Gå til sidens hovedinnhold

Hvem rykker opp til Premier League?

Steffen Iversen og Jonathan Parr er to av mange grunner til å følge Championship.

Vi har ikke tatt på oss oppgaven det er å analysere alle lagene i Championship, men gir deg en tabell basert på gjennomsnittlig odds fra engelske bookmakere - og plasseringen man vil fått om de med lavest odds kommer øverst. Vi har plukket ut noen spillere på hvert lag det kan være verdt å se opp for. Vi har kalt dem «spennende,» men mange er jo relativt kjente fjes.

Faktisk kan man nesten si at det er managerne i Championship som er de største stjernene. Sjekk bare navnene hos de lagene bookmakerne tror mest på...

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

1. West Ham

Rykket ned etter å ha kommet på siste plass i Premier League sist sesong. Manager er ringreven Sam Allardyce som virkelig har ryddet i spillerstallen. 10 spillere har gått ut og 4 inn. De mest spennende inn er nok Kevin Nolan fra Newcastle og Joey O'Brien/Martin Taylor fra Bolton. Nolan har blitt utnevnt til kaptein.

Mest spennende spillere: Kevin Nolan, Scott Parker, Robert Green, Joey O' Brien, Martin Taylor, Mark Noble og Carlton Cole

Vår vurdering: Hadde god nok stall til å overleve i fjor, men det gikk ikke. Rykker opp igjen.

2. Leicester

Endte på en 10.plass forrige sesong. Manager er ringreven Sven Göran-Erikssson. Den thailandske businessmannen Vichai Raksriaksorn har gitt en god del penger til klubben for forsterkninger. Det har betydd at Eriksson har hentet 10 nye spillere før årets sesong deriblant Paul Konchesky fra Liverpool.

Mest spennende spillere: Kasper Schmeichel, Darius Vassell, John Paintsil, Michael Johnson (innlånt fra Manchester City), Sol Bamba

Vår vurdering: Er denne divisjonens Manchester City. Kjøpelag, altså. Vil nok kjempe om opprykk.

3. Nottingham Forest

Forest endte på 6.plass i sesongen som gikk. Tidligere England-trener Steve McClaren tok over laget i sommer. Han har hentet tre spillere og solgt syv etter at han kom til klubben. De tre nye er George Boateng, Jonathan Greening og Andy Reid.

Mest spennende spillere: Andy Reid, Chris Cohen, Luke Chambers

Vår vurdering: Spennende trener, spennende stall. Forest blir å regne med i år.

4. Middlesbrough

Det ble en sannsynligvis skuffende 12.plass for Middlesbrough sist sesong. Manager Tony Mowbray (ex-Celtic) var nok ikke fornøyd med sin første sesong i klubben. Han har hentet to spillere og kvittet seg med seks i løpet av sommeren. Inn har Malauray Martin kommet fra Blackpool og Curtis Main.

Mest spennende spillere: Jason Steele, Malaury Martin, Tarmo Kink, Scott McDonald

Vår vurdering: God stall som var bedre enn fjorårets plassering. Kan nok helt klart klare bedre i år.

5. Birmingham
Rykket ned etter å ha kommet på nest siste plass i Premier League i fjor. Mistet manageren til byrivalen Aston Villa og erstattet ham med Chris Hughton som fikk sparken av Newcastle før jul i fjor. At Hughton har ryddet er ingen underdrivelse. 16 spillere ut. 6 inn.

Mest spennende spillere: Boaz Myhill (på lån fra WBA), Stephen Carr, Liam Ridgewell, Marlon King, Nikola Zigic

Vår vurdering: Nedrykkede lag gjør det sjeldent stort i sin første sesong tilbake på et lavere nivå. Birmingham var svake i fjor, men har kanskje fått en manager som kan kjøre laget tilbake til Premier League.

6. Reading
Det ble en femteplass på Reading forrige sesong. Manager Brian McDermott, som har vært i klubben siden 2009, ønsker nok å spille om playoff igjen i år. Reading har hentet to spillere før årets sesong: Bongani Khumalo på lån fra Tottenham og Mikele Leigertwood fra QPR.

Mest spennende spillere: Adam Federici, Shane Long (23 seriemål i fjor)

Vår vurdering: God stall som var god nok for playoff i fjor. Kan være det i år også.

7. Southampton
Kom på andreplass i League One i fjor. Manager er den noe ubeskrevne Nigel Adkins (han var manager for Scunthorpe inntil han tok over Southampton forrige sesong). Har hentet to spillere før årets sesong (Steve De Ridder og Jack Cork).

Mest spennende spillere: Jack Cork, Lee Barnard, José Fonte

Vår vurdering: Bookmakerne har litt troen på Southampton, men den gamle stoltheten har ikke alt for god stall. Vi tror de havner litt lengre ned enn det bookmakerne i England tror.

8. Cardiff
Det ble ikke opprykk for Cardiff i fjor etter at laget kom på 4.plass og tapte i play-off. Manager Malky Mackay tok over klubben i sommer (han kom fra Watford). Laget har hentet 8 nye spillere og solgt 6.

Mest spennende spillere: Filip Kiss (på lån), Kenny Miller, Dekel Keinan

Vår vurdering: Skal nok prøve å rykke opp igjen, men de er tvilsomt om stallen er god nok til det. Litt over midten er nok mer realistisk, playoff om man finner formen.

9. Blackpool
Det så lenge ut som om Blackpool skulle klare det umulige i fjor, men manager Ian Holloway klarte bare delvis å trylle. Syv spillere inn. 12 spillere ut. Det er ikke det samme Blackpool som du så i Premier League som du vil se i Championship. Holloway har blant annet hentet inn en del gamle helter...

Mest spennende spillere: Kevin Phillips, Barry Ferguson, Bojan Djordjic

Vår vurdering: Det er vanskelig å rykke ned fra Premier League, og enda vanskeligere blir det hvis man selger de beste spillerne. Blackpool har en god manager, men trollmann er han ikke.

10. Brighton
Vant League One i fjor. Manager er velkjente Gustavo Poyet. Han klarte å redde klubben fra nedrykk i sin første sesong og rykket altså opp året etter. Før årets sesong har de hentet inn 6 spillere og kvittet seg med 7.

Mest spennende spillere: Will Buckley, Casper Ankergren, Craig Mackail-Smith

Vår vurdering: Poyet har virkelig fått sving på sakene i Brighton og laget vil nok ta mye poeng i sin første sesong i Championship. De rykker nok ikke opp, men ikke bli overrasket om laget tar poeng fra de fleste.

11. Leeds
Kom på en 7.plass i fjor hvor mange Leeds-fans drømte om opprykk. Simon Grayson beholdt jobben sin og har hentet tre nye spillere før årets sesong. Ut har 5 spillere gått.

Mest spennende spillere: Michael Brown, Luciano Beccho, Andy O' Brien

Vår vurdering: Mange nordmenn ønsker Leeds opp til Premier League, men stallen ser svakere ut enn hos mange av konkurrentene og vi er enig med bookmakerne som tror på en ferd mot midten.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

12. Ipswich
Endte på en 13.plass forrige sesong. Paul Jewell er ny manager i klubben. Han har snudd klubben på hodet og kvittet seg med 14 spillere (blant annet Connor Wickham). 6 nye har kommet inn.

Mest spennende spillere: Jay Emmanuel-Thomas, Lee Bowyer, Grant Leadbitter

Vår vurdering: Har mistet en stor spiss (dog mest et stort talent) og sannsynligvis ikke erstattet det helt. Havner nok midt på tabellen et sted.

13. Burnley
En relativt god 8.plass ble det for Burnley sist sesong. Brian Laws fikk sparken før jul i fjor og Stuart Gray fungerte som manager fram til sesongslutt (han er nå trener i Portsmouth). Ny manager er Eddie Howe, som kom fra Bournemouth som han rykket opp med til league one forrige sesong. Burnley har 10 spillere ut. To inn: Kieran Trippier og Ben Mee på lån fra Manchester City. Burnley har for øyeblikket en syltynn stall.

Mest spennende spillere: Kieran Trippier, Ben Mee

Vår vurdering: Har en syltynn stall når vi skriver dette og skulle vi tippe nå tror vi lenger ned enn bookmakerne.

14. Hull City
Endte på 11.plass i fjor. Manager er Nigel Pearson. Har hentet seks spillere, deriblant Peter Gulacsi på lån fra Liverpool og Robbie Brady fra United.

Mest spennende spillere: Jack Hobbs, Nick Barmby, Robert Koren

Vår vurdering: En god del spennende spillere på midten og relativt gode generelt sett. Kan muligens overraske.

15. Portsmouth
Det ble en 16.plass for Portsmouth sist sesong. Manager er Steve Cotterill. Har hentet fem spillere før årets sesong.

Mest spennende spillere: Aaron Mokoena, Nwankwo Kanu, Tal Ben Haim

Vår vurdering: Har fortsatt spissen som ikke scorer (Kanu) og den solide Tal Ben Haim, men kommer nok ikke til å kjempe i toppen.

16. Derby
19.plass ble det for Derby i fjor. Nigel Clough er manager, og har hentet 8 nye spillere før sesongen.

Mest spennende spillere: Chris Maguire, Jason Shackell, Frank Fielding

Vår vurdering: Sønnen til Brian har ikke helt fylt sine fars sko. Derby begynte ok i fjor, men datt av. Kan ha hentet gode nye forsterkninger.

17. Millwall
En god niendeplass ble det for Millwall i fjor. Manager er Kenny Jackett. 4 nye spillere har kommet inn, mens 10 spillere har gått ut.

Mest spennende spillere: Darius Henderson, Hameur Bouazza, Josh McQuoid

Vår vurdering: Ekspertene i England sier de har svekket stallen kraftig. Vi får tro på dem.

18. Bristol City
Det ble en femtende plass for Bristol City sist sesong. Manager er Keith Millen, som har vært i klubben siden 1999 (først som spiller, så assisterende manager (og i to perioder midlertidig manager) før han ble klubbens faste manager i 2010. City har hentet tre spillere før årets sesong (Neil Kilkenny, Ryan Taylor og Yannick Bolasie).

Mest spennende spillere: David James (ja, han ja), Jon Stead, Ryan Taylor

Vår vurdering: Ikke det mest spennende laget i den nest øverste divisjonen, men solid nok til å overleve muligens.

19. Crystal Palace
Palace endte 6 poeng over nedrykk sist sesong på en 20.plass. Manager er Dougie Freedman (han tok over klubben i januar i år). Palace har hentet fire spillere før årets sesong, og kvittet seg med 7.

Mest spennende spillere: Steffen Iversen, Johathan Parr, Mile Jedinak, Kagisho Dikgacoi

Vår vurdering: Sannsynligvis vurdert for lavt i år. Har en relativt god spillerstall, og det blir selvfølgelig spennende å følge Parr.

20. Watford
Watford endte på 14.plass i fjor (14 poeng bak kvallik-plass, 19 poeng over nedrykk). Sean Dyche er ny manager (han var assistent). Laget har hentet 6 spillere og solgt 8.

Mest spennende spillere: Mark Yeates, Chris Iwelumo

Vår vurdering: Har en relativt svak stall, men har penger etter spillersalg så økonomien skal være relativt ordnet.

21. Peterborough
Kvalifiserte seg gjennom playoff til Championship sist sesong etter en fjerdeplass i League One. Manager er Darren Ferguson (ja, sønnen). Har hentet fem nye spillere (inklusive to på lån fra fatter'n).

Mest spennende spillere: Scott Wooton (som til tross for at han bare er 19 år har spilt for både Liverpool og United...), Nicky Ajose, David Ball

Vår vurdering: Slår unggutta fra United til kan det bli en bedre sesong enn det oddssetterne i England tror.

22. Coventry
Coventry endte på 18.plass i fjor. Manager er Andy Thorn, som tok over laget etter at Aidy Boothroyd fikk sparken. Har hentet to spillere før sesongen og mistet 8.

Mest spennende spillere: Freddy Eastwood, Martin Cranie

Vår vurdering: Har solgt gode spillere og kan nok slite i år

23. Barnsley
Det ble en 17.plass for Barnsley i fjor. Keith Hill er ny manager (han kom fra Rochdale). 9 spillere ut, 7 inn.

Mest spennende spillere: Luke Steele, Rob Edwards, Craig Davies

Vår vurdering: Har sannsynligvis styrket stallen, men det er tvilsomt om det er nok.

24. Doncaster

Doncaster endte på plassen over nedrykk i fjor. Sean O'Driscoll har vært manager i klubben siden 2006. 9 spillere ut og 5 inn.

Mest spenndene spillere: Neil Sullivan (kun 41 år!), Billy Sharp (30 seriemål på 62 kamper for klubben), John Oster

Vår vurdering: Slet virkelig stort i år og bookmakerne har ikke trua. Stallen ser tynn ut, men de har en god spiss.

Championship starter fredag 5.august med kampen Hull - Blackpool. Se alle kampene her.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken