*Nettavisen* Sportspill.

Hva skal du med alle spissene, Moyes?

Foto: (PA/Scanpix)

Evertons farligste målscorer spiller på midtbanen, men i antall spisser leder Liverpool-laget Premier League.

04.08.10 11:39

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Everton ble startet i 1878 og har vært i den øverste engelske divisjonen i 107 sesonger og har spilt flere kamper i den øverste serien enn noe annet engelsk lag. Everton har vunnet serien ni ganger. I 1892 ble Everton splittet i to lag. Det andre laget bærer navnet til byen Everton kommer fra.

Stadion: Goodison Park (40 157)

HTML EMBED

Billetter: Nettbestilling

Manager: David Moyes (47 år)
Moyes har vært manger for Everton siden 2002, og har tre ganger vunnet årets manager. Han har vunnet litt over 42 prosent av sine kamper som Evertonmanager. Moyes er ikke kjent for de store kjøpene, men har vært en stabil manager for et lag som aldri har fått de store finansielle musklene deres nabo over parken har klart å slå i bordet med.

Moyes er en tryllekunstner og har fått utrolig mye ut av et lag som har levd i en finansiell skygge fra sin bror fra samme by.

Keeper: Tim Howard og Jan Mucha
Før denne sesongen har Moyes hentet slovakiske Mucha til laget. Han var keeper for det slovakiske landslaget under VM, og det skal bli spennende å se om han vil utfordre Howard om førstelagsplassen, som har vært fast førstekeeper siden 2006. Howard spilte for øvrig alle kampene for USA under VM. Skulle det ryke for begge de to keeperne har Everton den tidligere skotske U21-keeperen Iain Turner som et tredjevalg.

Forsvar: Yobo, Jagielka, Baines og Distin
Høyreback Hibbert stjeler aldri noen overskrifter, men er den spilleren som i dagens stall har spilt lengst for Everton. Han har dog ikke laget mål på sine 201 kamper for klubben. På den andre backen har laget Leighton Baines som hver sommer blir et yndet transfermål for flere klubber. Han har kjempet om plassen med Joleon Lescott i tidligere sesonger, men siden Lescott nå spiller for City er ikke det lenger noen foran Baines hos Everton. Joseph Yobo og Sylvain Distin er to gode midstoppere. John Heitinga kan spille både på midtbanen og i forsvar, og er med sine 60 landskamper for Nederland en solid spiller for Everton. De to irske U21-spillerne Seamus Coleman og Shane Duffy er gode å ha i bakhånd.

Midtbane: Arteta, Cahill og Pienaar
Mikel Arteta spilte over 30 kamper for aldersbestemte lag i Spania, men har aldri fått sjansen på A-laget (han ble kalt opp i 2009, men ble skadet). Han har siden 2005 spilt for Everton, og er en midtbanespiller som ofte lager mål. Like mange mål lager ikke den sør-afrikanske landslagsstjernen Steven Pienaar, men han er ofte nest sist. Han ble også kåret til årets spiller for Everton forrige sesong. En måltyv er derimot Timothy Filiga Cahill med sine 45 mål på 166 kamper (han har 21 mål på 42 kamper for Australia). 13 dager etter at han skrev ny kontrakt med Everton laget han hat-trick i en treningskamp mot Norwich (31.juli). Sammen med de mer kreative midtbanespillerne finner man kapteinen Phil Neville, som med sine 33 år begynner å ha mye erfaring fra engelsk toppfotball (han har også 59 landskamper for England). Belgiske Fellaini (han med håret) var skadet store deler av forrige sesong, men er en solid defensiv midtbanespiller (21 landskamper for Belgia). Kantspilleren Leon Osman er også med på å gjøre Evertons midtbane til solid.

Everton har også stortalentet Jack Rodwell (17 kamper for aldersbestemte lag i England). Det er en god midtbane Everton kan hoste opp, og som etter hvert flere lag har begynt å frykte.

Angrep: Jermaine Beckford, Louis Saha og Victor Anichebe (og Yakubu)
Sahas siste sesong som storscorer var sesongen hvor han gikk fra Fulham til United (totalt 20 mål på 32 kamper). Forrige sesong stod han bak 13 mål på 31 kamper, så det kan være håp for Evertonfansen at han har funnet igjen noe av sin gamle scoringsteft. Beckford laget 72 mål på 126 kamper for Leeds, og klarer han å overføre scoringsteften til Premier League kan han bli en hit. James Vaughan var regnet som et stortalent i sine yngre dager, men 22-åringen har slitt med å få spilletid på Evertons førstelag (og med skader). Victor Anichebe har vært et stort talent en god stund, men har også slitt med det store gjennombruddet (som Vaughan). Det ble bare 8 kamper sist sesong. Det franske talentet Magaya Gueye har spilt mye for aldersbestemte lag i sitt hjemland, og kan vise seg å være et kupp. Det kan også unggutten Joao Silva vise seg å være. Han laget 14 mål på 30 kamper sitt lag Aves i portugisisk andredivisjon før han kom til Everton, og har 5 kamper for aldersbestemte lag. Legger du på giganttalentet (wonderkid, som det heter i Football Manager) Jose Baxter har Everton mye talent bak de etablerte spissene.

Og, så har Everton Yakubu. Det ble riktignok kun 5 mål forrige sesong, men murbrekkeren fra Nigeria (21 mål på 57 landskamper) er viktig for Liverpool-laget. Selv om Everton har slitt med mange skader er det også slik at Moyes som oftest liker å spille med en spiss, så det vil være en folksom benk hvis alle holder seg skadefrie.

Stall: Moyes har ikke mye penger å bruke på de aller største stjernene, men det betyr også at han har klart å bygge en jevn og god stall som kan tåle en god del skader. Hvis man skal si at det er svakt noe sted på banen så er det forsvaret i antall spillere. Framover på banen er muligens problemet litt for mange spillere, så man skal ikke se bort i fra at Moyes selger en spiss eller to. Utlån på noen av ungguttene er i hvert fall sannsynlig.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Magaye Gueye (Strasbourg, 900 000 pund), Joao Silva (Desportivo Das Aves, 500 000 pund), Jermaine Beckford (Leeds), Jan Mucha (Legia Warsaw)

Spillere ut: Dan Gosling (Newcastle)

Vurdering: Everton har vært veldig avhengig av enkeltspillere, og klarte en meget god 8.plass sist år. Det skyldtes blant annet en god bortestatistikk (25-28 i målforskjell er blant de bedre i Premier League). Vi tror Moyes kan møte en vegg i år basert på en kombinasjon av faktorer. De fleste har studert Everton hardere i år enn de gjorde forrige sesong, generasjonsskiftet som er i ferd med å gjennomføres foran på banen kan bli en stressfaktor og kampen om keeperplassen trenger ikke å være positiv. Samtidig, Everton og Moyes overrasker stadig i forhold til både spillerstall og forutsetninger - og vi skal ikke se bort i fra at det laget som kommer lengst bort fra den plassen vi har tippet er nettopp Everton.

Everton har 8., 5., 5. og en 6.plass de siste fire sesongene, så veggen vi tror laget møter er muligens bare en luftspeiling. Likevel tror vi det faktum at flere lag vet at de faktisk møter et godt lag når de møter Everton vil være et problem for laget.

Vi tipper: 12.plass

Offisell hjemmeside: http://www.evertonfc.com/home/

Norsk supporterside: http://www.evertonfc.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

HTML EMBED

Viktig for deg som tipper: Hvis du skal tippe kampene mellom Everton og Liverpool bør du bruke de fleste kryssene. Uavhengig av tabellposisjon og stall er disse lokalderbyene nærmest umulig å tippe på forhånd.

Mobilspill: Slik kan du levere odds og tipping på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag