*Nettavisen* Sportspill.

Hvor sterke er Rosenborg?

Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

Åtte Tippeliga-lag skal i aksjon på søndagskupongen.

17.03.13 13:49

Sportspills meny søndag
V4 Axevalla: Magnus er nøkkelen
V64 Solvalla: Herman har jackpotbankeren
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 1: Nå er Newcastle slitne
Oddstips 2: Start vinner på ren entusiasme
Tippetips: Åtte Tippeliga-lag i aksjon

Dobbel V5 Klosterskogen: Kolle har fått smaken

Søndagskupongen toppes av fire oppgjør fra den første runden i Tippeligaen. Deretter følger Premier League, Primera Division, dansk superliga, 1. Bundesliga og Ligue 1.

Bonuspotten er oppe i 880.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Leveringsfrist klokken 16.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Odd - Rosenborg
Tippeligaen. Odd har mye ungt i laget denne gangen, samt et par gamle ringrever i Frode Johnsen, Morten Fevang og Mattias Andersson. 39 år gamle Johnsen starter ganske sikkert i dag, han er et av få alternativer på topp. Trener Dag Eiliv Fagermo mener Odd har et av ligaens beste forsvar denne sesongen, men tviler på at laget er sterkt nok til å hevde seg helt i toppen. Odd har ikke hatt mye å rutte med på overgangsmarkedet i år og det har ikke vært nye stort innrykk av nye spillere. Christer Kleiven er kommet fra Stabæk, men alt i alt ser stallen litt tynn ut. Her er nettavisens preview av Odd 2013.

Lars Kristian Eriksen (lyskeoperert) er eneste fravær.

Blir det Rosenborg som stikker av med gullet i år, foran nesa på Molde og Godset? Det er hvert fall mange som tipper Rosenborg helt i toppen, for de har størst budsjett, en spillerstall som ser sterk ut, og ikke minst tradisjonener for å hevde seg i toppen. Prica, Iversen, Fredheim Holm og Issah er ikke lenger i RBK, mens danskene Mike Jensen (m), Tobias Mikkelsen (a) og Nicki Bille Nielsen (a) er hentet inn. Dette er spillere med tyngde og internasjonal erfaring, som bør hevde seg godt i Tippeligaen. I tillegg har den nye treneren Per Joar Hansen god tilgang på unge talenter fra egen stall, fra Ranheim og resten av fotballmiljøet i Trøndelag. Les mer om årets RBK her.

John Chibuke (operert) er usikker, mens Stefan Strandberg er uaktuell.

Det er alltid vrient å tippe første serierunde, men vi må bare bruke øynene og se hvilken tropp som ser sterkest ut på papiret og i treningskampene. Og det er Rosenborg. De vant 1-0 her i fjor og vi tror de kan klare full pott igjen, selv om det aldri er enkelt å vinne i Skien. B i kamp 1.

2. Sogndal - Tromsø
Tippeligaen. Sogndal stiller med det minste budsjettet og en av de yngste spillerstallene, og det er ventet at de blir å finne på nedre halvdel til slutt, kanskje hele veien. Sogndal har et godt fotballmiljø og de utvikler mange talenter fra egen bygd. Forrige sesong overlevde de på et potte tett forsvar, for de scoret ikke all verdens mange mål. Sogndal-trener Jonas Olsson går inn i sin andre sesong i Saftbygda, og det er en del utskiftninger i stallen. Svenske Erik Dahlin er hentet inn for å erstatte Kenneth Udjus i mål. Den rutinerte midtbanespilleren Rune Bolseth er tilbake på gamle trakter, og vil stå for rutinen sammen med Azar Karadas. Samtidig har Eirik Bakke lagt opp, det har vel endelig bygdas store sønn Tore André Flo også, mens Henrik Furebotn og Stéphane Diarra Badji har forlatt klubben, sammen med Ahyee Aye Elvis og Joakim Rudolfsen. Her er Nettavisens preview av Sogndal.

Tonny Brochmann og Ørjan Hopen er ute med skader.

Tromsø ble nummer 4 forrige sesong, og det blir spennende å se om de klarer å hevde seg i toppen denne gangen også. Tradisjonelt tar de veldig mange poeng hjemme i det kalde nord, men ikke fullt så mange på reise. Agnar Christensen har overtatt som sjefstrener etter Per-Mathias Høgmo, Christensen har lang fotball-erfaring, men ikke så mye fra toppnivå. Spillerstallen ser bra ut, med nøkkelspillere som målfarlige Zdenek Ondrasek på topp, Ruben Yttergård Jensen på midtbanen, Saliou Ciss i forsvar og to solide keepere i Marcus Sahlman og Benny Lekström. Kara, Årst, Mo, Björck, Yndestad og unge Ulrik Yttergård Jensen har reist, men det er kommet en del spennende inn også, blant annet er Morten Moldskred og Vegard Lysvoll er tilbake. Les mer om Tromsø her.

Hans Nordbye og Jaroslaw Fojut rekker ikke seriestarten, men kan være tilbake i runde to. Ruben Kristiansen betegnes som usikker.

Vi har ikke glemt Sogndals serieåpning i fjor, da de startet med 4-0 borte mot Odd og ikke tapte før i 7. runde. Mot Tromsø har det ofte blitt få mål og uavgjort. Dette er skikkelig vrient, det ser åpent ut, og vi lander på HU i kamp 2.

3. Start - Hønefoss BK
Tippeligaen. Start vant Adeccoligaen og er tilbake i det gode selskap. Det er bra for ligaen at de gule fra Sørlandet er med, og nå må de prøve å holde seg oppe. Mons Ivar Mjelde sitter ved roret og han har erafringen som trengs. Spillerstallen er spennende, man håper Matthias Vilhjalmsson forsetter å bøtte inn mål på høyeste nivå også, Espen Børufsen blir viktig på midten, og rutinerte Håkon Opdal er hentet inn som målvakt. Den costaricanske angrepsspilleren Jorge Alejandro Castro er hentet inn, og Ernest Asante er enda en god spiller på topp. Alt i alt ser Start ut som et offensivt lag, og så får vi håpe de er sterke nok til å styre hjemmekampene sine og spille sitt eget spill. Svaret får vi kanskje allerede i dag. Les alt om Start i Nettavisens preview.

Glenn Andersen er uaktuell noen uker til. Birger Madsen (utmattelsessyndrom) kan miste hele sesongen.

Hønefoss var vonde å slå i første halvdel av forrige sesong, men etter sommeren vant de ikke en eneste kamp og det var så vidt det ikke kostet dem plassen. Klubben har ikke så store ressurser, det er knappe 20 mann i stallen før sesongen og de er ventet i kjempe mot nedrykk denne gangen også. Leif Gunnar Smerud er hovedtrener, og har med seg Pål Arne Johansen og Frode Birkeland på laget. Midtbanespiller Rune Bolseth har reist til Sogndal, og resten av overgangene finnes i Nettavisens preview av Hønefoss 2013.

Vi kjenner ikke til skader hos Hønefoss.

Her sitter vi med følelsen av at Start kan få til mye på opprykksentusiasmen. De skal være sterke nok til å styre en hjemmekamp mot Hønefoss og score minst ett mål. H i kamp 3.

4. Strømsgodset - Sandnes Ulf
Tippeligaen. Strømsgodset gjorde en stor sesong sist, og var med å heve nivået i Tippeligaen med sitt kjappe og teknisk gode spill. Spesielt hjemme i Drammen var de gode, og gikk for tre poeng i hver eneste kamp. Nå har sentrale spillere som Alexander Aas, Ola Kamara, Åge Konradsen og Lars Iver Strand reist, men det er ingen grunn til bekymring mener lagets etter hvert rutinerte målvakt Adam Larsen Kwarasey, for profiler som Jørgen Horn, Simen Brenne, Thomas Sørum og Thomas Lehne Olsen er hentet inn. Det lukter svidd at Ronny Deilas Godset denne gangen også. Les mer om årets lag her.

Dette er dagens tropp, der vi ikke ser Lehne Olsen, men de fleste andre:

Larsen Kwarasey, Cramer, Vilsvik, Hamoud, Horn, Madsen, Nuhu, Storbæk, Rønning Ovenstad, Storflor, Nana, Brenne, Abdi, Dio, Wikheim, Kovacs, Sørum, Keita

Sandnes Ulf måtte gjennom nedrykkskvalik etter forrige sesong, men der var de mer enn gode nok til å sikre et nytt år på øverste nivå. Trener Asle Andersen går inn i sin åttende sesong i den lille klubben som har overrasket positivt så mange ganger. Nå er de tippet på nedrykk av mange, igjen, og så får vi se om Sandnes Ulf kan gjøre også disse spådommene til skamme. Spillerstallen er tynn, med en føreteellever som holder bra nivå, men som er sårbare for skader og karantener. Henrik Furebotn er kommet fra Sogndal, Tosaint Ricketts fra VIF, og Jakob Olsson og Johnny Lundberg fra svensk fotball. Les mer om klubben her.

Vetle Myhre (lyske) og Avni Pepa (lårstrekk) er skadet.

Det ble 2-1 i begge fjorårets møter. Vi forventer ikke noen kjempekamp av Godset, men tror de gjør nok til å ta alle poengene. H i kamp 4.

5. Chelsea - West Ham United
Premier League. Chelsea hentet opp 0-2 på Old Trafford sist helg og får omkamp mot Manchester United i FA-cupen. Det er sterkt, og på torsdag var det hjemmekamp mot Steaua Bucuresti i Europa League, der man også måtte hente seg opp fra tap 0-1 i den første kampen. Det så stygt ut da Steaua utlignet til 1-1 halvveis, men Benitez stilte bortimot toppet lag og de klarte å vinne kampen 3-1 til slutt. I Premier League er Benitez mannskap nummer 4, og mulighetene for spill i Champions League neste sesong er så absolutt til stede, dog er man helt avhengige av å avslutte med stil og vinne hjemmekamper som dagens derby. 8-4-2 totalt hjemme på Stamford Bridge i ligaen.

Det harde kampprogrammet vil nok prege spillerne i dag, men Demba Ba (a) sto over i Europa League, så han bør være frisk i dag. Godt mulig han starter på topp. Frank Lampard (m) hvilte på benken mot Steaua, så han er også et alternativ fra start i dag. Bare Oriol Romeu står på skadelisten, som vanlig.

West Ham har slitt litt med skader og svak uttelling i år, og derfor var det en stor opptur med 1-0-seier i Stoke forrige runde. Jack Collisons scoring rett før pause ble kampens eneste. Før dette hadde West Ham tapt fem bortekamper på rad, og de har ikke bedre enn 3-2-9 borte totalt. Ser vi på London-derbyene spesielt, har West Ham tapt borte for Fulham, Arsenal og Tottenham, men vant 2-1 borte mot QPR. Som hjemmelag har de slått dagens motstander 3-1, Fulham 3-0, og spilt 1-1 mot QPR. Tap 1-3 for Arsenal og 2-3 for Tottenham og Gareth Bale nylig. Statistikken gir liten grunn til å tro på West Ham i dag.

Joe Cole (m) og George McCartney (f) er ute med skader. Mark Noble og viktige Kevin Nolan (m) er usikre. James Tomkins er tilbake fra sykdom.

Hjemmelaget har den sterkeste troppen, men de har også det klart mest slitsomme kampprogrammet. Dersom Nolan blir klar for bortelaget, kan dette bli jevnere enn Benitez liker. Folkerekka viser 72-16-12 og vi bruker en gardering her, det er mye å hente på premiene dersom Chelsea er slitne og bare klarer ett poeng i dag. HU i kamp 5.

Se kampen live på TV 2 Sumo

6. Wigan Athletic - Newcastle United
Premier League. Wigan vant 3-0 i Reading før de røk 0-4 hjemme for Liverpool forrige runde. De er som dag og natt, og det er vrient å spå når de leverer en god kamp. Det har ikke vært alt for mange gode kamper heller, Wigan ligger tradisjonen tro på nedrykk når det nærmer seg sesongslutt, men vi har etter hvert vent oss til at de kommer med en sluttspurt som akkurat berger plassen. Like overraskende hver gang. Wigan er ligaens svakeste hjemmelag med sine 2-4-8 totalt, og som vanlig er det ikke lett å se hvordan de skal unngå nedrykket.

Ryo Miyaichi (m) er ute med skade. Callum McManaman (a) er høyst usikker. Fra før er Albert Crusat og Ivan Ramis ute.

Newcastle var i aksjon i Europa League på torsdag. Etter et sterkt 0-0-resultat borte mot russiske Anzhi, gikk det mot 0-0 og ekstraomganger i returkampen, selv om Newcastle fikk spille 11 mot 10 ganske lenge. Kampens to siste ballberøringer ble imidlertid et flott innlegg fra Sylvain Marveaux som Papiss Cisse headet rett i mål, dypt inne tilleggstiden. Nå skal de opp mot Benfica. I Premier League har Newcastle vunnet tre på rad hjemme, men tapt borte for Swansea og Tottenham i de to siste borte, og selv med det spennende mannskapet de har, står de med svake 1-5-8 borte totalt.

Hatem Ben Arfa (m) var ventet tilbake sist, men han sliter med en strekk og kan være ute igjen her. Tim Krul er stadig ute, Rob Elliot fortsetter i mål. Fabricio Coloccini (f) er også ute igjen, og erstattes av Mapou Yanga-Mbiwa. Debuchy, Jonas Gutierrez og Gouffran spilte ikke EL, og kan muligens få ansvar fra start nå.

Innbyrdes oppgjør viser 11-2-1 uansett bane, noe som illustrerer at begge lag sliter på reise.

Det er nærliggende å tro, med Newcastles tøffe kamp på torsdag og med deres svake bortestatistikk i ligaen, at de taper her. Vi tror det, selv om vi ikke liker å stole på Wigan. Vi har råd til å gardere, så markeringen blir HU i kamp 6.

Se kampen live på TV 2 Sumo

7. Sevilla - Real Zaragoza
Primera Division. Sevilla fortsetter å lykkes på hjemmebane og feile borte. Fem strake hjemmekamper er vunnet, mot Osasuna, Granada, Rayo Vallecano, Deportivo La Coruna og Celta Vigo, alle er lag på nedre halvdel og lag man forventes å slå, med unntak av Rayo. På bortebane tapte man for bunnlaget Mallorca forrige runde og tar nesten aldri poeng, derfor er det viktig at man følger opp den gode trenden med hjemmeseire mot bunnlagene når formløse Zaragoza gjester byen i kveld. 9-1-3 totalt hjemme på Ramon Sanchez Pizjuan.

Cicinho (f) er suspendert. Apropos suspensjon, Spahic (f) har vært mye suspendert for Sevilla, men nå er kortsankeren utlånt til Anzhi. Ellers er skadelisten noenlunde den samme, Trochowski (m), Perotti (m), Campana (m) er ute. Den spanske sportsavisen Marca tipper denne oppstillingen fra start, et sterkt hjemmelag:

Palop - Coke, Fazio, Botia, Navarro - Medel, Kondogbia - Navas, Rakitic, Del Moral - Nedgredo

Real Zaragoza så vi i aksjon mot Granada sist mandag, en skikkelig bunnkamp mellom to lag som sliter med å score. Resultatet ble 0-0, etter at Zaragoza var centimetere unna et baklengsmål på en corner tidlig i kampen. Selv med gode Helder Postiga i fremste rekke var det ingenting imponerende ved Zaragoza, og dette ender fort med nedrykk, med mindre man klarer en innspurt av samme typen som reddet plassen i fjor. Ingeting tyder på det. Nå skal det sies at Zaragoza ligger to poeng over streken før helgens runde, men med 0-4-6 på de ti siste og en oppvisning i tafatthet sist, ser det ikke lyst ut.

Roberto (k) er tilbake etter suspensjon. Apono (m) er stadig ute med skade, han vil bli savnet igjen. Ellers er det ikke mange nye skader, Zuculini (m) er stadig ute sammen med to mindre brukte spillere. Slik kan bortelaget starte:

Roberto - Abraham, Alvaro, Pinter, Sapunaru - Movilla, Mari - Montanes, Rodriguez, Rochina - Postiga

Nesten hver gang vi satser på Sevilla hagler det med kort og de avslutter kampen med ti eller ni spillere på banen. Vil Gary Medel og Ivan Rakitic holde seg unna kortene i dag? Vanskelig å si, men motstander kjenner til Sevillas hissigpropper, og de vil bli provosert fra første spark på ballen. 11 mot 11 er Sevilla klart bedre enn det Zaragoza-laget vi så på mandag, og så får vi håpe hjemmelaget scorer et par mål før utvisningene eventuelt kommer. Da vinner de. H i kamp 7.

8. Osasuna - Atletico Madrid
Primera Division. Osasuna har tapt sine to siste, hjemme mot Bilbao og borte mot Real Betis, men før dette hadde de en god periode der de tok poeng i seks av syv kamper på rad. Det tok dem fire poeng over streken, før helgens runde, og resten av sesongen blir en kamp for å overleve. 5-4-5 på eget gress er middels, men sammenlignet med for eksempel Real Zaragoza i kampen over, er det hvert fall en del positive tendenser å spore hos Osasuna.

Silva (m) er suspendert. Kike Sola (a) har vært usikker, når ser det ut til at han ikke spiller. Sisi (m), Loe (m) og Ruben Gonzalez (f) er trolig også ute. Slik kan hjemmelaget starte:

Fernandez - Bertran, Arribas, Flano, Damia - Lolo, Oier - Cejudo, Armenteros, Las Cuevas - Nino

Atletico skal spille cupfinale mot Real Madrid, på Santiago Bernabeu den 18. mai. Det blir sesongens store høydepunkt, samtidig som man skal prøve å ta tilbake den flotte 2. plassen man har hatt i ligaen store deler av sesongen. Med sesongens første tap på eget gress forrige runde, 0-1 for Real Sociedad, og 0-0 i Malaga før det, er rivalen Real Madrid forbi dem på tabellen. Atletico er ikke helt til å stole på borte, tvert imot faktisk, kun én av de syv siste borte er vunnet og de står med 5-3-5 borte totalt. Men på dagens bane har de vunnet de to siste sesongene, og de var gode borte mot Sevilla nylig, da de sikret cupfinale.

Godin (f) er suspendert. Ellers er bare Tiago (m) ute, og vi får trolig se et sterkt Atletico i kveld:

Courtois - Luis, Diaz, Miranda, Juanfran - Turan, Gabi, Suarez, Koke - Costa, Falcao

Atletico Madrid stiller sterkt her, og med dette mannskapet kan de slå nesten hvem som helst. Men resultatene har variert, og trenden er litt nedadgående. Det er viktig å vinne for å ta 2. plassen tilbake, men vi stoler ikke på Atletico borte. Når hjemmelaget bare har 25 prosent på folkerekka, må vi finne frem garderingene. HUB i kamp 8.

9. AGF - OB
Dansk superliga. Det har gått skeis for AGF denne våren, de har tapt 1-2 i Esbjerg og 0-3 hjemme for Brøndby etter vinterpausen. Nå må noe gjøres, ellers er man snart ute av diskusjonen om spill i Europa og nede i bunnstriden. Mens man har vunnet seks av ti bortekamper, er tallene hjemme på NRGi Park bare 2-6-4 totalt. Alt for svakt, og skuffende for fansen.

Petri Pasanen (f) skadet seg mot Brøndby og er ute her. Søren Larsen og Atle Roar Håland er ikke klare ennå, og Edafe Egbedi er ute grunnet deltagelse i Afrika U20-mesterskapet. Dette er dagens tropp:

Målvakter: Rasmussen, Ousager
Forsvar: Eckersley, Jønsson, Sorin, Putros, Kure, Kirkeskov
Midtbane: Petersen, Nørregaard, Jørgensen, Akharraz, Povlsen, Scheel, Sloth
Angrep: Vatsadze, Skhirtladze, Solberg, Devdariani

OB har heller ikke glimret denne våren. De skulle gå hardt ut og gi jernet for å slå FCK i den første etter vinterpausen, og det gjorde de, men 2-1-ledelse ble til tap 2-3. Siden har det blitt 2-2 mot AaB i en utsatt kamp og tap 0-2 i Horsens sist søndag. Ikke bra, og dermed er det ned til 5. plass. OB er stadig ligaens beste bortelag, sammen med FCK, 5-4-3 borte totalt.

Trener Troels Bech gjør to endringer i troppen fra sist, Morten Skoubo (a) og Mads Toppel (k) går ut grunnet skader, inn kommer Hannes Anier (m) og Nicolai Jørgensen (m/a). Dette er troppen:

Christiansen, Ruud, Møller Christensen, Diarra, E. Larsen, Silberbauer, Bodul, Anier, K. Larsen, Schoop, Löfquist, Pedersen, Johansen, Vadócz, Jørgensen, N’Koum, Kadrii, Høegh

AGF har slått OB 4-2 og 2-1 hittil denne sesongen, begge ganger i Odense, og ingen av lagenes åtte siste innbyrdes har endt med hjemmeseier. Vi må forvente det uventede her, skjønt ingenting vil egentlig overraske i denne. Vi heller mot borteseieren. UB i kamp 9.

10. Brøndby - FC Midtjylland
Dansk superliga. Brøndby var i sportslig og økonomisk krise hele høsten i fjor, og da sesongen var halvveis lå de sist. Det gjør de fortsatt, og det var ingen tegn til bedring da de røk 0-2 hjemme for Randers i den første etter ferien. Men sist søndag slo de til med hele 3-0 borte i Århus, en stor opptur, og Simon Makienok, som skal være løsningen på de offensive problemene, scoret to ganger. Dermed kan vi ikke avskrive Brøndby, og det blir veldig spennende å se om det var en engangs-opptur i Århus eller om de klarer å bygge videre på det flotte resutlatet i kveld. De gjorde en svak cupkamp hjemme mot Esbjerg på onsdag, men klarte 1-1. Tragiske 2-3-5 hjemme totalt.

Michael Tørnes og Mikkel Thygesen er ute med skader, mens Martin Albrechtsen er suspendert. Trener Auri Skarbalius har tatt ut denne troppen:

Falkesgaard, Hansen, Randrup, Stenderup, Goodson, Makienok, Rommedahl, McGrath, Akpoveta, Stryger Larsen, Dumic, Gehrt, Kristiansen, Holst, Phiri, da Silva, Andersen, Antipas

FCM har sin styrke hjemme i Herning, og begge lagets to spilte etter vinterpausen har vært hjemmekamper. Seier mot Sønderjyske og 1-1 mot Nordsjælland har det blitt, og nå spørs det om man kan følge opp på reise. Man er ligaens svakeste bortelag med 2-2-6 totalt, men vant den siste før jul 2-0 i Horsens. Mot dagens motstander har det blitt 1-1 og 1-1 i sesongens to første oppgjør, begge hjemmekamper for FCM.

Det er noen fravær defensivt hos FCM denne gangen, Ojuola, Banggaard og Villafane er ute. Dette er troppen:

Lössl, Afriyie, Juelsgård, Andersson, Rasmussen, Janssen, Olsen, Haugaard, Lauridsen, Albæk, Sviatchenko, Larsen, Ipsa, Kristensen, Rømer, Bak Nielsen, Hassan, Uzochukwu, Igboun

Dette blir bunnkamp, knokkelkamp og kjemping på midten. Brøndby har selvtillit etter at de slo AGF 3-0, men FCM vil selvsagt selge seg dyrt. Et tap her, og de er brått nede i bunnstriden. Det må ikke skje, og vi kan ikke utelukke at det blir uavgjort igjen. Men vi garderer for hjemmeseieren. HU i kamp 10.

11. Borussia Mönchengladbach - Hannover 96
1. Bundesliga. Begge disse lagene har nylig røket ut av Europa League, og hjemlig cup, og spiller nå kun for best mulig plassering i Bundesliga. Mönchengladbach på 9. plass har kun få poeng opp til en interessant plassering, som i Bundesliga vil si en topp 6-plassering. 1-1 hjemme mot Werder Bremen forrige runde og 5-5-2 totalt hjemme på Borussia Park. Formen er middels, det er ikke ofte de taper, men halvparten av kampene den siste tiden har endt uavgjort. Med 8-11-6 totalt er de ligaens uavgjorteksperter.

Det ser ut til at de fleste sentrale brikker er på plass. Mulig startoppstilling fra Kicker.de:

ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez, Wendt - Nordtveit, Xhaka - Herrmann, Arango - Younes, L. de Jong

Hannover ligger poenget bak dagens motstander, og også for Moa og lagkameratene er spill i Europa en mulighet dersom man runder av sesongen på en god måte. Hannover har vært sterke hjemme denne sesongen, men på bortebane får de det ikke til. 2-1-9 borte totalt er svakest av alle.

Cherundolo (f), Eggiman (f), Felipe (f), Andreasen (m), Franca (m), Huszti (m) og Stindl (m) er ute med diverse sykdom og skader. Slik kan bortelaget starte:

Zieler - Chahed, Djourou, C. Schulz, Pocognoli - da Silva Pinto, Hoffmann - Ya Konan, Pander - Abdellaoue, M. Diouf

To norske landslagsspillere starter for hvert sitt lag, sannsynligvis, og vi heller mot at Nordtveit og kameratene har størst vinnersjanser. Hannovers skadeliste er som vanlig trist lesing, og de har vist lite på reise hittil. H i kamp 11.

12. Toulouse - Girondins Bordeaux
Ligue 1. Etter seks runder uten seier vant Toulouse 1-0 i Brest sist lørdag, og befestet sin posisjon som middelshavsfarer i Ligue 1. De har 5-6-3 hjemme totalt og det begynner å bli ganske langt både opp til plasser som gir spill i Europa og ned til streken. Med bare én scoring på de tre siste rundene kan man ane at vi får en del 0-0-resultater fremover, fra et lag som får mindre og mindre å spille for. I seieren i Brest viste de imidlertid mye positivt.

Det er lite skader, men vi ser at Aurier (f) og Zebina (f) trolig mister kampen.

Bordeaux tok seg videre i Europa League mot Dinamo Kiev, men mot Benfica tapte de først 0-1 borte og deretter 2-3 hjemme. Begge gangene Bordeaux scoret, slapp de inn et mål rundt et minutt senere. I fransk liga slo de Bastia 1-0 hjemme forrige runde, etter å ha tapt fire strake. Etter en fin start på sesongen er de nå i svakest form av alle, dersom man ser på de fem siste rundene. 5-5-4 borte totalt er blant de bedre. Bordeaux vant 2-1 her i fjor og har slått Toulouse tre ganger på rad. Som dagens motstander begynner de å ligge mindre interessant til på tabellen, uten fare for å rykke ned.

Bare Faubert (f) og N'Guemo (m) ser ut til å være ute.

Vi har gått fra å tenke at dette er en potensiell 0-0-kamp, til å helle mot hjemmeseieren. Historisk sett vinner Toulouse ofte hjemme mot Bordeaux, og bortelaget har en slitsom Europa League-periode i beina, der de ikke var spesielt friske mot Benfica. 1-0? Markeringen blir H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.03.2013 16:55
1. Odd - Rosenborg B
2. Sogndal - Tromsø H U
3. Start - Hønefoss BK H
4. Strømsgodset - Sandnes Ulf H
5. Chelsea - West Ham United H U
6. Wigan Athletic - Newcastle United H U
7. Sevilla - Real Zaragoza H
8. Osasuna - Atletico Madrid H U B
9. AGF - OB U B
10. Brøndby - FC Midtjylland H U
11. Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 H
12. Toulouse - Girondins Bordeaux H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.03.2013 16:55
1. Odd - Rosenborg U B
2. Sogndal - Tromsø H U B
3. Start - Hønefoss BK H
4. Strømsgodset - Sandnes Ulf H
5. Chelsea - West Ham United H U
6. Wigan Athletic - Newcastle United H U
7. Sevilla - Real Zaragoza H
8. Osasuna - Atletico Madrid H U B
9. AGF - OB H U B
10. Brøndby - FC Midtjylland H U
11. Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 H
12. Toulouse - Girondins Bordeaux H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Annonsebilag