Når Blågult går på banen i St. Petersburg mot Slovakia er det med en billett til åttendelsfinalene i potten.

En seier mot slovakene vil gjøre at svenskene står med fire poeng og er sikret avansement.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Da har Sverige faktisk også muligheten til å vinne gruppen, men det vil være avhengig av hvordan Spania lykkes i sine to kommende kamper.

Men en andreplass og en åttendedelsfinale virker som det mest realistiske akkurat nå. Det burde ikke mangle på motivasjon hos svenskene. Vi tror de vinner fredagens kamp.

Sverige - Slovakia (Halvtid/Fulltid) Uavgjort/Sverige 4.60 H (spillestopp fredag kl. 14.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe E. Spilles i St. Petersburg. Sverige fikk nesten ikke låne ballen i Sevilla. Spanjolene hadde 85 prosent av ballinnehavet, men svenskene leverte en heroisk forsvarsinnsats og klarte 0-0 mot favorittene som spilte hjemme på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Sterk slovakisk kollektiv

Sverige hadde fem strake seire før kampen mot Spania, men uavgjort mot spanjolene var utvilsomt et positivt resultat for Janne Anderssons menn. Kampen mot Spania viste at Sverige kan forsvare seg, men mot Slovakia må svenskene også vise at de kan angripe.

Det kommer ikke til å bli en enkel kamp.

Marek Hamsik og de andre spillerne hos Slovakia slo Polen i åpningskampen, uten å imponere. Men vi har en følelse av at en spiller som Hamsik bare blir bedre og bedre utover i turneringen. Slovakia er heller ikke helt ulike det Sverige var i VM 2018.

De er et hardtjobbende kollektiv, og den fremste styrken til slovakene er lagspillet og spillere som jobber hardt for hverandre.

Sverige virker akkurat nå å være sterkere fremover, men hvis det er noen som vet hvor vanskelig det er å møte lag som Slovakia så er det Janne Andersson.

At Sverige vinner mot Slovakia gir 1,85 i odds. Lever kupongen her

Det kommer også til å bli et helt annet kampbilde i St. Petersburg enn svenskene opplevde i Sevilla. Nå kommer svenskene til å ta mer tak i spillet, ha ballen mer og slovakene kommer antakeligvis til å legge seg lavere og satse på kontringer. Det blir spennende å se hvordan Blågult takler omstillingen.

Samme startellever?

Janne Andersson gjør neppe endringer i startelleveren fra kampen mot Spania.

Marcus Berg og Alexander Isak gjorde en god jobb mot spanjolene. Robin Quaison gjorde et greit innhopp, men at han skal skyve Berg ut av laget virker utenkelig. På midtbanen fortsetter sannsynligvis kaptein Sebastian Larsson sammen med Albin Ekdal, Kristoffer Olsson og Emil Forsberg.

Det eneste usikkerhetsmomentet er Mikael Lustig som måtte av banen med skade sist. Skulle Lustig måtte stå over mot Slovakia, vil Emil Krafth komme inn.

Sannsynlig Sverige-lagoppstilling (4-4-2): Olsen; Krafth, Lindelof, Danielson, Augustinsson; Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg; Berg, Isak.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Sverige har spilt fem kamper mot Slovakia, og de har aldri tapt mot dem. Vi tror heller ikke at de taper fredagens match. Da disse to lagene møttes til privatlandskamp i 2018 endte kampen 1-1. Vi tror også at fredagens kamp blir tett og jevn.

Det har stått uavgjort til pause i ni av 18 EM-kamper så langt, og vi tror også at det står uavgjort etter de første 45 minuttene i St. Petersburg mellom Sverige og Slovakia. Men vi tror svenskene vinner til slutt. Oddsen på U/H-spillet, altså at det står uavgjort til pause og Sverige vinner etter 90 minutter er 4,60. Det er gode argumenter for et slikt utfall, og det blir vårt spill på kampen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset