TABELLTIPS ELITESERIEN:
11. plass: Brann

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Kåre Ingebrigtsen?

- Jeg håper at vi tør å slippe oss løs. Vi har mye bra fotball i oss. Vi har et ganske ungt lag, så vi kan være litt ustabile, men vi kommer til å bite godt fra oss. Jeg tror vi ender mellom 10. og 6. plass.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Ole Didrik Blomberg. Han er en veldig frisk og god høyreback. Han er offensiv. Jeg tror han blir veldig synlig i Eliteserien og jeg tror han kommer til å få en veldig god sesong.

Les også: Ber Norge holde øye med skistjernens bror

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Jeg tror det står mellom Molde og Rosenborg. Men jeg håper Rosenborg vinner. Jeg tror de blir veldig solide. Jeg tror Dino Islamovic får en bra sesong der han scorer mye mål.

- Hvem rykker ned i år?

- Det har jeg ikke peiling på. Da kan jeg kaste terning. Det å tippe på det blir bare fjolleri fra meg.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil i Eliteserien?

- Det er jeg svært usikker på. Jeg håper det kommer frem noen nye unggutter som viser hva det er mulig å gjøre. Det er noen unge gutter hos oss som fikk prøve seg i fjor og som gjorde det bra. Og så håper jeg at vi får se en gammel kjenning som jeg håper blir en profil. Jeg tenker da på Pål André Helland. Han hadde vært bedre i Bergen, men han får klare seg med Lillestrøm. Han klarer å spille god fotball på Åråsen også. Jeg håper han blir synlig, utenom to ganger i året mot oss.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien/OBOS har du størst sans for?

- Eirik Horneland. Han er veldig dyktig. Han er en flink fagmann. Han er en veldig ålreit fyr også, men han er ikke minst en veldig dyktig fotballtrener.

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappa-Ødegaard prøve

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Jeg har en gjeng selv som er ganske ung. Jeg har stor tro på dem. Jeg har som nevnt Blomberg. Så har vi David Wolfe og Ole Martin Kolskogen, men de må få tid på seg. Det er livsfarlig å trekke frem noen for det tar jo av her i Bergen, så må vi helst nevne noen andre.

- I andre klubber så har jeg kjempetro på Edvard Tagseth i Rosenborg. Hvis han får muligheten i en veldig sterk midtbane der, så har jeg stor tro på ham.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Du har ikke vært fotballtrener. Om fem år så ser jeg for meg at jeg sitter i Marbella og er pensjonist, men mest sannsynlig sitter jeg nervøs en eller annen plass og tenker på neste resultat og neste kamp.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Lerkendal. Det er fantastisk atmosfære der. Det er en fantastisk gressmatte der. Og så klarer jeg å snike med meg et bra resultat derfra i ny og ne.

- Dere har hatt noen skuffende resultater i de siste treningskampene. Hva mener du er hovedårsaken til at dere ikke har fått det til å stemme ennå?

- Det er fordi vi har øvd på forskjellige ting. Ikke minst så er vi en ny gruppe som trenger å sette seg litt. Vi har jobbet med forskjellige ting i ulike faser av kampene. Så la vi merke til mot Bodø/Glimt at vi er et veldig ålreit fotballkamp når vi gjorde det vi skulle. Nå tenker alle på de siste treningskampene vi har spilt, men ikke på den treningskampen der vi slo Bodø/Glimt 2-0. Vi har et veldig høyt nivå inne, men bunnivået vårt er litt småskummelt. Vi er en ung gjeng og det kan svinge, men vi håper vi skal unngå for store svingninger.

- Du har vært åpen på at dere mangler en midtstopper. Men hvorfor solgte dere Löfgren uten å ha en erstatter klar?

- Det er egentlig ikke noen sportslige grunner til det. Det er det eneste jeg vil si om det. Det var andre årsaker til det. Mer kan jeg ikke si.

Les også: Var lagkamerat med Solskjær. La alltid merke til en ting med nordmannen

- Hvordan ligger dere an i jakten på en ny midtstopper nå?

- Det har vært sånn at jeg tidligere har sagt at vi har vært nære, men så plutselig er vi langt unna igjen. Vi har vært nære så mange ganger nå at jeg ikke tør å si noe. Men du har ikke et navn som du kan komme på som vi ikke har sjekket ut. Vi prøver å finne noen der det er mulig.

- Hvordan opplever du ellers dekningen du har på diverse posisjoner i laget?

- Vi har en ok dekning. Nå fikk Daniel Pedersen brudd i ribbein så det er litt tynn dekning på midten, men vi får se hvordan vi skal løse det. Det er alltid aktuelt å hente inn noen, men vi får se om det er mulig. Det er et fantastisk snodig marked nå hvor alle andre ligaer spiller og vi ikke kan hente noen fra utlandet. *Vi har for eksempel en spiller i Sverige nå som er Brann-spiller, men som vi ikke får hentet. Det er enormt vanskelig.
(* Moonga Simba fikk unntak fra innreiserestriksjonene få dager etter dette intervjuet og har nå sluttet seg til Brann-troppen)

- Valget om å ikke legge kunstgress på Stadion fikk mye oppmerksomhet tidligere i år. Hvordan opplevde du at medlemmene stemte ned forslaget om kunstgress på Brann Stadion?

- Jeg synes diskusjonen ble feil. Den ble om kunstgress eller gress. For oss så handlet det om treningsforhold. Det kan hende det gikk litt fort i svingene for alle, men sånn ble det. Vi forholder oss til det. Vi jobber ut ifra det vi kan gjøre, men det er klart at det viktig å ha gode treningsforhold når man skal prestere.

Les også:

- Hvordan påvirker det utfallet klubbens ambisjoner og deres treningsforhold denne sesongen?

- Vi må gå på med det vi kan. Vi har ikke vanningsanlegg på den kunstgressbanen vi trener på nå, så vi går rundt med en hageslange og spyler. Så får vi håpe at gressbanen holder seg ålreit. Vi jobber også veldig med kommunen, så vi har tro på at vi skal få bedre treningsforhold i år enn det vi hadde i fjor.

- En del eksperter er skeptiske til dere etter å ha sett de nevnte treningskampene. Hva sier du til de skeptikerne som tror at dere skal få nok med å bare unngå nedrykk i år?

- De ser på treningskampene og finner ut det de vil. Jeg ser på treningsgruppen hver dag og føler meg ganske rolig. Jeg har ikke sett én av de fotballekspertene i Bergen. Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg om ulike lag, da blir det sånn. Jeg har ikke noen kommentar til det. Det gjør meg svært lite og jeg tenker ikke på hvor andre tipper at vi havner på tabellen. Vi jobber hver dag for å utvikle oss til å bli bedre. Det kommer vi til å fortsette med.

- Man hører stadig om fotballgale Bergen og presset det medfører. Hvordan kjenner du på det før denne sesongen?

- Jeg er glad for at jeg har noen år med meg i fotballen i ulike klubber. Jeg tror både jeg og Eirik har en klar tanke om hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre det. Skal vi få til et varig topplag i Bergen så må vi gå en lenger vei enn å bare kjøre en «quick fix» med å få inn noe penger og kjøpe et lag. Vi skal bygge lag som står seg godt over tid og en kultur i klubben som skal holde Brann og Bergen i toppen av norsk fotball i lenger tid.

- Sportssjef Rune Soltvedt valgte å slutte før sesongen. Hvordan er det å ikke ha en sportssjef på plass?

- Det skjedde. Nå gjelder det for oss å finne en riktig erstatter. Det er riktig og viktig av klubben å bruke den tiden de trenger for å finne den klubben ønsker å ha med seg i lang tid fremover.

OVERGANGER:

INN:
Aune Selland Heggebø (tilbake etter utlån)
David Møller Wolfe (tilbake etter utlån)
Eirik Holmen Johansen (tilbake etter utlån)
Filip Delaveris (Vitesse)
Kasper Skaanes (Start)
Niklas Jensen Wassberg (Fyllingsdalen)
Aron Jonsson (Fyllingsdalen)
Isak Tomar Hjorteseth (Fyllingsdalen)
Moonga Simba (Västerås SK)

UT:
Fredrik Haugen (AEK Larnaca)
Gilli Rolantsson (utgått kontrakt)
Ali Ahamada (utgått kontrakt)
Jón Gudni Fjóluson (utgått kontrakt)
Sander Svendsen (Odense, lån avsluttet)
Amer Ordagic (Sandefjord)
Taijo Teniste (terminert kontrakt)
Nicholas Marthinussen (utgått kontrakt)
Marcus Mehnert (Ranheim)
Bismar Acosta (Cartaginés)
Vegard Strønen Skeie (Øygarden, lån)
Erlend Hustad (Sandnes Ulf, lån)
Emil Kalsaas (utgått kontrakt)
Jesper Löfgren (Djurgården)

BRANNS TRENINGSKAMPER:

4. februar: Molde-Brann 2-1 (Delaveris)
19. februar: Brann-Bodø/Glimt 2-0 (Wassberg, Bamba)
17. april: Sogndal-Brann 4-1 (Heggebø)
21. april: Brann-Åsane 0-1
25. april: Bodø/Glimt-Brann 4-1 (selvmål)
28. april: Sandnes Ulf - Brann 3-3 (Taylor, Delaveris, Taylor)
2. mai: Brann - Åsane 2-1 (Taylor, Taylor)

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2.35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill: