En deppa Rosenborg-trener Eirik Horneland går av banen etter 0-2-tapet mot Haugesund. Vi tror det blir en del neglebiting på RBK-benken i dag også. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En deppa Rosenborg-trener Eirik Horneland går av banen etter 0-2-tapet mot Haugesund. Vi tror det blir en del neglebiting på RBK-benken i dag også. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Horneland tåler ikke flere tap

Rosenborg er ikke friskmeldt. Vi tror de må slite for poengene mot Mjøndalen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Rosenborg er ikke til å kjenne igjen
Oddssingel Eliteserien: Knalltøff bortekamp for Brann
Oddsdobbel Eliteserien: Nå løsner det for Sarpsborg 08
Oddssingel Serie A: Atalanta må ha poeng mot Juventus
V65 Biri: Stor jackpotkveld med 483 157 kr ekstra i sekserpotten
V75 Årjäng
: Herlig V75-omgang med to bankere fra Norge
V64 Jägersro galopp: Supersøndag på Jägersro

Eliteserien rullet på for fullt nå i mai og søndag spilles det seks kamper, fem av dem med avspark kl. 18.00, mens Bodø/Glimt – Brann starter kl. 20.00. Ellers er det toppoppgjør i Toppserien mellom Sandviken og LSK Kvinner, den kampen spilles på Intility Arena. Det spilles ellers en rekke kamper i både Serie A og La Liga og det spilles også kamper i Allsvenskan. Her hjemme er det også kamper i både PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Det er siste serierunde i 2. Bundesliga og det også helt avgjørende kamp om seriegullet i Tyrkia mellom Galatasaray og Istanbul Basaksehir. I ishockey-VM spilles det tre kamper og natt til mandag spilles femte semifinale mellom San Jose Sharks og St. Louis Blues, her står det for øvrig 2–2 i kamper.

NB! Onsdag er det ca 85 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Rosenborg – Mjøndalen pause/fulltid dobbel U/H – 4,50 i odds (spillestopp kl. 17.55)

Krisen i Rosenborg gikk fra vondt til verre etter at de tapte 0–2 hjemme mot Haugesund på 16. mai.

Det er lite som fungerer hos trønderne nå. De får ikke samspillet til å sitte, de passive i duellspillet og laget virket blottet for selvtillit.

Rosenborg har vunnet 26 ligatitler og trønderne er utvilsomt den største klubben i norsk fotball, men etter åtte serierunder ligger laget under nedrykksstreken med kun seks fattige poeng. Bare Tromsø ligger bak og opp til serieleder Molde er det 13 poeng.

De fleste trodde at RBK hadde snudd den negative trenden da de tok fire av seks mulige poeng mot Sarpsborg 08 og Lillestrøm, men 16. mai-kampen viste at det er for tidlig å friskmelde trønderne.

Å tapte 0–2 hjemme mot Haugesund foran fullsatte tribunen på Lerkendal 16. mai er direkte flaut. Trener Eirik Horneland får neppe arbeidsro med det første. Presset på den nye treneren øker dag for dag. Han tåler neppe et nytt poengtap mot nyopprykkede Mjøndalen.

Mjøndalen skal vanligvis være en overkommelig motstander for RBK, men akkurat nå virker det som trønderne kan tape for hvem som helst.

Statistikken er iallfall på Rosenborg sin side før kampen. De har nemlig vunnet de to siste hjemmekampene mot Mjøndalen – uten å slippe inn mål.

Åsen var tilbake på banen hos trønderne på 16. mai, men klarte ikke å forhindre tap. Anders Konradsen og David Akintola trente denne uken, men de er ikke kampklare, ifølge Horneland. Besim Serbecic og Anders Trondsen er også ute. Trondsen er ennå ikke kvitt hofteplagene sine, mens Besim Serbecic har problemer med ryggen. Tore Reginiussen tråkket over mot Haugesund, men han spiller antakeligvis mot Mjøndalen.

Mjøndalen er seks plasser foran Rosenborg før søndagens kamp. På 16. mai ledet de 2–0 mot Lillestrøm etter de første 45 minuttene, men rotet vekk tomålsledelse i andre omgang. Den kampen viste topp- og bunn-nivået til bruntrøyene fra Buskerud.

Vegard Hansen sine menn har alt i alt fått en grei start på sesongen, men de har bare vunnet én av de fire første bortekampene. Den kom til gjengjeld i lokalderbyet mot Godset.

Mjøndalen viste også i bortekampen mot serieleder Molde at de kan være en hard nøtt å knekke. Molde stanget og stanget mot et lavtliggende Mjøndalen før det løsnet. Jeg tror vi kan komme til å få det samme scenarioet på Lerkendal søndag kveld. Gjestene vil gjøre det vanskelig for RBK. Jeg tror det står uavgjort til pause på Lerkendal, men at trønderne vinner til slutt. Et slikt scenario gir flotte 4,50 i odds.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør