*Nettavisen* Sportspill.

Ingen grunn til å tro på Rosenborg

Foto: Ned Alley (/ NTB scanpix)

Rosenborg har ikke imponert i de to første seriekampene. Odd kan ta alle poengene på Lerkendal søndag.

13.04.14 11:12

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Liverpool-mirakelet fortsetter
Oddstips 2: Molde setter skapet på plass
Oddstips 3: Ny oppvisning av Sarpsborg
V65 Biri: Kejseren er fortsatt ikke for gammel
V64 Bergsåker: Jackpot med Robert
V4/V5 Jägersro: Strålende galoppvorspiel
Tippeligaen:
Skader og karantener

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra Adeccoligaen, en kamp fra Primera og en kamp fra dansk superliga. Det er en vrien kupong og det kan ligge store penger i luften.

1. Rosenborg - Odd
Mange eksperter har lansert Rosenborg som sin seriemester-favoritt. Undertegnede er definivt ikke blant dem. Jeg så Rosenborg i flere av treningskampene før sesongstart, deriblant en kamp mellom disse to lagene i Abrahallen noen uker før seriestart og jeg har sett RBK i begge åpningskampene. Rosenborg må forbedre seg betydelig for å vinne seriegull. Var heldige som fikk med seg ett poeng i åpningskampen hjemme mot Viking og burde vært parkert etter de første 45 borte mot Aalesund sist helg. Jonas Svensson, Christian Gamboa og Daniel Ørlund rekker ikke kampen, mens Tore Reginiussen er usikker.

Da ser det det klart bedre ut for Odd og tendensen fra treningskampene har fortsatt. Burde tatt med seg alle poengene i seriepremieren borte mot Sandnes Ulf og gjorde en strålende hjemmekamp mot Molde sist helg da laget snudde til seier. dag Eiliv Fagermo klager over mangel på penger, men det er en selvmotsigelse. Odd fremstår med kontinuitet på spiller- og trenersiden og det får man alltid betalt for. Fagermo kan velge fra en skadefri tropp.

Rosenborg blir store favoritter søndag. Jeg var aldri i tvil om å helgardere denne kampen. HUB.

2. Bodø/Glimt - Sogndal
Litt under pari sesongåpning av Glimt. Var nest best i det meste i seriepremieren hjemme mot Aalesund og skal si seg godt fornøyd med ett poeng der. Skuffet en del borte mot Vålerenga sist helg og Glimt må nok heve seg dersom det skal bli mer enn en sesong i Tippeligaen. Zarek Valentin har røket akillesen og risikerer å miste resten av sesongen. Dominic Chatto er usikker, men Dane Richards ser ut til å bli klar etter å ha stått over mot Vålerenga sist.

Sogndal skuffet stort borte mot Stabæk i seriepremieren, men mye tyder på at Stabæk har hatt voldsom flyt og stang-inn i sine to første kamper. Sogndal hevet seg kraftig hjemme mot Sarpsborg sist helg og kan "spille bortebane". Azar Karadas er imidlertid ute to-tre uker etter å ha pådratt seg brudd i kinnbeinet. Bjørn Inge Utvik og Hannu Patronen er usikre.

Glimt skal være favoritt, men poengdeling er neppe langt unna. HU.

3. Sarpsborg - Start
Flott sesongåpning for begge disse lagene. Hjemmelaget var effektive hjemme mot Brann i seriepremieren og vant 3-0. Sterkt 1-1 resultat i Sogndal sist helg og Sarpsborg kunne tatt alle poengene i den kampen. Hjemme i Sarpsborg kommer nok laget til å ta bra med poeng. Kjetil Berge (skulder), Martin Wiig og Andreas Nordvik er ute med skader.

Start var med på notene hele veien i bortemøtet med Strømsgodset i seriepremieren, men et effektivt hjemmelag vant 4-2. Viste moral ved å vende 0-1 til 3-1 hjemme mot Haugesund sist søndag og imponerte med flott fotball da. Jorge Alejandro Castro og Jesper Mathisen har operert menisken, og begge er uaktuelle i dag. Espen Børufsen (skulder) er heller ikke klar.

Sarpsborg er sterke på hjemmebane og et Start-lag med visse defensive brister kommer til å få trøbbel søndag. H.

4. Strømsgodset - Aalesund
Ingen veldig overbevisende serieåpning av Godset til tross for fire poeng. Hadde marginene med seg i hjemmepremieren mot Start og var nest best i det meste borte mot Viking sist fredag. Men gode lag har ofte marginene med seg og hjemme i Drammen har som kjent det meste gått på skinner de siste årene.

Aalesund er foreløpig ikke så lett å plassere etter to 1-1 kamper. Gjorde en bra bortekamp mot Bodø/Glimt i seriepremieren og gjorde 65 sterke minutter mot Rosenborg sist helg. Har ikke vært veldig sterke på bortebane de siste årene og står med 0-1-4 på de fem siste tilsvarende i Drammen.

Jørgen Horn (rygg), Kim André Madsen (rygg) og Mounir Hamoud er ute for hjemmelaget, mens Hugues Wembangomo, Christian Myklebust og Mikael Dyrestam er uaktuelle for bortelaget.Godset skal normalt ha en bra sjanse på tre poeng her. H.

5. Bryne - Bærum
Som ventet ble Mjøndalen altfor sterke for Bryne i seriepremieren og Mjøndalen bekreftet i den kampen at de er klare kandidater til opprykk denne sesongen. Det er ikke Bryne og det var ikke lett å få øye på mye positivt i den kampen. Nå er det imidlertid hjemmekamp på Jæren mot betydelig svakere motstand.

Bærum overrasket imidlertid med en flott 4-3 seier hjemme mot betrodde Hønefoss i sesongpremieren sist helg og gjorde dermed samme som sine Stabæk-naboer gjorde i Tippeligaen.

Skummel kamp dette og slett ikke utenkelig at Bærum kan ta denne. HB.

6. Hødd - Tromsdalen
Til tross for at telentfabrikken Hødd stadig blir tappet for sine beste spillere, smalt laget til med 1-0 seier borte mot HamKam og i følge rapportene var det helt fortjent. Hjemme i Ulsteinvik er laget alltid vrient å få has på.

Heislaget Tromsdalen åpnet på sin side med en flott 2-1 seier hjemme mot Strømmen. Nå er neppe Strømmen blant det beste lagene i divisjone og i særdeleshet ikke på bortebane. Men uansett ble det tre poeng og det er selvsagt hjemme i Tromsø laget må ta flesteparten av poengene.

Det er fortsatt tidlig i 1. divisjon, men vi gir hjemmelaget full tillit her. H.

7. Hønefoss - Mjøndalen
To av forhåndsfavorittene møtes allerede i 2. serierunde til toppkamp, men det var ikke opprykkstakter over Hønefoss sist helg borte mot Bærum. Kom seg dog bra etter å ha ligget under 0-3 og skal ha ros for opphentingen. Vi må formode full skjerping fra start her.

Svært overbevisende seriestart av Mjøndalen som er en av Sportspills favoritter til direkte opprykk. Trener Vegard Hansen har vært på nedre Eiker noen år nå og denen utgaven av Mjøndalen ser bra ut.

Det er ikke lett å vurdere denne kampen så tidlig i sesongen. HUB.

8. Kristiansund - Ullensaker Kisa
Svak seriepremiere av Kristiansund og tapet av trener Geir Bakke gir grunn til uro. Hjemmelaget åpnet fjorårets sesong strålende etter opprykket, men falt av utover høsten og den trenden ser ut til å fortsette. 0-3 borte mot bunntippede Alta var ikke tillitvekkende.

Ull/Kisa var best i det meste mot solide Sandefjord sist helg og tapte 0-2 hjemme på Romerike. Ull/Kisa er vrien å plassere foreløpig, men er ikke tippet på øvre halvdel.

Hjemmebane avgjør svært ofte slike oppgjør. Vi sjanser på at det stemmer også her. H.

9. Nest Sotra - Ham-Kam
Nyopprykkede Nest Sotra fikk en drømmestart ved å beseire normalt hjemmesterke Ranheim 2-1 i Trondheim. Var hardt presset i den kampen, men rodde stormen av. Her blir det et helt annet kampbilde, så får vi se hva som bor i Sotralaget når det er premiere på Ågotnes.

Ham-Kam gjorde alt annet enn å imponere i seriepremieren hjemme mot Hødd mandag og var tidvis svake. Vegadr Skogheims gutter er naturligvis svært revansjesugne, men det er usikkert hvor bra dette Ham-Kam laget egentlig er. Vi gambler på at hjemmelaget i klassisk nyopprykket ånd står med seks poeng etter to kamper. H.

10. Strømmen - Ranheim
7-4-4 i 2012 og 8-4-3 i 2013, det er hjemmetallene til Strømmen de to siste sesongene. Tilsvarende tall borte er 3-3-9 i 2012 og 1-7-7 i 2013. Da var det garantert ikke overraskende at Strømmen tapte seriepremieren borte mot Tromsdalen sist helg.

Svært skuffende sesongstart for Ranheim som altså tapte 1-2 hjemme for nyopprykkede Nest Sotra. Har ikke styrket laget sitt nevneverdig, men hadde sterke 8-2-5 på bortebane i fjor og det med mange av de samme spillerne som er med i år.

Et solid hjemmelag mot et sterkt bortelag. HB.

11. Getafe - Atletico Madrid
Hett Madrid-derby der hjemmelaget kjemper en desperat kamp for å overleve i Primera, ,mens bortelaget kjemper om gullet. Det har ikke gitt særlig effekt at Cosmin Contra overtok som trener (1-1-3), men 3-1 borte mot Valencia nest sist var en opptur. Sist helg var det derimot ny nedtur med 0-1 borte for Elche. 4-6-6 på hjemmebane denne sesongen.

Atletico Madrid fortsetter å imponere og tok seg svært fortjent videre til semifinalen på bekostning av Barcelona. Har fortsatt grepet om ligatittelen.

Vi merker oss at det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og Atletico Madrid har hatt et knalltøft kampprogram i det siste. Det lukter trøbbel her og vi bruker alle tegn. HUB.

12. Aalborg - Brøndby
Åtte serierunder før slutt leder hjemmelaget den danske superligaen på bedre målforskjell enn Midtjylland. Har slått til med en sterk 2-1 seier hjemme mot FC København og ikke minst med en knallsterk 3-2 seier borte mot FC Midtjylland sist helg. 8-5-0 er den viktigste årsaken til tetplasseringen, bortetallene er faktisk ikke bedre enn 5-2-5.

Brøndby på 4. plass er a poeng med FC København på 3. plass og begge disse lagene har 39 poeng mot tetlagenes 45 poeng. De som kan matematikk skjønner jo at Brødnby kun vil være tre poeng bak Aalborg med seier her.

Henrik Dalsgaard er ute. Rasmus Thelander, Nicolaj Thomsen og Rasmus Jönsson stod alle over cupkampen mot Horsens i midtuken, men er trolig tilbake i kveld. Mikkel Thygesen, Bram Verbist, Michael Falkesgaard og Christian Nørgaard er alle uaktuelle for Brøndby.

Aalborg har ikke tapt på hjemmebane, mens Brøndby står med sterke 5-5-3 på bortebane. HB.

96-rekker

1. Rosenborg — Odd HUB

2. Bodø/Glimt — Sogndal HU

3. Sarpsborg 08 — Start H

4. Strømsgodset — Aalesund H

5. Bryne — Bærum HB

6. Hødd — Tromsdalen H

7. Hønefoss BK — Mjøndalen UB

8. Kristiansund BK — Ullensaker/Kisa H

9. Nest-Sotra — HamKam H

10. Strømmen — Ranheim H

11. Getafe — Atletico Madrid HB

12. AaB — Brøndby HB

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Rosenborg — Odd HUB

2. Bodø/Glimt — Sogndal HU

3. Sarpsborg 08 — Start H

4. Strømsgodset — Aalesund H

5. Bryne — Bærum HB

6. Hødd — Tromsdalen H

7. Hønefoss BK — Mjøndalen HUB

8. Kristiansund BK — Ullensaker/Kisa H

9. Nest-Sotra — HamKam H

10. Strømmen — Ranheim HB

11. Getafe — Atletico Madrid HUB

12. AaB — Brøndby HB

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag