Lørdagens tippekupong består av tre VM-kvalifiseringskamper, fire kamper fra engelsk League One og fem kamper fra engelsk League One. Bonuspotten ble som kjent delt ut på forrige lørdags tippekupong og er på ca 750 000 kr. Innleveringsfristen er lørdag kl 15.55.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00.

1. Norge - Latvia
Vi innleder lørdagens tippekupong med Norges kamp i gruppe G. Norge ligger to poeng bak Nederland og to poeng foran Tyrkia når to kamper gjenstår og alt tyder på at Norges kamp borte mot Nederland tirsdag kveld, blir helt avgjørende for Norges videre VM-skjebne. Med tanke på at Tyrkia har hjemmekamp mot Gibraltar og bortekamp mot ferdigspilte Montenegro i siste runde, risikerer Norge å havne på 3. plass dersom vi ikke vinner borte mot Nederland tirsdag kveld. Dessverre må Ståle Solbakken unnvære Erling Braut Håland og Kristoffer Ajer i begge kampene.

Latvia har som ventet vært sjanseløse i denne gruppa og ligger nest sist med fem poeng. Overraskende nok har de klart uavgjort borte mot både Tyrkia og Montenegro, mens Gibraltar ble slått 3-1 hjemme. Tapte 0-2 i hjemmekampen mot Norge.

Norge blir blant lørdagskupongens aller største favoritter og normalt er dette en svært så sikker hjemmeseier. H.

2. Montenegro - Nederland
Montenegro har gjort en helt grei VM-kvalik og står med 11 poeng på sine seks første kvalifiseringskamper, men de er ute av kampen om andreplassen forlengst. Overrasket med å klare 2-2 borte mot Tyrkia 1. november, men har siden skuffet stort med blant annet kun 0-0 hjemme mot Latvia.

Nederland kom skjevt i gang og røk meget overraskende hele 2-4 borte mot Tyrkia i åpningsrunden, men har siden seks seire og 1-1 borte mot Norge. Topper gruppa to poeng foran Norge og har i tillegg 14 mål bedre målforskjell enn Norge. Vant kun 1-0 borte mot Latvia i den forrige bortekampen.

Ikke helt utenkelig at Montenegro kan knipe ett poeng, så tar med en halvgardering i denne. UB.

3. Wales - Hviterussland
Gruppe E der Belgia som venter topper gruppa med 16 poeng og de har hjemmekamp mot Estland lørdag. Vinner Belgia den, er de gruppevinner. Wales er a poeng med gruppetoer Tsjekkia, men har en kamp mindre spilt. I tillegg er Wales foran Tsjekkia på innbyrdes oppgjør, det betyr at Wales blir gruppetoer med seier hjemme mot Hviterussland.

Hviterussland vant 4-2 hjemme mot Estland i åpningsrunden, de seks neste er tapt og borte har de ikke engang scoret mål.

Ingen grunn til å spekulere i denne. Wales blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

4. Accrington Stanley - Plymouth
De fire neste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra League One. I denne divisjonen er det som kjent 24 lag og lagene har spilt 15/16 kamper, ca en tredjedel av sesongen er dermed unnagjort.

Accrington Stanley ligger på 12. plass med 21 poeng, det er 13 poeng opp til serieleder Wigan og det er seks poeng opp til Oxford på den siste playoffplassen (6. plass). Svært beskjedne 2-2-5 på bortebane, vesentlig skarperer på hjemmebane med 4-1-1 på seks spilte.

Plymouth rykket opp til League One foran forrige sesong. Endte da helt nede på 18. plass, men har levert overraskende bra hittil og er faktisk helt oppe på 2. plass med 33 poeng. Solide 3-3-1 på bortebane.

Det endte 0-1 i tilsvarende kamp i League One forrige sesong, men det føles vidåpent nå. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Milton Keynes Dons - Cambridge
Milton Keynes Dons med 19. plass i 19/20-sesongen, men hevet seg litt forrige sesong og endte da på 13. plass. Hevet seg ytteligere denne sesongen og ligger på en respektabel 7. plass med 25 poeng på 15 spilte kamper. Det er to poeng opp til playoff. Godkjente 4-1-2 på hjemmebane. Røk hele 0-3 hjemme for Rotherham nest sist, slo tilbake med 4-1 seier borte mot tabelljumbo Crewe for 14 dager siden.

Nyopprykkede Cambridge har levert til godkjent hittil og ligger på 10. plass med 22 poeng. Noenlunde like sterke hjemme (3-4-2) som borte (2-3-2). 2-0 seier borte mot Morecambe sist, 1-0 seier hjemme mot AFC Wimbledon nest sist.

Helt naturlig at MK Dons er satt til klare favoritter i denne og vi lar denne stå ugardert. H.

6. Sheffield Wednesday - Gillingham
Wednesday endte helt sist i Championship forrige sesong og måtte således ta den tunge turen ned til League One. Har ambisjoner om å ta seg tilbake på første forsøk, og har innledet ok. Ligger på 8. plass med 25 poeng og har faktisk færre tap (6-7-3) enn serieleder Wigan (11-1-4), men er likevel ni poeng bak. Solide 4-2-1 hjemme på Hillsborough.

Gillingham med 10. plass i League One de to foregående sesongene, men ikke innledet like bra denne sesongen. Ligger på 19. plass med 16 poeng, men det er kun fire poeng opp til Accrington Stanley på 12. plass. Formen er svak og kun en seier på de seks siste seriekampene (1-2-3).

Sheffield Wednesday bør ha gode vinnersjanser mot bortesvake Gillingham. H.

7. Wycombe - Portsmouth
Det ble med en sesong for Wycombe i Championship ettersom de endte tredje sist i en meget tett bunnstrid i Championship i vår. De har uansett innledet solid nå og ligger på 4. plass med 31 poeng. Sju hjemmekamper har gitt seks seire og kun ett tap. Det tapet kom i siste kamp med hele 1-4 mot Ipswich.

Portsmouth med 8. plass, 5. plass og 4. plass i League One de tre foregående sesongene, men har ikke lyktes med å ta seg opp til Championship. Ikke fått den beste starten denne sesongen og ligger nede på 14. plass med 20 poeng. Spesielt sviktet på bortebane med kun en seier på de åtte første (1-3-4).

Wycombe slår nok tilbake etter smellen mot Ipswich og blir en av våre sikre. H.

8. Bristol Rovers - Northampton
De fem siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra League Two. Også i denne divisjonen er det 24 lag og samtlige lag har spilt 15 seriekamper.

Bristol Rovers endte sist i League One forrige sesong, men har ikke fått noen god start og ligger helt nede på 16. plass med 18 poeng. Serieleder Forest Green har til sammenligning 31 poeng. Formen er ikke så aller verst med 2-2-1 på de fem siste og sterk 1-0 seier borte mot Harrogate Town i siste seriekamp for 14 dager siden. Hjemme er dog ikke tallene bedre enn 3-0-4.

Northampton rykket i likhet med Bristol Rovers ned fra League One i vår etter å ha endt tredje sist. Har innledet mye bedre enn Bristol Rovers og ligger på 3. plass med 27 poeng. Formen er strålende med fire strake seire uten å ha sluppet inn baklengsmål. Totalt 3-2-2 på sju spilte bortekamper.

Det endte 2-0 til Bristol Rovers i tilsvarende kamp i League One forrige sesong. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Exeter - Oldham
To 9. plasser, en 5. plass og en 4. plass er statusen for Exeter de fire foregående sesongene i League Two, så de har altså endt topp ti fire sesonger på rad. De er med i toppen også denne sesongen og ligger på 4. plass med 26 poeng. Kun ett tap hittil, det er færrest i divisjonen. Men hele åtte poengdelinger trekker ned. Ubeseiret hjemme med 3-4-0 på de sju første.

Oldham med 18 og 19. plass de to foregående sesongene, men er verre stilt denne sesongen. Ligger tredje sist (kun de to siste rykker ned) med kun 12 poeng og kun scoret 11 mål. Pussig nook uten baklengsmål i sine tre siste bortekamper (1-0 seier mot Rochdale og 0-0 både mot Mansfield og Carlisle).

Oldham vant faktisk borte mot Exeter forrige sesong, mens Exeter vant de to sesongene før der igjen. Exeter blir store favoritter på tippekupongen, men vi værer en overraskelse i denne. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Swindon - Crawley Town
Denne kampen er utsatt og avgjøres ved tendenstrekning. Folkerekken viser 51-26-23. Vi håper det rekker med halvgardering. HU.

11. Rochdale - Leyton Orient
Rochdale endte fjerde sist i League One forrige sesong, kun ett poeng fra sikker plass. Har innledet denne sesongen litt på det jevne med 5-5-5 totalt og 20 poeng. Det gir laget en 13. plass før helgens serierunde. Har ikke sprudet voldsomt i hjemmekampene med 2-2-3 og 6-7 i målforskjell.

Leyton Orient med 11. plass og 17. plass de to foregående sesongene i League Two, men har innledet bedre denne sesongen og ligger på 6. plass (siste playoffplassen) med 23 poeng. Kun to tap hittil, hele åtte av de femten kampene er endt med poengdeling. Borte er det blitt uavgjort i fem av sju.

Leyton Orient med kun ett tap på sju bortekamper. UB.

12. Stevenage - Mansfield
Stevenage tok seg til playoff i 2014/15-sesongen, men lyktes ikke i playoff da. De seks neste sesongene har laget stort sett havnet på nedre halvdel. Lå faktisk sist i 19/20-sesongen, men ble berget fra nedrykk grunnet coronapandemien da sesongen rett og slett ble avlyst. Endte på 14. plass forrige sesong. Innledet svakt denne sesongen og ligger fjerde sist med kun 14 poeng. Røk helt 0-5 borte mot Newport County sist, men står med kun ett hjemmetap på de sju første hjemmekampene (2-4-1).

Mansfield med solid 4. plass og playoff i 2018/19-sesongen, men de to sesongene etter det har vært en nedtur med 21. plass og 16. plass forrige sesong. Ikke fått dreis på sakene denne sesongen heller og ligger femte sist med samme poengsum som Stevenage på plassen bak. Beskjedne 0-2-4 på sine seks første bortekamper.

Verd å merke seg at det står 0-1-3 på de fire siste tilsvarende i League One. UB.

96-rekker:
1. Norge - Latvia H

2. Montenegro - Nederland UB

3. Wales - Hviterussland H

4. Accrington Stanley - Plymouth HUB

5. Milton Keynes Dons - Cambridge H

6. Sheffield Wednesday - Gillingham H

7. Wycombe - Portsmouth H

8. Bristol Rovers - Northampton H

9. Exeter - Oldham HU

10. Swindon - Crawley Town HU

11. Rochdale - Leyton Orient UB

12. Stevenage - Mansfield UB

432-rekker:
1. Norge - Latvia H

2. Montenegro - Nederland UB

3. Wales - Hviterussland H

4. Accrington Stanley - Plymouth HUB

5. Milton Keynes Dons - Cambridge H

6. Sheffield Wednesday - Gillingham H

7. Wycombe - Portsmouth H

8. Bristol Rovers - Northampton HUB

9. Exeter - Oldham HUB

10. Swindon - Crawley Town HU

11. Rochdale - Leyton Orient UB

12. Stevenage - Mansfield UB