Foto: Reuters/Scanpix

Ingen svensk suksess i Glasgow

Vi tror svenske Malmö får det tøft mot Glasgow Rangers. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Vi går mot noen meget interessante dager på langoddsen. I dag innledes midtukeprogrammet med Champions League-kvalifisering, U19-fotball og flere privatkamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Polske Wisla Krakow skal være på høyde med sin motstander Litex Lovech fra Ungarn. Vi tror polakkene kan klare minst uavgjort, og blir ikke overrasket om de står igjen som vinnere i Lovech. B i objekt 11 til odds 3,35 kan være spennende å bruke noen kroner på tirsdag.

Dagens avslag
Når det spilles best av to kamper, er det alltid lite fristende å sette penger på en underpriset bortefavorittt i den første kampen. BATE Borisov er et bedre lag enn litauske FK Ekranas, men å spille B til 1,40 går ikke an i vår bok. BATE Borisov kan sentre ball i 90 minutter og være godt fornøyd med 0-0 eller 1-1 for alt vi vet. De vinner alltids returkampen.

Dagens spill
Vi ser på kvalifiseringskampene til Champions League. Flere sterke hjemmelag skal i aksjon i kveld, og Twente, Rangers, Genk og Kiev skal og bør vinne sine hjemmekamper. Vi plukker to av disse.

Rangers - Malmö FF
De regjerende skotske seriemesterne Glasgow Rangers sesongåpnet hjemme mot Hearts i helgen. Det ble 1-1 i en kamp som kunne bikket både den ene og den andre veien, men i 2. omgang var Rangers klart best og Naismith satt utlikningen. De var uten sin suspenderte kaptein David Weir (f), han er tilgjengelig i dag, men Kyle Lafferty er fortsatt skadet. Nye spillere på laget er blant annet Juan Manuel Ortiz, hentet fra Almería, han spilte mot Hearts, og Lee Wallace. Nå er også Dorin Goian kjøpt fra Palermo, og kan, hvis alt klaffer, være klar mot Malmö. Ally McCoist er ny manager, og den tidligere landslagsspilleren og Rangers-spilleren er sulten på å lede laget til seier.

Rangers har erfaring fra Champions League. Forrige sesong spilte de i gruppe med Manchester United, Valencia og Bursaspor. Rangers ble nummer 3 i denne gruppen og gikk dermed ikke videre, og de vant kun én kamp, 1-0 hjemme mot Bursaspor. Det ble ellers 1-1 mot Valencia og 0-1 for United på Ibrox.

Dagens tropp: McGregor, Whittaker, Papac, Ortiz, Wylde, Bougherra, Broadfoot, Davis, McCulloch, Edu, Naismith, Jelavic, Fleck, Healy, Alexander, Hemmings, Wallace, Weir.

Malmö vant Allsvenskan forrige sesong, men ser ikke like sterke ut per i dag. 8. plass og 2-4-3 på bortebane, forteller tabellen. Vi så dem spille 2-2 borte mot Helsingborg i Skånederbyet forleden, et resultat de skal være godt fornøyd med. På stillingen 2-2 så det ut til å bare være et tidsspørsmål før Helsingborg skulle score sitt tredje mål, for Malmö hang ikke med. Heldigvis for dem ble motstander redusert til 10 mann, og de fikk med seg poeng. Men Malmö må heve seg flere hakk for å få med seg noe fra Glasgow, det synes åpenbart. De klarte bare 1-1 i Torshavn på Færøyene i i 2. kvalikrunde, men gikk greit videre med 3-1 sammenlagt. Det er lite skader i laget.

Vi kan ikke se hvordan Malmö skal klare å score på Ibrox. Et bortemål vil være gull verdt, for hjemme i Skåne er svenskene sterke, der kan de overraske. Men her møter de ikke bare en meget sterk defensiv, de møter et av topplagene i Europa som har en del å bevise etter bare 1-1 mot Hearts i sesongpremieren. Vi tror ikke Rangers er fornøyd med 1-0, vi tror de går for 2-0 og sågar 3-0, og klarer det. Hjemmeseier med minst to mål spilles til odds 2,00.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

KRC Genk - Partizan Beograd
De belgiske mesterne Genk er midt i oppkjøringen til seriestart i Jupiler League, de åpner hjemme mot Germinal Beerschot førstkommende lørdag. Genk har ikke vært noen fast deltager i CL eller EL de siste årene, men var meget sterke i hjemlig serie sist. Manager Frank Vercauteren fortalte på pressekonferanse at troppen er skadefri og at han har tatt ut sine 19 beste spillere.

Partizan Beograd er også utenfor hjemlig sesong og åpner først i midten av august, hjemme mot Novi Pazar. Forrige sesong ble de seriemestere med 6 poengs margin ned til Røde Stjerne. Vi kjenner ikke til skader i laget, antageligvis er det lite. Partizan har hentet hjem høyre-back Nemanja Rnic fra Anderlecht, og han blir spilleklar til kveldens kamp. Manager Aleksandar Stanojevic sier at laget skal score minst ett mål i Belgia, for da er han overbevist om at de avgjør dette i returkampen. Det passer godt med vårt bilde av Partizan som et sterkt hjemmelag og ditto svakt bortelag i Europa.

Partizan nådde noe overraskende gruppespillet i Champions League forrige sesong. Der ble de for små, og stoppet på 0-0-6 og målscore 2-13 etter dobbeltoppgjør mot Shakhtar Donetsk, Arsenal og Sporting Braga. Denne sesongen har de serbiske mesterne slått SK Skendjia 79 solide 5-0 over to kamper i 2. kvalifiseringsrunde.

Vi kan helt klart se for oss denne kampen ende 2-1. Ikke bare fordi Genk skal være kapable til å slå Partizan, men fordi serberne trolig føler seg så sikre på å vinne returkampen at skulle stillingen være 2-1 et stykke ut i kampen, er det kanskje vel så greit som å jage 2-2 med risiko for å få et til i sekken. Akkurat 2-1-resultatet blir spekulativt, men vi mener uansett dette er en hjemmeseier og at 1,65 er verdt risikoen. Vi får en dobbel til 3,30 og setter 100 kroner på spill. Spillefristen er klokken 20.40.

20. KRC Genk - Partizan Beograd 1,65 2,90 3,35
23. Rangers - Malmö FF (0-1) 2,00 3,40 2,60

Total odds 3,30

Klikk her for å levere dette spillet.Innsats styres etter eget ønske.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus