*Nettavisen* Sportspill.

I kveld spiller vi ishockey

Foto: (AFP/Scanpix)

Vi ser nærmere på ishockeylandslaget i dagens oddstips.

Dagens program på langoddsen består av seks skiskytingdueller, fem privatlandskamper i ishockey og treningskampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg. I tillegg kommer nattens NHL-matcher.

Kun fem av disse tolv objektene er satt odds på når dette skrives, og om ikke annet, kan dette være en fin anledning til å se nærmere på det norske ishockeylandslaget.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Euro Ice Hockey Challenge
Denne firenasjonersturneringen avvikles i Lørenskog Ishall 10.-12. februar, og Norge skal opp mot Italia, Ukraina og Latvia. For Norge er dette en del av oppkjøringen til VM i Slovakia, der vi skal kjempe i gruppe C mot Sverige, USA og Østerrike.

Norge - Italia
Roy Johansen er inne i sitt tiende år som norsk landslagssjef. Han har gjort mye positivt for laget, og har bidratt til at Norge, som tradisjonelt har ligget og vippet mellom det beste og det nest beste selskap (A-VM og B-VM i VM-sammenheng), har hevdet seg brukbart blant de beste de seneste årene. I vinter-OL 2010 i Vancouver endte Norge på en 10. plass, foran Tyskland og Latvia (rangering etter gruppespill). Høydepunktene var 4-4 mot Sveits (tap 4-5 i spilleforlengelse) og et hederlig 3-4 tap mot Slovakia etter det. Så målt ut fra OL i Vancouver er vi sterkere enn de tre andre nasjonene i Euro Ice Hockey Challenge, men vi stiller dessverre et svakere lag nå.

Mads Hansen og Ken Andre Olimb har meldt forfall, og Spartas Tommy Kristiansen er hentet inn. Norges kanskje heteste spiller Mats Zuccarello Aasen er ikke med i troppen, han får spille NHL for New York Rangers uforstyrret, og ellers savner vi Hannover Scorpions Tore Vikingstad i troppen, han var meget god i vinter-OL, men 35-åringen er ikke lenger en del av landslaget. Vi ser i farten heller ikke Patrick Thoresen, Jonas Holøs, Jonas Andersen, Lars Erik Lund, Anders Bastiansen, Mathis Olimb, Juha Kaunismäki eller Tommy Jakobsen i troppen, spillere som var med i OL sist. Dette er dagens tropp:

Målvakter:
Pål Grotnes (Stjernen)
Lars Haugen (Manglerud Star)
Lars Volden (Blues Espoo)

Backer:
Alexander Bonsaksen (Modo)
Stefan Espeland (Sundsvall)
Erik Follestad (Frisk Asker)
Henrik Solberg (Stavanger Oilers)
Ole Kristian Tollefsen (Modo)
Mats Trygg (Hamburg)
Lars Løkken Østli (Luleå)

Løpere:
Christian Dahl-Andersen (Stavanger Oilers)
Kristian Forsberg (Modo)
Anders Fredriksen (Lørenskog)
Lars Erik Hesbråten (Storhamar)
Marius Holtet (Färjestad)
Peter Lorentzen (Stavanger Oilers)
Andreas Martinsen (Lillehammer)
Martin Røymark (Timrå)
Per-Åge Skrøder (Modo)
Lars Erik Spets (Lørenskog)
Mathias Trygg (Vålerenga)
Martin Laumann Ylven (Linköping)
Tommy Kristiansen (Sparta Sarpsborg)

Norges siste resultater:

16.12.10 Norge - Østerrike 5-2
17.12.10 Slovenia - Norge 5-2
18.12.10 Norge - Ungarn 1-2
11.11.10 Norge - Slovenia 3-1
12.11.10 Danmark - Norge 2-2
13.11.10 Hviterussland - Norge 5-2

Veldig generelt kan man si at mens Norge er blant de svakeste av de beste, er Italia blant de sterkeste av de nest beste. De rykket ned til B-VM sammen med Kazakhstan i 2010, og 2011-VM er de i gruppe med Ungarn, Japan, Nederland, Korea og Spania. 2010-laget deres besto nesten utelukkende av spillere fra hjemlig liga.

På verdensrankingen er dette nummer 11 mot nummer 16. Norge har ikke imponert den siste tiden, og Italia kan fint spille jevnt med Norge hvis Roy Johansens gutter ikke har dagen eller senker skuldrene et hakk for mye. At dette er Norges første kamp i turneringen øker sjansen for feilskjær noe, mener vi. Norges lag er ikke toppet, så vi prøver 3,75 i odds for en nølende åpningskamp av Norge, som står uavgjort etter tre perioder. Oddsen burde vært 4,50, men hvis vi skal foreslå noe før vi ser oddsen på skiskytingen, blir det denne. Dette objektet må kombineres.

Latvia - Ukraina
Latvia tok ingen poeng i vinter OL i Vancouver, men de var i gruppe med Tsjekkia, Slovakia og Russland. De endte på plassen bak Norge når poengene ble talt opp. Laget deres består av en rekke (flere rekker, faktisk) spillere fra hjemlige Dinamo Riga, og enkelte spillere som spiller i den russiske serien. I VM i Slovakia er de havnet i gruppe med Finland, Tsjekkia og Danmark. De er på Lørenskog for å matche laget som skal delta i VM.

Ukraina kvalifiserte seg ikke til OL i Vancouver, og de har endte som nummer 20 i 2009,19 i 2008 og 16 i 2007, i B-VM, eller Division I som det heter på engelsk. De skal spille B-VM på hjemmebane, siden ders gruppe spilles i Kiev. Denne gruppen består av Kazakhstan, Ukraina, Polen, Storbritania, Litauen og Estland.

Dette er nummer 12 mot nummer 18 på verdensrankingen. Oddsen for latvisk seier er 1,40, og det skal være kvalitetsforskjell på lagene. Av de kombinasjonsobjektene vi har å velge mellom natt til torsdag blir valget Latvia til 1,40. Vi får en dobbel til 5,25 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 14.55, og bor du på Østlandet, hvorfor ikke ta kvelden på Lørenskog og se Norge - Italia klokken 19.00.

91. Latvia - Ukraina 1,40 4,00 3,50
100. Norge - Italia 1,55 3,75 2,95

Total odds 5,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.