Foto: Mike Egerton (PA Photos)

Hvem skal du legge inn til, Gamst?

Blackburn har ingen muligheter til å hevde seg i sesongen 2010-11.

Kommersielt

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og omtale av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august. Klikk herfor å se tabelltipset og lese omtale av de øvrige klubbene.

Historie: Blackburn Rovers ble stiftet i 1875 og er sammen med Everton og Aston Villa en av tre klubber som var med på å starte den første ligaen i England og Premier League. Rovers vant ligaen i 1995 og har vunnet FA-cupen seks ganger (sist i 1928). Laget vant ligacupen i 2002.

Stadion: Ewood Park (31 367)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager: Sam Allardyce (55 år)
Big Sam hadde stor sukses som manager for Bolton mellom 1999 og 2007, men varte kun ett år i Newcastle før han tok over Blackburn i 2008. Sam Allardyce er kjent som en noe kompromissløs manager som er flink til å gjøre mye ut av lite midler.

Sam har vunnet 35 prosent av sine kamper som Blackburn-manager.

Keeper: Paul Robinson
Den engelske landslagsmannen har vært, som så mange andre engelske målvakter, vært plaget av en god del tabber. Han har likevel 41 landskamper for England og har vært førstevalg for Blackburn i sine to sesonger etter at han kom fra Tottenham. Walisiske Jason Brown (2 landskamper) og de to engelske målvaktene Frank Fielding og Mark Buun er reservemålvakter. Robinson er nok ganske sikker som førsteskanse, men Brown er en ok backup.

Forsvar: Internasjonalt og solid
Bakover på banen er det relativt internasjonalt hos Blackburn, som egentlig mye av laget ellers. Danske Lars Jacobsen, Samba fra Kongo, Givet fra Frankrike, Nelson fra Australia, Khizanishvili fra Georgia, Olsson fra Sverige, Gunning fra Irland, Salgado fra Spania, Hanley fra Skottland og Chimbonda fra Frankrike har med seg en enslig engelsk svale: U19-spilleren Phil Jones. Givet ble årets spiller for Blackburn, og sammen med Chimbonda, Samba og Nelson har Blackburn et relativt godt forsvar. Salgado er med sine 33 år en erfaren herremann (han har også 53 landskamper for Spania) og Martin Olsson, som også kan spille på midtbanen, har også kommet seg inn på det svenske landslaget.

Midtbane: Gamsten og Emerton
Brett Emerton er en meget solid australsk landslagsmann, og David Dunn laget 9 mål på 23 kamper sist sesong. En annen australier, Vince Grella, har vært linket bort fra klubben - men er i skrivende stund i stallen. Morten Gamst Pedersen er også en solid mann for Blackburn, selv om prestasjonene - i hvert fall ifølge manageren, har variert noe. Den unge franskmannen Steven N'Zonzi er en spennende spiller, og sammen med irske Keith Andrews og badboy El Hadji Diouf gjør at man er ganske godt besatt på midten av banen hos Blackburn. Den irske unggutten Alan Judge har foreløpig ikke debutert, men var god for Plymouth på utlån sist sesong.

Angrep:
Jason Roberts har bøttet inn mål i lavere divisjoner, men har aldri klart å slå igjennom i Premier League. På sine 99 kamper for Blackburn har det blitt 19 mål. Det ble 5 mål sist sesong. Den relativt unge kroaten Nikola Kalinic var ikke særlig farligere med sine 2 mål på 26 kamper i 2009-sesongen. Kanadiske David Hoilett har ikke spilt alt for mange kamper siden han kom til klubben, men kan være et talent man kan se opp for. Nederlenderen Maceo Rigters har kun to kamper for Blackburn etter at han kom fra Nac Breda, og regnes nok ikke som fast førstelagsmateriell. Målene kommer sjeldent fra spissene hos Blackburn, en trend som nok fortsetter i 2010-sesongen.

Stall: Det er en tynn stall Big Sam har å rå med i Blackburn, og det er vanskelig å se at laget kan klare å hevde seg uten et skikkelig angrep. De har gode offensive spillere på midtbanen, og tåler skader både der og i forsvar. Problemet er nok angrepet.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Hugo Fernandez (Union Deportiva Cornella)

Spillere ut: Steven Reid

Vurdering: Blackburn har først og fremst en god manager, et ok forsvar og en god midtbane. At fansen av laget gjennomførte et kollektivt stønn da Jason Roberts signerte ny kontrakt er det mulig å skjønne. Hvis ikke Sam får tak i en spiss, eller et par av ungguttene slår igjennom, blir det en sesong under midten for laget.

Vårt tips: 13.plass

Offisell hjemmeside: http://www.rovers.co.uk/

Norsk supporterside: http://www.brscn.com/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper: På sine tre siste sesonger har Blackburn 35 uavgjorte kamper, 38 seire og 41 tap. HUB?

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus