*Nettavisen* Sportspill.

Ingen hvileskjær for Mourinho

Chelsea-manager Jose Mourinho må lade om etter midtukens Champions League-match mot PSG. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Chelsea tar imot Burnley hjemme på Stamford Bridge lørdag ettermiddag og blir en våre sikre på en spennende lørdagskupong.

21.02.15 07:21

Sportspills lørdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Sherwood får en drømmestart
Oddsdobbel 2: Nå løsner det endelig for Köln
Oddssingel: Genoa er best i byn
VM på ski: Gullfesten fortsetter
VM hopp: Freund innfrir favorittstempelet
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
V75 Bergen: Dobbel sjuerpott med frekk banker

Tippekupongen er av det gode, gamle slaget og består av kamper fra Premier League og Championship. Bonuspotten overlevde også midtuken og har steget til pene 2,9 millioner kroner. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Manchester City - Newcastle
Sergio Aguero var endelig tilbake i godt, gammelt slag etter skadeproblemene mot Stoke forrige runde og bidro sterkt til 4-1-seieren på bortebane. Spilte uavgjort i de to seriekampene før det og ligger sju poeng bak serieleder Chelsea. 7-3-2 på hjemmebane hittil denne sesongen.

City skal ut i en superviktig hjemmekamp mot Barcelona bare tre dager etter dagens kamp, og det er ikke utenkelig at noen av lagets viktigste spillere hviles. James Milner er uansett ute med skade.

Newcastle sliter med å vinne jevne kamper og står med kun én seier på de siste seks i serien. Har spilt uavgjort mot Palace og Stoke de to siste rundene og ligger på 11. plass. Verken nedrykk er en Europa-plass virker sannsynlig. 3-4-6 på bortebane er ikke spesielt bra. Mye skader for Newcastle nå og fem-seks spillere er minimum ute.

City har hatt et godt tak på dagens motstander de siste sesongene, men Newcastle vant 2-0 på dagens bane i ligacupen i oktober.

4-0-0 på de fire siste tilsvarende og normalt blir dett hjemmeseier. H.

2. Chelsea – Burnley
To avslutninger var alt Chelsea presterte i Champions League-kampen i Paris tirsdag. Men i kjent stil klarte London-klubben å sikre 1-1 og et godt utgangspunkt før returkampen.

Faktum er at Chelsea ikke har prestert særlig god fotball etter 5-0-seieren over Swansea for fem uker siden. Det er keeper Thibaut Courtoi og et godt organisert forsvarsspill som er årsaken til at laget har klart å øke forspranget til City til sju poeng. Men hjemme på Stamford Bridge vinner laget stort sett hver gang (11-1-0). Har svært få skader.

Som så ofte før denne sesongen, begynte Burnley strålende mot United forrige runde, men som vanlig klarte ikke laget å holde stilen helt inn. Til slutt ble det 1-3-tap, og dermed har ikke Burnley vunnet siden 2-1-kampen mot QPR 10. januar. Borte er kun en kamp vunnet (1-4-7).

Har falt ned til nest sisteplass, men det skiller bare ett poeng opp til trygg grunn.

H.

3. Swansea - Manchester United
Swansea spilte en meget svak kamp borte mot West Bromwich forrige runde og tapte fortjent 0-2. Wilfried Bonys overgang til City har etterlatt et tomrom i angrepet som det virker vanskelig å fylle. Ligger fortsatt på niendeplass, men fremstår for tiden som klart svakest av lagene på øvre del av tabellen, men har uansett et visst potensial og lørdag er blant annet viktige Gylfi Sigurdsson tilbake. Har bra fasit hjemme (6-4-3).

United imponerte ingen i hjemmekampen mot Burnley forrige runde, men klarte å hale i land tre viktige kamp i jakten på Champions League-plass neste sesong. Slet også lenge mot Preston i FA-cupen mandag og lå under helt til midten av andre omgang. Imponerer fortsatt ikke, men det gjør sannelig heller ikke de andre topplagene i Premier League for tiden. 3-7-2 på bortebane.

0-1-2 på de tre siste tilsvarende, men her kan Swansea få en opptur. HUB.

4. Crystal Palace – Arsenal
Palace var det beste laget mot Newcastle sist, men klarte ikke å snu 0-1 til seier og måtte nøye seg med poengdeling. Spilte jevnt mot Liverpool i FA-cupen forrige lørdag, men tapte mot rødtrøyene på Selhurst Park for første gang siden 1997. 3-3-6 på hjemmebane er knapt middels.

Har ellers gjort det bra de siste ukene og ligger på 13. plass, fem poeng over Villa på øverste nedrykksplass. Mile Jedinak kan endelig være tilbake etter sitt skadeavbrekk.

Arsenal har slått tilbake med seier over Leicester (ligaen) og Middlesbrough (FA-cupen) etter tapet mot Tottenham for to uker siden. Står med 7-1-2 på de siste ti kampene og har klatret til femteplass. Det skiller bare ett poeng opp til Southampton på den gjeve fjerdeplassen. Ingen nye skader for Arsenal.

Palace vil selge seg dyrt, men klarer neppe mer enn ett poeng. UB.

5. Aston Villa – Stoke
Så kom det endelig en seier for Villa forrige helg. Men også Leicester-kampen var i FA-cupen, og med 0-2-tap for Hull forrige serierunde, er Villa fortsatt uten serieseier siden 7. desember. Ligger nå på nedrykksplass, men kun målforskjellen skiller opp til QPR på trygg grunn. Merkelig svake 2-5-5 på eget gress. Tim Sherwood har et tilnærmet fullt mannskap å plukke fra.

Stoke fikk Geoff Cameron utvist rett før hvilen i cupkampen mot Blackburn forrige helg og måtte konstatere at en Joshua King i storform satte inn tre mål. Stoke tapte til slutt 1-4 – det samme resultatet som ble fasiten i hjemmematchen mot City forrige serierunde. 4-4-5 på bortebane. Ryan Shawcross, Geoff Cameron og Bojan er blant dem som mister kampen for Stoke.

Villa har kun vunnet to kamper på eget gress denne sesongen, og det står 1-4-1 på de siste seks tilsvarende. HU.

6. Sunderland - West Bromwich
Sunderland ble kjempet i senk av Bradford forrige helg og gikk på et pinlig 0-2-tap for League One-laget. Gikk på et like tungt tap hjemme for bortesvake QPR forrige serierunde, og fansen er på ingen måte fornøyd med manager Gus Poyet om dagen. Kun to av tretten hjemmekamper er vunnet (2-6-5). Har falt ned til 15. plass, og det skiller bare to poeng ned til Aston Villa på nedrykk.

Viktige Lee Cattermole kan være tilbake for hjemmelaget.

West Bromwich har spilt solid fotball i det siste og kommer fra 4-0-seier over West Ham (FA-cupen) og 2-0 over Swansea (ligaen). Har skaffet seg sen luke på fire poeng ned til nedrykksplassene. Svake 2-5-5 på bortebane. Victor Anichebe er eneste sentrale spiller ute for bortelaget.

2-3-5 på de ti siste tilsvarende og denne er åpen. HUB.

7. Hull - Queens Park Rangers
Dame N'Doye ble man of the match i sin debut fra start for Hull og senket Aston Villa med mål og målgivende i 2-0-seieren. Hull var også svært nær en sensasjon borte mot City runden før, men James Milner sørget for at kampen endte 1-1.

De fire poengene kom etter en svak periode for Hull og har sendt laget opp på sikker plass. 3-3-6 er dog middels tall på hjemmebane.

QPR tok sine første bortepoeng for sesongen mot Sunderland sist og er tilbake på trygg grunn. Stod med kun to poeng på de siste sju kampene før seieren.

Det eneste negative med seieren over Sunderland er at Leroy Fer, som har vært en av lagets viktigste og mest stabile spillere denne sesongen, måtte ut på båre. Kneskaden er så alvorlig at midtbanespilleren mister de neste ti ukene. Sammen med Sandro, Richard Dunne, Alejandro Faurlin og Maurico Isla er han ute for QPR, som muligens har Charlie Austin tilbake.

Bra sjanse for hjemmelaget dette. H.

8. Brentford – Bournemouth
Hjemmetapet for Watford for to runder siden var lett å forklare med en tidlig utvisning for Brentford, men 0-3 for formsvake Charlton forrige lørdag var rett og slett en elendig forestilling. Opprykkslaget har nå tapt tre av de fire siste kampene og har falt utenfor playoffplassene. Det skiller ett poeng opp til Norwich på den gjeve sjetteplassen. Solide 8-3-4 på hjemmebane. James Tarkowski og Alan Judge er begge tilbake etter skader, mens forsvarsspilleren Jake Bidwell soner karantene.

Bournemouth slet med å overliste et hardtkjempende og defensivt anlagt Huddersfield forrige runde og måtte nøye seg med 1-1. Spilte også uavgjort mot Derby runden før og ligger for tiden på annenplass. Det er meget jevnt i toppen av Championship, og serieleder Middlesbrough er bare ett poeng foran, mens Derby ligger ett poeng bak. Sterke 9-3-3 på bortebane. Den viktige midtbanespilleren Harry Arter soner karantene.

2-4-0 på de seks siste tilsvarende og vi tror ikke hjemmesterke Brentford taper nå heller. HU.

9. Derby - Sheffield Wednesday
Derby har spilt uavgjort mot Rotherham og Bournemouth i de to siste seriekampene og ligger på den kjedelige tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Lå under flere ganger i begge bortekampene, men viste god moral og kom tilbake og reddet viktige poeng. Solide 9-4-2 på hjemmebane. Spissene Chris Martin og Johnny Russell rekker ikke kampen, men manager Steve McClaren har en bred tropp.

Wednesday kommer fra en traurig 0-0-forestilling hjemme mot nedrykkstruede Brighton og har bare tatt tre poeng på de siste seks matchene (0-3-3). Playoff-toget er gått for lengst, men det er tvilsomt om laget klarer å klarer å rote seg ned i nedrykksstriden siste del av sesongen. Brukbare 6-5-4 på bortebane. Spissen Chris Maguire returnerer etter karantene.

Opprykksjagende Derby trenger tre poeng og får det? H.

10. Ipswich – Reading
Ipswich var inne i en svak periode I slutten av januar og begynnelsen av februar, men har slått tilbake med 2-1 seire over Fulham og Wednesday. Er dermed tilbake for fullt i kampen om direkte opprykk og har bare tre poeng opp til serieleder Middlesbrough. Sterke 10-3-2 på hjemmebane. Luke Varney (på lån fra Blackburn) kan få sin debut

Reading så ut til å være helt ute av bunnstriden etter en fin periode ved månedsskiftet, men 0-2 mot Leeds og 0-1 mot Wigan i de to siste hjemmekampene har sendt laget ned til 17. plass. Det skiller sju poeng ned til Millwall på den siste nedrykksplassen. Svake 3-4-8 på bortebane. Chris Gunter, Anton Ferdinand og Jem Karacan mister alle denne kampen.

Laget spilte meget svakt mot Wigan, og manager Steve Clarke uttalte etter kampen at han ikke forstår hvorfor spillet er langt dårligere hjemme enn borte om dagen.

Hjemmesterke Ipswich bør fikse dette mot bortesvake Reading. H.

11. Watford – Norwich
Ledet av en ekstremt opplagt Odion Ighalo fortsetter Bolton å score mål og ta viktige trepoengere. De tre siste kampene (4-3 borte mot Bolton, 2-1 borte mot Brentford og 1-0 hjemme mot Blackburn) ble alle avgjort i sluttminuttene, og stemningen i troppen er garantert skyhøy. 9-3-3 på hjemmebane. Mer eller mindre skadefritt mannskap for Watford.

Har klatret til femteplass, og det skiller bare fire poeng opp til serieleder Middlesbrough.

Norwich har klatret opp på den viktige sjetteplassen og ligger tre poeng bak dagens motstander. Scorer bra med mål om dagen og har tatt full pott i de siste tre kampene. 7-3-5 på bortebane. Innlånte Graham Dorrans (fra West Bromwich) kan være aktuell.

Toppoppgjør der et skadefritt og formsterkt hjemmelag neppe taper. HU.

12. Nottingham Forest – Bolton
Dougie Freedman har fått en pangstart på karrieren og har tatt sju poeng på de tre første kampene. Forrige helgs utrolige 4-4-kamp mot bunnlaget Blackpool var imidlertid ikke like god som de to første. Forest gikk opp til 4-3 med 11 mot 9 spillere på banen fem minutter på overtid, men hjemmelaget kom tilbake i sluttsekundene og sikret poengdeling. Ustabile 5-5-5 på hjemmebane. Toppscorer Britt Assombalonga og kaptein Jack Hobbs er begge blitt skadet.

Bolton har tatt fire poeng mindre enn dagens motstander og er ikke helt utenfor nedrykksfare. Tapte 3-4 hjemme mot Watford sist og har bare vunnet én av de siste fem kampene. Svake 3-2-10 på bortebane. Emile Heskey kan være tilbake.

Bortesvake Bolton mot et noe svekket Forest. HUB.

96-rekker

1. Manchester City - Newcastle H

2. Chelsea – Burnley H

3. Swansea - Manchester United UB

4. Crystal Palace – Arsenal B

5. Aston Villa – Stoke HU

6. Sunderland - West Bromwich HUB

7. Hull - Queens Park Rangers H

8. Brentford – Bournemouth HU

9. Derby - Sheffield Wednesday H

10. Ipswich – Reading H

11. Watford – Norwich HU

12. Nottingham Forest – Bolton HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Manchester City - Newcastle H

2. Chelsea – Burnley H

3. Swansea - Manchester United HUB

4. Crystal Palace – Arsenal UB

5. Aston Villa – Stoke HU

6. Sunderland - West Bromwich HUB

7. Hull - Queens Park Rangers H

8. Brentford – Bournemouth HU

9. Derby - Sheffield Wednesday H

10. Ipswich – Reading H

11. Watford – Norwich HU

12. Nottingham Forest – Bolton HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.