Chelsea stiller helt uten fravær i dagens kamp hjemmekamp mot et skadeskutt Newcastle.
Chelsea stiller helt uten fravær i dagens kamp hjemmekamp mot et skadeskutt Newcastle. Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

I dag får Newcastle kjørt seg

Stiller med uvanlig mange fravær i den tøffe bortekampen mot Chelsea. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel: 
Det lukter League One av Leeds
Tour de Ski:
  - Weng burde vært favoritt
Oddstips 1:
  Tottenham har noe på gang
Oddstips 2:
QPRs utrolige statistikk
Oddstips 3:
  Valencia på medaljejakt
Skiflyging Kulm: 
Prevc skal være klar favoritt
V75 Biri lørdag: 
Tjomsland byr på en Kjempe

Lørdagens tippekupong er av det gode, gamle slaget og består utelukkende av kamper fra Premier League og Championship.

Bonuspotten har steget til 1,5 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken.

1. Crystal Palace - Tottenham
Alan Pardew fikk en komfortabel debut som Palace-manager i 4-0-seieren over Dover i FA-cupen forrige helg. Laget fikk ikke så mye ballberøring borte mot Villa forrige serierunde, men klarte 0-0. Runden før ble det samme resultat borte mot QPR.

Ligger tredje sist på tabellen, men har bare ett poeng opp til West Bromwich på sikker plass.

Kaptein Mile Jedinak og kantspilleren Yannick Bolasie er på landslagsoppdrag og mister de neste kampene. James McArthur er trolig tilbake etter å ha stått over cupkampen grunnet en smell, men det ser ut til at Marouane Chamakh fortsatt her litt igjen før han er klar etter strekkskaden.

Tottenham stilte med en del reserver i 1-1-cupkampen borte mot Burnley forrige helg. Den store helten i Chelsea-kampen første nyttårsdag, Harry Kane, kom inn etter sidebytte, men endte ikke på scoringslisten denne gangen.

Laget har 4-2-0 på de siste seks i serien og har klatret til femteplass.

Den amerikanske landslagsforsvareren DeAndre Yedlin kan debutere i dag etter overgangen fra Seattle Sounders. Erik Lamela og Ryan Mason rekker trolig ikke kampen, og Nabil Bentaleb er på landslagsoppdrag.

Det har vært mye frustasjon blant Tottenham-fansen det siste året, men laget har hevet spillet flere hakk den siste tiden og fremstår som et langt giftigere lag enn hva som var tilfelle i 0-0-kampen mot dagens motstander på White Hart Lane for en drøy måned siden. Det ser også ut til at manager Mauricio Pochettino har klart å dyrke frem en stabil målscorer i Harry Kane.

Crystal Palace er ligaens nest svakeste hjemmelag, mens Tottenham har sterke 5-2-2 på bortebane. Vi gir et revitalisert Spurs gode vinnersjanser i kveldens kamp og gambler på at B holder.

2. Chelsea - Newcastle
Kun ett poeng i bortekampene mot Tottenham og Southampton, og plutselig var Chelsea ikke lenger serieleder alene. Har like mange poeng og nøyaktig den samme målforskjellen som Manchester City.

Stilte reservepreget i FA-cupkampen mot Charlton forrige helg, men tok likevel en enkel 3-0-seier. Det var nok viktig for José Mourinho etter å ha sluppet inn fem mål mot Tottenham.

Manageren kan glede seg over fulltallig tropp.

Det begynner å bli en stund siden den gode perioden til Newcastle, og laget står med 1-1-3 på de fem siste fem kampene etter den skuffende 3-3-forestillingen hjemme mot Burnley første nyttårsdag.

Tapte 0-1 borte mot Leicester i FA-cupen to dager senere.

Vikarmanager John Carver kan glede seg over at førstekeeper Tim Krul er tilbake etter skade, men sykestua er fortsatt full. Til dagens kamp er Rob Elliot, Rolando Aarons, Mehdi Abeid, Ryan Taylor, Steven Taylor, Siem de Jong, Sammy Ameobi og Gabriel Obertan uaktuelle.

I tillegg er Cheikh Tiote og Papiss Cisse opptatt med Afrikamesterskapet. Fabricio Coloccini, Daryl Janmaat, Jack Colback og Moussa Sissoko måtte stå over mot Leicester og betegnes som usikre.

Et formløst, managerløst og skadeplaget Newcastle kommer til å få kjørt seg mot et fraværsfritt Chelsea som har innsett at målforskjellen kan bli avgjørende i gullkampen. Hjemmelaget er også ute etter å revansjere 1-2-tapet for Newcastle for en drøy måned siden. H.

3. Everton - Manchester City
Vi trodde det endelig skulle løsne for Everton i tirsdagens FA-cupkamp hjemme mot West Ham, men kun et overtidsmål av Romelu Lukaku reddet laget fra det femte tapet på rad.

Forrige seriekamp endte med et flaut 0-2-tap for Hull, og Everton har falt ned til 13. plass.

Viktige Leighton Baines skadet seg første nyttårsdag og testes før kampstart. Laget har ellers en lang skadeliste, og Sylvain Distin, Darron Gibson, Tony Hibbert, Tim Howard, James McCarthy, Leon Osman og Steven Pienaar er uaktuelle.

Langt lystigere for Manchester City, som ligger helt likt med Chelsea etter 3-2-seieren over Sunderland første nyttårsdag. Trengte et meget sent mål for å slå Sheffield Wednesday ut av FA-cupen forrige søndag.

City har nesten ikke hatt spisser tilgjengelig de siste ukene grunnet skader, men kunne glede seg over å ha Stevan Jovetic tilbake mot Sunderland første nyttårsdag.

Nå er også Sergio Aguero og Edin Dzeko samt kaptein Vincent Kompany tilbake i full trening. Alle tre er med i troppen mot Everton, men det er mulig at Aguero hviles eller starter på benken.

Yaya Touré er ute de neste ukene grunnet spill i Afrikamesterskapet.

Det har ikke gnistret av City i det siste selv om laget har tatt bra med poeng, og Everton kan aldri utelukkes på hjemmebane. UB.

4. Swansea - West Ham
Swansea utklasset Tranmere med 6-2 i FA-cupen forrige helg, men har ikke imponert i serien i det siste. 1-4-tapet for Liverpool var en pinlig affære, og et sent Wilfried Bony-mål reddet laget fra tap mot QPR nest sist. Ligger for tiden på niendeplass.

Toppscorer Bony er uaktuell grunnet spill i Afrikamesterskapet, mens Ki Sung-yueng er opptatt med Asiamesterskapet for Sør-Korea. Jonjo Shelvey (karantene) og Jefferson Montero (skadet) er også ute.

Nykommerne Matt Grimes (midtbanespiller fra Exeter) og Nelson Oliveira (spiss på lån fra Benfica) er med i troppen og kan debutere.

West Ham var inne i en flott periode før jul, men så ble det bråstopp mot Arsenal og Chelsea. Klarte bare uavgjort hjemme mot West Bromwich første nyttårsdag. Var i ferd med å slå ut Everton av FA-cupen forrige helg, men et sent baklengsmål sørget for omkamp.

Cheikhou Kouyaté og Diafra Sakho er opptatt med Afrikamesterskap, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Åpen kamp. HUB.

5. West Bromwich - Hull
West Bromwich slet med Gateshead i 40 minutter i FA-cupen forrige helg, men vant til slutt hele 7-0. Har bare tatt ett poeng på de siste fire seriekampene. Det kom borte mot West Ham forrige runde. Ligger utsatt til rett over nedrykksstreken.

Craig Gardner har måttet stå over de to siste kampene med skade og er usikker også i dag. Jonas Olsson er trolig fortsatt ute. Youssuf Mulumbu er opptatt med Afrikamesterskapet.

Hull har variert i prestasjonene i det siste. Har slått Everton 2-0 og Sunderland på bortebane, men også tapt for Leicester og Swansea hjemme. Ligger to poeng over dagens motstander. Ble slått ut av FA-cupen med 0-2 av Arsenal forrige helg.

Nikica Jelavic er tilbake etter sykdom, men Sone Aluko, Mohamed Diame, Gaston Ramirez, Andy Robertson og Liam Rosenior må stå over med skader. Michael Dawson og James Chester ser ut til å rekke kampen.

To lag som det er vanskelig å vite hvor man har. HB.

6. Leicester - Aston Villa
Leicester vant en heldig borteseier over Hull fjerde juledag, og tok deretter et velfortjent poeng borte mot Liverpool og slo Newcastle ut av FA-cupen forrige helg. Ligger fortsatt sist på tabellen.

Keeperveteranen Mark Schwarzer er ny i klubben og kan debutere i dag. Spissen Andrej Kramaric er derimot ikke klar for spill ennå. Esteban Cambiasso og Jeff Schlupp er skadet, mens Riyad Mahrez er opptatt med Afrikamesterskapet. Danny Drinkwater betegnes som usikker.

Villa har vært involvert i meget målfattige kamper i det siste og har 1-3-2 og 3-4 i målforskjell på de siste seks kampene. Ligger på 12. plass med 22 poeng. Klarte så vidt å slå ut det elendige Champions League-laget Blackpool med 1-0 i FA-cupen forrige helg.

Forsvarsklippen Ron Vlaar sliter med en skade og kan miste de seks neste ukene. Liverpool-aktuelle Fabian Delph soner karantene. Det er håp om at Gabriel Agbonlahor, Nathan Baker og Kieran Richardson rekker kampen.

Det føles ikke helt riktig å stole 100 prosent på Premier Leagues bunnlag, og  vi helgarderer denne. HUB.

7. Burnley - Queens Park Rangers
Burnley har virkelig hevet spillet de siste rundene og har klart uavgjort borte mot både Newcastle og Manchester City. Hadde også fortjent minst ett poeng mot Liverpool tredje sist, men tapte 0-1. Spilte 1-1 mot formsterke Tottenham i FA-cupen forrige helg og må ut i omkamp.

Gode prestasjoner til tross; det er ikke blitt noen seiere i denne perioden, og laget ligger fortsatt nest sist på tabellen.

Kaptein Jason Shackell og Michael Duff kan være tilbake etter skade, noe som er godt nytt for lagets forsvar ettersom Kevin Long og Stephen Ward er ute. Midtbanespilleren Matt Taylor er heller ikke klar.

QPR har tatt to poeng mer og ligger tre plasser over dagens motstander. Har bare tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og gikk på et pinlig 0-3-tap hjemme for Sheffield United i FA-cupen forrige helg.

Sandro, Yun Suk-Young, Adel Taarabt og Alejandro Faurlin er ute med skader.

Burnley har imponert i det siste, mens QPR står med null poeng og 4-22 i målforskjell på bortebane. Vi tror Burnley endelig får betalt for prestasjonene  dag. H.

8. Bournemouth - Norwich
Bournemouth fosser videre i Championship og har fortsatt ikke tapt i serien siden september. Har fem strake ligaseiere og feide Rotherham ut av FA-cupen med 5-1 borte forrige helg.

Artur Borucs leiekontrakt er forlenget, og den solide Southampton-keeperen fortsetter dermed i mål for hjemmelaget. Manager Eddie Howe sparte en rekke spillere mot Rotherham og har en uthvilt og sterk tropp.

Store sprik i prestasjonene for Norwich om dagen. Har tapt for Preston (cup) og Reading (serie) i de to siste kampene, men knuste Millwall og Huddersfield henholdsvis 6-1 og 5-0 og spilte uavgjort borte mot sterke Derby i de tre kampene før det.

Ligger 13 poeng bak dagens motstander og har tre poeng opp til playoff.

Dette er første kampen til Alex Neil , som har tatt over manageransvaret etter Neil Adams. Alex Tettey, Carlos Cuellar, Lewis Grabban (sju mål) og Cameron Jerome (elleve mål) betegnes som usikre. Vadis Odjidja-Ofoe er trolig fortsatt ute.

Bournemouth har vært en klasse over Norwich mesteparten av sesongen og stiller skadefrie og fulle av selvtillit i dag. Vi garderer ikke denne. H.

9. Reading - Middlesbrough
Fin utvikling for Reading, som har slått Huddersfield (cup) og Norwich (serie) i sine to siste kamper. Seieren over Norwich ga laget en luke på seks poeng til nedrykksstriden.

Kaptein Jem Karacan, som har vært ute med en kneskade helt siden september 2013, kan være tilbake her. Pavel Pogrebnyak, Anton Ferdinand og Hope Akpan er fortsatt uaktuelle.

Middlesbrough ristet av seg 0-2-tapet for opprykksrival Ipswich med 3-0-seier over Nottingham Forest runden etter har. Siden spilt 0-0 borte mot Blackburn i serien og slått Barnsley 2-0 i FA-cupen.

Ligger på fjerdeplass, fem poeng bak serieleder Bournemouth.

Backene Ryan Fredericks, Emilio Nsue (landslagsoppdrag), Damia Abella og Rhys Williams er ikke tilgjengelige i dag, og det uvisst om nykommeren Tomas Kalas blir klar i tide. Midtbanespilleren Adam Clayton er suspendert, og forsvareren Damia Abella er skadet. Det er håp om at Muzzy Carayol (midtbane) kan bli klar.

Begge er i god form, og vi ser på dette som en åpen match. HUB.

10. Cardiff – Fulham
Cardiff har bare tatt to poeng på de fem siste seriekampene og har falt ned til 12. plass. Det skiller nå hele ni poeng opp til playoff.

Fikk en liten opptur med 3-1-seier over Colchester i FA-cupen for en drøy uke siden.

Backen Scott Malone (Millwall) og spissen Alex Revell(Rotherham) er nye i klubben og kan bli involvert for første gang i dag. Manager Russell Slade sparte flere spillere mot Colchester, og det er ventet at David Marshall, Kenwyne Jones, Sean Morrison og Bruno Manga er tilbake her.

Fulham tok meget viktige trepoengere før jul og så ut til å være helt borte fra bunnstriden. Romjulen ble imidlertid en trist uke med tap for Bournemouth borte og Brighton hjemme, og laget har bare fem poengs ledelse på Millwall på den øverste nedrykksplassen.

Spilte 0-0 hjemme mot Wolverhampton i FA-cupen for en uke siden og har gått målløs av banen tre kamper på rad.

Ryan Tunnicliffe og Alexander Kacaniklic er tilbake i klubben etter at låneoppholdene i henholdsvis Blackburn og FC København er avsluttet. Midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen betegnes som usikker, og forsvarerne Tim Hoogland og Fernando Amorebietaer fortsatt ute.

Fulham scorer ikke mål om dagen, og vi satser på at HU holder.

11. Bolton – Leeds
Bolton stod med åtte strake kamper uten tap før det ble 1-2 borte mot Huddersfield i romjulen. Manager Neil Lennon klagde på dommeren etter kampen og mente at laget tapte poeng grunnet to svake avgjørelser. Bolton falt uansett ned til 15. plass.

Var tilbake på vinnersporet med 1-0-seier over Wigan i FA-cupen for en uke siden.

Midtbanespilleren Lee Chung-yong spiller for Sør-Koreas i Asiamesterskapet og kan være uaktuell for Bolton hele januar. Forsvareren Matt Mills er trolig klar etter å ha hatt litt trøbbel med ankelen. Kantspilleren Rob Hall mister de to neste ukene, og fra før er Mark Davies, Joe Mason, Marc Tierney og Max Claytonute.

Leeds var i elendig form både før jul og i romjulen og har bare tatt ett poeng på de siste fem seriekampene. Startet året med 0-1-tap for Sunderland i FA-cupen og har bare scoret to mål på de siste seks kampene.

De svake resultatene har sendt den gamle storklubben helt ned til 20. plass, og det skiller bare ett poeng ned til Millwall på nedrykk.

Tidligere Liverpool-back Stephen Warnock er ute med skade, men forsvarskollega Jason Pearce kan være tilbake.

Leeds er ikke bare i forferdelig form, men er også ligaens nest verste bortelag (1-3-8 på 12 bortekamper). Vi tror klart mest på et Bolton som imponerte i desember. H.

12. Huddersfield – Watford
Huddersfield tok en vktig, men noe heldig seier over formsterke Bolton forrige serierunde og spilte ellers 2-2 borte mot Rotherham i romjulen. Ledet 2-0 til det gjenstod tre minutter i Yorkshire-derbyet, men måtte ta til takke med ett poeng. Ligger på 18. plass og har fått en luke på fem poeng til nedrykkslagene.

Åpnet året med 0-1-tap hjemme for Reading i FA-cupen for en uke siden.

Den sentrale midtbanespilleren Jonathan Hogg pådro seg to gule kort i den matchen og må sone her. Midtstopperen Joel Lynch ser ut til å bli klar, men det er mer usikkerhet knyttet til forsvarskollega Murray Wallace.

Watford hadde lite å stille opp med mot Chelsea i FA-cupen forrige søndag, men varene i serien i desember. Slo Cardiff 4-2 på bortebane fjerde juledag og har 4-0-2 på de seks siste ligakampene.

Har klatret opp til femteplass og har for tiden et godt grep om playoffbilletten.

Det er håp om at keeper Heurelho Gomes, spissen Fernando Forestieri og kantspilleren Ikechi Anya blir klare. Forsvarerne Joel Ekstrand og Gabriel Tamas er fortsatt skadet.

Vi tror mest på et opprykksjagende og formsterkt bortelag her, men Huddersfield skal ikke undervurderes på hjemmebane. HB.

432-rekker:
1. Crystal Palace - Tottenham B

2. Chelsea - Newcastle H

3. Everton - Manchester City UB

4. Swansea - West Ham HUB

5. West Bromwich - Hull HB

6. Leicester - Aston Villa HUB

7. Burnley - Queens Park Rangers H

8. Bournemouth - Norwich H

9. Reading - Middlesbrough HUB

10. Cardiff – Fulham HU

11. Bolton – Leeds H

12. Huddersfield – Watford HB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Crystal Palace - Tottenham B

2. Chelsea - Newcastle H

3. Everton - Manchester City UB

4. Swansea - West Ham HUB

5. West Bromwich - Hull HB

6. Leicester - Aston Villa HU

7. Burnley - Queens Park Rangers H

8. Bournemouth - Norwich H

9. Reading - Middlesbrough UB

10. Cardiff – Fulham HU

11. Bolton – Leeds H

12. Huddersfield – Watford HB

Klikk her for å levere 96-rekken