*Nettavisen* Sportspill.

Holder Godset dampen oppe?

Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Kampen mot Aalesund er siste kraftanstrengelse før sommerferien.

24.05.13 09:52

Sportspills meny fredag
V4 og V64 Solvalla: Alle penga på Walmann og Kihlstrøm

V65 Biri: Balder er sjef på Biri

Sportspills oddstips sitter som støpt om dagen, og både onsdag og torsdag gikk doblene til henholdsvis 4,2 og 3,25 i odds inn.

langoddsen fredag finner vi Strømsgodset - Aalesund fra Tippeligaen, et knippe 2.- og 3. divisjonskamper, og mye irsk fotball. Dette er også kvelden for siste spillerunde i franske Ligue 2, og Norges håndballjenter spiller privatkamp mot Serbia klokken 16.45.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
32. Dundalk - UC Dublin B 5,60

Irsk Premier League. Dundalk er nummer 4 i Irland, men 2-3-2 på hjemmebane totalt er ikke spesielt godt, og de har så langt sluppet inn flere mål enn de har scoret. I kveld kommer universitetslaget fra Dublin på besøk, en klubb som innledet svakt, men som har klatret opp på riktig side av streken med 3-1-1 på de fem siste. Sterk borteseier 4-2 mot topplaget Derry City på forrige reise, og 2-1 seier på dagens bane i fjor. UC Dublin er uberegnelige, og nettopp derfor er 5,60 på borteseiern verdt en liten innsats, mener vi. Har de dagen, så vinner de her, igjen.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Espen Edvardsen er allerede i gang med å analysere løpene og reiser til Stockholm fredag morgen. Til superhelgen på Solvalla introduserer vi også vår nye svenske tipsekspert, Roger Sundvisson, som du kan lese en utførlig presentasjon av senere i denne uken. Allerede nå kan du kjøpe andeler i Eksperten til både lørdagens og søndagens V75 der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i et av våre andelslag på Eksperten til Solvallas V75 lørdag eller søndag ved å klikke på denne lenken

Dagens avslag
16. Stjørdals-Blink - Verdal H 1,48

3. divisjon avdeling 10. Blink har ikke alltid vært fornøyd med eget spill innledningsvis, selv om de har klart seg brukbart resultatmessig. Men hvert fall i begynnelsen av sesongen var det en del som ikke stemte, og 4-1-2 på de syv første er vel litt under forventing for et lag som Blink, som skal kjempe om opprykk. Det ble 2-2 borte mot gode Tiller sist, men her var man heller ikke helt fornøyd, da man mistet to poeng på overtid. Verdal har vunnet tre strake kamper nå og har pene 5-1-1 på de syv første. De tapte 1-3 på dagens bane i NM-kvalifiseringens 2. runde, men da spilte de 10 mot 11 i over en time. Denne gangen bør det bli jevnere, og lave 1,48 på hjemmeseier ser feil ut.

Dagens spill
Vi har pløyd gjennom det som står på 3. divisjonsmenyen, og det meste er enten veldig favorittpreget eller vrient. Vi kjører Tippeliga og irsk 1. divisjon i dagens tips.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

6. Strømsgodset - Aalesund
Tippeligaen. Godset kommer fra en fantastisk 6-0-borteseier mot Start, og vinner de denne siste hjemmekampen før ferien, kan de sole seg på en klar tabelltopp. Godset har 5-1-0 hjemme i Drammen, bare Sarpsborg 08 klarte ett poeng her tidlig i sesongen, og Godset ser enda bedre ut nå enn da. Men én faktor kan muligens spille inn: Dette er siste kamp før ferien. Klubben har intervjuet trener Deila, og som han sier så handler dette om å tyne de siste kreftene ut av en tropp som har prestert veldig godt de 11 første rundene.

Horn (f) er suspendert, og Sørum (a) er ute med skade her også. Dessuten er formspiller Keita (m/a) ikke med nå heller, han sliter etter sigende med en liten strekk og ble erstattet av Diomande sist:

Larsen Kwarasey, Rhoden, Vilsvik, Sveen, Storbæk, Madsen, Nuhu, Hamoud, Nana, Rønning Ovenstad, Johansen, Brenne, Fossum, Kovacs, Storflor, Dio, Wikheim, Lehne Olsen

Aalesund vant 2-0 hjemme mot Odd sist mandag og holder seg i toppen av tabellen. Etter den sterke starten har de nok likevel dabbet litt av, skjønt dabbet av er feil ord, det er vel bare spillets tilfeldigheter som har utjevnet seg. Aalesund har tapt sine tre siste bortekamper, mot Brann, Molde og Vålerenga, og sluppet inn 8 baklengs på disse tre.

Klubben melder at Jason Morrison (m) har fått blodpropp i lungene og mister resten av sesongen. Det var fryktelig trist for AaFK og Morrison, det er bare å ønske god bedring. Arnefjord, Orry Larsen, Stewart og Nordvik var ute på mandag, og de tre førstnevnte er trolig ute her også.

Klubbene har møttes 18 ganger i ligaen, og det er gjennomgående målrike oppgjør, bare fire av 18 har gitt under 2,5 mål, og bare tre av 18 har gitt borteseier, hele 13 har gitt hjemmeseier. De tre siste på dagens bane har endt 4-0, 2-2 og 3-1.

Begge lag har mye å by på offensivt, det er mange potensielle målscorere på banen. Hjemmeseier vil ikke overraske, men vi tør ikke spille Godset til 1,45 i den siste før ferien, etter at de vant 6-0 sist. De kan ikke få det like lett her. Pausespillet blir litt bingo akkurat i dag mener vi, selv om Godset har ledet til pause i fem av seks hjemmekamper hittil. 1,65 på over 2,5 mål i kampen ser ut som det beste spillet, for vi tror bortelaget kan score minst ett mål her. Objektet må kombineres.

HTML EMBED

34. Cobh Ramblers - Salthill Devon
Irsk 1. divisjon. Dette er bunnkampen fra nest øverste nivå i Irland. Cobh har hatt brukbar uttelling hjemme på St. Colman’s Park, her har de både scoret og sluppet inn en bråte med mål. De åpnet med 5-0 over middels sterke Wexford, før de tapte 3-4 mot topplaget Longford. Her glapp poengene i det 93. minuttt. Siden har de slått habile Mervue 5-3, og spilt uavgjort mot Finn Harps og Athlone. Dermed har Cobh møtt lagene fra 1. plass til 5. plass, og har 2-2-1 mot disse, og scoret hele 16 mål mot de fem beste lagene.

Det var et skaderammet Cobh som røk 1-5 borte for ligaleder Longford forrige runde. I dag skal den rutinerte lagkapteinen John Meade (f) være tilbake, det hjelper, men Seán O’Mahony (f) og Brian Fitzgerald (f) er suspendert, og Andrew Bhandarkar (f) er stadig ute. Dermed blir det et alternativt forsvar denne gangen også.

Salthill Devon, også kjent som SD Galway, er det absolutte bunnlaget med stusselige 0-3-8 på de elleve første rundene. Med bare 9 scoringer hittil er de allerede havnet langt bak de andre, og de kommer fra tap 0-3 borte for Wexford og 1-2 hjemme for Athlone i de to siste i ligaen. Tidligere denne uken, på mandag, var Salthill i aksjon i cupen, der de slet seg gjennom 120 minutter mot St. Patricks og tapte 2-3 hjemme for Premier League-klubben.

Sesongens første oppgjør i Salthill endte 1-1. På hjemmebane skal Cobh ha gode sjanser til å score flere mål mot bunnlaget, samtidig som Salthill har svært vanskelig for å finne veien til mål for tiden. Cobh har mange gode spillere offensivt, og her får det alternative og noe svakere forsvaret deres trolig en enklere dag på jobb. Da skal dette ende med hjemmeseier og oddsen er 1,80.

6. Strømsgodset - Aalesund o/u 2,5 mål 1,65 1,85
34. Cobh Ramblers - Salthill Devon 1,80 2,95 3,20

Total odds 2,97

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag