Foto: AFP/Scanpix

I dag svarer Sør-Afrika

Bafana Bafana skal feie all tvil og kritikk til side med seier over Angola.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag
Oddstips 1: I dag svarer Sør-Afrika
Oddstips 2: Swansea til finale
V4 Boden: Blir Boden lykkeboden?
Premier League: Skader og karantener

Langoddsen byr på cupfotball fra Frankrike, Italia, Spania og England. I Premier League møtes Arsenal og West Ham, derbyet som ble utsatt Boxing Day. Vi finner en fyldig ishockeymeny fra Sverige, Russland og USA, og håndball og bandy fra våre egne ligaer.

Husk at Eurojackpot starter fredag!

Dagens langskudd
156. Roma - Inter B 3,20

Coppa Italia, semifinale, kamp 1 av 2. Returkampen spilles i Milano om en uke. Roma levde ikke opp til forventningene våre i forrige ukes oddstips. De stilte et alternativt lag borte mot Fiorentina, men avanserte til denne semifinalen etter seier i ekstraomgangene. Deretter stilte de sterkere igjen hjemme mot dagens motstander i Serie A på søndag, men klarte bare 1-1. Roma har 5-3-2 hjemme i serien, men vi er usikre på om de skal være 1,80-favoritter her. Inter er uberegnelige, de vant sesongens seks første bortekamper i serien og tapte de fire neste. Da lagene møttes i semifinaler i cupen i 2010/11, vant Inter 1-0 her og avanserte med 1-1 hjemme i returen. Vi tror vi får se to lag i noe endret oppstilling, og at kampen er mer åpen enn oddsen tilsier. Inter har overrasket før og vi må teste 3,20 på borteseieren.


173. Valencia - Real Madrid Over/Under 2,5 mål B 2,35

Copa del Rey, returoppgjør etter 2-0 til Real Madrid på Santiago Bernabeu. Valencia må fremover og score minst to ganger for å gå videre. At de ble fullstendig rundspilt og tapte 0-5 hjemme for dagens motstander i ligaen i helgen, hjelper ikke på troen på at dette kan gå. Når det gjelder sjansen for en målrik kamp, virker det som om oddsen er noe farget av helgens 5-0 nedsabling. Valencia må fremover, ja, det kan åpne opp kampen. Men vi spør oss hvor mange mål Valencia egentlig klarer å score her, de var ikke i nærheten sist. For Real Madrids del er det helt greit om kampen ender 0-0, bortelaget er her for å sikre avansement for minst mulig innsats. Underholdningskravet er ikke på langt nær like stort nå som de allerede har vist at de er konger og kan vinne 5-0 her. 2,35 for maksimalt to scoringer i kampen mener vi er et godt langskudd.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens avslag
128. Høvik - Ready B 1,10

Norsk bandy. Høvik er fortapt i bunnen, de har 0-3-12 på sine femten spilte og ligger langt bak de andre. De har slitt med moralen og stilt lag uten innbyttere. Men derfor undervurderes de også lett, og det er bare en drøy uke siden de spilte 8-8 mot Solberg på Høvikbanen. Siden har de tapt 6-11 mot Mjøndalen og 6-8 mot Drammen, men det var på bortebane. Ready holder en fin 3. plass med 9-1-5 totalt og har vunnet borte mot Sarpsborg og Mjøndalen i sine to siste. Likevel, det handler om odds og når den er 1,10 må vi melde pass. 1,10 på et bortelag i norsk bandy vil aldri bli spilt her i gården.

Dagens spill
Vi går for to singler i dag, vi ser fin odds i Afrikamesterskapet og i den spennende returkampen mellom Chelsea og Swansea.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

108. Sør-Afrika – Angola
Afrikamesterskapet, gruppe A. Vertsnasjonen Sør-Afrika åpnet forsiktig med 0-0 mot Kapp Verde, en outsider i gruppen, som Sør-Afrika skulle være sterke nok til å slå. Kanskje var det frykten for å risikere for mye som felte dem, kanskje må de jobbe enda mer med å sette sjansene sine, slik de ikke gjorde i treningskampen mot Norge i oppkjøringen (tap 0-1). Uansett er det nå det gjelder, Angola og Marokko spilte også 0-0 i sin åpningskamp, og med to kamper igjen å gjøre det på er det utilgivelig å ikke slå Angola i dag.

Trener Igesund får en del kritikk, mange synes han la an en alt for defensiv taktikk mot Kapp Verde. Sør-Afrika er vertsnasjon og fansen forventer show og scoringer. Derfor er det ventet endringer i dag, selv om det ikke er snakk om skader i laget. Serero (m) og Mphela (a) regner vi som en smule usikre, med henholdsvis en liten skade og manglende matchtrening. Oldham-spiler Furman kan bli å se på midtbanen.

Angola åpnet med 0-0 mot Marokko og har fortsatt alle muligheter i denne helt åpne gruppen. Valladolid-spissen Manucho er lagets største stjerne vil nok mange si, og han har scoret mye for landslaget tidligere. Vi kjenner ikke til fravær hos Angola.

Vi forventer et fornyet og skjerpet Bafana Bafana denne gangen, som går mer offensivt til verks. De trenger denne seieren på mange måter, de har mye press på seg og mye å bevise. Pakker de inn Manucho skal mye være gjort, og vi gir vertslandet gode sjanser til å svare kritikerne med en seier i Durban. 2,10 er et par hakk høyere odds enn vi hadde forventet, og da setter vi 100 kroner på denne, som singel. Spillefrist klokken 15.55.

108. Sør-Afrika - Angola 2,10 2,90 2,80

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus