Foto: AP/Scanpix

Ingen tvil i El Derbi

Også denne gangen er Real sterkest i Madrid. Her er dagens andre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag
Trav: Det blir mister på Bjerke
Oddstips 1: QPR satser alt
Oddstips 2: Real er best i byen
Tippetips: Vi garderer United

Det er en flott midtukemeny på langoddsen denne gangen. Kvelden starter med finsk hockey, 2. Bundesliga og håndball. Deretter følger fotball fra midtukerundene i Ligue 1, Premier League, Serie A, Bundesliga og Primera Division. Belgisk og nederlandsk fotball er også representert, og ishockeyfinale nummer fem mellom Lørenskog og Oilers.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
19. GAIS - Djurgården B 3,10
Det har vært flere overraskende resultater i de første rundene av Allsvenskan, og vi tror det kan komme mer. GAIS har ikke overbevist med 0-0 mot Häcken og tap mot Åtvidabergs, og vi tror ikke de skal være så store favoritter mot Djurgården heller. Djurgården scoret borte mot Elfsborg, men tapte 1-2 der, før de slo Sundsvall. Borte mot GAIS tar de ofte poeng, og vi tror de har gode sjanser på alle tre, med litt tur. 3,10 på Djurgården er verdt en innsats.

Dagens avslag
57. Napoli - Atalanta H 1,38
Napoli er uten seier i sine fire siste og vi kan ikke helt se at de skal være så store favoritter mot et habilt lag som Atalanta. Bortelaget har gjort to mindre gode kamper den siste tiden, men før det hadde de ikke tapt på lenge. For lav favorittodds for oss.

Dagens spill
I dag er det lett å se muligheter, men vi må prøve å begrense oss litt. En del av lagene vi tror på er satt opp med veldig lav odds, så disse er enkle å droppe (Juventus, Genoa og Arsenal først og fremst). Vi har startet kvelden med et spill på et hjemmelag som har lykkes bra hjemme den siste tiden og som har reservert mye krefter til kveldens kamp, nemlig QPR. I dette tipset ser vi på El Derbi i Madrid og godtgående Ajax i Nederland.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

72. Atletico Madrid - Real Madrid
Primera Division. El Derbi madrileño, denne gang på Vicente Calderón. Her står det store mengder ære og prestisje på spill for Madrid-lagene, og spenningen blir ikke mindre av at Real er nødt til å vinne for å ikke invitere Barcelona inn i gullkampen igjen.

Det er mulig Atletico ikke fikk hvilt skikkelig etter kvartfinaleseieren mot Hannover i Europa League torsdag kveld, for i tidlig-kampen på søndag tok det ni minutter før Levante ledet 2-0 og slo dem relativt enkelt. Mirandas røde kort gjorde nedturen komplett for Atletico, og fem andre spillere fikk gule kort. Et lag på etterskudd, betyr det. Falcao, Fran Merida og Pizzi spilte bare siste del av 2. omgang. Atletico er fortsatt med i Europa League og en kandidat til å vinne hele greia, hvis ikke er de bare ett poeng unna en 6. plass i La Liga og kan kvalifisere seg den veien. Sterke 9-4-2 på hjemmebane i serien.

Miranda (f), Salvio (m) og Suárez (m) er suspendert, det passer dårlig. Silvio og Antonio Lopez er stadig ute.

Real Madrid satt ingen av sjansene de skapte mot Valencia, og mistet to verdifulle poeng i 0-0-kampen søndag. Selv brennhete Angel Di Maria, som hadde flere meget kvalifiserte skudd på Guaita i Valencia-buret, ble nektet scoring. Ellers er formen god, APOEL Nicosia ble sendt ettertrykkelig ut av Champions League og de to siste i serien har gitt 5-1 mot Sociedad og Osasuna. Real Madrid har 12-2-1 på bortebane og de må vinne denne, noe de stort sett alltid gjør. De har vunnet 4-1, 2-1, 1-0, 3-1 og 2-0 i de fem siste, og Mourinho skal ha mye av æren for det.

Real Madrid kan stille sitt beste lag.

Derbyer kan ofte leve sine egne liv, men det synes ikke å være tilfelle med dette, hvertfall ikke i nyere tid. Real Madrid har stort sett alltid tatt kommandoen, uansett bane, og styrt inn til seier. Det gjør de ganske sikkert igjen, nå som de ikke fikk uttelling mot Valencia og er avhengige av å ta alle poengene. 1,50 er akkurat nok og vi bruker Real Madrid i en dobbel.

70. Heerenveen - Ajax
Nederlandsk Æresdivisjon. Det er ekstremt jevnt i toppen i Nederland denne sesongen, og bare fire poeng skiller mellom Heerenveen på 6. plass og Ajax på 1. plass. Det er tradisjonelt stor hjemmedominans i Nederland, og Heerenveens 8-4-2 på hjemmebane er bra, men langt fra best. Bas Dost er lagets suverene toppscorer med 25 mål. Etter tap for PSV i både serie og cup, har Heerenveen slått svakere Venlo 4-1 og Groningen 3-1.

Hjemmelaget melder på sin nettside at eneste to fravær er Daryl Janmaat (f), han er fast høyre back og erstattes av Doke Schmidt, og Michal Svec (m). Midtstopper Gouweleeuw er blitt bra etter en kollisjon med medspiller på trening.

Ajax har lagt sin lille formsvikt bak seg, og seks strake seire har tatt dem opp på tabelltoppen igjen. Men så jevnt som det er nå, kan ett tap, til og med en uavgjort, føre til at alt av medaljer og Champions League ryker. Ajax er sterkeste bortelag med 8-3-3 borte. De har slått en del antatt svakere lag den siste tiden, og fire av de fem siste er spilt hjemme, men de slo også gode PSV 2-0 og formen er god. Opptur for danske Christian Eriksen og islendingen Kolbeinn Sigthorsson som scoret hvert sitt i 6-0-seieren mot Heracles Almelo 1. april.

Ajax får tilbake van der Wiel, Ooijer og Boerrigter fra skade, og kan stille en sterk tropp, dog uten storscorer Sulejmani, som er ute for sesongen med en stygg kneskade, og Bulykin:

Vermeer, Verhoeven, van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Enoh, Eriksen, Sigthórsson, Ebecilio, de Jong, Ooijer, Janssen, Blind, Boerrigter, Aissati, van Rhijn, Lukoki.

Det står 5-0-0 fordel Ajax i de fem siste innbyrdes.

Nederlenderne har hatt påskeferie, så disse har ikke spilt på snaue to ukers tid. Ajax blir favoritter på sin gode form og sin gode historie mot Heerenveen, og 1,75 på et lag som har vært totalt dominerende de siste sesongene må være spillbart. Ajax trenger alle poengene og vi ser ingen grunn til at de skal mislykkes her. Vi bruker 1,75 på borteseieren og får en dobbel til 2,63. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.55 her også.

70. Heerenveen - Ajax 3,40 3,20 1,75
72. Atletico Madrid - Real Madrid 5,05 3,50 1,50

Total odds 2,63

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus