*Nettavisen* Sportspill.

I dag trenger du bare ett tall for å vinne i Vikinglotto

HAMAR 20161027. Lotto, Norsk Tipping. Kulene til VikingLotto-trekning hos Fabelaktiv AS på Hamar .

Du trenger bare ett riktig tall for å vinne i kveld.  Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Nå er det helt nye muligheter å vinne på i Vikinglotto.

13.05.20 09:43

Nytt nå er at du kan spille på onsdagens Vikinglotto-trekning på Langoddsen. Det betyr at du kan vinne med bare ett eneste tall riktig.

Her finner du Vikinglotto på Langoddsen!

Det er selvsagt helt tilfeldig hvilke tall som kommer ut av Vikinglotto-maskinen og hvem som blir Vikinglotto-milionærer, men statistikken fra Norsk Tipping viser at det er noen tall som har blitt trukket ut oftere enn andre i de 19 første Vikinglotto-trekningene i 2020.

Tallet syv har trillet ut av Vikinglotto-maskinen flest ganger i år. Det har dukket opp syv ganger, mens fem av de 48 tallene har glimret med sitt fravær i de første 19 trekningene. Tallene 12, 16, 22, 25 og 40 er ennå ikke trukket ut.

I mai 2017 ble det nasjonale og internasjonale lykketallet erstattet av vikingtallet. Siden den gang har disse seks hovedtallene vært trukket ut flest ganger:

32 (31 ganger)

27 (25 ganger)

15 (24 ganger)

37 (24 ganger)

2 (23 ganger)

9 (23 ganger)

Potten i Vikinglotto 13. mai er på rundt 315 millioner kroner om du leverer vanlig Vikinglotto.

Her kan du levere Vikinglotto og Joker

Her finner du Vikinglotto på Langoddsen!

Følgende spill ligger ute nå:

Første trukne tall er et partall? Ja/nei.

Første trukne tall er et primtall? Ja/nei.

Hvilket tall blir vikingtallet?

Blir tallet trukket? (ikke vikingtallet)

Hvilke tall trekkes først?

Treffer du på hvilket tall som blir trukket først gir det 44,00 i odds. Setter du penger på hvilket tall som blir Vikingtallet og treffer, så vil du få igjen 7,25 ganger innsatsen. Altså blir en 100-lapp i innsats til 725 kroner i premie. Dersom man treffer, vel og merke.

Vinnersannsynlighet Vikinglotto

For å vinne førstepremie i Vikinglotto må spilleren ha 6 rette vinnertall av 48 mulige hovedtall og ett av 8 vikingtall.

Her kan du levere Vikinglotto og Joker

Dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å vinne 1: ca 98 millioner per rekke. Det er litt bedre sannsynlighet for å ta andrepremien, som er seks rette hovedtall. Leverer du inn én rekke er den teoretiske sannsynligheten for å stikke av med andrepremien 1:ca 14 millioner. Sammenligner man det med andre spill hos Norsk Tipping, så er det dobbelt så vanskelig å ta andrepremien i Vikinglotto som å vinne førstepremien i Lotto på en lørdag. Der er vinnersannsynligheten 15,4 millioner per rekke.

Statistisk sett vinner man en premie i Vikinglotto, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med ti rekker.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 3 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 35 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er trekning hver onsdag. Vikinglotto er et samarbeid mellom ni land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag