Hoffenheims toppscorer Andrej Kramaric har vært skadet i de fire første serierundene, og han er også ute i mandagens kamp mot Wolfsburg. 
Hoffenheims toppscorer Andrej Kramaric har vært skadet i de fire første serierundene, og han er også ute i mandagens kamp mot Wolfsburg.  Foto: Dave Thompson (AP)

Hoffenheim taper igjen uten toppscoreren

Hoffenheim har ikke vunnet på de syv siste bortekampene mot Wolfsburg. Mandag mangler de også toppscoreren.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel Eliteserien: Stabæk skaper ny spenning i gullkampen
Oddsdobbel: Hoffenheim sliter uten sin toppscorer
V64 Mantorp: Herlig V64-jackpot med 1,1 mill ekstra
V65 Klosterskogen: Flåten har V65-bankeren på Klosterskogen
V4 Ørebro: Deilig mandagslunsj fra Sverige

Mandagens soleklare høydepunkt på Langoddsen er Eliteseriekampen mellom Stabæk og Molde. I tillegg er det kamp i Bundesliga mellom Wolfsburg og Hoffenheim og det er to kamper i tyrkisk eliteserie. Ellers er det også kamper i dansk superliga, portugisisk primeira liga og Ligue 2 i Frankrike. I Hockeyallsvenskan spilles det tre kamper.

NB! Onsdag er det ca 97 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Wolfsburg - Hoffenheim H 1,78 (spillestopp kl 20.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Sesongens første mandagskamp i Bundesliga spilles på Volkswagen-Arena. Wolfsburg har fått en god start på sesongen. De er ubeseiret i de fire første kampene.

På hjemmebane har de ikke tapt på de ni siste ligakampene. Etter at de slo ukrainske FC Oleksandriya i Europa League på torsdag er laget ubeseiret i de siste ti kampene i alle turneringer på Volkswagen-Arena. Syv av de ti kampene har endt med tre poeng til ulvene, så Hoffenheim har en vanskelig oppgave foran seg.

Historien viser også at Hoffenheim har en dårlig statistikk på Volkswagen-Arena. De har ikke vunnet borte mot Wolfsburg på de syv siste kampene. Man må helt tilbake til februar 2012 for å finne sist gang Hoffenheim reise fra Wolfsburg med tre poeng.

Situasjonen blir ikke bedre av at Hoffenheim har fått en elendig start på årets sesong. De står med 1-1-2 og 3-6 i målforskjell etter de fire førte kampene. Laget har scoret færrest mål i Bundesliga så lang, og de er det eneste som ennå ikke har scoret på bortebane.

Det skyldes blant annet at de har manglet toppscorer Andrej Kramarić. Kroaten er på vei tilbake etter en kneskade, men trener Alfred Schreuder forklarer at han fortsatt ikke er spilleklar. Kramaric scoret 17 mål sist sesong. Det gjorde ham til den tredje mestscorende spilleren i Bundesliga i 2018-2019-sesongen. At han nå er ute svekker Hoffenheim offensivt. Også Steven Zuber og Philipp Ochs er på skadelisten sammen med rekordsigneringen Diadie Samassékou.

Wolfsburg er ett av kun tre lag i Bundesliga som er ubeseiret hittil denne sesongen, og jeg tror ikke at et Hoffenheim-lag som er ute av form vil påføre dem sesongens første tap.

Wolfsburg opplever en liten skadekrise i forsvaret før mandagens kamp. Midtstopper John Brooks er ute med skade. Også førstekeeper Koen Casteels må stå over denne kampen. På toppen av det hele er en annen midtstopper, Marcel Tisserand, usikker. Dermed ser det ut til at Hoffenheim møte et sterkt redusert Wolfsburg-forsvar, men jeg kan ikke se at de har det offensive spillermateriellet i øyeblikket til å straffe vertene.

Selv om Wolfsburg har en rekke skader, så skal de ha tilstrekkelig kvalitet i spillerstallen til å slå et formsvakt Hoffenheim-lag. 1,80 i odds på hjemmeseier er ok. Denne brukes i en dobbel sammen med danske Randers.

Randers - AC Horsens H 1,75 (spillestopp kl 18.55)

Etter en svak start på sesongen har Randers-spillerne hevet seg. Først slo de bunnlaget Silkeborg 2-0. Men den virkelige forbedringen kom da de vant 3-0 på bortebane mot Esbjerg sist helg. Randers dominerte kampen totalt, og vertene klarte nesten ikke å skape noe offensivt.

Med 3-0.-seieren mot et kriserammet Esbjerg-lag fulgte Randers opp seieren mot tabelljumbo Silkeborg, og vant dermed for første gang to kamper på rad denne sesongen. De seks poengene gjorde godt for Jylland-klubben, så dermed har gjort et lite byks opp på tabellen. Nå er de inne i midtsjiket, hvor det skiller fire poeng mellom AGF på fjerdeplass til AC Horsens nede på tiendeplass.

Kanskje enda viktigere er det at Randers har skaffet seg en solid luke ned til Silkeborg og Esbjerg, som ligger an til å bli ankere i bunnen av tabellen denne sesongen.

Dersom man tar med at Randers slo Kolding IF 4-0 i Sydbankpokalen har de nå scoret ni mål og holdt nullen i tre kamper. Det gir selvtillit og tro på at de kan fortsette fremgangen.

Mathias Nielsen, Simon Graves og Issah Salou er alle ute med skader.

AC Horsens er ubeseiret i de to siste kampene. De slo Lyngby i starten av september, og i forrige serierunde klarte de 0-0 borte mot Sønderjyske. Dermed er AC Horsens nede på tiendeplass, men det er fortsatt bare fire poeng opp til AGF på fjerdeplass. Gjestene sliter offensivt. Etter ni serierunder har de fortsatt kun scoret syv mål. Bare Esbjerg har scoret færre mål enn dem. Det gir grunn til bekymring.

Samtidig er det interessant å se at de har vært best på bortebane så langt denne sesongen, hvor de har tatt syv av ti poeng.

Hallur Hansson er tilbake på midtbanen, hvor han har vært en viktig brikke. Han har vært suspendert. Nicolai Brock-Madsen er er fortsatt skadet.

Det har vanligvis vært målfattige og tette kamper når disse lagene har møttes. Det kan bli det igjen i kveld. Takikken mrd å legge seg bakpå og satse på kontringer har fungert både Brøndby, Silkeborg og Sønderjyske. Randers vet hva som møter dem, og jeg tror de vil klare å ta en knapp seier i denne matchen. Oddsen på hjemmeseier er 1,75. Det er brukbart i en dobbel.

Mandagens dobbelttips er Randers + Wolfsburg. Denne kombinasjonen gir 3,15 i odds. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør