Gå til sidens hovedinnhold

I natt tar Karsten Warholm OL-gull

Det er en drøy måned siden Karsten Warholm satte verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett med tiden 46,70. Tirsdag kan han ta OL-gull.

Norge står med tre medaljer når den siste uken i Tokyo-OL er i gang. Dermed mangler fem medaljer for å nå Olympiatoppens målsetting. Den andre gullmedaljen kommer natt til tirsdag. Da løper Karsten Warholm finale på 400 meter hekk.

400m Hekk Menn - Karsten Warholm tar gull - 1,75 (spillestopp tirsdag kl. 05.19)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Karsten Warholm fra det norske havgapet løper fortere enn noen noensinne har gjort. Han er ikke Jamaica, California, Texas eller Florida, men fra Ulsteinvik på Sunnmøre.

Warholm har ikke blitt slått på 400 m hekk siden 2018. Likevel må ha han være på sitt beste i finalen for å vinne. Selv om Warholm satte verdensrekord på Bislett 1. juli, så har Rai Benjamin bare løpt 13 hundredeler saktere.

Sparte seg i semifinalen

Sist gang Warholm og Benjamin møttes var i VM 2019, der tok sunnmøringen gullet. Onsdag er det ca. 260 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Nordmannen satte også gullrivalen på plass i OL-semifinalen på 400 meter hekk.

I søndagens semifinale løp Warholm i bane syv og Benjamin i bane fem. Nordmannen gikk som vanlig hardt ut, men amerikaneren svarte. De jogget side om side mot mål. Warholm dro på litt ekstra på de siste meterne og vant på 47,30 mot Benjamins 47,37. Det virket som begge de to favorittene sparte seg.

Dermed ligger det an til en utrolig spennende finale natt til tirsdag. Skal du få med deg begivenheten direkte, må du være foran TV-skjermen klokken 05.20. Da går startskuddet.

Spill MillionFlax her!

Warholm ansees som en av de største norske gullfavorittene, og vi tror han innfrir i Tokyo.

Etter å ha skrevet seg inn i historiebøkene da han suste inn til ny verdensrekord på Bislett tidligere i år med tiden 46,70, er han klar til å skrive et nytt kapitel i norsk friidrettshistorie tirsdag.

Det er slett ikke umulig at Warholm setter ny verdensrekord og tar OL-gullet samtidig. Uansett er det kun store feil kan hindre Warholm fra å ta medalje.

Nordmannen virker å være i kjempeform. At Karsten Warholm vinner gullduellen mot Benjamin gir 1,75 i odds. Det er grei favorittodds, slik vi ser det. Finalen løpes tirsdag klokken 05:20 norsk tid.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset