Foto: Grigory Dukor (Reuters/Scanpix)

I dag har vi virkelig tro på 12 rette

Midtukekupongen er svært overkommelig. Sjekk våre tips og spill her!

Kommersielt

Spillmeny onsdag:
Odds: Gigantmøtet ingen vinner
Odds: Lesernes oddstips onsdag
V65: Fortsetter seiersmarsjen
Viking Lotto: Bli millionær i kveld!

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Midtukekupongen starter med storoppgjøret Real Madrid - Barcelona i Champions League og Fulham - Bolton i Premier League onsdag. De siste ti kampene spilles torsdag, og da får vi servert semifinalene i Europa League, to danske kamper og seks oppgjør fra den norske Toppserien.

Kupongen ser tilsynelatende nokså grei ut, så vi har ekstra stor tro på 12 rette denne gangen. Som vanlig har vi satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

1. Real Madrid – Barcelona
Denne semifinalekampen i Champions League er det tredje av fire møter mellom de spanske gigantene på to og en halv uke. De to første kampene ble svært jevne - 0-0 i serien på dagens bane og 1-0 til Real etter ekstraomganger i cupfinalen.

Meget sentrale Ricardo Carvalho må sone karantene for hjemmelaget i kveld, en kraftig svekkelse. Trolig vil Albiol og Ramos utgjøre stopperparet i denne kampen, føles ikke helt stødig den konstellasjonen. På midtbanen må Khedira unnværes, men her er alternativene langt flere og bedre for Mourinho.

Real Madrid gjorde ni endringer i mannskapet sitt i lørdagens seriekamp borte mot Valencia kontra startoppstillingen i cupfinalen, men feide likefullt formsterke Valencia av banen med 6-3-seier. Spillere som Kaka og Higuain var blant dem som briljerte.

Sannsynlig lagoppstilling Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Diarra, Alonso, Pepe, Özil, Ronaldo, Di Maria

Hos Barcelona er Abidal, Adriano og Maxwell ute og gir Guardiola noen defensive utfordringer foran det første semifinale-møtet, men kaptein og forsvarssjef Carles Puoyl er friskmeldt. Han vil trolig spille venstreback, mens Javier Mascherano som har fungert strålende som midtstopper pga skadeproblemene der bak, trolig vil utgjøre midtstopperpar med Gerard Pique. Andres Iniesta kan heller ikke spille, og i hans sted kommer Keita inn, mens Pedro, Villa og Messi dannen trioen fremme som de har gjort så mange ganger før denne sesongen.

Sannsynlig lagoppstilling Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xvi, Busquets, Keita, Pedro, Messi, Villa

Vi tror det er en stor sannsynlighet for at lagene spiller uavgjort for tredje gang på rappen (etter ordinær tid) og setter en klar U i utgang, men dekker alle tegn her på tippekupongen. HUB.

2. Fulham – Bolton
Hengekamp i Premier League. Med tre poeng i kveld vil Fulham klatre opp på niendeplass på tabellen og samtidig sikre fornyet kontrakt. I helgen ble det 1-1 borte mot nedrykkstruede Wolverhampton, men Fulham har vært klart best på hjemmebane denne sesongen (7-6-3 mot 1-9-7).

Bolton ligger på åttendeplass og har mulighet til å passere Everton, men da må det bli full pott i kveld. Etter bedrøvelige 0-5 i FA-cupseminfinalen mot Stoke, ble det en flott 2-1-seier over Arsenal søndag.

Det har vært mange jevne oppgjør mellom disse lagene de siste sesongene. Bolton vant 1-0 på bortebane i FA-cupen i februar, men de tre kampene før det endte 0-0, 0-0 og 1-1.

Fulham står med sterke 5-1-0 på sine seks siste hjemmekamper (kun Chelsea som har tatt mer poeng i denne perioden). Bobby Zamora startet på benken i bortekampen mot Wolverhampton lørdag, men er nok med fra start her. Kaptein Danny Murphy er også friskmeldt. Litt usikkerhet er det rundt Damien Duff.

Daniel Sturridge (som har vært en knallsuksess for Bolton etter å ha blitt lånt fra Chelsea) er usikker til onsdagens kamp, utover dette er det ingen nye skader i Bolton-laget.

Fulham vil garantert prøve å sikre plassen med seier hjemme på Craven Cottage i kveld, mens Bolton ikke har veldig mye å spille for. Da vi har mange gode sikkeralternativer i de norske damekampene på kupongen, får vi råd til å sette på en U også, selv om vi har bra tro på at Fulham fikser dette. HU.

3. Benfica – Sporting Braga
Semifinale i Europa League, første kamp. Benfica imponerte stort i kvartfinalen og slo ut PSV med 6-3 sammenlagt. Braga fikk det langt tøffere mot Dynamo Kiev, men reddet avansementet på bortemålsregelen (0-0 hjemme og 1-1 borte).

I den hjemlige serien er lagene tabellnaboer på henholdsvis andre- og tredjeplass. Benfica har imidlertid tatt 14 poeng mer og er meget sterke på hjemmebane (11-1-2).

Benfica har vunnet de tre siste hjemmekampene mot Braga med 1-0, men Braga har stukket av med seieren i de to siste møtene på eget gress.

Legg merke til at Braga er ubeseiret i serie og cup på 12 kamper (7-5-0). Det bidrar til at vi garderer HU.

4. Porto – Villarreal
Portugal er også representert i den andre semifinalen i Europa League, her ved den suverene ligavinneren Porto, som ikke har tapt i serien denne sesongen (25-2-0). Avansementet til semifinalen gikk også lekende lett, med til sammen 10-3 mot Spartak Moskva.

Villarreal imponerte også stort i kvartfinalen og tok seg videre med 8-1 sammenlagt mot Twente. Ligger på fjerdeplass i den spanske serien med 57 poeng på 33 kamper. I helgen ble det 2-3-tap borte for Sevilla, og også den forrige bortekampen endte med tap (0-5 mot Valencia). Det har ikke vært noen god bortesesong for Villarreal, med 5-3-8 og 21-29 i målforskjell.

Et meget godt Porto-lag skal normalt slå bortesvake Villarreal. H.

5. Nordsjælland – Randers
Semifinale i den danske cupen, kamp én av to.

Det er full krise i Randers etter 0-4 mot Brøndby i helgen. Laget har ikke vunnet på seks kamper og målforskjellen er det eneste som skiller fra nedrykk. Trener Ove Christensen fikk tirsdag sparken etter at han klabbet til en TV-journalist som stilte kritiske spørsmål etter Brøndby-fadesen.

Det er svært jevnt fra midten og ned i den danske ligaen, og Nordsjælland på sjuende har bare tatt tre poeng mer enn Randers. Laget plukker imidlertid greit med poeng om dagen, og på de siste fem er det blitt 2-2-1.

Innbyrdes har det blitt to møter i serien så langt denne sesongen, begge på Randers’ hjemmebane. I august vant Nordsjælland 2-0, mens Randers vant hele 4-0 i mars.

Nordsjælland har ikke bedre enn 4-4-5 hjemme i serien, men Randers’ bortestatistikk er enda verre: 1-8-5. Randers er for øvrig ligaens store uavgjortspesialist, med 13 poengdelinger på 27 kamper.

Randers har én cuppokal i klubbskapet (2006), mens Nordsjælland aldri har vært i finalen. Kvartfinalene ble spilt så tidlig som i november i fjor. Nordsjælland tok seg videre ved å beseire Lyngby 3-0, mens Nordsjælland slo ut Horsens med 1-0.

Begge lagene har nok å tenke på i serien om dagen, men situasjonen er lysere for Nordsjælland enn for kriselaget Randers, og de har derfor kunnet lade opp til denne semifinalen på en langt bedre måte enn motstanderen.

På den annen side kan Randers-spillerne bli tente av et trenerbytte, selv om det i første omgang er assistenttrener Peter Elstrup som er flyttet opp som hovedtrener. Her våger vi ikke annet enne å sette HUB.

6. Hvidovre – AGF
Vi befinner oss fortsatt i Danmark, men dette oppgjøret er hentet fra den nest øverste divisjonen. Hvidovre er seriens desiderte bunnlag, mens AGF på førsteplass allerede har sikret opprykket.

Etter fem strake tap i år, ble det endelig tre poeng til Hvidovre i helgen (3-2 mot middelmådige Hobro). AGF er ubeseiret etter vinterpausen (6-1-0) og slo AB 3-1 borte i helgen.

AGF vant 7-1 da lagene møttes i serien i september.

Det skiller hele 41 poeng mellom disse lagene, og vi ser ikke helt for oss at AGF skal avgi poeng. B.

7. Kattem - Arna-Bjørnar
De siste seks kampene er hentet fra Toppserien, der det er blitt spilt fire runder.

Kattem tok bare 14 poeng forrige sesong og var nær nedrykk. Anført av kjempetalentet Julie Adserø (7 mål) har laget allerede tatt 7 poeng så langt i årets sesong. Men det skal tas med at motstanden har vært heller laber (Linderud Grei, Medkila, Trondheims-Ørn og Amazon Grimstad). Mandagens runde endte med tap for Amazon Grimstad, som hadde null poeng på de tre første kampene.

Arna-Bjørnar er tippet som en seriøs utfordrer til Stabæk og Røa om seriegullet og har ennå ikke avgitt poeng, men det skal tillegges at de fortsatt ikke har møtt noen av de andre antatte topplagene. Ligger på en flott andreplass og slo Klepp 3-0 mandag. Tina Charlotte Algrøy scoret to mål i det oppgjøret og står med hele seks nettkjenninger. Forrige sesong endte bergenserne på fjerdeplass med 43 poeng på 22 kamper.

Arna-Bjørnar har en nokså tynn stall, men har vært heldige med skadesituasjonen så langt i sesongen. Skal være et par hakk bedre enn Kattem, og vi ser ingen grunn til å gardere. B.

8. Klepp - LSK Kvinner
Klepp har tatt fire poeng så langt og fikk bank av sterke Arna-Bjørnar mandag.

LSK vant årets to første kamper mot mediokre Medkila og Amazon Grimstad. Tapte så mot medaljekandidaten Arna-Bjørnar, før det ble skuffende 2-2 hjemme mot Sandviken mandag.

Har forsterket laget med solide Isabell Herlovsen, men hun stod over forrige kamp grunnet skade. Det er usikkert om hun rekker oppgjøret mot Klepp.

Forrige sesong endte LSK på sjetteplass og Klepp på sjuende. Det skilte sju poeng mellom lagene.

LSK skal være et hakk bedre enn Klepp, men etter uavgjort mot Sandviken og ulempen ved å spille på bortebane, helgarderer vi dette oppgjøret. HUB.

9. Kolbotn - Trondheims-Ørn
Kolbotn, som tok bronse forrige sesong, fikk en tøff sesongåpning med Stabæk i første runde og Røa i andre. Det ble 0-0 borte mot Stabæk, men hjemmekampen mot Røa endte 0-4. Etter det er det blitt seks poeng mot svake Sandviken og Linderud.

Trondheims-Ørn har bare tatt fire poeng så langt, men det skyldes i hovedsak at man har møtt gullkandidatene Stabæk og Røa. Men 3-3 hjemme mot trøndernabo Kattem var ikke spesielt imponerende, og skal femteplassen fra forrige sesong forsvares, er prestasjonene nødt til å heves et par hakk.

Hjemmelaget har ikke råd til å tape slike oppgjør hvis det skal bli medalje, men fintspillende Kolbotn er ikke blant Toppseriens mest effektive lag og kan tidvis slite med å få uttelling tross spillemessig overtak. Det er ikke umulig at et velorganisert Trondheims-Ørn kan få noe ute av denne kampen og vi spekulerer i HU.

10. Sandviken - Linderud-Grei
Sandviken rykket opp fra førstedivisjon forrige sesong. Comebacket har bare gitt ett poeng så langt, men kampprogrammet har vært nådeløst (Røa, Arna-Bjørnar, Kolbotn og LSK). Hadde tre overraskende poeng i lomma borte mot LSK mandag, men en utligning i sluttminuttene sikret LSK et fortjent poeng. Stortalentet Melissa Bjånesøy (23 scoringer i 1. divisjon i fjor) scoret begge målene for hjemmelaget mandag og har allerede notert seg for tre scoringer for bergenslaget.

Linderud-Grei reddet plassen takket være Donns konkurs i fjor. I likhet med Sandviken har mann møtt tre medaljekandidater i løpet av de første fire rundene, og så langt er det blitt null poeng og 1-26 i målforskjell.

Selv om det bare skiller ett poeng mellom disse lagene, har Sandviken klart seg klart best i den tøffe sesongstarten. Det var sterkt med poeng mot LSK mandag, og oppgjørene mot Røa, Arna-Bjørnar og Kolbotn endte ikke med katastrofetap, slik Linderud har hatt flere av.

En svært viktig kamp i bunnstriden dette, og selv om Sandviken tilsynelatende har klart seg bedre mot topplagene enn det Linderud-Grei har gjort, er nok ikke styrkeforholdet veldig stort mellom disse.

Det er press på hjemmelaget om å prestere torsdag, og med et ungt og urutinert mannskap er ikke dette noe walk-over. Vi utelukker ikke helt at bortelaget kan få sitt første poeng for året og setter HU.

11. Røa – Medkila
Røa tok sølv forrige sesong, men det var hele åtte poeng opp til suverene Stabæk. Har forsterket laget med hjemvendte Lene Mykjåland (Washington Freedom).

Sesongen er innledet på strålende vis, og dynamittpikene leder serien med full pott og 24-2 i målforskjell.

Medkila rykket opp fra førstedivisjon i fjor og har fått en tøff start på comebacket i Toppserien. Det er bare blitt ett poeng (3-3 hjemme mot Klepp) så langt, og ser man bort fra oppgjøret mot Stabæk, har ikke motstanderne vært av det spesielt skarpe slaget.

Dette er sjelden man ser så en så sikker kamp på en tippekupong, og vi nøler ikke med å sette H.

12. Stabæk - Amazon Grimstad
Stabæk tok et suverent seriegull forrige sesong, men må nå klare seg uten stjerneduoen Lisa-Marie Woods (gått til dansk fotball) og Lise Klaveness (akillesoperert), som til sammen scoret 34 mål i fjor.

Har også slitt med skader på flere landslagsspillere i år: Torill Akerhaugen, Cathrine Dekkerhus og Ingrid Camilla Fosse Sæthre er fortsatt ute, men Trine Rønning har spilt alle serierundene.

Har forsterket med Melissa Wiik (Wolfsburg) siden forrige sesong. Hun er allerede oppe i tre mål. Det islandske stortalentet Telma Thrastardottir (16) ble spilleklar denne uken.

Stabæk spilte 0-0 mot Kolbotn i seriepremieren, men har vunnet de tre neste kampene uten problemer.

Amazon startet sesongen med tre strake 0-1-tap, men vant endelig 3-2 mot Kattem mandag. Endte på åttendeplass forrige sesong, med 29 poeng på 22 kamper.

Stabæk har spilt 28 kamper på rad uten tap i Toppserien, og Amazon Grimstad er normalt enkel match hjemme på Nadderud. Klar H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 27.04.2011 20:40
1.Real Madrid - BarcelonaU
2.Fulham - BoltonHU
3.Benfica - Sporting BragaHU
4.Porto - VillarrealH
5.FC Nordsjælland - Randers FCHU
6.Hvidovre - AGFB
7.Kattem - Arna-BjørnarB
8.Klepp - LSK KvinnerHUB
9.Kolbotn - Trondheims-ØrnHU
10.Sandviken - Linderud-GreiHU
11.Røa - MedkilaH
12.Stabæk - Amazon GrimstadH


Klikk her for å levere vår 432-rekker
432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 27.04.2011 20:40
1.Real Madrid - BarcelonaHUB
2.Fulham - BoltonHU
3.Benfica - Sporting BragaHU
4.Porto - VillarrealH
5.FC Nordsjælland - Randers FCHUB
6.Hvidovre - AGFB
7.Kattem - Arna-BjørnarB
8.Klepp - LSK KvinnerHUB
9.Kolbotn - Trondheims-ØrnHU
10.Sandviken - Linderud-GreiHU
11.Røa - MedkilaH
12.Stabæk - Amazon GrimstadH

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus