprogram er rett og slett strålende og det er en rekke interessante kamper på menyen. Første runde i gruppespillet i Europa League sparkes igang og både Rosenborg og Molde er i sving. I tillegg er det både finsk, svensk og norsk ishockey på menyen.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens langskudd
Vi hadde flere interessante langskudd på blokka i dag, men kan ikke gå helt berserk på outsiderne heller. Lag som Dnipro (2,55), AEL Limassol (2,90), Lazio (3,70) var alle innom "radaren" vår.

Hapoel Tel-Aviv - Atletico Madrid
Mange av de store nasjonene nedprioriterer denne cupen og spanske lag er blant dem. Israelske Hapoel Tel-Aviv har vært med i gruppespill fem av de siste seks sesongene og står med 5-3-5 på 13 hjemmekamper. Dudelange fra Luxembourg (som sensasjonelt slo ut Salzburg fra Østerrike i 3. kvalifiseringsrunde) ble enkelt slått 3-1 borte og 4-0 hjemme i playoff. I hjemlig liga står laget med tre strake seire og null baklengsmål hittil. Atletico Madrid har vunnet denne turneringen både i 2009/2010 sesongen og sist sesong. Scoringsmaskinen Falcao er ikke med til Israel i kveld, det er heller ikke Arda Turan, Gabi, Filipe Luis, D Godin and Tiago. Bortsett fra Tiago startet de fem andre søndagens seriekamp mot Rayo Vallecano. 4,95 på hjemmeseieren her mot et motivasjonsløst Atletico, den må testes som et av dagens friske langskudd.

Napoli - AIK (0-1)
I følge velinformerte kilder så hviler Napoli mer eller mindre hele førsteelleveren i kveld. Kun tre spillere (Aronica, Behrami og Insigne) har spilt over 100 minutter i Serie A denne sesongen. Profiler som Hamsik, Pandev, Cavani og Cannavaro starter alle på benken. AIK tok seg til gruppespillet etter en smått sensasjonell borteseier mot CSKA Moskva i returmøtet i playoff (2-0). AIK gjorde en kanonmatch mot Djurgården søndag (vant 3-0) og jager det svenske seriegullet. Offensive spillere som Celso Borges, Mohammed Bangura, og Kwame Karikari viser knallform om dagen. Vi skulle så gjerne hatt pausespill på denne kampen, men det får vi ikke. At AIK ikke taper denne kampen mot et uinteressert Napoli betales med 3,30 i odds. Enda et svært spennende langskudd torsdag.

Dagens avslag
Inter - Rubin Kazan
Mon tro hvor spennende Inter synes det er å spille i Europa League? Vi er sterkt tvilende til laget som reiste seg direkte etter det forsmedelige 1-3 tapet hjemme for Roma før landslagspausen ved å ta en komfortabel 2-o seier borte mot Torino lørdag kveld. Russiske Rubin Kazan har kapasitet og i dette oppgjøret er det ingen oddser som frister.

Dagens spill
På en utmerket spilledag var også følgende lag vurdert i tillegg til våre fire utvalgte kamper på to dobler: Lørenskog (2,00) borte mot Sparta Sarpsborg, Twente (2,00) hjemme mot Hannover og outsideren Rögle (2,70) hjemme mot Färjestad.


HV71 - Skellefteå

Det er kanskje tidlig å kalle noe toppoppgjør i svensk ishockey når kun to serierunder er spilt, men det vil være meget overraskende om ikke disse lagene vil være med i toppen også denne sesongen. For to sesonger siden vant HV71 grunnserien, mens Skellefteå ble nummer tre. Sist sesong ble Skellefteå toer, mens HV71 endte på tredjeplass.

Begge de første kampene til HV71 har gått til forlengning hittil. I seriepremieren ble det en råsterk 3-2 seier borte mot Färjestad, mens det ble 2-1 seier over Brynäs i første hjemmekamp for sesongen. Mange mener HV71 har seriens beste keeper i Gustav Waslau og han har storspilt i de to første kampene og nykommeren kan være mannen som igjen bringer HV71 til topps.

Skellefteå innfridde vårt oddstips med stil i seriepremieren hjemme mot Modo og vant overlegent 5-1. Lørdag ble det 2-3 tap borte mot en av gullfavorittene Luleå. Etter en grisestygg takling av Luleå-stjernen Linus Klasen, er backkjempen Niklas Lindstrøm ilagt to kampers karantene og han er ikke med i kveld.

HV71 står med fem strake hjemmeseire i grunnserien i de siste fem tilsvarende og har et knallsterkt lag denne sesongen. Det har også Skellefteå, men fraværet av Lindstrøm vil merkes i kveld. Dessuten har Skellefteå sin klare styrke på hjemmeis. Med matchvinner Waslau i mål, har vi svært god tro på at HV71 tar sin sjette strake grunnserieseier hjemme i Jönköping i kveld mot Skellefteå. Oddsen for hjemmeseier er respektable 1,90, men kampen kan dessverre ikke spilles som singel så vi må kombinere.

Växjö Lakers - Timrå
Det er ingen tvil om hvem av disse som har møtt tøffest motstand i sesonginnledningen. Växjö står med tre poeng etter overtidstap borte mot Brynäs i seriepremieren (1-2), 1-3 tap hjemme for Frölunda og overtidsseier borte mot Frölunda sist lørdag. I ingen av disse tre kampene har Växjö tapt skuddstatistikken, men poengfangsten har altså ikke stått i stil.

Timrå var nesten fortapt før jul forrige sesong og endte sist i grunnserien hele 20 poeng bak Djurgården på plassen foran. Måtte da sammen med nettopp Djurgården ut i den meget krevende kvalserien (sammen med fire lag fra Hockeyallsvenskan), men hadde åpenbart forbedredt seg godt og berget plassen. Årets sesong er innledet med overtidsseier hjemme mot AIK (som faktisk har tre strake overtidstap hittil) og overtidsseier hjemme mot Modo. Verken AIK eller Modo har hatt noen god sesongstart.

Växjö vant begge hjemmemøtene i fjorårets grunnserie og har et forsterket mannskap denne sesongen. Har altså ikke hatt marginene med seg hittil, i motsetning til Timrå. I kveld synes vi mye taler for hjemmeseier, der ingen av lagene har spesielle mannskapsproblemer. Oddsen for hjemmeseier er 1,70 og denne spilles da i kombinasjon med Hv71.

Vi får dermed en dobbel til 3,23 i odds og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 torsdag (spillestopp kl 18.55):
68. Växjö Lakers HC - Timrå IK 1,70 4,05 2,95
70. HV 71 - Skellefteå AIK 1,90 3,90 2,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.