Foto: David Rogers / Getty / All Over Press

Ingen opptur for Solbakken

De endeløse fraværene fortsetter for Wolves og vi har ingen tro på seier lørdag hjemme mot Nottingham Forest.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fest i bilbyen
Oddstips 2: Cardiff får juling
V75 Klosterskogen: To seiersmaskiner innfrir
Nye oddsen: Mandag er det mye å glede seg til

Lørdagens tippekupong består av damefinalen i Norgesmesterskapet mellom Røa og Stabæk. Fem kamper er hentet fra Premier League, mens de seks resterende kampene er hentet fra Championship. Bonuspotten er kommet opp i ca 1,3 millioner kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Så lett spiller du tipping på mobilen!

1. Røa – Stabæk
Cupfinalen for kvinner spilles mellom nummer fire (47 poeng) og to (50 poeng) i Toppserien. Selv om det var Stabæk kom høyest av disse to naborivalene, tok Røa fire av seks poeng innbyrdes i serien. Stabæks toppscorer Ada Hegerberg er friskmeldt etter å ha vært ute med en ankelskade i seks uker.

Røa hadde knallsterke 14-1-1 på sine 16 siste kamper i Toppserien. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da gikk kampen til straffesparkkonkurranse og det endte med 5-4 seier til Stabæk. Stabæk har har hentet Ingvild Johansen inn som ny keeper, ettersom både Ingrid Hjelmeseth og Guro Pettersen er skadet.

Det blir garantert en ny jevn affære mellom lagene dette på Åråsen som er årets cuparena og vi kommer ikke utenom alle tegn. HUB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Aston Villa – Arsenal
Villa tapte hele 0-5 for Manchester City forrige helg og ligger på nedrykksplass med 9 poeng på 12 kamper. To billige straffer til City i den kampen og resultatet var klart i overkant. Gjorde en fantastisk førsteomgang hjemme mot Manchester United nest sist (ledet 2-0 til pause da), men fikk den berømte United-frykten i den andre omgangen og tapte tilslutt 2-3. Viste uansett at laget kan spille fotball i den kampen. Hjemmelaget har ingen ny skadeproblemer, men Darren Bent, Charles N'Zogbia Richard Dunne, Chris Herd og Joe Bennett er fortsatt uaktuelle. Villa står ikke med bedre enn 1-2-2 hjemme.

Arsenal spilte med 11 mot 10 mesteparten av kampen mot erkerival Tottenham sist søndag og vant til slutt 5-2. Vi skal ikke glemme at Tottenham ledet 1-0 på tidspunktet utvisningen kom og så klart sterkest ut på det tidspunktet. Med sine 19 poeng er det allerede åtte poeng opp til serieleder Manchester City. Sikret avansement i Champions League etter 2-0-seieren over Montpellier hjemme på Emirates i midtuken. Theo Walcott, Andre Santos, Abou Diaby og Tomas Rosicky er ute med skader, men Gervinho og Kieran Gibbs er tilbake i troppen.

Det står faktisk 0-6-7 på de tretten siste tilsvarende møtene på Villa Park, men Arsenal er ikke det beste bortelaget i ligaen (2-2-2). Vi utelukker aldeles ikke at hjemmelaget kan ta alle poengene her. HUB.

3. Manchester United – QPR
United mistet tabelledelsen etter 0-1-tapet for Norwich forrige runde. Hvilte en rekke førstelagsspillere i 0-1-tapet for Galatasaray i Champions League-oppgjøret tirsdag, men var allerede sikret gruppeseieren.

Wayne Rooney er friskmeldt og klar for dyst etter at han stod over mot Norwich med en mindre skade. Jonny Evans er tilbake i trening, men dagens kamp kommer for tidlig. Nani, Shinji Kagawa og Nemanja Vidic er også ute.

QPR tapte bunnkampen mot Southampton 1-3 sist og ligger nå desidert sist med kun fire poeng. Fabio er eid av Manchester United og har dermed ikke tillatelse til å spille kampen. I tillegg er viktige spillere som Andy Johnson og Bobby Zamora ute med skader. Fredag var det som ventet over og ut for Mark Hughes, men spørs det om får noen umiddelbar effekt her.

Et Manchester United som kommer fra tap er ikke en ønskemotstander på Old Trafford, og dette ender med hjemmeseier. H.

Det er fortsatt store penger å spille om i V75. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under.

4. Everton – Norwich
Everton tapte noe overraskende borte mot Reading forrige runde og ligger nå på 5. plass. Mangelen av en typisk goalgetter har nok hindret Everton fra en plass helt i toppen hittil, da Everton både borte mot Fulham (2-2) og borte mot Reading sist burde avgjort kampene til sin fordel. Formspilleren Marouane Fellaini er ute med karantene, mens Darron Gibson og Phil Neville står over med skader. Tony Hibbert og Kevin Mirallas betegnes som usikre. Foreløpig ubeseiret på Goodison Park med 3-2-0.

Norwich slo til med en knallsterk hjemmeseier over Manchester United forrige helg, og har også slått lag som Arsenal (serie) og Tottenham (cup) den siste tiden. Alle på hjemmebane. Har kommet seg unna nedrykksstriden og ligger på 13. plass med 14 poeng. Keeper John Ruddy og midtstopper Russell Martin er tilbake i trening og er aktuelle for troppen. Det er uvisst om forsvareren Michael Turner blir klar. Borte svinger det ikke like mye av Norwich (0-3-3).

Fjorårets oppgjør endte 1-1 og selv om Everton er et bedre lag enn Norwich utelukker vi ikke helt en gjentagelse av fjorårets resultat. HU.

5. Stoke – Fulham
Stoke spilte uavgjort borte mot West Ham mandag og har delt poengene i 7 av 12 kamper så langt denne sesongen. Ligger dermed på 14. plass med 13 poeng. Er muligens litt på gang nå etter en laber start på sesongen og hjemme på Britannia er ikke laget lett å slå (2-3-0). Midtstopperen Andy Wilkinson skadet seg forrige runde og betegnes som usikker. Michael Owen, Rory Delap og Marc Wilson er ute med skader.

Fulham fikk Brede Hangeland utvist tidlig mot Sunderland sist og tapte til slutt 1-3 på hjemmebane. Falt samtidig ned til 9. plass. Litt sviktende form i øyeblikket med 0-3-1 på sine fire siste. Hangeland soner karantene, og Fulham må også klare seg uten Alex Kacaniklic, Bryan Ruiz, Mickael Tavares, Simon Davies, Kerim Frei og Kieran Richardson. På den positive siden er Mahamadou Diarra og Chris Baird tilbake etter henholdsvis skade og karantene. 1-3-2 på bortebane.

Stoke er i fremgang, Fulham litt på retur i øyeblikket og bortelaget har i tillegg noen sentrale fravær, men uavgjort er slett ikke usannsynlig. HU.

6. Wigan – Reading
Wigan hang lenge godt med borte mot Liverpool sist helg (0-0 til pause), men en viss Luis Suarez var igjen avgjørende for Liverpool som til slutt tok en komfortabel 3-0 seier. Svært uheldige hjemme mot West Bromwich nest sist (tap 1-2), men en råsterk borteseier mot Tottenham tredje sist (1-0). Ligger utsatt til på 16. plass med 11 poeng. Manager Roberto Martinez beskriver skadesituasjonen som den verste i hans tid i klubben, og det ser ut til at Ben Watson, kaptein Gary Caldwell, James McArthur, Franco Di Santo, Ryo Miyaichi, Albert Crusat og Antolin Alcaraz alle må stå over i lørdag.

Reading startet sesongen svakt, men har nå tatt poeng i fire seriekamper på rad. Forrige helgs 2-1-seier over Everton førte laget opp på sikker plass med sine ni poeng, dog kun målforskjellen som skiller laget fra nedrykksplass. Ligger på plassen bak Wigan, men har én kamp til gode. Kantspilleren Jimmy Kebe er tilbake i trening og kan få spilletid i dag. Alex McCarthy er også tilgjengelig, men trolig starter Adam Federici i mål. Danny Guthrie og Jem Karacan er på bedringens vei, men dette oppgjøret kommer nok for tidlig.

Vrien kamp dette, men vi tror ikke Wigan taper og nøyer oss med halvgardering. HU.

7. Leeds – Crystal Palace
Leeds ligger nest sist på fortabellen (0-2-4) i Championship og falt ned til 18. plass etter tapet for Millwall søndag. Innleide Alan Tate (Swansea) og Jerome Thomas (West Bromwich) debuterer trolig lørdag. Førstnevnte er hentet inn for å erstatte Jason Pearce (karantene) i forsvaret. Spissen Luke Varney er også ute med karantene. Rudy Austin er uaktuell grunnet skade, men forrige sesongs toppscorer Ross McCormack kan være tilbake. Magre 3-2-3 på Elland Road.

Palace står med helt fenomenale 11-3-0 på sine fjorten siste seriekamper og topper ligaen med 36 poeng, hele 16 poeng mer enn Leeds. Forsvarsspiller Darcy Blake sliter med sykdom og rekker trolig ikke kampen. Kaptein Paddy McCarthy og midtbanespiller Jonathan Williams er ute med skader. Flotte 5-1-2 på bortebane.

Så lenge Leeds sliter med struktur, skader og form ser vi ingen grunn til ikke å stole på svært godtgående Crystal Palace. B.

8. Wolverhampton – Nottingham Forest
Wolves er et annet gammelt storlag som er ute av slag. Ståle Solbakkens lag ligger fjerde sist på formtabellen (0-3-3) og har falt helt ned til 16. plass etter den flotte starten på sesongen. Midtstopperen Christophe Berra ble utvist mot Watford sist, men slipper å sone karantene. Midtbanespiller Karl Henry er imidlertid fortsatt suspendert, og ingen av de skadde spillerne er blitt meldt friske siden sist. Dermed må Razak Boukari, Georg Margreitter, Slawomir Peszko, Steven Mouyokolo, Wayne Hennessey, Stephen Hunt, George Elokobi og Jamie O'Hara nok en gang stå over. Tilsynelatende brukbare 3-4-1 hjemme på Molineux Ground hittil, men vi merker oss at de fire siste hjemme kun har gitt 0-3-1.

Forest slo Sheffield Wednesday i helgen, etter å ha spilt uavgjort i de to foregående seriekampene, og klatret til 10. plass. Andy Reid og Jermaine Jenas måtte ut med skader sist, men manager Sean O'Driscoll håper at duoen blir tilgjengelig. Alan Hutton er hentet på lån fra Aston Villa, mens Dan Harding er tilbake i trening og kan være aktuell for troppen. Uavgjortspesialist Forest fornekter seg ikke og står med 2-5-1 på fremmed gress.

Fortsatt prekær skadesituasjon for Ståle Solbakkens lag altså og vi tror ikke Forest taper denne. UB.

9. Blackburn – Millwall
Etter tre kamper uten seier, vant Blackburn 4-1 borte mot jumboklubben Peterborough forrige runde. Har tatt 28 poeng og ligger på den siste playoffplassen. 2-2-1 på de fem siste seriekampene og hjemme er tallene fine 5-1-2. Henning Berg kan glede seg over at Jason Lowe, Gael Givet og Colin Kazim-Richards tilbake etter skader. David Dunn, Leon Best og Fabio Nunes er dermed eneste fravær.

Millwall slo Leeds på hjemmebane søndag, men måtte ha hjelp av en utvisning for å vinne (seiersmål fem minutter før slutt) og ligger to poeng bak dagens motstander på 9. plass. Har strålende 4-2-0 på de sine seks sister seriekamper, men fire av disse er spilt på hjemmebane. Moderate 2-4-2 på bortebane totalt. Midtbanespilleren Liam Trotter er trolig ute med strekkskade, men testes før start. Toppscorer Darius Henderson kan være tilbake, men starter trolig eventuelt på benken. Kaptein Paul Robinson er fortsatt uaktuell.

Jordan Rhodes blåste inn tre må for Blackburn sist helg og er ferd med å finne seg til rette på Ewwod Park. På en utfordrende lørdagskupong gir vi tillit til Henning Bergs gutter til tross for at formsterke Millwall er motstander. H.

10. Sheffield Wednesday – Leicester
Sheffield Wednesday startet med sju poeng på sine tre første seriekamper tidligere i høst, men de fjorten neste seriekampene har kun gitt ti poeng. Nå har laget tre tap på rad og ligger utsatt til nede på 21. plass. Svake 3-1-4 hjemme på Hillsborough. Forsvareren Jeremy Helan (Manchester City) og spissen Mamady Sidibe (Stoke) er hentet på lån denne uken og kan debutere allerede i dag. Ross Barkley er hentet tilbake til Premier League av moderklubben Everton. Midtstopperen Miguel Llera er ute med karantene, og spissen Chris O'Grady sliter med en fotskade.

Etter fire på rad uten seier (to tap og to uavgjorte), slo Leicester til med 6-0 hjemme mot Ipswich sist. Ligger på 5. plass med 30 poeng. Kun åtte av disse poengene er tatt på fremmed gress (2-2-4). Hjemme på Filbert Street har laget bunnsolide 7-1-1. Toppscorer David Nugent er ute med skade, men forsvareren Paul Konchesky er tilbake i troppen.

Slett ingen enkel kamp dette, før eller siden løsner det for Wednesday igjen og Leicester er svake borte. HUB.

11. Middlesbrough – Bristol City
Middlesbrough tapte toppkampen borte mot Cardiff sist helg (0-1) og falt ned på 3. plass med sine 32 poeng. Har uansett hatt en strålende sesongstart og står med flotte 6-1-1 hjemme på Riverside stadium. Jonathan Woodgate og Faris Haroun testes før kampstart, mens Julio Arca, Muzzy Carayol, Curtis Main og Rhys Williams trolig er ute ut året. George Friend er trolig tilbake tidligere, men denne kampen kommer nok for tidlig.

Bristol City har tatt 20 poeng mindre enn dagens motstander og ligger nest sist med 12 poeng, tre poeng bak sikker plass. Forrige rundes 1-1 mot Blackpool var lagets første poeng etter seks strake tap. Men det var ikke fortjent og det er fortsatt mye å rette på for City. Svake 1-1-6 på bortebane. Forsvareren Danny Wilson er hentet på lån fra Liverpool og skal fylle hullet etter skadde Stephen McManus og Lewin Nyatanga. Greg Cunningham er ute et par uker til, mens spissen Jon Stead har skadet seg på trening. Cole Skuse og Jody Morris er fortsatt uaktuelle.

Det finnes knapt sikre vinnere i Championship, men hjemmelaget må ha en utmerket sjanse til tre nye poeng her. H.

12. Barnsley – Cardiff
Barnsley stod med fire strake tap før det ble 1-1 borte mot Bolton forrige helg. Ligger utsatt til på 20. plass med 16 poeng. Sterke navn som Emile Sinclair, Jonathan Greening og Akos Buzsaky er alle blitt hentet på lån, og alle tre er inkludert i troppen. Sist helg debuterte en annen lånespiller Marcus Tudgay og toppscorer Craig Davies var tilbake sist helg. Midtbanespilleren David Perkins er ute med skade. 2-3-3 på hjemmebane.

Cardiff klatret til 2. plass etter 1-0-seieren hjemme over Middlesbrough sist. Vi merker oss at 27 av 34 poeng er hentet hjemme i Wales der laget ikke har avgitt et eneste poeng (7-0-0). Borte går det betydelig tråere, der er ikke tallene bedre enn 2-1-5 og fire av de fem siste borte er alle tapt. Simon Lappin er hentet på lån fra Norwich etter at backen Andrew Taylor (17 kamper fra start) ble skadet. Backkollega Ben Turner (ni kamper fra start) startet også sist helg, men måtte ut med skade og spiller heller ikke lørdag. Kevin McNaughton (12 kamper fra start) også han forsvarsspiller er fra tidligere uaktuell grunnet skade. Kerim Frei (m) er kalt tilbake til Fulham og heller ikke aktuell for troppen lørdag.

Et meget styrket hjemmelag som fikk en opptur sist helg, mot et svært bortesvakt og svekket Cardiff. Vi tror veldig på hjemmelaget her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 24.11.2012 15:55
1. Røa - Stabæk H U
2. Aston Villa - Arsenal H U B
3. Manchester Unit - Queens Park Ran H
4. Everton - Norwich H U
5. Stoke - Fulham H
6. Wigan - Reading H U
7. Leeds - Crystal Palace B
8. Wolverhampton - Nottingham Fore U B
9. Blackburn - Millwall H
10. Sheffield Wedne - Leicester H U
11. Middlesbrough - Bristol City H
12. Barnsley - Cardiff H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 24.11.2012 15:55
1. Røa - Stabæk H U B
2. Aston Villa - Arsenal H U B
3. Manchester Unit - Queens Park Ran H
4. Everton - Norwich H U
5. Stoke - Fulham H U
6. Wigan - Reading H U
7. Leeds - Crystal Palace B
8. Wolverhampton - Nottingham Fore U B
9. Blackburn - Millwall H
10. Sheffield Wedne - Leicester H U B
11. Middlesbrough - Bristol City H
12. Barnsley - Cardiff H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus