Martin Demichelis og de andre Manchester City-forsvarerne klarte ikke å holde styr på Luis Suarez i det første CL-møtet med Barcelona.
Martin Demichelis og de andre Manchester City-forsvarerne klarte ikke å holde styr på Luis Suarez i det første CL-møtet med Barcelona. Foto: Lluis Gene (Afp)

Ingen grunn til å tro på City-mirakel

Barcelona er et av våre sikre lag på midtukekupongen.  Sjekk tipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:
Dortmund kan slå alle på hjemmebane
Dagens dobbel:
  Siste PL-sjanse for Forest
V76 Bjerke: Hamre med ny kanon
V5 Bjerke: Spill med herlige fireåringer

Midtukekupongen i Tipping består av oppgjør fra Champions League, Championship og Europa League. De fire første kampene spilles onsdag, de siste åtte torsdag.

1. Barcelona - Manchester City
Barcelona lekte seg tidvis i det første møtet i Manchester og kunne fort ha vunnet kampen med større sifre enn 2-1. Luis Suarez var klinisk i sine avslutninger og hadde scoret begge Barcelonas mål allerede en halvtime ut i kampen. Sergio Agueros redusering midtveis ut i andre omgang sørget for at det er en viss spenning om kvartfinaleplassen før onsdagens returmøte.

Barcelona har vært det store formlaget i La Liga i vinter og har klatret forbi Real Madrid på tabellen. På de ti siste seriekampene er de blitt 9-0-1, og laget har scoret mer enn dobbelt så mange mål som erkerivalen i denne perioden.

Sergio Busquets og Thomas Vermaelen er trolig eneste fravær for hjemmelaget.

City har ikke vært i form på senvinteren og står ikke med bedre enn 3-3-3 på de siste ni kampene i serien etter det pinlige tapet for bunnlaget Burnley i helgen. Et lag som Liverpool har tatt inn 13 poeng på City på snaut tre måneder, og det er ingen garanti for at stjernegalleriet ender opp med verken medalje eller en av CL-plassene. 

Gaël Clichy soner karantene, ellers ingen fravær for City.

Barcelona er i strålende form og var i en annen klasse enn City i det første møtet. Vi tviler på at katalanerne kommer til å safe seg til en kvartfinalebillett, men snarere gjør kort prosess. H.

2. Borussia Dortmund – Juventus
Juventus var et hakk bedre enn Dortmund i den første kampen i Italia, og 2-1 gir et nokså riktig bilde av oppgjøret.

Italienerne har vunnet 1-0 i sine siste to seriekamper og leder Serie A suverent. Har imidlertid litt trøbbel i den hjemlige cupen etter at Fiorentina vant 2-1 på bortebane i den første semifinalen. Juventus hadde ikke tapt på 47 hjemmekamper før det.

Dortmund har hatt en trøblete Bundesliga-sesong og lå sist på tabellen etter 19 serierunder. Står med 4-2-0 siden den bunnoteringen og har klatret til tiendeplass. Et fascinerende aspekt ved Dortmunds sesong er at laget har holdt tilnærmet normal standard hele veien i CL til tross for de tidvis elendige resultatene i den hjemlige serien.

Hos hjemmelaget er midtbanespilleren Kevin Grosskreutz og forsvareren Lukasz Piszczek ut med skader. Det er i tillegg usikkerhet rundt Matthias Ginter (forsvar) og Nuri Sahin (midtbane). Fraværssituasjonen er uansett langt bedre enn den var på det verste tidligere i sesongen.

Andrea Pirlo, Stefano Sturaro, Kwadwo Asamoah, Martin Caceres og Romulo mangler for Juventus.

Vi tror i utgangspunktet mest på Dortmund, men når et storlag som Juventus er fornøyd med uavgjort, er det et tegn som bør med. HU.

3. Nottingham Forest – Rotherham
Forest har fått et flott oppsving under Dougie Freedman og står med 6-2-1 på de første ni kampene under den nye manageren. Det som fort kunne ha blitt en tung vår i bunnsjiktet av tabellen, har i stedet utviklet seg til en stadig hyggeligere posisjon.

Laget ligger på niende, og det skiller 11 poeng opp til den viktige sjetteplassen etter at Brentford klarte å slå Blackburn på bortebane tirsdag. Seier er dermed det eneste som gjelder i kveld dersom man skal holde liv i drømmen om playoff.

Matty Fryatt sliter med akillesen og er ikke i stand til å spille både onsdagens kamp og den kommende mot Norwich. Freedman må derfor bestemme seg for hvilken match han velger å bruke spissen i. Dorus de Vries trøbler også med skade, men kan bli klar. Ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Den innleide Swansea-spissen Modou Barrow har fått papirene i orden og kan få sin debut.

Rotherham ligger på den siste trygge plassen og har bare seks poeng ned til nedrykk etter å ha tapt den viktige bunnkampen mot Wigan i helgen. Slo Huddersfield 2-0 på bortebane runden før, mens det ble 1-3-tap hjemme for Cardiff tredje sist.

Angriperen Danny Ward er fortsatt uaktuell, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Rotherham kommer til å prøve å krige seg til viktige poeng, men et formsterkt og playoffjagende Forest bør være i stand til å tukte denne begrensede motstanderen. H.

4. Fulham – Leeds
Fulham hevet seg et par hakk etter det pinlige 1-5-tapet på hjemmebane mot Bournemouth for to runder siden og spilte 1-1 borte mot Wednesday i helgen. Har bare vunnet én av de siste ti seriekampene og ligger seks poeng over Wigan på nedrykk.

Det skal tas med i betraktningen at Fulham har møtt meget tøff motstand de siste rundene.

Kantspilleren Alex Kacaniklic har mistet de to siste kampene og regnes som usikker til onsdagens kamp. Midtbanespillernerne Lasse Vigen Christensen og George Williams er uaktuelle, men Fernando Amorebieta er tilbake etter karantene.

Leeds har hatt en langt bedre formutvikling enn Fulham i vinter og har tatt sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene. Ligger på 14. plass etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Forest lørdag.

Midtbanespillerne Rudy Austin og Sam Byram mangler fortsatt for bortelaget. Ellers ser det bra ut.

Fulham for utgangstipset her, men laget er i såpass skrøpelig forfatning at vi tar med alle tegn.

5. Dinamo Moskva – Napoli
Dinamo tok ledelsen allerede før det var spilt to minutter i det første møtet, men Napoli kom sterkt tilbake og tok en fortjent 3-1-seier. Bortelaget måtte spille hele andre omgang med ti mann ettersom Europa-debutanten Roman Zobnin pådro seg to gule kort.

Dinamo tapte 0-1 borte mot Spartak Moskva søndag og ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen.

Zobnin soner karantene torsdag, og det ser ut til at midtbanespilleren Igor Denisov må stå over med skade.

Napoli slet med uttellingen bort mot Verona i helgen og gikk på et ubeleilig 0-2-tap. Står med svake 1-1-3 på de siste fem seriekampene og har mistet den viktige tredjeplassen til Lazio.

Raphael Benitez’ mannskap kjemper også med Lazio om en billett i cupfinalen og har 1-1 som utgangspunkt før returkampen på hjemmebane etter påsken.

Walter Gargano og Kalidou Koulibaly sliter med skader og er ikke tatt med i troppen. Ivan Strinic er ikke berettiget for spill i Europa League for Napoli.

For Benitez handler det om å sikre avansement uten å brenne av for mye krutt eller få spillere på skadelisten. Uavgjort er et nokså sannsynlig resultat, og vi satser på at HU holder.

6. Dynamo Kiev – Everton
Everton var det beste laget i den første kampen på hjemmebane og snudde 0-1 til 2-1 takket være et sent straffemål av Romelu Lukaku. Det var belgierens sjuende mål i EL denne sesongen.

Liverpool-klubben har slitt voldsomt i serien i år, men fikk en stor opptur med 3-0-seier over Newcastle i helgen. Har holdt normal standard i EL selv om det har gått trått i PL.

Skademessig ser det bedre ut enn på lenge for Everton.

Dynamo er det beste laget i Ukrania og leder ligaen med sju poeng på Shakhtar etter 5-0-seieren over bunnlaget Illichivec i helgen. 

Midtbanespilleren Younes Belhanda soner karantene, mens førstekeeper Olexandr Shovkovskiy, midtbanespilleren Serhiy Sydorchuk og angriperen Jeremain Lens er usikre.

Å møte Dynamo i Kiev er ingen enkel oppgave for Everton, og det bør være gode muligheter for hjemmeseier i torsdagens kamp. Det er derimot langt fra sikkert at ukrainerne vinner sammenlagt. H.

7. Roma – Fiorentina
Begge disse to spilte seriekamp så sent som mandag. Roma vant skuddstatistikken mot Sampdoria 15-3, men klarte likevel å tape 0-2 på hjemmebane. Det var lagets første serietap siden 1. november, men det ble uavgjort i hele åtte av lagets ni siste ligamatcher før Sampdoria-fadesen.

Ligger fortsatt på annenplass, en det skiller bare ett poeng ned til Lazio.

Midtbanespilleren Radja Nainggolan soner karantene, mens Francesco Totti og Maicon er usikre.

Fiorentina stilte sterkt reservepreget hjemme mot Milan mandag og så ut til å gå mot et sjeldens hjemmetap. Scoret imidlertid to sene mål og tok tre viktige poeng. Ligger på sjetteplass, fem poeng bak dagens motstander.

Spissen Elhadji Babacar, forsvareren Stefan Savic og førstekeeper Ciprian Tatarusanu er usikre for Fiorentina, mens spissene Mario Gomez og Federico Bernardeschi er ute med skader.

Det første EL-møtet mellom disse to endte 1-1 i en jevnspilt kamp i Firenze. Fiorentina vant imidlertid 2-0 i cupen på dagens bane i februar.

Fiorentina hvilte flere faste spillere enn det Roma gjorde mandag og stiller med friskere ben torsdag. Et formsvakt hjemmelag kan gå på en smell her. HUB.

8. Sevilla – Villarreal
Sevilla var det klart mest effektive laget i det første møtet på El Madrigal og fikk et strålende utgangspunkt før returkampen med 3-1-seier. Laget er regjerende mester i Europa League og har vunnet turneringen hele tre ganger de siste ti årene.

Slo Elche 3-0 på hjemmebane søndag og ligger på femteplass i ligaen. Hjemme i Andalusia er det blitt strålende 10-4-0 på de første 14 hjemmekampene.

Midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak soner karantene, mens den Liverpool-eide angriperen Iago Aspas keeper Beto er ute med skader.

Villarreal ligger én plass og tre poeng bak dagens motstander. Spilte 0-0 borte mot Almeria i helgen.

Forsvareren Jaume Costa er suspendert, mens Eric Bailly (midtstopper) og Bruno Soriano (midtbane) er skadet. Det er også usikkerher rundt forsvareren José Dorado og spissen Giovani dos Santos.

Det endte 2-1 til Sevilla da lagene møttes på torsdagens bane i serien i oktober.

Hjemmesterke Sevilla er ekspert på Europa League og tar turneringen meget seriøst. I utgangspunktet burde H holde, men det er et usikkerhetsmoment i det faktum at Sevilla er videre til kvartfinalen med både uavgjort og ettmålstap. HUB.

9. Ajax - Dnipro Dnjepropetrovsk
Ajax har 0-1 å ta igjen etter det første møtet i Ukraina. Hjemmelaget vant skuddstatistikken hele 16-4 i den kampen og hadde 9 avslutninger på mål.

Ajax er sammen med Vitesse det store formlaget hjemme i Nederland og står med 5-1-0 på de siste seks seriekampene. Har festet et godt grep rundt sølvmedaljen, men det skiller fortsatt hele 11 poeng opp til PSV.

Skademessig ser det ganske bra ut for hjemmelaget.

Dnipro har vunnet de tre første kampene i den hjemlige ligaen etter vinterpausen og ligger på tredjeplass, bare ett poeng bak Shakhtar på sølv.

Bortelaget har tre faste spillere ute med karantene: Artem Fedetskiy (forsvar), Ruslan Rotan (midtbane) og spissen Roman Zozulya.

I tillegg er midtbanespilleren Serhiy Kravchenko, angriperen Matheus og forsvareren Ondrej Mazuch skadet. Disse tre er også mer eller mindre faste.  Spissen Yevhen Konoplyanka, som har spilt ni El-kamper denne sesongen, er usikker.

Ajax bør fikse denne fraværstyngede motstanderen relativt enkelt. H.

10. Besiktas - Club Brugge
Besiktas tok ledelsen rett etter hvilen i det første møtet, men Brugge kom sterkt tilbake og vant til slutt 2-1 i en nokså jevn affære.

Besiktas har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre seriekampene og overtok i helgen tabelledelsen fra Galatasaray.

Midtbanespillerne Atiba Hutchinson og José Sosa, som begge har spilt de fleste EL-kampene for Besiktas denne sesongen, er ute med skader.

Brugge vant den hjemlige ligaen fire poeng foran Gent. Mesterskapsrunden starter etter påsken, men laget skal spille cupfinale mot Anderlecht førstkommende søndag.

Den faste midbanespilleren Victor Vazquez er ute for Brugge.

Besiktas slo ut Liverpool forrige runde etter å ha avgjort avansementet med seier på hjemmebane. Brugge skap spille cupfinale om tre dager og kommer til å få det hett i Tyrkia. H.

11. Inter – Wolfsburg
Inter tok ledelsen tidlig i det første møtet, men hjemmelaget vant til slutt fortjent 3-1. Kevin de Bruyne ble nok en gang den store helten for tyskerne og scoret to av målene. Den tidligere Chelsea-spilleren er nå oppe i fem mål i Europa League.

Belgieren noterte seg også på scoringslisten i 3-0-seieren over Freiburg søndag. Wolfsburg slo dermed tilbake etter tapet for Augsburg runden før og befestet sølvplassen i Bundesligaen.

Forsvareren Naldo soner karantene, og Aaron Hunt (midtbane) er ute med skade. Keeper Patrick Drewes er usikker.

Inter tok til sammen ett poeng mot sterke Fiorentina og Napoli nest sist og tredje sist i serien, og det var ventet at laget skulle slå tilbake med en komfortabel seier over Cesena på hjemmebane i helgen. Bortelaget scoret imidlertid på sin eneste avslutningen på mål, og Inter måtte nøye seg med 1-1. Klatret likevel forbi Genoa på tabellen og ligger nå på sjuendeplass.

Forsvareren Yuto Nagatomo er ute med skade for hjemmelaget, ellers ser det bra ut.

Vi skulle gjerne ha dekket denne fullt ut, men må nøye oss med HU.

12. Torino – Zenit
Torino var inne i en meget god periode i vinter, men står nå med tre strake tap hvis man tar med 0-2 i lagenes første møte i Russland. Italienerne fikk Marco Benassi utvist allerede eter 26 minutter og klarte aldri å true Zenit.

I den hjemlige ligaen ble det en skuffende 0-2-forestilling hjemme mot Lazio i helgen, og laget falt ned til niendeplass.

Midtbanespiller Benassi soner karantene, ellers trolig ingen fravær av betydning for hjemmelaget.

Zenit spilte uavgjort borte mot middelmådige Torpedo Moskva i helgen, men har fortsatt fem poeng ned til CSKA på annenplass.

Javi Garcia (midtbane) er ute med karantene. Angriperne Andrey Arshavin og Aleksandr Kerzhakov er uaktuelle, mens Hulk (sykdom) betegnes som usikker.

Zenit er fornøyd med uavgjort, og det er ikke et utenkelig resultat. HU.

432-rekke:
1. Barcelona - Manchester City H

2. Borussia Dortmund – Juventus HU

3. Nottingham Forest – Rotherham H

4. Fulham – Leeds HUB

5. Dinamo Moskva – Napoli HU

6. Dynamo Kiev – Everton H

7. Roma – Fiorentina HUB

8. Sevilla – Villarreal HUB

9. Ajax - Dnipro Dnjepropetrovsk H

10. Besiktas - Club Brugge H

11. Inter – Wolfsburg HU

12. Torino – Zenit HU

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekke:
1. Barcelona - Manchester City H

2. Borussia Dortmund – Juventus HU

3. Nottingham Forest – Rotherham H

4. Fulham – Leeds HUB

5. Dinamo Moskva – Napoli HU

6. Dynamo Kiev – Everton H

7. Roma – Fiorentina HU

8. Sevilla – Villarreal HU

9. Ajax - Dnipro Dnjepropetrovsk H

10. Besiktas - Club Brugge H

11. Inter – Wolfsburg HU

12. Torino – Zenit HU

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus