Før fredagens VM-kvalikkamp topper Norge VM-kvalifiseringens gruppe F, tre poeng foran Belgia og fem poeng foran Polen.

Klikk her for å spille på at Norge vinner mot Belgia i kveld

Det gjenstår to kamper av kvaliken, men selv med tap i Belgia fredag, vil Norge ha gode muligheter til å ta gruppeseieren ettersom Norge vant 4–0 hjemme mot Belgia. Det er innbyrdes resultater som brukes først for å skille ved poenglikhet, mens den totale målforskjellen vil gjøre seg gjeldende hvis det er både poenglikhet og likt på innbyrdes oppgjør.

Her kan du bli med i lørdagens Gulltrekning i Lotto. Lever før lørdag kl. 18.00

For øyeblikket har Belgia en målforskjell som er fire mål bedre enn Norge. Det betyr at Norge også kan gå videre med tremålstap, men da må de vinne mot Albania i siste kampen.

Det er kun gruppevinneren som tar seg direkte til VM neste år, mens gruppetoeren må ut i en play-off.

Belgia - Norge

Odds: Norge vinner - 1,72 i odds

Kampstart fredag 2. september klokken 20.30

Spillestopp kl 20.29 Live odds etter kampstart

Den Dreef, Leuven

Slik ser du kampen:

Den vises på NRK! og NRKTV 

Vi tror Norge vinner mot Belgia. Det spiller du på her til 1,72 i odds

EM ble en regelrett katastrofe for de norske fotballkvinnene. Norge røk rett ut etter gruppespillet i sommerens EM. Det knusende 0–8-kollapsen mot England står igjen som den største nedturen.

Etter den skuffende EM-exiten i sommer ble det raskt kjent at daværende landslagssjef Martin Sjögren ikke fikk fortsette i jobben.

Nå kan Norges nye landslagssjef Hege Riise få en drømmestart. Vi tror hun tar de norske fotballkvinnene til VM i sin aller første kamp.

Med seier eller uavgjort mot Belgia fredag, vil Norge være klare for VM i Australia neste år.

Gjort endringer i troppen

Riise har gjort flere grep etter at hun tok over som ny landslagssjef. Hun har vraket blant andre Maria Thorisdottir, Vilde Bøe Risa og Karina Sævik til de avgjørende VM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Albania. Inn kommer seks spillere uten a-landslagserfaring.

Her kan du bli med i lørdagens Gulltrekning i Lotto. Lever før lørdag kl. 18.00

Torsdag ble imidlertid Karina Sævik hentet inn i troppen som erstatter for Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen, som har bestemt seg for å ta en pause fra landslaget av helsemessige årsaker.

Rosenborg-keeper Rugile Rulyte , som kun har én A-landskamp, ble også kalt inn denne uken. Fra før er keeperne Aurora Mikalsen (Brann) og Sunniva Skoglund (Stabæk) i troppen.

I motsetning til Norge klarte Belgia å ta seg videre fra gruppespillet i EM i sommer. De spilte 1-1 mot Island, tapte knepent 1-2 mot Frankrike og slo Italia 1-0. I kvartfinalen ble det 0-1-tap mot Sverige.

Aldri tapt en kvalikkamp mot Belgia

Tross sterke EM-resultater er Belgia et lag Norge skal være i stand til å slå.

Forrige møte mellom lagene endte med en overbevisende 4–0-seier til Norge. Da spilte ikke Ada Hegerberg. Nå er Lyon-spissen tilbake, og det tror vi belgierne vil få merke. For det er antakeligvis en svært revansjesugen Hegerberg som går på banen fredag.

Her finner du oddsen på alle fredagens kamper

Norge har vunnet alle de fem tidligere EM- og VM-kvalifiseringskampene de har spilt mot Belgia, og vi tror de tar sin sjette seier i Leuven i kveld. Sist disse to lagene møttes var i en privatlandskamp i 2021 i Belgia. Den kampen endte med 2-0-seier til Norge.

Norge kan ta seg til sitt niende VM-sluttspill av like mange mulige fredag. Ett poeng mot Belgia er nok. Klarer man ikke det, vil et begrenset tap (inntil tre mål) og hjemmeseier over Albania på Ullevaal 6. september skaffe Norge en VM-plass. Vi tror de gjør jobben i Belgia.

Vi tror Norge vinner mot Belgia. Det spiller du på her til 1,72 i odds

PS! Belgia - Norge har kampstart kl. 20.30 fredag og sendes på NRK.