*Nettavisen* Sportspill.

Ingen geysir i Albania

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Et svekket Island kommer trolig til kort i Tirana.

12.10.12 13:21

Sportspills meny fredag:
V5 Øvrevoll: Vi spiller fredagsgalopp
V65 Jarlsberg: Ikke noe pokus med Opus
Oddstips 1: Ingen geysir i Albania
Oddstips 2: Fiasko i Sveits

Tippetips: 6 mill i bonuspotten skal ut!
VM-kvalik: Sjekk disse rekordene
VM-kvalik: Slik ser du kampene

Langoddsen er i sin helhet viet landslagsfotball. Det spilles VM-kvalifisering i Europa og Sør-Amerika, og Norges U21-landslag skal ut i en meget spennende kvalifiseringskamp mot Frankrike U21. I Bern skal Egil Olsens mannskap prøve å ta poeng mot Sveits.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
16. Bulgaria – Danmark U 2,95

Danskene klarte bare 0-0 hjemme mot Tsjekkia og har en ny, vrien oppgave foran seg. To faktisk, for de spiller borte mot Italia på tirsdag. Bulgaria holdt Italia til 2-2 her i september, og selv om danskene kan glimte til slik de gjorde i EM, har vi mer tro på en jevn affære som ingen vil tape. Kanskje vil danskene etter hvert være fornøyd med ett poeng i Sofia, så kan de reise som ubeseiret lag til Italia. Mange landslag er fornøyd med uavgjort på bortebane i kvalifiseringskamper, bare spør Egil Olsen, og vi tror kanskje Morten Olsen også vil være det. 2,95 for en ny dansk uavgjort er dagens langskudd.

Dagens avslag
32. Luxemburg – Israel B 1,22

Luxemburg er en lilleputt, men ikke mindre enn at de tar ledelsen mot Portugal og spiller 1-1 i Nord-Irland. At de skal være så enormt store outsidere hjemme mot Israel er vi ikke med på. Israel har startet svakere enn vi er vant til, de skal rokkere i laget og misnøyen har bredt seg. Vi er ikke sikre på om det store favorittstemplet passer dem spesielt godt nå som spillet halter og playmaker Yossi Benayoun settes ut av laget for første gang siden debuten i 1998. 1,22 på B blir for lavt, alt for lavt.

Dagens spill
Vi synes Norges gruppe ser interessant ut oddsmessig denne gangen. Norsk Tipping har allerede senket oddsen på Norges motstander Sveits før den svært vriene oppgaven i Bern, sett med norske øyne, og oddsen vil trolig dale ytterligere. Vi bør få tre hjemmeseire i Norges gruppe i kveld, og det blir utgangspunktet for både dagens første og andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

13. Albania - Island
VM-kvalifisering, gruppe E. Albania kjempet inn en fortjent 3-1-seier hjemme mot Kypros i første kamp. Det sto 1-1 da Cani og Bogdani kom innpå og scoret hvert sitt i kampens siste kvarter. Albania viste styrke og startet godt på hjemmebane, men borte mot Sveits uken etter ble de et par nummer for små og røk 0-2, og det kunne blitt 0-3 også.

Albania har sine beste menn friske og raske, og trener Gianni De Biasi burde kunne stille ganske likt som i de to første.

Island fikk det litt for greit mot Norge og vant 2-0 uten at det var spesielt mye flaks inne i bildet. De stilte ikke engang sitt sterkeste lag. På bortebane har det tradisjonelt gått tråere for islendingene, og de tapte 0-1 på Kypros uken etter. Island ble dermed det første laget til å tape en tellende kamp mot Kypros på over tre år.

FCK-stopperen Sölvi Ottesen er suspendert etter rødt kort på Kypros. Ajax-spissen Kolbeinn Sigthorsson, som mange mener er lagets beste offensive spiller, er fortsatt ute med skade. Thorvaldsson (a) er også ute.

I møtene mellom Albania og Island tror vi hjemmebanefordelen veier tungt. Når Kypros kan slå islendingene bør dette langt sterkere albanske laget ha gode sjanser de også. Island er i tillegg noe svekket, spesielt Ottesens suspensjon kan spille inn, og 2,05 for denne hjemmeseieren må vi spille. Den kan spilles alene, men vi prøver den i en dobbel.

26 Estland - Ungarn
VM-kvalifisering, gruppe D. Estland er et lag som kan overraske, det så vi i EM-kvalifiseringen der de kom helt til play-off etter heroisk innsats i gruppespillet. Derfor er det skuffende at de legger seg bakpå hjemme mot Romania i den første kampen, og enda mer skuffende at de taper 0-2 likevel. Tap 0-3 i Tyrkia i den andre kampen gjør at Estland nå står uten poeng og scoringer, og nye overraskelser virker å være langt unna. Bortekampen i Istanbul var vanskelig nok i utgangspunktet, og ble ikke enklere da Aalesunds back Enar Jääger fikk rødt kort i det 19. minutt.

Jääger (f) er suspendert. Ellers finner vi lite andre nyheter om Tarmo Ruutlis mannskap, antagelig er det få andre fravær. Troppen kan sees her.

Ungarn har startet med den enkleste og den tøffeste motstanderen, og 5-0 over Andorra og tap 1-4 for Nederland er omtrent som forventet. Kanskje burde de klart å forsvare seg bedre hjemme mot Nederland, det tok bare tre minutter før de havnet under. Til gjengjeld utlignet de fire minutter senere. Uansett, det skal bli tøft å avansere fra en gruppe med Nederland, Romania og Tyrkia. Borteseier i dag kan bli avgjørende.

Vi finner ingen rapporter om fravær i Ungarns lag, og da skal de kunne stille rimelig likt som sist:

Bogdan – Liptak, Vanczak, Juhazs, Korcsmar – Varga, Elek – Dzsudzsak, Gera, Koman – Priskin.

Ungarn ser ut til å ha mest å by på i denne kvalifiseringen, og de skal ha gode sjanser mot et Estland som er ute av sonen. 2,10 på det beste laget ser bra ut, selv om det så enda bedre ut med 2,25 på torsdag. Vi får en sprek dobbel til 4,31 og investerer 100 kroner i denne. Spillefrist klokken 18.55.

13. Albania - Island 2,05 3,00 3,05
26 Estland - Ungarn 3,00 2,95 2,10

Total odds 4,31

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.