*Nettavisen* Sportspill.

I dette spillet har de ikke vinnerflaks i denne byen

fredriksstad

Fredrikstad er eneste av de 13 største kommunene i Norge hvor de ennå ikke har en millionvinner i Eurojackpot. Foto: Erik Hagen, Fredrikstad Blad

Det er 239 Eurojackpot-millionærer i Norge, men ingen av dem kommer fra Fredrikstad.

15.05.20 13:52

Fredrikstad har flest millionpremievinnere både i Lotto og Vikinglotto i det nye storfylket Viken. Totalt har Fredrikstad med sine 82 000 innbyggere 129 Lotto-millionærer og 28 Vikinglotto-millionærer, men merkelig nok har ingen i den spilleglade byen ved Glommas utløp vunnet millionpremier i Eurojackpot.

Klikk her for å levere Eurojackpot. Fredag er det ca. 111 millioner kroner i potten.

Av de 13 største kommunene i Norge er Fredrikstad faktisk den eneste uten en millionvinner i Eurojackpot-spillet så langt.

Moss er Eurojackpot-byen

Sarpsborg, som ligger 15 kilometer lenger oppe i Glomma, har færre innbyggere enn Fredrikstad, men byen med 57 000 innbyggere har mer vinnerlykke. Iallfall i Eurojackpot. Det er nemlig tre særpinger som har stukket av med millionpremier i Eurojackpot siden spillet ble innført i januar 2013.

I 2019 var det fem spillere fra gamle Østfold-fylke som ble Eurojackpot-millionærer. Det ble én millionvinner fra Nordre Follo, to fra Indre Østfold og to fra byen med mest Eurojackpot-flaks, Moss.

Moss med sine 49 000 innbyggere har hele seks Eurojackpot-millionærer. Det er flest av de seks byene i gamle Østfold-fylke. De seks vinnerne har vunnet til sammen drøyt 9,5 millioner i lykkespillet.

Men det er Sarpsborg som har den største premien hittil. For syv år siden hadde en 57 år gammel mann fra kommunen fem rette hovedtall og ett rett stjerne tall. Han sikret seg dermed andrepremiepotten på 18 209 280 millioner kroner. I 2013 var det også en 23-åring fra Sarpsborg som vant 4,2 millioner kroner. Den siste millionvinneren fra Sarpsborg var en 53-åringen som vant 1,1 million kroner i 2018.

Blir du den første Eurojackpot-millionæren fra Fredrikstad?

Klikk på bildet for å forstørre. euro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag