Det koker på fotballøyen før England og Skottland går i ringen på Wembley fredag. Det er 25 år siden de to erkerivalene møttes i et europamesterskap, og nå forbereder rivalene seg til den 115. kampen i fotballens eldste internasjonale oppgjør.

Opptakten til dette oppgjøret startet allerede for 149 år siden da England og Skottland spilte verdens aller første landskamp. Kampen ble spilt 30. november 1872 på cricketbanen Hamilton Crescent utenfor Glasgow. Den kampen endte 0-0.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Alt i alt har landene møtt hverandre 114 ganger. Fasiten viser at England har vunnet 48 ganger, mens Skottland står med 41 seire. 25 kamper har endt uavgjort. Sist lagene møttes var i VM-kvalifiseringen i 2017. Den gangen endte kampen 2-2.

England har vunnet seks av de siste syv hjemmekampene mot skottene. Den eneste gangen kiltnasjonen har vunnet på bortebane i denne perioden var i 1999. Da vant Skottland 1-0 på gamle Wembley.

Vi tror ikke på en reprise fredag.

England - Skottland (Kampvinner og begge lag scorer) - England og Nei 1,85 (spillestopp fredag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

England vant sin første åpningskamp i et EM noensinne, da de slo Kroatia 1-0 søndag. Engelskmennene er stinn av selvtillit før det prestisjefylte møte med Skottland.

Gareth Southgates menn vil med seier i fredagens kamp være klare for åttendedelsfinalen allerede før siste gruppespill-kampen. Skottland på sin side er desperate etter å ta tre poeng mot England etter å ha tapt 0-2 mot Tsjekkia mandag.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

England vant i 1996

Sist gang de to lagene møttes i et mesterskap var under EM i England i 1996. Den gangen scoret Paul Gascoigne et minneverdig mål foran fullsatte tribuner på gamle Wembley da England vant 2-0.

The Three Lions håper på en reprise fredag, og når man ser på hvilke offensive kvaliteter det engelske laget har, burde England ha mulighet til å score flere mål mot skottene.

Harry Kane, Raheem Sterling og Phil Foden skapte drøssevis med sjanser i søndagens kamp mot Kroatia, og etter å ha sett Skottland tape 0-2 mot Tsjekkia er det tydelig at det skotske forsvaret er sårbart.

Her kan du skrape Flax på nett

Forrige gang England og Skottland spilte på Wembley var i VM-kvalifiseringen i 2016. Den gangen vant England 3-0, og vi tror Gareth Southgates stjernegalleri også denne gangen vinner mot Steve Clarkes menn.

Potte tett bakover

Oddsen på engelsk seier er labre 1,30, men det finnes gode argumenter for at England vinner og samtidig holder nullen.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

The Three Lions har nemlig holdt tett bakover i seks av de siste syv landskampene. Det eneste målet de har sluppet inn i denne perioden var mot Polen i VM-kvalifiseringen 31. mars.

Brighton-spilleren Jakub Moders 1-1-scoring på Wembley er det eneste målet de har sluppet inn på de syv siste hjemmekampene.

John Stones og Tyrone Mings var solide bakover mot Kroatia. De hadde full kontroll på de kroatiske stjernespissene Ante Rebic og Andrej Kramarić, og skottene har ikke angrepsspillere av samme kaliber. Vi tror at England vinner og det engelske forsvaret temmer skottene.

1,85 i odds på at England vinner og holder nullen på Wembley gir 1,85 i odds. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset