*Nettavisen* Sportspill.

Ingen slinger i valsen for Tyskland

Marco Reus (til venstre) og Toni Kroos. Foto: Getty Images

Regjerende verdensmester Tyskland dummet seg mot Argentina tidligere i uken, men i kveld er det alvor igjen og da skal det være grei skuring mot Skottland.

07.09.14 08:21

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen gresk tragedie for Ranieri
Oddstips 2: Kongsvinger må vinne
V75 Bjerke: Toppløp fra ende til annen
V5 Bjerke:
Lannem Silje og Support Justice gir samlebonger

Søndagens tippekupong består av åtte kvalifiseringskamper til fotball-EM, det er en privatlandskamp, en kamp fra norsk 2. divisjon og to kamper fra Segunda B i Spania. Innlveringsfrist på søndagskupongen er klokken 17.55

1. Danmark – Armenia
Åpningskamp i EM-gruppe I, der vi også finner Portugal, Serbia og Albania. En liten, men langt fra enkel pulje. Lagene møttes også i kvalifiseringen til Brasil-VM. Da vant Armenia hele 4-0 i Parken, mens danskene seiret med 1-0 på bortebane.

Landslagssjef Morten Olsen har få offensive strenger spille på om dagen, og Nicklas Bendtner starter trolig på topp selv om Olsen for få uker siden avviste at Bendner kunne være aktuell grunnet dårlig form og få kamper i beina de siste sesongene.

Wolfsburg-angriperen spilte imidlertid 60 minutter i Danmarks generalprøve mot Tyrkia onsdag, et oppgjør som endte med 1-2-tap.

Det har vært usikkerhet rundt Simon Kjær, Jakob Poulsen og Michael Krohn-Dehli, men trioen trente fredag og ser ut til å bli klare. Daniel Agger skadet seg på trening fredag og er tvilsom.

Armenia tapte 0-2 for Latvia i onsdagens treningskamp. Gjorde en hederlig VM-kvalik selv om man endte nest sist i gruppen (4-1-5 og 12-13 i målforskjell). Hadde overraskende gode 3-1-1 på bortebane.

Danmark måg og skal vinne denne åpningskampen i gruppe 1. H.

2. Ungarn - Nord-Irland
Åpningskamp i gruppe F, som ellers består av Færøyene, Finland, Hellas og Romania. I en såpass enkel gruppe burde det være brukbare muligheter for Ungarn dersom laget skulle spille opp mot sitt beste. Landet endte på tredjeplass i sin VM-kvalikgruppe, bak Romania og Nederland og har vært i fren

Nord-Irland vant bare én kamp i VM-kvaliken og har ikke scoret mål i noen av de fire treningskampene siden. Hadde spillefri i midtuken og har ikke vært i aksjon siden 0-2-kampen mot Chile før VM. Ben Reeves og Alex Bruce er skadet.

Det må være en flott sjanse for Ungarn dette. H.

3. Georgia – Irland
Åpningskamp i gruppe D, der vi også finner Tyskland, Gibraltar, Polen og Skottland.

Georgia endte opp med svake 1-2-5 i VM-kvaliken, men har vunnet to av tre privatlandskamper siden. Seirene kom mot Liechtenstein og Saudi-Arabia.Hjemmelaget trenes for øvrig av den tidligere Newcastle-spilleren Temuri Ketsbaia og det er ventet rundt 30 grader i Tbilisi denne helgen.

Irland hadde 4-2-4 i sin VM-kvalik, men var aldri i nærheten av Brasil-tur. Slo Oman 2-0 i en treningskamp onsdag og tok dermed sin første seier på sju forsøk. Irland har hatt et meget godt tak på Georgia de siste årene, og forrige møte i 2013 endte med 4-0-seier.

Tricky kamp dette og helgardering blir vårt valg. HUB.

4. Tyskland – Skottland
Disse to spiller også i gruppe D (se kamp 3).

VM-vinnerne kom brått ned på jorda i sin første kamp etter Brasil. Et revansjelystent Argentina holdt huskestue mot et reservepreget Tyskland og ledet 4-0 allerede etter 50 minutter. Tyskerne kom mer med utover i kampen og pyntet på resultatet med to mål.

Skottland hadde en meget skuffende VM-kvalik og tok bare 11 poeng på 13 kamper. Hevet seg imidlertid mot slutt av kvalifiseringen og har gjort det bra i treningskampene siden. Hadde spillefri i midtuken og har ikke vært i aksjon siden 2-2 mot Nigeria før VM.

Nesten umulig å tro på annet enn en komfortabel seier til Tyskland her. H.

5. Portugal – Albania
Åpningskamp i gruppe I, som ellers består av Danmark, Armenia og Serbia.

Portugal har ikke vært i aksjon siden landet ble slått ut allerede i gruppespillet i Brasil. Cristiano Ronaldo er skadet, bortsett fra det har trener Paulo Bento kun usikkerhet rundt Fabio Contreau.

Albania endte nest sist i Norges VM-pulje og vant tre av ti kamper. Har ikke spilt matcher etter 3-0 mot San Marino i juni.

Ineffektive Portugal er garantert revansjesugne etter et skuffende VM-sluttspill og bør fikse tre poeng her. H.

6. Færøyene – Finland
Dette er et oppgjør i gruppe F (se kamp 2).

Færøyene tok bare ett poeng i VM-kvaliken (1-1 hjemme mot Kasakhstan) og har bare spilt én treningskamp i 2014. Den ble spilt mot nykommeren Gibraltar og endte med 4-1-seier.

Finland kom i gruppe med Spania og Frankrike i sin VM-pulje, og var egentlig sjanseløs på avansement allerede før kvaliken startet. Gjorde det greit mot de øvrige lagene og endte på tredjeplass med ni poeng. Var sist i aksjon i mai, da Estland ble slått 2-0.

Bortekamper på Færøyene er aldri plankekjøring. Ikke helt utenkelig at hjemmelaget kan få med seg ett poeng. UB.

7. Hellas – Romania
Denne kampen er også hentet fra gruppe F (se kamp 2).

Hellas tok seg på mirakuløst vis videre til sluttspillet i sommeren VM, men endte opp med å ryke ut på straffespark mot Costa Rica. Har ikke vært i aksjon etter Brasil.

Romania endte som nummer to i sin VM-kvalikgruppe og ble slått ut av dagens motstander i playoffspillet. Oppgjøret i Hellas endte med gresk 3-1-seier, mens de ble uavgjort i Romania. Har ikke spilt landskamp siden 1-2-tapet for Algerie før VM.

Hellas og Claudio Raneri taper neppe denne. HU.

8. Gibraltar – Polen
Dette er en kamp i gruppe D (se kamp 3).

Gibraltar debuterer i EM-kvaliken i år etter å ha blitt UEFA-medlem i 2013. Har før dette bare deltatt i uoffisielle cuper mot andre øynasjoner.

Den første kampen på UEFA-nivå ble spilt mot Slovakia i november 2013. Gibraltar overrasket med 0-0, og har siden blant annet spilt uavgjort mot Estland og slått Malta. Nivået på laget er dermed kanskje bedre enn man skulle forvente fra en nasjon med 30.000 innbyggere.

Polen leverte en skuffende VM-kvalik og endte på fjerdeplass i sin pulje med 10 poeng på 11 kamper. Klarte 0-0 borte mot Tyskland i en privatkamp i mai, mens Litauen ble slått 2-1 i landets sist treningskamp (i juni).

Med all respekt for Gibraltar og hjemmebane, kan de kanskje knipe ett poeng. UB.

9. Serbia – Frankrike
Serbia er kommet i en gruppe med bare fem lag, og landet starter ikke EM-kvaliken før om en drøy måned. Da venter Armenia på bortebane, mens de øvrige landene i gruppe I er Danmark, Portugal og Albania.

Frankrike startet med 11 spillere fra VM-troppen i torsdagens 1-0-seier over Spania. Spilte en meget solid kamp defensivt og slapp spanjolene til få sjanser. Landet er vert for EM om to år og slipper dermed kvalifiseringen.

Keeper Mickael Landreau og Franck Ribery har pensjonert seg fra Les Bleus. Arsenal-duoen Olivier Giroud og Laurent Koscielny er skadet.

Treningskamper er fortsatt treningskamper. HUB.

10. Kongsvinger - Fram Larvik
Vi har gjort et langt hopp fra Serbia til de dype skogene i Hedmark og norsk 2. divisjon. Kongsvinger var på vei ut av opprykksstriden i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter 1-2-tap for Holmen og Jerv og, men meldte seg på igjen med solide 5-1 borte mot Birkebeineren forrige helg. Ligger på fjerdeplass, fem poeng bak Jerv. Står med 6-0-2 hjemme på Gjemselund

Fram er har tatt to poeng mer enn Kongsvinger og ligger på andreplass. Er det store formlaget i serien og står med 5-0-1 på de siste seks kampene. Men har ikke bedre enn 5-1-3 på bortebane.

Det endte 2-2 da lagene møtte hverandre på Fram Stadion i mai.

Hjemmelaget må vinne denne, skal de holde liv i opprykksdrømmen og svært sterke hjemme på Gjemselund. HU.

11. Leganes – Mallorca
Det er blitt spilt to runder i Liga Adelante i Spania.

Leganes, som rykket opp fra Segunda B forrige sesong, har startet høsten med 1-1 hjemme mot Alaves og 0-2-tap for Llagostera.

Mallorca rykket ned fra La Liga i 2012/13-sesongen og gjorde det svakt på nest øverste nivå forrige sesong (17. plass). Har åpnet med uavgjort hjemme mot Las Palmas og 1-2-tap for Valladolid.

Bortesvake Mallorca har muligens det beste mannskapet, men er aldri til å stole på på reise. HUB.

12. Las Palmas – Lugo
Las Palmas slo nykommer Llagostera 2-0 i sin første hjemmekamp. Da var det total dominans, og laget var best også i 1-1-kampen borte mot Mallorca sist.

Motstander Lugo har startet med 0-0 borte mot Mirandes, og 1-0 hjemme mot Valladolid. Bra resultater, men mot de kvikke og tekniske vertene skal laget fra Galicia få mye å stri med. Las Palmas må unnvære rutinerte Momo på venstrekanten, men eller ingen nye fravær av særlig betydning.

Hjemmelaget skal opp i år og har et solid mannskap. H.

96-rekker

1. Danmark — Armenia H

2. Ungarn — Nord-Irland H

3. Georgia — Irland UB

4. Tyskland — Skottland H

5. Portugal — Albania H

6. Færøyene — Finland UB

7. Hellas — Romania H

8. Gibraltar — Polen UB

9. Serbia — Frankrike UB

10. Kongsvinger IL — Fram Larvik HU

11. CD Leganes — Mallorca HUB

12. Las Palmas — CD Lugo H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Danmark — Armenia H

2. Ungarn — Nord-Irland H

3. Georgia — Irland HUB

4. Tyskland — Skottland H

5. Portugal — Albania H

6. Færøyene — Finland UB

7. Hellas — Romania HU

8. Gibraltar — Polen UB

9. Serbia — Frankrike HUB

10. Kongsvinger IL — Fram Larvik HU

11. CD Leganes — Mallorca HUB

12. Las Palmas — CD Lugo H

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag