TABELLTIPS ELITESERIEN:
16.-plass: Sandefjord

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Hans Erik Ødegaard?

- Først og fremst forventer jeg at de skal trene godt og få en kultur som gjør at vi blir bedre. Jeg vil se igjen det vi har trent på i kamper. Det er naturlig nok. Jeg ønsker at vi skal bli litt mer aggressive og litt mer gjennombruddshissige enn laget har vært tidligere. Det er den største endringen etter at vi tok over.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg liker ikke at vi som trenere skal plukke ut enkeltspillere slik. Da kan noen fort føle seg oversett og det passer seg ikke i et lagspill.

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Skulle jeg tippe, ville jeg sagt Molde. Jeg tror det blir Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg der oppe, det er de tre sterkeste. Men jeg tror kanskje Molde er hakket bedre. Glimt er litt svekket fra i fjor og da er Molde sterkest av de tre sterkeste.

LES OGSÅ: Spanias største avis: - Uaktuelt å selge Ødegaard

- Hvem rykker ned?

- Det velger jeg å ikke svare på.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Det er vanskelig å svare på nå, siden vi ikke har sett noen lag i aksjon. Jeg tror ikke det er én spiller som kommer til å utmerke seg så voldsomt over de andre. Men fra det jeg så i fjor så synes jeg Patrick Berg (Bodø/Glimt) var solid og god gjennom hele sesongen.

- Hvis du ikke kan velge deg selv, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Det Bodø/Glimt gjorde i fjor var imponerende. Kjetil Knudsen gjorde mange ting som var veldig bra.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Igjen må jeg si at dette er mest basert på det jeg så i fjor, men jeg har sansen for Emil Konradsen Ceide i Rosenborg. Det er en god spiller. Bra en-mot-en og en spiller som skaper ubalanse hos motstanderen. Han kan utfordre og skape ting på egenhånd.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Da håper jeg at jeg fortsatt er i Sandefjord. Det vil være et tegn på at vi har gjort noe riktig og at Sandefjord forhåpentligvis er en bedre og mer solid klubb. Det tror jeg ville være bra for begge parter.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg har spilt mange kamper på Marienlyst i Drammen og har vært trener i Mjøndalen. Jeg har ikke noen klar favoritt, men jeg har et forhold til banene til begge de to klubbene.

- Du er hovedtrener sammen med Andreas Tegström. Hvordan landet klubben på denne avgjørelsen?

- Hvorfor de valgte å gå for to stykker må du nesten spørre klubben om, men vi er to trenere som utfyller hverandre bra og er en duo som kan få til ting sammen. Det er selvsagt flere i teamet rundt oss, men jeg tror det er noe av grunnen.

LES OGSÅ: Ian Wright hyller Ødegaard: - Han er nøyaktig det vi trenger

Litt bakgrunn: Det kanskje mest kjente eksemplet på en klubb med to hovedtrenere er nok da Liverpool i juli 1998 ansatte franske Gerard Houllier og ga ham manageransvaret sammen med Roy Evans. Det ble en dundrende fiasko og i november samme år trakk Evans seg fra jobben. Houllier fortsatte alene med stor suksess.

- Hva får deg til å tro at det vil fungere bra med deg og Andreas?

- Vi kjenner hverandre bra og har spilt sammen tidligere. Det er en bra personkjemi mellom oss. Det er veldig lett å diskutere med Andreas og drive oss framover. Vi utfyller hverandre både på hvordan vi skal spille og det vi ønsker å få til med treningen. Det er hyggelig at du sammenligner oss med Liverpool, men det blir nok ikke helt det samme.

- Har dere delt opp rollene dere imellom?

- Vi har ikke delt opp arbeidet oss imellom så mye enda. Vi prøver å følge opp begge to og etter hvert som det blir kamper, skal vi prøve å dele de opp litt mellom oss. Så langt har vi gjort mye av det samme. Det er ikke slik at vi har faste ansvarsområder at den ene trener det offensive og den andre det defensive. Det varierer litt fra trening til trening. Oppfølgingen av spillerne har vi fordelt mellom oss, men ellers har vi gjort mye av det samme.

- Du er kanskje mest kjent som pappaen til Martin Ødegaard, men hvem er du som trener? Hva er din fotballfilosofi, om man kan bruke et slikt uttrykk?

- Den korte versjonen på det er at jeg synes det er mer moro å ha ballen enn å ikke ha den. Men så er det jo ikke slik at vi alltid har ballen og da må vi finne ulike måter å forsvare oss på. Videre gjelder det å finne måter å score mål på. Da ser jeg blant annet etter at vi skal utnytte rom og ta motstanderne i ubalanse. Det som kanskje er viktigst for meg er at jeg tror på trening, mye og riktig trening.

LES OGSÅ: Alsaker mener Ødegaards sjef slipper billigere unna enn Solskjær og Lampard

- Dere hadde 12 spillere på utgående kontrakt etter forrige sesong. Hvor mye tid har dere brukt på spillerlogistikk og sikre at dere har en god nok stall for 2021?

- Ja, det var en veldig lang sesong i fjor og så var det jul og spillerne hadde ferie. Så den første tiden i jobben brukte vi mye tid på å finne ut hvem vi vil ha med videre. Vi ville først prioritere å få med alle de som var i Sandefjord, de som hadde gjort en jobb, så derfor tok vi ikke kontakt med andre før det var i orden.

- Har dere planer om å forsterke ytterligere før seriestart?

- Hvis det dukker opp noe som vi tror kan styrke oss, så kan det skje. Det blir i så fall framover på banen. Vi er en liten klubb, med lite budsjett, så derfor jobbet vi først og fremst med å få med de vi hadde på ny kontrakt. Skal du bygge en klubb så trenger du stabilitet. Vi ønsker fokus på de som er her og ikke de som ikke er her.

- Hvordan har oppkjøringen vært med tanke på de strenge restriksjonene?

- Det var en måned der det var helt nedstengt. Vi kunne ikke gjøre noe i felleskap, så spillerne trente for seg selv. Vi lagde treningsprogram for dem med tanke på fysikk og styrke, men også for hurtighet med ball. Vi ville at de skulle gå rett inn i det igjen når de kom tilbake, så vi slapp å bruke tid på det. Det ble en del samtaler på telefon, Skype, Teams og den slags. Vi holdt individuelle samtaler der vi pratet med den enkelte spiller. Vi snakket om styrker, svakheter og evaluerte situasjonen. Siden vi ikke fikk spilt kamper, gikk vi gjennom bilder for å tydeliggjøre ting så godt som mulig. Det håper vi kan være med å forbedre og tydeliggjøre den spillestilen vi ønsker av laget. Etter hvert hørte vi at andre lag trente i små grupper med fem meters avstand, så da gjorde vi også det. Vi hadde også møter der vi snakket om andre ting og det gjorde at vi kunne gå rett på sak når vi endelig kunne møtes på trening igjen.

LES OGSÅ: Ekspert med klar Ødegaard-beskjed: - Hvorfor spiller han?

- Hvordan er følelsen før seriestart i Eliteserien?

- Vi er ikke trygge i det hele tatt etter en så rar oppkjøring. Vi er nye og vil gjøre ting på vår måte. Men vi har ingen kampreferanser. Heldigvis får vi noen kamper inn mot seriestart, men det er en del usikkerhet.

OVERGANGER:

INN:
Herman Solberg Nilsen (tilbake etter utlån)
Martin Andersen (tilbake etter utlån)
Frederik Due (Orange County)
Franklin Daddys Boy Nyenetue (Stjørdals-Blink)
André Södlund (Sandnes Ulf)
Amer Ordagic (Brann)

UT:
Lars Grorud (lagt opp)
George Gibson (utgått kontrakt)
Emil Palsson (Sarpsborg 08)
Stefan Mladenovic (utgått kontrakt)
Rubén «Rufo» Herráiz Alcaraz (utgått kontrakt)
Anton Sebastian Kralj (Degerfors)
Deyver Vega (utgått kontrakt)

SANDEFJORDS TRENINGSKAMPER:

17. april: Odd - Sandefjord 0-0
21. april: Mjøndalen - Sandefjord 4-0
26. april: Strømsgodset - Sandefjord 1-0
2. mai: Start - Sandefjord

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2.35 i odds foran Rosenborg med 4 , og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill