Søndag spilles siste serierunden i Premier League, og det ligger an til en thriller-avslutning. Det er kun ett poeng som skiller Chelsea på tredjeplass og Liverpool og Leicester City som er på henholdsvis fjerde- og femteplass. Dermed er det helt åpent hvem tar de to siste Champions League-plassene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Legg til det faktum at Leicester møter et Tottenham-lag som kjemper en desperat kamp om en plass i Europa League, så skjønner man at det kommer til å bli neglebiting for fansen.

At Leicester slår Tottenham gir 2,00 i odds

Liverpool i førersete

Liverpools håp om å sikre seg Champions League-fotball så ut til å slokne tidligere denne sesongen, da de slet med å gjenskape de prestasjonene som ga Liverpools første Premier League-tittel i 2020. Før søndagens kamper er Liverpool i førersete sammen med Chelsea. Begge lagene bestemmer sine egne skjebner.

At Liverpool vinner mot Crystal Palace gir 1,14 i odds

Chelsea slo Leicester 2-1 i forrige uke, og vinner de mot Aston Villa søndag tar de tredjeplassen. Leicester og Liverpool hadde nesten identisk målforskjell før kampene tidligere denne uken. Begge lagene hadde 21 plussmål, og Leicester hadde kun scoret to mål mer enn Klopps menn. Siden Liverpool banket Burnley 3-0 i midtuken står både Liverpool og Leicester med 66 scorede mål, men Merseyside-laget har fire plussmål mer enn the Foxes. Det gir dem en fordel.

Må banke Spurs

Likevel; det er fortsatt en ørliten mulighet for at lagene kan ende opp på samme poengsum og samme målforskjell denne sesongen. Da må i så fall Leicester vinne stort mot Spurs.

For eksempel, hvis the Foxes vinner 5-0 mot Tottenham søndag, mens Klopps menn slår Crystal Palace 1-0.

At Leicester vinner 5-0 mot Spurs gir 100 ganger innsatsen

Hva skjer i den situasjonen?

Da vil det laget med flest scorede mål havne øverst på tabellen. I så fall ville det vært Leicester dette tenkte tilfelle.

Viktig Salah-mål

Dersom lagene også hadde hatt like mange scorede mål, ville de innbyrdes oppgjørene mellom lagene ha talt. I november vant Liverpool 3-0 på Anfield, mens Leicester slo tilbake på hjemmebane og vant 3-1. Mohamed Salahs mål på King Power Stadium ville da bli avgjørende. I de tilfellene der de innbyrdes oppgjørene ikke kan skille klubbene, er det laget som har scoret flest bortemål i de innbyrdes kampene som skaffer seg den høyeste tabellplasseringen.

At Chelsea taper borte mot Aston Villa gir 6,00 i odds

I en situasjon hvor det fortsatt ikke var noe som kunne skille lagene, for eksempel hvis Leicester vant 3-0 hjemme, da ville lagene måtte spille en playoffkamp på en nøytral bane hvor bane og tid ville bli bestemt av styret i Premier League.

Taper Chelsea mot Aston Villa, mens Liverpool og Chelsea spiller uavgjort i sine to kamper mot henholdsvis Palace og Spurs vil det oppstå en interessant situasjon. Da vil alle tre lagene stå med 67 poeng, og Liverpool vil ta tredjeplassen på best målforskjell.

Chelsea har tre plussmål mer enn Leicester, så da vil det eventuelt bli avgjørende hvor mange mål London-laget taper med.

At Chelsea vinner på Villa Park gir 1,45 i odds

Det ligger an til å bli en dramatisk ettermiddag i England søndag.