Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

I dag taper Follo to ganger

Beklager, alle i Follo: I dag spiller vi Follo-tap i to idretter. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Les også: Lesernes oddstips onsdag

Langoddsen byr på Adeccoligaoppgjøret Follo - Sogndal, håndball, svensk hockey fra Allsvenskan og Football League Trophy. Vi finner også kamper fra brasiliansk Serie A som avvikles natt til torsdag.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Vi har meninger om hockeymatchene i dag, men styrer unna da Norsk Tipping ligger vel lavt på de aller fleste utfallene. I Adeccoligaen, derimot, fristes vi med gode odds.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Follo - Sogndal
Bunn mot topp i en utsatt kamp i Adeccoligaen. Follo har lenge hatt, og har i høyeste grad fortsatt kniven på strupen med tanke på overlevelse på nest høyeste nivå. Men klubben, som rykket opp før sesongen, makter ikke å avgjøre kampene nå som det gjelder som mest. Etter den meget fine 3-1 borteseieren i Fredrikstad 29. august, har det kommet fire strake tap. Man taper knepent 2-3 mot Sandnes Ulf, 0-1 for Løv-Ham og Ranheim, og blir knust 5-1 av Bryne. Follo har 2-4-5 på hjemmebane totalt.

Det er like merkelig som det er typisk at Follo har lykkes så til de grader i cupen, med kjempeinnsats og stang inn kamp etter kamp, og nå skal spille cupfinale på Ullevaal i november. Hvorfor denne markante forskjellen på cup og serie? Har man hatt en annen holdning til cupen? Har man gått til cupkampene med senkede skuldre og alt å vinne, og fått til sitt eget spill av den grunn, mens man stresser og feiler i serien? Eller er alt bare tilfeldigheter? Vi har ikke noe svar, men innstillingen og psyken til spillerne må spille en rolle her.

Har du husket å spille Viking Lotto i kveld? Her kan du vinne 46 millioner!

Etter dagens kamp er det fem runder igjen å gjøre det på for Follo. De møter Tromsdalen, Mjøndalen og Moss i de tre siste, dette er andre lag som står i fare for å rykke ned, og sånn sett har Follo fortsatt skjebnen i egen hender. Men det blir vanskelig, og 9 poeng på de tre siste kampene kan fort bli for lite det også. Det er heller ingenting som tyder på at man er i stand til å klare det.

Vi tror at Follo allerede nå er klare for den noe spesielle kombinasjonen av cupfinale og nedrykk til 2. divisjon. Vi tror spillerne, trenerne og resten av klubben tenker at ja, ja, det blir trolig nedrykk, men vi er likevel gode og sesongen har vært en suksess siden vi spiller cupfinale mot Strømsgodset på Ullevål Stadion 14 november. Her vil alle med hjertet i Follo selvsagt protestere, men dette er altså bare et argument for spill i et oddstips.

Sogndal har 7-1-3 på bortebane totalt. De har vunnet fem kamper på rad nå med en målforskjell på 10-1 på disse. De er i kjempeform, leder Adeccoligaen med seks poeng fem runder før slutt, de har også dagens kamp til gode, og mye rart skal skje før direkte opprykk unngås.

Dagens kamp nevnes ikke med et ord på Follos nettsider, men det er klart at Anders Jahnsen er suspendert. Det ser ut til at Sogndal stiller ganske likt som sist. De nevner ingen skader eller suspensjoner i sin forhåndsomtale av dagens kamp, noe de normalt er nøye med.

Sogndal tapte 1-3 på Ski Stadion i cupen. I seriekamper har lagene møttes fem ganger og det står 3-2-0 fordel Sogndal. Det har blitt 0-0 og 2-1 til Sogndal på Ski Stadion tidligere, men dette er fem år siden nå.

Follo må vinne i dag. Men de tenker tydeligvis på cupfinalen mens de taper kamp etter kamp i serien. Sogndal må ikke vinne i dag, men gjør de det, er opprykket enda nærmere. Follo har tapt 0-1 i sine to siste hjemmekamper. Sogndal vant 1-0 over Glimt i sin siste bortekamp. Vi tror på en ny seier til Saftbygda i dag. Norsk Tippings 1,70 på B er akkurat over gjennomsnittet av hva som tilbys hos andre bookmakere tirsdag kveld, så her inviterer gjengen på Hamar til spill med brukbar odds. Vi setter 100 kroner på Sogndal, singelspill, leveringsfrist allerede klokken 15.55.

36. Follo - Sogndal 3,40 3,40 1,70

Klikk her for å levere dette spillet

Andre vurderinger rundt Follo - Sogndal
Vi klarer ikke legge fra oss denne kampen helt enda. Først må det sies at Norsk Tipping har meget god odds på borteseier med to mål eller mer. 2,85 er bra betalt i forhold til de fleste andre bookmakere. Men vi spiller ikke denne, da vi tror på en målfattig kamp der 1-0 eller 2-0 til bortelaget ikke er usannsynlig. Når det er sagt blir 1,95 i odds på under 2,5 mål interessant. Oddsen når ikke opp i konkurranse med andres, men slik vi vurderer kampen er 1,95 spillbart.

Follo har fire hjemmekamper under 2,5 mål på rad nå. Totalt har de fire over og syv under på hjemmebane. Kun én gang har de scoret mer enn to mål i en hjemmekamp. På 11 hjemmekamper har de 10-13 i målforskjell.

Sogndal har 16-11 i målforskjell på 11 bortekamper. De tre siste bortekampene har gått under 2,5 mål. Sogndal har scoret 0, 1 og 2 mål i disse. Totalt har de fire over og syv under på bortebane.

Med disse tallene på bordet kan vi ikke forstå hvorfor over 2,5 mål er favoritt hos bookmakerne. Vi ser ingen spesielle grunner til å forvente mange mål i dag, snarere tvert i mot, dette er en viktig kamp mellom det minstscorende hjemmelaget og det bare syvende mestscorende bortelaget i serien, som også er det laget som slipper inn minst på bortebane. 1,95 på under 2,5 mål må prøves.

Objektet må kombineres og fra et snevert program velger vi Drammen Håndballklubb til 1,05 i odds. De topper Postenligaen med full pott sammen med Elverum, og møter bunnlaget Follo. Det skal være stor forskjell på lagene denne sesongen, og Norsk Tipping er ganske rause med sine 1,05 på H. Flere andre bookmakere ligger på 1,01 til 1,03 i odds på H her, lavere avkastning enn en vanlig høyrentekonto. Spillbart? Nei, men når vi først tvinges til å kombinere, velger vi likevel denne. Vi får en dobbel til 2,05 i odds og setter 100 kroner på denne også. Leveringsfrist allerede 15.55 her også, husk det.

39. Follo - Sogndal - over/under 2,5 mål 1,50 1,95
42. Drammen - Follo 1,05 11,00 4,85

Total odds 2,05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus