*Nettavisen* Sportspill.

Ingen suksess for Alexander Ødegaard

Foto: Hansen (Scanpix)

Kun fire kamper det blitt fra start for Alexander Ødegaard for formløse Metz. Sjekk vårt oddstips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Mandagens langoddsprogram består av 24 spilleobjekter og det er mye blanda drops til dagens liste. Men det spilles toppfotball både i Spania, Portugal og Tyrkia. Det er også kamper fra nest øverste nivå i Tyskland, Italia og Frankrike. Det er ishockey fra Sverige og en kamp fra League One i tillegg til oppgjør fra Tsjekkia og Polen. To bandykamper er det også funnet plass til.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Erzgebirge Aue - Eintracht Braunschweig
Tysk 2. bundesliga. Hjemmelaget vant femten av nitten hjemmekamper da laget rykket opp til 2. bundesliga før fjorårssesongen. Og leverte veldig bra også på nest øverste nivå med seier i ti av sytten hjemmekamper i fjorårssesongen. Denne sesongen går det tråere og kun to av ni hjemmekamper er vunnet. Kun ett poeng ned til FSV Frankfurt på kvalikplassen, og kun to poeng ned til Ingolstadt på nedrykk, men Aue har to kamper til gode på disse lagene. Bortelaget Eintracht Braunschweig rykket opp til 2. bundesliga før denne sesongen etter å ha vunnet 3. bundesliga forrige sesong. Har klart seg fint etter opprykket og ligger på åttendeplas med tredve poeng, men har for langt opp til tetgruppen og altså bra distanse til bunnen. Hjemmelaget har ikke bedre enn 0-2-4 på sine seks siste seriekamper, mens Braunschweig står med 2-3-1 på sine seks siste og har brukbare 4-2-4 borte. Tilsvarende oppgjør i 3. bundesliga for to år siden endte med 2-1 til hjemmelaget. Ingen av lagene har særlig med fravær. I en tilsynelatende jevn affære, er det uten tvil hjemmeseieren som frister. 2,65 er et spennende langskudd denne mandagen.

Dagens avslag
Skellefteå - Timrå
Fire strake tap for hjemmelaget nå som er falt til femteplass på tabellen, men sluttspillplassen ser rimelig sikker ut. Det er tolv poeng ned til Växjö Lakers på niendeplass, når sju kamper gjenstår av grunnserien. Timrå er som kjent fortapt, men innfridde som vårt langskudd lørdag kveld hjemme mot nevnte Växjö Lakers til flott odds. Torsdag var laget klart best borte mot HV 71, men tapte 0-1. 1,30 for hjemmeseier må være dagens dårligste vits. Styr unna.

Dagens spill
Nantes - Metz
Fransk ligue 2 der to lag med helt motsatt formkurve møtes. Hjemmelaget frister altså tilværelsen i lite glamorøse Ligue 2. Nantes hadde vært 44 år sammenhengende i fransk toppserie, da laget rykket ned etter 2006/07-sesongen, men rykket opp igjen på første forsøk, for så å rykke direkte ned igjen. Nantes har faktisk blitt fransk seriemester åtte ganger, det forteller noe om potensialet til klubben. Ligger på femteplass i øyeblikket med sine 34 poeng og vil med seier i kveld kun være tre poeng bak Clermont Foot på tredjeplass (som gir direkte opprykk). Hjemme går det stort sett på skinner (8-1-2). Formen er utmerket med fire seire på de fem siste seriekampene.

Metz med sunnfjordingen Alexander Ødegaard på laget er falt til 14. plass på tabellen etter meget svake 1-1-3 på sine fem siste seriekamper. Med sine 28 poeng er det kun tre poeng ned til Boulogne under streken, men Metz har både to og tre kamper til gode på lagene rundt seg. Nevnte Ødegaard har kun fått fire kamper fra start for Metz denne sesongen og ikke notert seg for en eneste scoring. I kveld er Ødegaard uaktuell på grunn av skade. Borte står Metz med 4-2-4.

Hjemmelaget mistet ingen sentrale spillere i overgangsvinduet, inn kom istedenfor to angrepsspillere, Ismael Bangoura og Damien Le Tallec. Ingen sentrale fravær til kveldens kamp. Da er det verre stilt for bortelaget som blant annet må ha sin tredjekeeper Anthony Mfa Mezui i mål. Han har spilt fem kamper fra start, og enda ikke holdt nullen. Bruce Abdoulaye (f) er ute med skade (15 kamper fra start), det samme er hans forsvarskollega Adama Tamboura (17 kamper fra start). N'Gbakoto (m) har sju kamper fra start, mens midtbanekollega Mahamane Traore (15 kamper fra start) begge også er uaktuelle.

Vi syns veldig mye peker mot hjemmeseier her og formsterke og hjemmesterke Nantes får vår tillit. Oddsen for hjemmeseier er 1,77. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Zaragoza - Betis
Spansk La Liga og et meget viktig oppgjør i bunnstriden. Etter grusomme 0-3-11 på sine fjorten siste seriekamper fikk hjemmelaget sårt tiltrengt oksygen når laget slo formsterke Espanyol 2-0 borte sist søndag. Zaragoza har likevel ikke mer enn 15 poeng og det er elleve poeng opp til Villarreal på sikker plass når laget har 16 kamper igjen av serien. Vil altså knappe dette forspranget ned til åtte poeng med seier i kveld. Høyst middelmådige 2-3-5 på eget gress.

Betis kommer fra en sterk 2-1 seier hjemme over formsterke Athletic Bilbao, men det må i rettferdighetens navn tilføyes at Bilbao måtte spille den siste halvtimen med ti mann. Kun ett poeng ble tatt på de fire foregående seriekampene for Betis som har hatt en meget merkelig sesong. Tok fire strake seire i innledningen, før det ble ett poeng på de ti neste seriekampene. Svake 3-0-8 på bortebane.

Begge lagene må unnvære en suspendert spiller i kveld. For Zaragoza gjelder dette forsvarsspilleren Maurizio Lanzaro (13 kamper fra start), mens Betis må unnvære sin brasilianske midtbanespiller Iriney Santos (21 kamper fra start). Utover dette er det få fravær i lagene.

Man blir sjelden rik av å spille på bunnlag, men når to av dem møtes er det selvsagt annerledes. Zaragoza må ha fått en kraftig vitamininnsprøytning sist og i kveld er det kun tre poeng som gjelder. Undertegnede har sett Betis ved flere tilfeller denne sesongen og har tilgode å bli veldig imponert. Borte er Sevilla-laget svake og vi satser på at Zaragoza fortsetter oppturen i kveld. Oddsen for hjemmeseier er 2,30 og denne kombineres med seier til Nantes.

Vi får dermed en dobbel til 4,07 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag (spillestopp kl 20.25):
Kamp 105 Nantes - Metz 1,77 2,70 3,75
Kamp 111 Real Zaragoza - Real Betis 2,30 2,80 2,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.