*Nettavisen* Sportspill.

I kveld tror vi Arsenal ryker ut

Napoli skal forsøke å gjøre livet surt for Arsenal-spillerne i kvartfinalen av Europa League torsdag kveld.  Foto: John Walton (Pa Photos)

På hjemmebane er Napoli svært gode, og det spørs om 2-0-ledelsen til Arsenal holder. Vi har funnet en høyoddser i kampen!

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Europaligaen:
Oddssingel Europaligaen: Alle mann i angrep, Frankfurt!
V75 Gävle: V75 Påskebonanza innledes i Gävle
V65 Momarken: Internasjonal V65-omgang med stort potensial
V4-lunsj Boden: Vi har funnet en klink vinner i Boden
Oddssingel Norsk Tipping-liga: Flott odds på poengdeling
Påskekrim dag 7: Denne gangen handler gåten om fotball.

De fire returkampene i Europa League preger et smalt langoddsprogram denne torsdagen. Kampen som antakeligvis vies aller størst oppmerksomhet er oppgjøret mellom Napoli og Arsenal. I tillegg spilles det kamper i Danmark, hvor FC Midtjylland og FC København møtes til toppoppgjør og det spilles én kamp i norsk 3. divisjon. Ellers er det en del sluttspillkamper i ishockey og håndball på en variert torsdagsmeny. Natt til fredag er det full fres i både NHL- og NBA-sluttspillet.

NB! Fredag er det 489 millioner kroner førstepremiepotten i Eurojackpot. Spill før fredag klokken 19:00. Lever kupongen her!

Napoli - Arsenal. Hvilket lag går videre? H - 3,80 (Spillestopp 20:55)

Klikk her for å levere dette spillet

Det er altså klart for returoppmøte i kvartfinalen i Europaligaen!

Napoli-spillerne var uten tvil skuffet over egen innsats i London. Ikke bare gikk dem på et 2-0-tap, men jeg synes ikke laget hang sammen slik jeg har sett dem mot gode lag i Mesterligaen tidligere i sesongen. Det var egentlig merkelig at laget skulle slippe til så mye. I etterkant har man sagt at inngangen til kampen var feil. Man valgte en feil taktikk. Uansett taktikk, laget må være bedre i kveld. Jeg har en sterk følelse at vi får se et mye bedre Napoli-lag på San Paolo i kveld.

I Serie A tok laget en oppskriftsmessig 3-1-seier på bortebane mot Chievo i helgen som var. Med seks kamper igjen å spille er Napoli syv poeng foran tredjeplassen, men altfor langt bak Juventus. Det skal inntreffe mye rart om ikke det blir det sølv på guttene i blått.

På hjemmebane er laget veldig sterke. I serien i år har man 11-4-1 på 16 kamper. I fjor hadde man 14-3-2. Året før 13-4-2 og i 15/16-sesongen tapte ikke laget en gang på hjemmebane. Da fullførte man sesongen med 16-3-0 på hjemmebane. I Europa har de dratt dette med seg, og San Paulo har vist seg en svært vrien bane å komme til. I gruppespillet i Champions League slo man Liverpool og spilte uavgjort mot Paris Saint-Germain. Fire poeng mot disse to storhetene på hjemmebane er noe de fleste sier seg fornøyd med. Napoli har spilt to utslagsrunder før kveldens kamp, på hjemmebane, og vunnet begge. Zürich var slått 2-0, mens Salzburg var enkelt slått 3-0.

NB! Lørdag er det Supertrekning i Lotto. 53 millionærer på en kveld. Lever kupongen her!

Det er klart Napoli slapp til i overkant for mye i første møtet mot Arsenal, men det skal også sies at laget kunne ha scoret. Trener Carlo Ancelotti er mannen som skal lede an snuoperasjonen. Han har et lag bestående av veldig bra spillere. Til kveldens kamp så har ikke italienerne noen nevneverdige skader.


Unai Emery og hans Arsenal skal altså dra til Napoli med en 2-0-ledelse. Det var enda godt de fikk et forsprang i den første kampen, for kveldens bortekamp er regnet som en av de tøffeste i Europa. Arsenal ser bedre ut for tiden. Mellom kampene mot Napoli, så slo man Watford 1-0 på bortebane. Dette var på mandag, så laget har kun hatt tre dager med hvile.

Til tross for seieren mot Watford på bortebane, så sliter Arsenal når de er på reisefot. De siste ti bortekampene i Premier League har endt med 2-3-5. Hittil i Premier League 6-4-6 på bortebane. Med den statistikken er det sterkt å ligge på fjerdeplass, men de tar så mye poeng på hjemmebane.

I Europa League har de også vist seg moderate på bortebane. I gruppespillet pliktet de å vinne majoriteten av sine kamper, da motstanden rett og slett var svakt. Men allerede i 16-delsfinalen fikk rødtrøyene fra London problemer. Her ryker man 1-0 for Bate. Mens i åttendedelsfinalen ryker man 3-1 for Rennes. Begge gangene har laget vist seg for sterke for motstanderen på Emirates. Disse to resultatene er ikke noe god indikator før dagens tøffe bortekamp.

Til i kveld mangler bortelaget Rob Holding, Hector Bellerin og Danny Welbeck. Lucas Torreria, som måtte ut i pausen mot Watford mandag, er visst trolig klar til kamp i kveld.

Begrunnelse hjemmelaget går videre: Som nevnt i analysen er Napoli et svært sterkt hjemmelag. Vi tror de vil gå ut i hundre, og scoret det første målet. Da er plutselig kampen vidåpen. Arsenal blir stadig litt bedre under Unai Emery, men sliter voldsomt på bortebane. Og mot dagens motstander tror vi de kan få seg en ordentlig smell. Vi vet at om Arsenal scorer så blir dette tøft for Napoli, men vi tror italienerne vil levere en solid innsats i kveld. 3,80 på at Napoli går videre synes vi er en spennende odds å teste. For analysen peker den veien nemlig.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.