Gå til sidens hovedinnhold

I fjor ble 42-åringen frosset ut av Morecambe. Mandag får han revansj

42-åringen Kevin Ellison ble frosset ut av Morecambe før sesongen. Nå spiller han for Newport County som møter hans gamle arbeidsgiver i mandagens playoff-finale i League Two.

Veteran-spissen, som spilte 391 kamper og scoret 88 mål for Morecambe mellom 2011 og 2020, ble frosset ut av manager Derek Adams.

Sist sommer ble kontrakten hans terminert, og han signerte en ettårskontrakt med Newport County, et lag han tidligere pleide å plage.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

- Hvis jeg kunne valgt et lag til å spille i finalen, hadde det vært dem på grunn av min fortid der, men det handler om Newport County denne gangen, ikke om Kevin Ellison, sa han til avisen South Wales Argus.

42-åringen ble den eldste spilleren som hadde med i playoffen, og deretter den eldste spilleren som scoret det andre målet til County i playoffen mot Forest Green Rovers.

Ellison er den nest eldste spilleren i de fire øverste divisjonene i England. Dannie Bulman, som er 23 dager eldre enn Ellison, spiller for League Two-klubben Crawley Town.

At Newport County vinner kvaliken mot Morecambe gir 2,50 i odds

Newport-manager Mike Flynn sa til BBC at laget hans ikke vil bli distrahert av feiden mellom Ellison og Morecambe-manager Derek Adams når de møter Morecambe i mandagens playoff-finale i League Two. Ellison lot følelsene løpe løpsk da han scoret i 3-1-seieren mot gamleklubben tidligere denne sesongen. Da løp han bort til Morecambe-benken og feiret opp i ansiktet på Adams.

Skulle Newport vinne playoff-finalen vil det være en perfekt revansj for Ellison. Vi tror hevnen er søt for veteran-angriperen.

Morecambe - Newport County 2,65 - 2,85 - 2,50 B (spillestopp mandag kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

England, playoff-finale, League Two. For andre gang på de 13 siste sesongene møtes lagene som endte på fjerde- og femteplass på tabellen. Den andre kampen var Southend mot Wycombe. Den matchen endte 1-1 etter ordinær spilletid i 2015, men Southend vant 7-6 på straffespark.

Vi tror ikke mandagens kamp går til ekstraomganger.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Morecambe kjemper for å rykke opp til nivå tre i engelsk fotball for første gang i historien, etter å ha spilt 14 sesonger i League Two. De har spilt flere sesonger i Football League uten å komme høyere enn nivå fire enn noe annet lag i det engelske divisjonssystemet, og den rekorden forlenger de antakeligvis etter mandagens kamp.

Selv om Morecambe hadde et av ligaens laveste budsjetter denne sesongen, hang the Shrimps med i kampen om en direkte opprykk frem til aller siste serierunden. De endte opp med 78 poeng, ett poeng bak Bolton som rykket opp.

Laget slo tilbake i playoffen, hvor de vant 2-1 borte mot Tranmere og spilte 1-1 hjemme, men kan de sikre League One-spill på Wembley?

Vi tror ikke det.

Misset i playoffen tidligere

Til tross for at Morecambe hadde en bra sesong, så tror vi de taper playoffkampen mot Newport County mandag. De har hatt problemer mot de beste lagene i ligaen. De tapte blant annet begge kampene mot Newport denne sesongen. Det ble 1-3-tap hjemme og 1-2-tap i Wales.

Med 13 mål denne sesongen, er Cole Stockton mannen Morecambe setter sin lit til denne kampen. Han scoret seks mål på de ti siste kampene. Han har starter på topp hos the Shrimps mandag. Newport har slurvet defensivt denne sesongen, og det er ikke utenkelig at Stockton kan komme på scoringslisten, men vi tror ikke det er nok til å vinne kampen.

Her kan du skrape Flax på nett

Morecambe-manager Derek Adams ledet Plymouth Argyle til direkte opprykk i 2016-2017-sesongen, men han tapte den eneste playoff-finalen han har spilt. Argyle tapte 0-2 mot AFC Wimbledon i 2015-2016-sesongen.

Tre tap på rad mot Newport

Morecambe har også tapt de tre siste League Two-kampene mot Newport County, og de vant kun to av de åtte kampene mot topp fem-lagene i League Two denne sesongen.

Morecambe er imidlertid én av bare syv klubber som har spilt mer enn én kamp på Wembley uten å tape. De vant FA Trophy-finalen mot Dartford i 1974, og de vant Conference League-playoffen mot Exeter i 2007.

Mandag tror vi de går på sitt første tap på landslagsarenaen, selv om de møter et lag som har tapt tre av de siste fire matchene på Wembley.

Newport County har ikke rykket opp siden 1979-1980-sesongen, da de endte på tredjeplass på nivå fire. Klubben, som har kallenavnet The Exiles, har ikke spilt på nivå tre siden 1986-1987-sesongen.

De tapte 0-1 mot Tranmere i den siste playoff-finalen de spilte. Det var i 2018-2019-sesongen. Denne gangen tror vi waliserne vinner og rykker opp. 2,50 i odds på Newport County er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset