Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

I dag går vi for tolv rette

Les grundige analyser av samtlige 12 kamper på tippekupongen og lever tipsforslagene her!

Kommersielt

Ikke gå glipp av Andreas' eksperttips! Send ODDSTIPS til 2242 og få tipsene på sms. (5 kr pr melding/1 gang daglig. Avmelding ODDSTIPS STOPP til 2242).

Sjekk skaderapporten for Tippeligaenfør du setter opp kupongene.

Dagens tippekupong er av typen vi liker aller best – bare norske kamper fra de to øverste ligaene og kjemiske fri for 3. divisjonsnøtter. Og med comeback for Nils Arne Eggen som Rosenborg-sjef og et kriserammet Brann i en uhyre viktig hjemmekamp mot Aalesund er det nok av interessante poenger i dag. Rosenborg blir vår sikreste kamp i dag på tippekupongen.

Nederst i artikkelen finner du to tipsforslag, ett til 96 kroner og ett 432 kroner. Dersom du synes det største er for dyrt, kan du reduserer kostnaden ved å bruke systemverktøyet TippStation gratis: Her har vi lagt inn og redusert 432 kronerssystemet til 96 kroner for deg.

Det har vært landslagspause i Tippeligaen, og det er en faktor det er viktig å ha i bakhodet når man skal komponere kupongen. Lag som har vært inne i en dårlig periode, kan bruke slike pauser til å komme på rett kjøl igjen: Spillere kommer tilbake fra skade, halvskadde spillere får nødvendig hvile. I stedet for kun å tenke på neste kamp, kan man få tid til å analysere hva som har gått galt og angripe problemene. Kort sagt kan man forene alle gode krefter og stille heltente til neste kamp.

ODDSTIPS SØNDAG: Førde har voldsomme skadeproblemer

Det motsatte kan skje med lag som har gjort det bra før pausen – man kan bli litt for høy på pæra og hvile på laurbærene i stedet for å bruke pausen til å vedlikeholde seierssulten.

1. Brann – Aalesund
Det er krise i Bergen. Brann er slått ut av cupen av 3. divisjonslaget Fyllingen, det er blitt 2 poeng på de siste 5 kampene, det endte 0-2-tap mot bunnlaget Hønefoss sist, laget ligger på 15. plass, treneren og mesteparten av det sportslige apparatet har gått, fansen er i harnisk ... elendighetslisten er lang som et vondt år.

Som nevnt innledningsvis kan lag som sliter i motvind, komme styrket ut av pauser i serien. Men i Bergen har klubben og spillerne på ingen måte fått ro i dagene som har gått etter tapet for Hønefoss. Aalesund er heller ikke en ideell motstander hvis man ønsker å snu en negativ trend. Laget har en herlig kampmoral og jobber hardt uansett motstander og bane. I tillegg har AaFK lenge vært en miniputt i norsk fotball, og det er forventet av Brann-fansen at laget slår lag som AaFK. Vi tror vinnersjansene faktisk hadde vært større dersom RBK eller et annet storlag kom på besøk, for det ofte lettere å skjerpe seg og få skikk på laget når man står overfor en spennende utfordring enn lag som Aalesund.

Brann kan glede seg over å stille en så godt som skadefri tropp. Eirik Bakke er eneste usikkerhetsmoment, men han blir trolig klar.

AaFK får tilbake Pablo Herrera, Demar Phillips og Alexander Mathisen. Det er også gode muligheter for at Peter Orry Larsen og Jonathan Parr rekker kampen. Det gjør derimot ikke viktige Fredrik Carlsen.

Etter en meget sterk start på sesongen, har Aalesund dabbet litt av. På de siste fem er det blitt 2-0-3, og borte viser fasiten 3-0-3. Brann står med 2-3-2 hjemme og 0-2-3 på de siste 5 kampene.

Dette er en kamp Brann er nødt til å vinne for å klatre på tabellen og få ro. Men vi er ikke sikre på at det skjer. HUB.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

2. Molde - Lillestrøm
Molde stiller uten Mattias Moström, som soner for tre gule kort. Den afrikanske duoen Makhtar Thiouné og Pape Pate Diouf er tilbake i full trening etter langtidsskader, og det er faktisk muligheter for at én eller begge rekker dette oppgjøret. Selv om Diouf er en viktig offensiv brikke og Thiouné alene kan vinne kamper for Molde, vet vi ikke hvor stor vekt vi skal legge på disse gode nyhetene for Molde-fansen. Begge har vært ute lenge, og de er nok i ganske rusten forfatning.

Lillestrøm stiller en skadefri tropp, men Henning Berg må klare seg uten Nosa Emanuel Igiebor, som fikk sitt tredje gule kort sist.

Molde har 4-0-2 hjemme og 2-1-2 på de 5 siste. LSK er seriens formlag med 3-2-0 på de 5 siste. På bortebane er det bare blitt ett tap (1-4-1).

Det er fristende å sette ren U i denne kampen, men vi garderer HU.

TRAVTIPS SØRLANDET SØNDAG:Ola tror på Katta

3. Odd – Hønefoss
Hos Odd er det noe usikkerhet knyttet til keeper Arni Gautur Arasons lyskeskade og Magnus Lekven, men det ser ut til at begge rekker kampen.

Kristjan Örn Sigurdsson måtte stå over Islands landskamp med skade, men skal være klar mot Odd. Lars Lafton og David Hanssen er fortsatt uaktuelle.

Odd har pene 2-3-0 de 5 siste, men hjemme har uttellingen blitt usedvanlig mager. På 6 kamper har skienslaget kun vunnet 1 kamp (1-3-3).

Hønefoss startet sesongen katastrofalt, men på de 5 siste er det blitt solide 2-2-1 - kun 5 lag har gjort det bedre i denne perioden. På bortebane er det blitt 1-1-5.

Odd bør normalt sikre seg tre poeng her, og selv om prosentfordelingen er så skjevt som 70-16-14 i skrivende stund, sløser vi ikke med garderingene. H.

Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

4. Rosenborg - Kongsvinger
Nils Arne Eggen har styrt RBK-skuta noen dager nå, og selv om han kanskje ikke har rukket å få på plass den offensive samhandlingsfotballen fra glansdagene, regner vi med at han i det minste har klart å motivere spillerne maksimalt.

Vadim Demidov har karantene etter det røde kortet mot Viking, mens Anthony Annan lader opp til VM med Ghana. Per Ciljan Skjelbred brakk et ben i hånden i landskampen, men det er mulig at han rekker kampen. Simen Søraunet Wangberg og Mushaga Bakenga er de eneste i stallen som ellers er uaktuelle.

Olav Tuelo Johannesen er den første i Tippeligaen som har klart å pådra seg fem gule kort denne sesongen. Han er derfor ikke med i troppen. Kongsvinger mangler ellers langtidsskadde Magne Sturød, Kai Olav Ryen og Conny Månsson

RBK står med 4-2-0 på hjemmebane og 3-2-0 på de siste 5 kampene. KIL har 2-1-2 i samme periode, og bortestatistikken viser 2-0-5.

Selv om viktige spillere som Demidov og Annan er uaktuelle, har vi liten tro på at Eggen feiler i comebacket som trener. Klar H.

Les også: Våknet av tippepremie på 3,8 millioner

5. Sandefjord - Stabæk
Sandefjord ligger sist på tabellen med usle 5 poeng og 9-23 i målforskjell på 13 kamper. Samtlige poeng har kommet på hjemmebane. Noe av elendigheten skyldes nok at klubben har hatt skader på flere sentrale spillere i vårsesongen. Skadeproblemene er imidlertid en saga blott nå, og sist ble det et kjærkomment poeng mot Viking på hjemmebane.

Stabæk har hatt enda større skadeproblemer enn Sandefjord, men klarte seg imponerende godt da det sto på som verst. Nå er spillere som Daniel Nannskog, Pálmi Rafn Pálmason, Diogo, Veigar Páll Gunnarsson og Johan Andersson tilbake. Pontus Farnerud, Torstein Andersen Aase og Morten Morisbak Skjønsberg er imidlertid fortsatt ikke tilgjengelige. I tillegg er Jan Banan Tømmernes ute med brudd i kragebeinet.

På bortebane er det blitt 2-2-2 for Stabæk, og statistikken viser 3-1-1 på de siste 5.

Dersom et skadefritt Sandefjord har brukt pausen bra, kan det komme en overraskelse her. Vi krysser av HUB.

6. Vålerenga – Haugesund
Vålerenga har svingt en del i prestasjoner denne sesongen – på hjemmebane er det blitt alt fra 6-1 over Odd til 0-0 mot Hønefoss. Hjemmestatistikken viser pene 4-2-0, mens det er blitt 2-1-2 på de 5 siste.

Birger Madsen har operert hoften og er ute i ca seks uker. Det er også noe usikkerhet knyttet til Kristofer Hæstad, som stod over landskampene.

Haugesund stillet uten Trygve Nygaard (tre gule kort) og skadde John Pelu. Thomas Sørum og Jarle Steinsland er derimot meldt kampklare. Haugesund er et godt hjemmelag, men borte er det bare blitt 3 poeng (0-3-4) så langt. Formen har også dabbet litt av, og på de 5 siste er det blitt 1-2-2. H.

7. Alta – Lyn
To bunnlag som ikke får det til å stemme om dagen.

Alta ligger tredje sist med fattige 9 poeng og 11-21 i målforskjell etter 10 kamper (bare Mjøndalen har scoret færre). 14 av baklengsmålene har kommet på de siste 5 kampene. Tapte 1-6 for Strømmen sist og 1-2 hjemme for Tromsdalen runden før. Ifølge rapportene var Alta brukbart med frem til 1-3 mot Strømmen, men derfra og inn var det natta.

Enda verre står det til med Lyn, som ligger sist på tabellen med 8 poeng og 16-26 i målforskjell (flest innslupne i serien). På de siste 5 har laget sluppet inn i snitt 3 mål. Sist ble det katastrofale 2-4 for Follo på Bilsett, i en kamp der Lyn spilte med 10 mann nesten hele andre omgang og fikk straffe imot seg for femte kamp på rad (rekord?). Lyn har periodevis spilt god fotball denne sesongen, men hovedproblemet er et lekk forsvar og en ung og urutinert keeper. Klarer trener Gunnar Halle å gjøre gode grep i forsvarsrekka, kan den negative trenden fort snu.

Bi Hverve Guessan står over for Lyn grunnet rødt kort. Endre Fotland Knudsen, Tyrel Lacey og Rikard Nilsson er fortsatt ute. Edwin Kjeldner er tvilsom, mens Mads Dahm kan være tilbake etter skaden han pådro seg i andre serierunde. Stortalentene Alexander Hassum og Fredrik Gulbrandsen er tilgjengelige igjen etter U18-oppdrag sist.

Det er trolig duket for en målrik affære, og spill på over 2,5 mål på oddsen anbefales. Her utelukker vi U og satser på HB.

8. Bryne – Nybergsund
Bryne har vært en opprykkskandidat i flere år, men dårlig bortestatistikk har felt jærbuene gang på gang. Derfor var 5-0-pulveriseringen av Bodø/Glimt på Apsmyra forrige runde både imponerende og kjærkommen. Anført av seriens soleklare toppscorer Marius Helle (11 mål) er det blitt full pott (12 poeng) og 16-3 i målforskjell på hjemmebane.

Nybergsund imponerte med en sterk 3-1-seier mot serieleder Ranheim sist og har bare tapt 1 kamp på bortebane denne sesongen (1-3-1). Får tilbake toppscorer Kim Ojo etter karantene, men må klare seg uten suspenderte Yngve Sandbuløkken. Sistnevnte erstattes av Romeo Mitrovic. God statistikk og form til tross, Sundet skal normalt tape denne kampen.

Vi tror nemlig at et hjemmesterkt Bryne som har fått teften av et etterlengtet opprykk, blir svært vanskelige å ta poeng mot på Bryne stadion fremover. Klar H.

9. Follo – Moss
Begge lag ligger på 11 poeng, men utgangspunktet er vidt forskjellig: Nyopprykkede Follo, som nok synes sesongen er fullkommen bare plassen berges, er proppfulle av selvtillitt etter 4-2 borte over Lyn og andre fine prestasjoner i det siste. Den gamle storklubben Moss, som sliter voldsomt økonomisk, har sluppet inn 12 mål og står med null poeng på de tre siste seriekampene. Moss er rammet av keeperkrise, og har måttet stille med et 17 år gammelt tredjevalg de to siste kampene. Førstekeeper Arnold Origi rekker trolig heller ikke denne kampen, dermed er det duket for en ny kamp for juniorkeeper Kristian Bjerke. Heller ikke Aleksander Bache, Kevin Nicol, Mads Kaxrud eller Holmen er med i troppen, ifølge mossfk.no. Men firkløveret har fått lite spilletid denne sesongen.

Vi tror mest på Follo, men vi våger ikke å spille ren H mot et lag som har såpass mye kvalitet i seg som Moss. Det skal også legges til at Follo tidvis ble presset i forsvar med én spiller mer på banen mot Lyn sist, og det kunne fort blitt 3-3 i stedet for 4-2. Derfor garderer vi HU.

10. Ranheim – Strømmen
Vi varslet sist at serieleder Ranheim snart måtte gå på en smell, men vi feiget ut i tipset vårt på grunn av at Nybergsunds toppscorer Kim Ojo var suspendert. Det angrer vi på i dag, for 1-3 mot Sundet sist var ikke imponerende, spesielt med tanke på at Ranheim spilte 11 mot 10 mesteparten av andre omgang. Hjemme på Stadion er det blitt full pott og 15 poeng så langt.

Strømmen kommer til dette oppgjøret med styrket selvtillit etter årets første hjemmeseier og 6-1 mot Alta sist. Runden før det kom en heldig borteseier mot Løv-Ham. Etter Løv-Ham-seieren hadde trener Petter Myhre fokus på å fortelle spillerne at prestasjonene ikke burde holdt til tre poeng. Det hjalp tydeligvis mot Alta, og vi er sikre på at den tidligere tippeligatreneren også klarer å holde spillerne nede på jorda etter 6-1.

Dette er en svært viktig kamp for Ranheim; klarer de å heve seg etter Nybergsund-tapet og bevise at de er et topplag, eller var det starten på en bølgedal? Vi er usikre på svaret, men velger å ikke gardere kampen. H.

11. Sandnes Ulf – Fredrikstad
Kampen trekkes grunnet streiken i kommunal sektor. I skrivende stund er prosentfordelingen på folkerekka 25-25-50. Ettersom vi uansett hadde tenkt å helgardere denne kampen, setter vi HUB og håper på H eller U.

Normalt publiseres resultatet av trekningen ca 10-15 minutter etter kampstart.

12. Sogndal – Løv-Ham
Sogndal har hatt en ujevn start på sesongen, men har sluppet inn færrest mål i serien (8 på 9 kamper). Fremover på banen har det ikke gått like bra, og laget har bare scoret 14 ganger – 2 færre enn bunnlaget Lyn. På Fosshaugane er det blitt 3-1-1.

I tillegg til interessant info om at det kommer en ballongklovn på familietribunen, kan du sjekke Sogndals tropp på klubbens hjemmeside.

Løv-Ham fikk en viktig og fortjent trepoenger mot Moss på hjemmebane sist. Har tidvis spilt bra på eget gress, men løvene er seriens nest dårligste bortelag med 1-0-3 og 4-7 i målforskjell så langt. Løv-Ham er i ferd med å gå over til en semiprofesjonell modell for spillerne, og dette gjør at stadig flere unge, lokale spillere får sjansen.

Løv-Ham på sitt beste matcher de fleste hjemme på Varden Amfi, men det spørs om det stadig yngre mannskapet kommer til å ta særlig med poeng på bortebane fremover. Sogndal er nødt til å vinne kamper som dette for å henge med i opprykkskampen. Vi tror mest på H her, men tar med U på det store forslaget på grunn av Sogndals manglende målteft. HU.

Synes du det største forslaget er for dyrt? Du kan reduserer kostnaden ved å bruke systemverktøyet TippStation gratis:Her har vi lagt inn 432 kronerssystemet for deg til 96 kroner.

96 kroner:
Lever kupongen her!

Tipping Søndag, frist: 06.06.2010 17:55
1. Brann - Aalesund H B
2. Molde - Lillestrøm H U
3. Odd - Hønefoss BK H
4. Rosenborg - Kongsvinger H
5. Sandefjord - Stabæk H U B
6. Vålerenga - Haugesund H
7. Alta - FK Lyn H
8. Bryne - Nybergsund IL-T H
9. Follo - Moss H U
10. Ranheim - Strømmen H
11. Sandnes Ulf - Fredrikstad H B
12. Sogndal - Løv-Ham H U

Lever kupongen her!

432 kroner:

Lever kupongen her!

Tipping Søndag, frist: 06.06.2010 17:55
1. Brann - Aalesund H U B
2. Molde - Lillestrøm H U
3. Odd - Hønefoss BK H
4. Rosenborg - Kongsvinger H
5. Sandefjord - Stabæk H U B
6. Vålerenga - Haugesund H
7. Alta - FK Lyn H B
8. Bryne - Nybergsund IL-T H
9. Follo - Moss H U
10. Ranheim - Strømmen H
11. Sandnes Ulf - Fredrikstad H U B
12. Sogndal - Løv-Ham H U

Lever kupongen her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus