*Nettavisen* Sportspill.

Ingen tro på Ole Gunnar

Solskjær har hatt mye å gruble over siden overgangen til Premier League. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Solskjær og Cardiff har ikke fått den starten de hadde håpet. Derfor vraker vi han fullstendig på søndagens tippekupong.

02.03.14 15:30

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddsen: Milan er inspirerte
V64 Eskilstuna: I dag må Johan spille annenfiolin
Oddsen: Europas giftigste i kalasform
V4 Boden: Finsk sisu i V4-2

Søndagens langoddsprogram er preget av full runde fra blant annet Serie A og La Liga.

Du kan følge alle kampene i Nettavisens splitter nye live-system. Her blir det kommentarer, diskusjoner og fakta fra alle dagens kamper!

1, Tottenham - Cardiff City
Tottenham slo tilbake og gikk videre fra Europa League-oppgjøret mot Dnipro. Er likevel i en litt turbulent periode, og har kun tre seire på de seks siste PL-rundene. Det blir ikke godt nok for et lag som jakter Champions League-kvalifisering. Erik Lamela og Vlad Chiriches er skadet, mens Danny Rose og Kyle Walker kjemper med klokka for å rekke kampen.

Vi kjenner historien til Cardiff. Solskjær har på ingen måte fått orden på sakene, og tapte 4-0 hjemme mot Hull forrige helg. Har kun tatt fire ligapoeng siden nordmannen ble ansatt. Jordan Mutch er sannsynligvis tilbake i startelleveren, og det er spådd endringer fra forrige oppstilling som møtte Hull.

Selv om patriotismen i oss ønsker å gi Ole Gunnar en mulighet, ser dette ut som en litt for vanskelig oppgave. H.

2, Aston Villa - Norwich City
Tabellnaboene møtes og det blir en vanskelig kamp å spå. Aston Villa står med fire tap, to uavgjort og kun en seier på de siste syv kampene, og tapte 1-0 mot formsvake Newcastle forrige helg. Ingen ferske skader som plager Paul Lambert, men Libor Kozak, James Okore og Charles N’Zogbia rekker ikke kampen.

Norwich kommer fra forrige runde stinne av selvtillit etter de stod for rundens bombe. 1-0 hjemme mot Tottenham var det få som hadde ventet seg, og seieren ble den første på fem kamper. Har relativt lik formkurve som Aston Villa. Må klare seg uten Leroy Fer, Jonas Gutierrez, Elliot Bennett, Ryan Bennett og Michael Turner.

Aston Villa er ligaens nest dårligste hjemmelag, mens Norwich er et av de dårligste bortelagene. Hvis det blir en vinner i denne, ligger det kun et mål i luften. Hjemmebanefordelen kan bli avgjørende.

3, Swansea City - Crystal Palace
Selv om det er et godt stykke mellom dem på tabellen, ligger Crystal Palace kun to poeng bak søndagens vertskap.

Swansea ligger for tiden komfortabelt til på en 12. plass, og har sanket syv poeng på deres siste fem kamper. Forrige seier kom mot Cardiff for tre runder siden, og siden det har de spilt uavgjort mot Stoke og tapt 4-3 borte mot Liverpool i en hesblesende kamp. Kjempet sterkt mot Napoli på torsdag, men måtte til slutt gi tapt for overmakten. De har kun fått to hele hviledager siden det. Michu og Jonjo Shelvey er tvilsomme til kampen, mens Kyle Bartley er skadet.

Crystal Palace tapte forrige kamp mot Manchester United, men sanket jevnt med poeng før det og står med ni poeng på de siste fem. Det eneste som forstyrrer dem er en småskade på Jerome Thomas – han er tvilsom til spill.

Crystal Palace er ligaens tredje dårligste bortelag og vinner nok ikke denne, men en U tillater vi oss å ta med.

4, Rayo Vallecano - Valencia
Rayo Vallecano ligger for tiden godt plantet under streken, og begynner å komme i poengnød for ikke å fordømme seg helt. Står overfor en tøff oppgave mot et Valencia som er i form. Hjemmelaget er ligaens dårligste på eget gress, og på de siste seks kampene står de med bare fire poeng (en seier, en uavgjort). Leonel Galeano er skadet.

Valencia er inne i en god periode, og hadde få problemer med å slå ut Dinamo Kiev fra Europa League på torsdag. Står med tre seire og tre uavgjort på de seks siste kampene. Pablo Piatti og Oriol Romeu er skadet, mens Daniel Parejo er suspendert. Kaptein Ricardo Costa går rett inn etter å ha vært suspendert forrige runde.

Valencia er åpenbar favoritt, men et desperat hjemmelag kan være nok til at U burde krysses.

5, Sevilla - Real Sociedad
Lagenes form de siste seks kampene er helt identiske, med to serie, to tap og to uavgjort. Begge lagene har vunnet sine to siste kamper.

Sevilla gikk videre fra Europa League-oppgjøret mot Maribor på torsdag uten å overbevise, og får ikke mange restitusjonsdagene før helgens oppgjør. Har hatt en dårlig periode på hjemmebane, og står med kun ett poeng på de tre siste ligakampene på eget gress. Mangler kun suspendert Vicente Iborra.

’La Real’ er et vanskelig lag å spå. Slo forrige helg til med en skikkelig skrell da de slo Barcelona 3-1 hjemme, og har hatt en hel ukes pause før søndagens kamp. I storform er Antoine Griezmann, som nå er aktuell for landslaget til Frankrike. Mangler skadede Esteban Granero og Daniel Estrada.

Sevilla har hjemmebanefordelen, men Real Sociedad er ikke et lag man undervurderer. Jeg forstår at denne kampen er mye gardert.

6, Atletico Madrid - Real Madrid
Det er tid for derby i Madrid!

Atletico Madrid har hatt uken til å finne ut hva som gikk galt da de tapte mot Osasuna forrige helg. Har ikke levert på et like høyt nivå de siste rundene, og må unngå tap for ikke å bli hektet av Real Madrid. Burde være full av revansjelyst etter de tapte 5-0 sammenlagt mot Real Madrid i cupen. Kun Tiago og Javier Manquillo på skadelisten.

Real Madrid sto for Champions League-rundens største maktdemonstrasjon, og dro fra Gelsenkirchen med hele 6-1 i kofferten. Det må ha kostet krefter for Ancelottis menn, som må jobbe hardt for å ikke lide sammen skjebne som Atletico og Barcelona. De tapte nemlig begge sine oppgjør et CL-spill. Kun Sami Khedira er skadet, og Cristiano Ronaldo kommer tilbake etter suspensjonen sin.

Atletico Madrid har mye å hevne, men skal få en tøff kamp mot storebror i hvitt. Det er godt mulig begge lag ser seg fornøyd med uavgjort.

7, Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart
Et aldri så lite bunnoppgjør i tysk Bundesliga.

Frankfurt er veldig ustabile for tiden, men sanker poeng jevnt og trutt og er på vei vekk fra den verste nedrykkssumpen. Står med to seire, to uavgjort og to tap på de siste seks kampene. Har ikke tapt på hjemmebane siden syvende desember. Spilte 3-3 i en forrykende kamp mot Porto på torsdag, en kamp som kostet krefter.

Stuttgart er for tiden Bundesligas dårligste lag, og har vunnet kun én gang på de siste ti kampene. Forsvaret lekker som en sil, men de scorer i nesten hver kamp de spiller. Har muligheten om de får et mål og kan legge seg bakpå.

8, Olympique Lyon - Montpellier
To formsterke lag som møtes. Lyon ligger for tiden utenfor Europa-spill til neste år, men har sanket 13 poeng på de siste seks kampene. Har ikke overbevist veldig på hjemmebane denne sesongen, men vunnet de tre siste og virker å ha fått opp dampen. Ingen store fravær, men de håper nok a Yoann Gourcuff rekker kampen.

Montpellier har ikke tapt på sine sist fem bortekamper, men er utenfor både topp og bunnstriden på tabellen. Blir en middelhavsfarer denne sesongen, og har ikke noe spesielt å sikte på. Det virker som en H, men her kan det absolutt skje overraskelser.

9, Paris Saint Germain - Olympique Marseille
Begge lagene har fått en ukes hvile siden forrige runde. PSG er den soleklare favoritten, ledet av Europas toppscorer Zlatan Ibrahimovic. De vant forrige runde 4-2 mot hjemmesterke Toulouse, og når Cavani igjen er frisk skal det bli vanskelig å holde ballen ute av nettet for Marseille.

Marseille kjemper tappert for en plass i Champions League, men er for tiden tre poeng bak den viktige tredjeplassen. Har tre serie, to uavgjort og ett tap på de fire siste, men er et av ligaens beste lag på bortebane. Troppen er helt skadefri.

Det skal mye til om PSG ikke tar denne.

10, Livorno - Napoli
Livorno er virkelig nede i sumpen og de skal få kjempe hardt for å beholde sin plass blant Italias beste. Har kun syv poeng på de siste ti kampene, og er avhengig av alle poengene de kan få. Har tatt noen sterke seier i det siste, men står overfor en formidabel oppgave i dag.

Napoli har avgitt en del poeng mot antatt dårligere motstand, men det har Benitez tatt tak i og vi burde forvente et fokusert Napoli i dag. Raul Albio og Gonzalo Higuain er suspenderte og kommer til å bli sårt savnet, men de har god dekning på begge plassene. Er ligaens tredje beste på bortebane og burde ta alle tre poengene også her.

11, Fiorentina - Lazio
Fiorentina er for tiden inne i en turbulent periode, og spilte uavgjort mot formsterke Parma sist, etter å ha tapt 1-2 hjemme mot Inter. Har et midtbaneproblem, da både Borja Valero og David Pizzaro ble utestengt etter kampen mot Parma. Også Modibo Diakite er suspendert. Mario Gomez fikk noen minutter i Europa League-oppgjøret på torsdag, men starter nok ikke søndagens kamp.

Bortesvake Lazio har ikke imponert i det siste, men vant forrige runde mot jumboen Sassuolo. Men runden før det ble det 1-3-tap mot Catania, og det er ikke godt nok for et lag som ønsker seg til Europa. Har mistet Hernanes til Inter, samtidig som Andre Dias og Helder Postiga er skadet.

La Viola er sterke på hjemmebane og burde ta med seg tre poeng herfra.

12, Milan - Juventus
Et klassisk oppgjør i Serie A. Milan har de siste sesongene ikke gjort seg fortjent til benevnelsen storlag, men har begynt å sanke poeng med jevnere mellomrom etter Seedorf tok over. Spilte en veldig bra kamp mot Atletico til tross for tap, og fulgte opp med en sterk 2-0 seier borte mot Sampdoria forrige helg. Gleden virker å være tilbake på treningsfeltet, og trenden er absolutt positiv for Milan i det siste. Skadelisten er lengre enn et vondt år, men backen de Sciglio er tilbake. Balotelli er ikke tilgjengelig.

Juventus har vunnet kamper uten å imponere i det siste, og mange reiste stemmen når Torino ikke fikk straffe i derbykampen forrige helg. Juve vant kampen 1-0 uten å overbevise, og er avhengige av en Tevez i storform for å vinne på San Siro. De er fortsatt ligaens beste lag, men litt formdupp kombinert med Europa League-spill i midtuken kan være nok til at de skal slite mot et inspirert Milan.

96-rekker:

1, Tottenham — Cardiff, H

2, Aston Villa — Norwich, HU

3, Swansea — Crystal Palace, H

4, Rayo Vallecano — Valencia, UB

5, Sevilla — Real Sociedad, HU

6, Atletico Madrid — Real Madrid, HUB

7, Eintracht Frankfurt — VfB Stuttgart, HU

8, Olympique Lyon — Montpellier, H

9, Paris Saint Germain — Olympique Marseille, H

10, Livorno — Napoli, B

11, Fiorentina — Lazio, H

12, Milan — Juventus, HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1, Tottenham — Cardiff, H

2, Aston Villa — Norwich, HUB

3, Swansea — Crystal Palace, H

4, Rayo Vallecano — Valencia, B

5, Sevilla — Real Sociedad, HU

6, Atletico Madrid — Real Madrid, HUB

7, Eintracht Frankfurt — VfB Stuttgart, HU

8, Olympique Lyon — Montpellier, H

9, Paris Saint Germain — Olympique Marseille, H

10, Livorno — Napoli, UB

11, Fiorentina — Lazio, HU

12, Milan — Juventus, HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag