Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

I dag får Vålerenga bank

Vi setter pengene på Sparta når Vålerenga gjester Hockeytown. Sjekk dagens dobbel.

Kommersielt

Les også: Lesernes oddstips torsdag

Etter en dag med privatlandskamper i fotball er det ishockey som dominerer langoddsprogrammet. Det spilles runde i Finland, Norge, Sverige og Tyskland, og NHL utpå natten. De beste spillene finner vi i Norge og Sverige.

Nå kan du tippe på iPhone

Sparta Sarpsborg - Vålerenga
Get-ligaen. Toppkamp i Hockeytown mellom nummer 1 og 2 på tabellen. Det har vært halvannen ukes opphold i Get-ligaen før kveldens runde. Flere av dem som skal på isen i kveld har spilt landslagshockey for Norge mot Hviterussland, Danmark og Slovenia i mellomtiden.

Sparta topper tabellen ganske klart, det er en luke på 6 poeng ned til Vålerenga etter at alle lagene har spilt 17 matcher. Sparta virker veldig gode denne sesongen, og hjemme er de overlegne. Her er Spartas hjemmematcher hittil:

Sparta Sarpsborg - Frisk Asker 4-1
Sparta Sarpsborg - Manglerud Star 6-0
Sparta Sarpsborg - Lillehammer 5-3
Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers 4-0
Sparta Sarpsborg - Rosenborg Elite 6-0
Sparta Sarpsborg - Storhamar Dragons 5-2
Sparta Sarpsborg - Stjernen Hockey 8-1
Sparta Sarpsborg - Lørenskog 5-2

Dette er veldig solid. Selv de antatt beste, Lørenskog, Lillehammer og Stavanger, er et stykke unna seier her. Nærmest var Lillehammer, laget som har scoret flest mål i Sparta Amfi denne sesongen: 3. Sparta scorer 5,125 mål i snitt i Amfi og slipper inn kun 1,125. De få poengene Sparta har tapt hittil, er tapt på borteis. Dagens motstander vant 2-1 på Jordal tidligere denne sesongen, mens matchene mot Lørenskog og Oilers har gått til forlengning. Dette er første hjemmematch for Sparta siden 30. oktober. Det blir folkefest i Sparta Amfi, det er visst snart ikke billetter igjen. Det er ingen skader i laget nå etter pausen, Sparta er fulltallige og uthvilte.

Vålerenga kjemper om gull til tross for utskiftninger i laget før sesongen. Så lenge laget holder seg tålelig skadefritt og de fem-seks beste yter maksimalt, kan de slå hvem som helst i GET-ligaen. Vålerenga har tapt en hjemmekamp for Lillehammer med 3-5 og hjemmekampene mot Storhamar og Lørenskog gikk til forlengning, ellers er alt vunnet etter tre perioder. På borteis har de tapt for Lillehammer og Storhamar og vunnet i ekstratiden mot Oilers. Frisk, MS, Rosenborg, Stjernen og Lørenskog er slått. Vi kjenner ikke til skader i laget denne gangen, VIF er sannsynligvis skadefrie etter landslagspausen. Vi leser på klubbens hjemmeside at gode Mark McCutcheon er solgt til tyske DEG Metro Stars mens Mathias Trygg kommer tilbake i byen etter å ha fått lite spilletid i MODO og Västerås. Men den viktigste informasjon, nemlig når, nevnes ikke.

Sparta skal ta revansje for 1-2 tapet på Jordal og vinne foran et utsolgt Amfi i kveld. Det kan bli målfattig og trolig jevnt i både en og to perioder, men Sparta er det sterkeste laget og vi gir dem gode sjanser for å avgjøre dette etter tre perioder. 1,80 på H mener vi er et godt tilbud fra Norsk Tipping. Objektet kan spille som single, vi bruker det i en dobbel.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Lillehammer IK - Manglerud Star over 5,5 mål
Lillehammer er ikke enkle å bli kloke på denne sesongen. De har kun én seier på de syv siste, og den kom mot VIF på Jordal. Men en ting er sikkert: Lillehammer både scorer og slipper inn ganske mange mål. Hittil denne sesongen har de 14 matcher over 5,5 mål og bare 3 under. De fire seneste matchene har gått over 5,5 mål, og forrige hjemmematch tapte man 3-4 for Frisk i spilleforlengelsen.

MS spilte flere målfattige oppgjør istarten av sesongen, men det defensive arbeidet later til å ha blitt mindre godt utover sesongen. De ligger på nest sisteplass per i dag, med 1-0-1-6 på åtte bortematcher. De har sluppet inn flest mål i ligaen. De har tapt to hjemmematcher før pausen, og formen virker å være litt på retur. 2-3 tap for bunnlaget Stjernen er surt. De siste bortematchene er tapt 1-5 for Storhamar, 1-4 for Vålerenga og 2-12 for Oilers.

Innbyrdes oppgjør:

14.10.2010 Manglerud Star Ishoc - Lillehammer Ishockey 6 - 5
11.02.2010 Lillehammer Ishockey - Manglerud Star Ishoc 4 - 5
10.01.2010 Manglerud Star Ishoc - Lillehammer Ishockey 1 - 4
08.12.2009 Manglerud Star Ishoc - Lillehammer Ishockey 5 - 2
05.12.2009 Lillehammer Ishockey - Manglerud Star Ishoc 3 - 2
29.10.2009 Manglerud Star Ishoc - Lillehammer Ishockey 4 - 7
01.10.2009 Lillehammer Ishockey - Manglerud Star Ishoc 3 - 1

Det er flere sesonger denne matchen hadde vært en god kandidat til å gå under 5,5 mål. I dag mener vi denne skal gå godt over 5,5 mål. Lillehammer er veldig opp og ned for tiden, de har spilt 2-4, 5-3, 3-3 og 1-6 i de fire siste. MS gjør mer og mer feil i eget forsvar og det straffer seg gang på gang. På borteis slipper de inn mye mål. Samtidig har de andre bunnlagene begynt å vinne, så MS må nesten gå for seieren i dag, og da må de fremover for å score. Vi tror det ender i mange mål begge veier og spiller over 5,5 mål til 1,45 i odds. Vi får en dobbel til 2,61 og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.25.

95. Lillehammer IK - over/under 5,5 mål 1,45 2,05
96. Sparta Sarpsborg - Vålerenga 1,80 4,25 2,60

Total odds 2,61

Klikk her for å levere dette spillet.

Andre vurderinger
Alle matchene i GET-ligaen denne runden kan fort ende med hjemmeseier. Ved siden av Sparta er Stjernen til 2,00 mot Rosenborg mest interessant, Stjernen har begynt å vinne matcher igjen. Av bortelagene mener vi Storhamar er minst langt unna poeng. I Elitserien tilbyr Norsk Tipping singelspill på Djurgården til 2,10 i odds mot Färjestads BK. Dette er god odds fra statsbookmakeren, markedsledende i skrivende stund. Luleå leder Elitserien og vinner alle matchene oppe i nord. Timrå pleier å slå bra fra seg i Luleå men denne gangen blir det trolig tap.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus