Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nåde fra Juventus

I kveld skal Pirlo og Juve vise at de er et bedre lag enn FC Nordsjælland.

Sportspills meny onsdag
V65 Bjerke: Feller storfavoritten?
Champions League: Lagnyheter
Fotball: Ukens tv-kamper
Oddstips 1: Sandnes Ulf må vinne
Oddstips 2: Ett poeng til United
Tippetips: Juventus hevner seg

Midtukekupongen er satt sammen av kamper fra Champions League onsdag og fire oppgjør fra Europa League torsdag.

Bonuspotten er oppe i 450.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Sporting Braga - Manchester United
Champions League gruppe H. Braga åpnet sterkt i det omvendte møtet på Old Trafford og ledet 2-0 da 20 minutter var spilt. Likevel tapte de 2-3 til slutt, og med 0-2 for Cluj i åpningskampen har Braga bare borteseieren over Galatasaray å vise til. Nå handler det om å gå videre som nummer 2 bak United, og da trengs det poeng her.

Carlão (a), Djamal (m) og Ismaily (f) er skadefrie og tilbake i trening, forteller klubben på sin nettside. Paulo César (a) og Paulo Vinicius (f) later til å være ute.

United ligger veldig godt an i denne gruppen etter tre strake seire. Alle seirene har kommet med ett mål, i kjent stil, og både mot Cluj og hjemme mot Braga gjorde man det vanskelig for seg selv ved å slippe inn mål før man selv fikk opp dampen. Men nå leder United uansett så klart at uavgjort i dag og i de to siste er nok til å vinne gruppen.

Smalling (f) er tilbake i trening, men det er usikkert om han får spilletid her. Vidic (f), Kagawa og Jones er ute. Teamtalk.com melder at Powell (m) og Fletcher (m) ikke deltok på tirsdagens trening og det er grunn til å tro at de ikke spiller. Det kan godt hende vi får se gamlegutta Giggs og Scholes på banen.

Sir Alex Ferguson har det med å få de poengene han trenger, og her trenger han ett. Uavgjort blir utgangstegnet, men vi har råd til UB i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. CFR Cluj - Galatasaray
Champions League gruppe H. Rumenske Cluj er i posisjon til å gå videre sammen med Manchester United. De åpnet friskt med borteseier i Braga og klarte også 1-1 borte mot dagens motstander.

Den nye manageren Paulo Sergio så ut til å måtte erstatte Rafael Bastos (m/a), som skadet seg i helgens 5-0-borteseier mot Brasov, men nå det siste vi hører er at Bastos muligens kan spille likevel. Eventuelt får vi se Rui Pedro på hans plass. Sougou er også tilbake. Aguirregaray (m) skal være suspendert etter rødt kort forrige kamp.

Galatasaray ligger sist etter tap for United og hjemme for Braga, og 1-1 hjemme mot dagens motstander. Med tap i dag er avansement umulig, men gruppetreere går som kjent til Europa League og det er vel det mest realistiske for Galas del. Tyrkerne har spilt ganske bra, de var gode borte mot United for eksempel, men de har ikke fått betalt.

Manager Fatih Terim har få skader, men det ser ut til at Elmander og muligens Melo ikke deltar.

For Cluj blir det viktig å unngå tap og det skal de ha kapasitet til å klare. Men Galatasaray kommer til å ofre mye for seier, så enkelt blir det neppe. HU i kamp 2.

3. Chelsea - Shakhtar Donetsk
Champions League gruppe E. Chelsea er regjerende mestere i Champions League. Det er lett å glemme når man ser hvordan de spilte i det omvendte møtet med Shakhtar. Det ble tap 1-2 mot et lag man aldri kom helt på høyde med. 2-2 hjemme mot Juventus og 4-0 borte mot Nordsjælland i en kamp som lenge sto og bikket på stillingen 1-0 til Chelsea. Seier i dag er nødvendig for å ta tilbake kommandoen i gruppen. Med tap her kan Chelsea blir de første regjerende CL-mestere som ikke går videre fra et gruppespill. Den rekorden er de lite lystne på, sier playmaker Juan Mata i et intervju.

Manager Di Matteo håper å få Luiz (f) og Mata (m) klar fra mindre skader. Lampard (m) står høyst sannsynlig over med en strekk og Ashley Cole (f) er ute.

Shakhtar åpnet med 2-0 hjemme mot Nordsjælland, og danskenes trener Hjulmand fikk foreløpig rett i sin påstand om at ukrainerne er gruppens sterkeste lag, for siden har det blitt 1-1 borte mot Juventus og hjemmeseier 2-1 mot Chelsea. Vi trodde ikke Shakthar var gode nok til å slå Chelsea, men seieren var absolutt fortjent. Så spørs det om de kan vinne på Stamford Bridge også, det blir tøffere og trolig er uavgjort godt nok for gruppelederen.

Chygrynskiy (f) er tilbake og Shakhtar stiller med skadefritt mannskap.

Chelsea har mye å revansjere og vi forventer at de hever seg i denne meget viktige kampen. HU i kamp 3.

Så lett tipper du på mobilen!

4. Juventus - FC Nordsjælland
Champions League gruppe E. Juventus venter stadig på sin første seier i gruppen. Den skulle kommet borte mot Nordsjælland, men danskene spilte godt og overrasket med 1-1 i Parken. Vucinics scoring på tampen reddet italienerne fra komplett fiasko. Ellers har det blitt 1-1 hjemme mot Shakhtar og 2-2 borte mot Chelsea.

Gazetta.it forteller at Vucinic og Giovinco hviles, og at spiss-par kan bli Bendtner og Quagliarella, eventuelt Matri.

Nordjælland lever ut Champions League-drømmen og de gjorde sin hittil beste kamp da de var nær å slå Juventus i Parken sist. 1-1 var også en opptur og Nordsjællands første poeng i et CL-gruppespill noen sinne. Danskene viste mye positivt hjemme mot Chelsea også, men tapet i Donetsk var det lite å gjøre med. Nordsjælland ender etter alt å dømme sist i gruppen, men de er gruppens lilleputt og poenget mot Juventus henger allerede i gullramme på brakka i Farum.

Nicolai Stokholm (m), Anders Christiansen (m) og Lasse Petry (m) sto over med skader mot Sønderjyske i helgen, men de to førstnevnte meldes henholdsvis 90 og 100 prosent klare. Petry mister kampen i Torino.

Her kommer vi ikke utenom hjemmeseieren. En ny feil av Juventus nå, som skuffet med 1-1 i Danmark og røk 1-3 hjemme for Inter i helgen, tåles ikke. H i kamp 4.

5. Celtic - Barcelona
Champions League gruppe G. Celtic fortsetter å overraske i Champions League, de spiller mye bedre i Europa enn hjemme i Skottland denne sesongen. Etter 0-0 hjemme mot Benfica slo de til med en overraskende 3-2-borteseier i Moskva. Og sannelig tok de ikke ledelsen ved Samaras på Camp Nou også, og det var utrolig bittert da Jordi Alba satte 2-1 for Barcelona godt inne i det femte tilleggsminuttet. Skottene er krigere, og i denne gruppen har de kommet langt med det.

Den erfarne nøkkelspilleren Samaras (a) tråkket over i det omvendte oppgjøret og kjemper mot klokka for å bli bra nok kveldens kamp. Skulle han ikke bli klar er det en liten krise for hjemmelaget. James Forrest (m) er trolig ute med en strekk, men kapteinen Scott Brown (m) var tilbake i laget allerede på lørdag. Hooper er høyst usikker og Nouioui, Rogne (f) og Izaguirre (f) er ute.

Barcelona har mer eller mindre overbevisende vunnet alle tre kamper hittil. De vinner gruppen med uavgjort i de tre siste, eller for eksempel uavgjort i Glasgow og Moskva, og hjemmeseier mot Benfica. Men alle som kjenner Barcelona vet at de alltid spiller sitt eget spill og alltid går for seier. Men at de kan tenkes å hvile et par spillere i de tre gjenstående, er ikke utenkelig.

Pique (f) sin tilbakekomst i forsvarsrekka er den største lagnyheten fra Barcelona. Adriano og Puyol (f) er ute med skade og Busquets (m) er suspendert. Sergi Roberto og Oier fra Barcelona B er med i troppen:

Valdés, Pinto, Alves, Fàbregas, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Jonathan dos Santos, Mascherano, Bartra, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Piqué, Song, Tello, Sergi Roberto, Oier.

Det var tydelig at Barcelona slet med Celtics fysikk, lange oppspill og dødballer i det omvendte oppgjøret. Likevel vant de. Vi tror Barcelona vinner igjen, men siden de er vel store favoritter på folkerekka (60 prosent i skrivende stund) og lever fint med uavgjort, skal denne garderes. UB i kamp 5.

6. Benfica - Spartak Moskva
Champions League gruppe G. Benfica har ikke fått det til så langt, og trenger en seier i dag for ikke å falle av lasset. 0-0 mot Celtic, 0-2 for Barcelona og 1-2 i Moskva gir ett poeng og sisteplass.

Manager Jesus må gjøre to endringer i laget. Carlos Martins (m) ble skadet i helgens 3-0-seier over Vitoria Guimaraes, og Nemanja Matic (m) er suspendert. Fra før er Melgarejo (f), Pablo Aimar, Nolito og Luisao ute.

Spartak må sikte på en 2. plass bak Barcelona slik gruppen har utviklet seg. De står med 3 poeng etter tap for Barcelona og Celtic, og seier hjemme mot dagens motstander.

De Zeeuw (m), Juan Insaurralde (f) og Artem Dzyuba (a) er tilbake, men Aiden McGeady, Romulo, Parshivlyuk, Welliton, Emenike og Gatagov får vi neppe se.

Her kommer Benficas sjanse, denne hjemmekampen må de vinne, da er de tilbake i kampen om avansement og med seier hjemme mot Celtic senere, vil det se riktig bra ut. Spartak er ikke slått på forhånd, men vi tror det ender med hjemmeseier i Lisboa. HU for sikkerhets skyld i kamp 6.

7. Bayern München - Lille
Champions League gruppe F. Bayern har oppskriftsmessig vunnet hjemmekampen mot Valencia og bortekampen mot Lille, uten å overbevise voldsomt. De gikk på et bananskall i Hviterussland og røk 1-3 for BATE, som topper gruppen på bedre målforskjell enn tyskerne. I dag bør det komme en klar hjemmeseier på Allianz Arena, så er mye gjort med tanke på avansement.

Badstuber (f) er ute med skade og Mandzukic er småsyk, men ellers ser det bra ut og Bayern stiller trolig ganske likt lag som slo HSV 3-0 i helgen. Robben (a) er tilbake etter sykdom og starter muligens på topp.

Lille har slitt med å avgjøre kampene sine i Ligue 1, men kan nå vise til to strake seire mot Valenciennes og Evian, og formen ser noe bedre ut. Bare synd at toget har forlatt stasjonen i denne CL-gruppen, med tre strake tap har Lille allerede 6 poeng opp til de tre andre, og etter at de sannsynligvis taper kveldens kamp er alt håp ute. Allerede nå må vi spørre oss hvor mye krutt franskmennene mener det er vits å brenne i resten av dette gruppespillet.

Debuchy og Basa var usikre men ser ut til å spille. Idriss Gueye, Ryan Mendes, Lucas Digne og Adama Sourmaoro ser ut til å være ute fortsatt, mens Rio Mavuba (m) er tilbake.

Bayern har gode tradisjoner for hjemmeseire mot franske lag og i våre øyne er tyskerne enorme favoritter til å vinne dette. H i kamp 7.

8. Valencia - BATE Borisov
Champions League gruppe F. Valencia tapte åpningskampen i Bayern, men siden har de slått Lille og BATE, og har alle muligheter til å gå videre. Roberto Soldados hat-trick i Hviterussland for to uker siden var imponerende og med seier mot samme lag i dag er førsteplass i gruppen fullt mulig.

Mathieu f) og Canales (m) er ute, og fra før er Piatti (a) ute. Rami (f) er friskmeldt og kan spille. Soldado (a) forlot tirsdagens trening grunnet familiære årsaker, men er på plass ved avspark. "vi støtter Soldado og familiens hans i en vanskelig tid. Vi ser an hvordan han føler seg", sier manager Pellegrino.

BATE åpnet meget sterk med 3-1-borteseier i Lille og hjemmeseier med samme sifre mot Bayern. Så var det bråstopp mot Valencia og Soldado. «Motstanderen vår har studert oss godt og presset oss til å gjøre en rekke skjebnesvangre feil på midtbanen», sa BATE-trener Goncharenko etter nedsablingen for to uker siden. Så får vi se hva slags mot-trekk han kan stille opp med nå som lagene kjenner hverandre enda bedre.

Det skal ikke være mange skader hos hviterusserne, men Rudik (m) er ute og Pavlov (m) er suspendert og blir trolig erstattet av Bressan.

Det er ikke lett å se hvordan BATE skal vinne på Mestalla når de røk 0-3 for samme motstander hjemme og Soldado har funnet toppformen. Vi tror Soldado starter på topp igjen. H i kamp 8.

9. FC Anji Makhachkala - Liverpool
Europa League gruppe A. Denne gruppen er jevn og åpen, og de nyrike russerne fra Dagestans hovedstad henger godt med. Etter 1-1 i Udine slo de Young Boys 2-0 hjemme. Prestisjeoppgjøret mot Liverpool på Anfield tapte de, til tross for at de stilte sterkt. Stjernespiller og kaptein Eto’o viste gode individuelle ferdigheter, men så ikke ut til å være helt på nett med lagkameratene der han sto og himlet med øynene og viftet med armene uansett om han var med i spillet eller ikke. Samba (f) og Zhirkov (f) viste god gammel klasse.

Vi undervurderte Liverpool i det omvendte oppgjøret, eller rettere sagt så trodde vi manager Rodgers skulle stille et svakere lag enn det han endte med, og vi må si at Liverpool vant fortjent 1-0 i en jevn kamp. I de to første kampene har Liverpool vunnet 5-3 mot Young Boys og tapt 2-3 for Udinese med litt variable laguttak. På søndag spiller Liverpool en viktig og vrien bortekamp mot Chelsea, og det kan nok påvirke Rodgers prioriteringer i kveld.

Suarez, Skrtel og Gerrard er etter det vi erfarer ikke med til Moskva, Glen Johnson (f) spiller ikke og Lucas, Kelly og Borini er uaktuelle fra før.

Det er ikke ideelt å tippe Europa League-kamper to dager før avspark, men her tror vi at Liverpool sender et noe reservepreget mannskap og taper, det tåler de sannsynligvis, og heller sparer kreftene til Chelsea-kampen på søndag. H i kamp 9.

10. Molde - Steaua Bucuresti
Europa League gruppe E. Molde og manager Solskjær nedprioriterte bortekampen i Bucuresti for to uker siden, og sett i etterpåklokskapens lys kan det sies å ha vært lurt, for de klarte å vinne den svært viktige kampen mot Rosenborg i Tippeligaen 2-0. Dermed har Molde initiativet i gullkampen her hjemme, men de er trolig helt avhengige av å vinne hjemmekampen mot Hønefoss søndag. Her tar Solskjær ingen sjanser, tror vi, gull i Tippeligaen er viktigst. Så hva med torsdagens kamp mot Steaua? Molde har bare 3 poeng etter seier mot Stuttgart, og tap for FCK og Steaua. Med et nytt tap vil det begynne å se vanskelig ut, men ikke umulig, å avansere fra gruppen.

Det er lenge til avspark, men Molde kommer med en antydning på sin nettside: «Molde stilte med et meget ungt lag borte på Steaua Bucuresti, men greide seg rimelig brukbart mot et lag som hadde med fem rumenske landslagsspillere. Trolig blir kampbildet et helt annet denne gang, med et sterkere og mer rutinert lag mot rumenerne. Med seire i alle hjemmekampene vil Molde ha god mulighet for å avansere videre i Europaligaen.» Tja, det gjenstår å se. Fra før vet vi at Even Hovland og Magne Hoseth er uaktuelle.

Steaua viser god form og vant det viktige derbyet mot Dinamo Bucuresti 3-1 sist søndag. De leder denne gruppen etter hjemmeseire mot FCK og Molde, og 2-2 i Stuttgart. Kanskje er uavgjort godt nok for rumenerne.

Begge lag har kvaliteter til å vinne dette, men vi er usikre på Solskjærs laguttak. HUB i kamp 10.

11. Metalist Kharkiv - Rosenborg
Europa League gruppe K. Ukrainske Metalist med sitt sør-amerikanske mannskap vant 2-1 på Lerkendal etter sene scoringer av Cleiton og Marlos. Dermed topper de gruppen sammen med Leverkusen, begge har 7 poeng og skal ha gode sjanser på avansementet, spesielt hvis vi får de forventede hjemmeseirene i Kharkiv og Leverkusen torsdag. Metalist har slått Rapid Wien 2-0 her.

Vi tipset Metalist i det omvendte oppgjøret i det som ble en nervepirrende kamp. Litt som mot Leverkusen var trønderne best en god stund, men mister litt fokus og har utur på tampen og taper. Dermed har Rosenborg tapt to av to hjemme, etter at de vant 2-1 borte mot Rapid Wien. Dette vil se vanskelig ut dersom det blir tap igjen i torsdag kveld. I Tippeligaen har Rosenborg tapt toppkampene mot Molde og Strømsgodset, og er i praksis ute av gullkampen når to runder gjenstår. De spiller hjemme mot Fredrikstad på søndag.

Rosenborg hadde skadefritt mannskap i helgen. Dorsin (f) og Strandberg (f) spilte ikke grunnet suspensjoner, men her er de nok tilbake. Vi tror Rosenborg reiser med et bra mannskap, men Adressa.no kan allerede tirsdag melde at Tarik Elyounoussi (a) sliter med en strekk og trolig mister kampen.

Metalist var på høyde med Rosenborg på Lerkendal, ikke minst taktisk, selv om seieren var noe heldig. Hjemme i Kharkiv tror vi de spiller enda bedre. Rosenborg har fått seg et par på trynet i Tippeligaen og ser ut til å være litt på retur. H i kamp 11.

12. Tottenham - NK Maribor
Europa League gruppe J. Tottenham har 0-0 mot Lazio, 1-1 mot Panathinaikos og 1-1 borte mot Maribor. Manager Villas-Boas gjør sine prioriteringer og det er ingen tvil om at Premier League er viktigere enn Europa League. Likevel burde en startellever med Lloris, Verthongen, Huddlestone, Lennon, Naughton, Defoe, Sigurdsson, Walker, Sandro, Townsend og Caulker vært kapable til å slå Maribor. Men faktum er at Sigurdsson reddet laget fra et pinlig tap med sin scoring i 2. omgang. Stor nedtur hjemme mot Wigan (0-1) i Premier League lørdag, og misnøyen i troppen var godt synlig.

Tottenham spiller borte mot Manchester City tidlig søndag, og vi må forvente at Villas-Boas igjen sparer flere av sine beste torsdag kveld. Selv i en hjemmekamp.

Maribor er for fullt med i gruppen etter 3-0 mot Panathinaikos og 1-1 mot dagens motstander hjemme. De tapte 0-1 i Roma mot Lazio og tapet kunne fort blitt klarere. Dette er overraskende godt av slovenerne, som er svakest på papiret men ikke svakest likevel når de andre kommer rekende med reservelagene sine. Poeng på White Hart Lane vil likevel være en bonus.

Maribor klarte ikke score borte mot et blandet Lazio-mannskap, og vi tror det blir like vanskelig mot et blandet Tottenham-mannskap. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 07.11.2012 20:40
1. Sporting Braga - Manchester Unit U B
2. CFR Cluj - Galatasaray H U
3. Chelsea - Shakhtar Donets H U
4. Juventus - FC Nordsjælland H
5. Celtic - Barcelona U B
6. Benfica - Spartak Moskva H U
7. Bayern München - Lille H
8. Valencia - BATE Borisov H
9. FC Anji Makhach - Liverpool H
10. Molde - Steaua Bucurest H U B
11. Metalist Kharki - Rosenborg H
12. Tottenham - NK Maribor H

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 07.11.2012 20:40
1. Sporting Braga - Manchester Unit H U B
2. CFR Cluj - Galatasaray H U B
3. Chelsea - Shakhtar Donets H U
4. Juventus - FC Nordsjælland H
5. Celtic - Barcelona U B
6. Benfica - Spartak Moskva H U
7. Bayern München - Lille H
8. Valencia - BATE Borisov H
9. FC Anji Makhach - Liverpool H U
10. Molde - Steaua Bucurest H U B
11. Metalist Kharki - Rosenborg H
12. Tottenham - NK Maribor H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill