Fredag 8.mars, på kvinnedagen, er det en gigantisk pott i Eurojackpot. Blir du alenevinner av den store potten kan du innkassere 389 millioner kroner.

Skulle du være så heldig sent fredag kveld vil du få en telefon fra Norsk Tipping på Hamar som informerer deg om det særdeles glade budskapet. Vinner du så mye får du økonomisk veiledning av en nøytral tredjepart uten kostnad, selv om du muligens føler du hadde hatt råd til det med en slik sum på kontoen.

- Vi ønsker at vinnerne skal få den bistanden de trenger for å ta gode valg for pengepremien sin. Vi tilbyr derfor en basisveiledning på vår regning. Det er viktig for selskapet at denne veiledningen skjer gjennom en nøytral tredjepart, og at vi holder oss på en armlengdes avstand, sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping.

Da E24 snakket med advokatene som ga råd til nybakte millionærer i 2015 sa Brede Haglund følgende:

– Vi forsøker å mentalt dele opp premien og bygge ned ansvaret og forventning til egen avkastning. Det viktigste er å være bevisst på valgene du gjør. Slutter du å jobbe, kan du ikke forvente at pengene vokser. Alle valg har konsekvenser.

Hvor fort kommer gevinsten på konto?

Gevinsten tar 1 til 3 dager for å komme inn på konto, det er såkalte virkedager. Det vil si at om du vinner 389 millioner fredag kveld så vil du ikke få pengene før tidligst mandag. Lørdag og søndag er nemlig ikke virkedager.

Du kan sjekke vinnertall og levere kupongen din ved å klikke her