Tippekupongene kommer tett i denne perioden med VM-kvalifiseringer. Forrige ukes midtukekupong ble avviklet torsdag kveld og som vanlig var det tippekuponger både lørdag og søndag. Denne uken er det midtukekupong allerede tirsdag og sju av kampene er hentet fra siste i den europeiske VM-kvalifiseringen. De fem siste er alle omkamper i 1. runde i den engelske FA-cupen. Bonuspotten er på ca 320 000 kr. Innleveringsfristen er tirsdag kl 20.40.

Det er ca. 133 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Nederland - Norge
Vi starter i Rotterdam med Norges helt avgjørende VM-kvalifiseringskamp mot Nederland.

Nederland var i ferd med å sikre seg førsteplassen i gruppa da de ledet 2-0 borte mot Montenegro lørdag kveld. Trener Louis van Gaal gjorde så noen kritikkverdige bytter og overraskende nok scoret Montenegro to ganger i løpet av de siste ti minuttene. Nederland har fortsatt et soleklart grep om førsteplassen, unngår de tap er de gruppevinner. Har gjort rent bord i sine fire første hjemmekamper med formidable 18-1 i målforskjell.

Norge fikk ikke hull på Latvia og måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Latvia lørdag. Det var en enorm skuffelse, men noen timer senere kom altså sluttresultatet fra Montenegro. Dermed kan Norge fortsatt bli gruppevinner, eventuelt gruppetoer. Det krever seier mot Nederland, taper Norge tyder alt på at vi ender på tredjeplass.

Alt tyder på at både Nederland og Norge stiller med identiske startellevere fra sine respektive kamper lørdag. Nederland er knallsterke hjemme og er store favoritter på midtukekupongen, men uavgjort holder til gruppeseier. HU.

2. Montenegro - Tyrkia
VM-kvalifiseringen har vært en skuffelse for Montenegro, således var det svært overraskende at de kom tilbake fra 0-2 hjemme mot Nederland til 2-2. Montenegro ender på 4. plass i gruppe G uansett utfall av tirsdagens kamp. De tapte som kjent 0-1 hjemme mot Norge,mens de i likhet med Norge kun klarte 0-0 hjemme mot Latvia.

Tyrkia åpnet som kjent VM-kvalifiseringen forrykende med 4-2 seier hjemme mot Nederland og 3-0 seier mot Norge på nøytral bane i mars. Men roter deretter vekk fire poeng i to hjemmekamper mot Latvia (3-3) og Montenegro (2-2) og de poengene kan vise seg svært kostbare. Vinner gruppa dersom Norge slår Nederland og de selv vinner borte mot Montenegro (med mindre Norge vinner med to mål mer). Seier vil uansett gi Tyrkia minimum andreplass i gruppa. Dersom de kun spiller uavgjort, er de avhengig av at Norge ikke vinner mot Nederland. Vil også kunne ta andreplassen dersom Norge taper mot Nederland, også med tap selv.

Tyrkia er ikke et lag det er verd å stole hundre prosent på, så vi tar med en halvgardering. UB.

3. Gibraltar - Latvia
Håpløse Gibraltar står som ventet uten poeng i Norges gruppe og med fryktelige 3-40 i målforskjell. De tre scoringene er faktisk kommet på bortebane, hjemme har de til gode å score mål på fire kamper.

Latvia forsvarte seg heroisk mot Norge og klarte 0-0. De har faktisk også klart uavgjort borte mot både Tyrkia og Montenegro og tapt med 0-2 mot Nederland.

Ikke lett å argumentere for at Gibraltar skal ta poeng i denne heller og vi gir Latvia full tillit på midtukekupongen. B.

4. Finland - Frankrike
I sommer gjorde Finland sitt første EM-sluttspill noensinne, og etter lørdagens overraskende 3-1 seier borte mot Bosnia har de satt seg selv i en god posisjon for å nå andreplassen i gruppe D. Slår de allerede VM-klare Frankrike, sikrer de andreplassen. Men dersom Ukraina slår Bosnia borte, holder det sannsynligvis ikke med uavgjort. Jukka Raitala ble utvist mot Bosnia og må sone karantene.

Frankrike med 8-0 seier hjemme mot Kasakhstan lørdag og dermed var gruppeseieren i boks. Landslagssjef Didier Deschamps vil garantert rokere litt på sitt lag og de franske verdensstjernene er neppe supermotiverte foran den siste kampen i gruppespillet.

Ingen tvil om at Finland kan slå et umotivert Frankrike. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Bosnia - Ukraina
Gedigen nedtur for Bosnia med 1-3 tap hjemme mot Finland lørdag. Det tapet innebærer at Bosnia er ute av kampen om andreplassen og mon tro hvordan det spiller inn på spillernes prestasjon til den avsluttende hjemmekampen.

Ukraina har fortsatt muligheten til å ta andreplassen, men det betinger seier her og at Finland ikke vinner hjemme mot Frankrike. Spiller Finland uavgjort 0-0 og Ukraina vinner, er Ukraina gruppetoer. Ender det 1-1 i Helsinki, må Ukraina minimum score to mål. Masse teori foran denne altså.

Et helmotivert Ukraina vinner? B.

6. Wales - Belgia
Meget viktig kamp for Wales i kampen om å ta andreplassen i gruppe E. De er tre poeng foran Tsjekkia før siste runde og har ett plussmål mer. Med tanke på at Tsjekkia har en svært overkommelig hjemmekamp mot Estland i siste runde, må nok Wales ta poeng hjemme mot allerede VM-klare Belgia. Gjorde i det minste jobben hjemme mot Hviterussland lørdag med 3-1 seier. Kiefer Moore er tilbake etter karantene, mens Ethan Ampadu må sone karantene tirsdag.

Belgia er allerede gruppevinner og klare for Qatar-VM 2022. Tok en komfortabel 3-1 seier hjemme mot Estland, så får vi hvordan landslagssjef Robert Martinez velger å prioritere denne betydningsløse kampen. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Tsjekkia - Estland
Tsjekkia på tredjeplass i gruppe E før den siste runden og med tre poeng opp til Wales på andreplass. Skulle Wales tape hjemme mot Belgia, rekker det med ettmålsseier for Tsjekkia for å ta seg forbi Wales. Men tar Wales poeng hjemme mot Belgia, hjelperdet ikke om Tsjekkia skulle vinne 10-0.

Estland har kun vunnet en av sine kvalfiseringskamper, det var hjemme mot Hviterussland i oktober. De tapte 2-4 borte mot samme nasjon. Tok et veldig overraskende bortepoeng mot Wales i september, men de to øvrige bortekampene har endt med tomålstap.

Tsjekkia blir blant midtukekupongens største favoritter. H.

8. Oldham - Ipswich
De fem siste kampene på midtukekupongen er alle omkamper i den første runden av den engelske FA-cupen.

Det endte 1-1 i den første kampen på Portman Road. Oldham ligger faktisk nest sist i League Two til daglig og det er nedrykksplass til National League. 1-2 tap borte mot topplaget Exeter i lørdagens seriekamp og hele seks av åtte hjemmekamper er tapt.

Over 21 000 tilskuere møtte opp til Ipswich's hjemmekamp mot Oxford lørdag i kampen som endte 0-0. Ipswich har klare opprykksambisjoner denne sesongen og ligger på 9. plass med 24 poeng. Det er ti poeng opp til Wigan på direkte opprykk. Moderate 3-1-4 på bortebane.

Oldham i bunnen av League Two, mens Ipswich er på øvre halvdel i League One. Vi har likevel litt mer feeling for hjemmeseier. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Plymouth - Sheffield Wednesday
Det endte 0-0 i første kamp på Hillsborough.

Plymouth rykket opp til League One foran forrige sesong. Endte da helt nede på 18. plass, men har levert overraskende bra hittil og overtok tabelltoppen i League One etter lørdagens 4-1 seier borte mot Accrington Stanley. Flotte 6-3-0 på ni spilte hjemmekamper i serien.

Wednesday endte helt sist i Championship forrige sesong og måtte således ta den tunge turen ned til League One. Har ambisjoner om å ta seg tilbake på første forsøk, og har innledet ok. Ligger på 8. plass med 26 poeng og har faktisk færre tap (6-8-3) enn serietoer Wigan (11-1-4), men er likevel ti poeng bak ledende Plymouth. 2-5-2 på ni spilte bortekamper.

Godtgående Plymouth vil nok videre i FA-cupen og blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

10. Wycombe - Hartlepool
Det endte 2-2 i første oppgjør.

Det ble med en sesong for Wycombe i Championship ettersom de endte tredje sist i en meget tett bunnstrid i Championship i vår. De har uansett innledet solid nå og ligger på 4. plass med 31 poeng. Sju hjemmekamper har gitt seks seire og to tap. De to tapene har kommet i de to siste hjemmekampene. Ligger på 4. plass med 31 poeng.

Hartlepool holder til League Two til daglig og ligger på 10. plass med 23 poeng. Har vært klart best hjemme hittil(6-1-1), borte er det kun blitt en seier på åtte kamper (1-1-6). Gikk på sesongens første hjemmetap i serien med 1-2 mot Newport County fredag kveld.

Wycombe holder til en divisjon over og tar seg videre dersom de vil nok. H.

11. Cheltenham - Gillingham
Det endte 1-1 i første kamp.

Cheltenham vant League Two forrige sesong og rykket opp til League One. Har klart seg helt greit og ligger på 16. plass med 20 poeng. Slitt klart mest borte (1-3-4). Hjemme er det blitt 14 poeng på åtte spilte (4-2-2). Var ikke i aksjon i serien i helgen, men står med fine 2-2-1 på sine fem siste seriekamper.

Gillingham med 10. plass i League One de to foregående sesongene, men ikke innledet like bra denne sesongen. Ligger på 19. plass med 17 poeng, men det er kun fem poeng opp til Bolton på 11. plass. Formen er svak og kun en seier på de sju siste seriekampene (1-3-3). Uansett en liten opptur lørdag med 1-1 borte mot Sheffield Wednesday.

Vi tror mest på hjemmeseier. HU.

12. Cambridge - Northampton
Det endte 2-2 i første kamp for halavannen uke siden.

Nyopprykkede Cambridge har levert til godkjent hittil og ligger på 12. plass med 22 poeng. Noenlunde like sterke hjemme (3-4-2) som borte (2-3-3). 2-0 seier borte mot Morecambe nest sist, 1-0 seier hjemme mot AFC Wimbledon tredje sist. Sist lørdag ble det 1-4 tap borte mot Milton Keynes Dons.

Northampton rykket i likhetfra League One i vår etter å ha endt tredje sist. Stod med med fire strake seire uten å ha sluppet inn baklengsmål, før det ble 1-2 tap borte mot Bristol Rovers lørdag. Totalt 3-2-3 på sju spilte bortekamper.

Cambridge er vel en naturlig favoritt her. HU.

96-rekker:
1. Nederland - Norge HU

2. Montenegro - Tyrkia UB

3. Gibraltar - Latvia B

4. Finland - Frankrike HUB

5. Bosnia-Hercegovina - Ukraina B

6. Wales - Belgia U

7. Tsjekkia - Estland H

8. Oldham - Ipswich HB

9. Plymouth Argyle - Sheffield Wednesday H

10. Wycombe - Hartlepool H

11. Cheltenham - Gillingham HU

12. Cambridge - Northampton HU

432-rekker:
1. Nederland - Norge HU

2. Montenegro - Tyrkia UB

3. Gibraltar - Latvia B

4. Finland - Frankrike HUB

5. Bosnia-Hercegovina - Ukraina B

6. Wales - Belgia HUB

7. Tsjekkia - Estland H

8. Oldham - Ipswich HUB

9. Plymouth Argyle - Sheffield Wednesday H

10. Wycombe - Hartlepool H

11. Cheltenham - Gillingham HU

12. Cambridge - Northampton HU