*Nettavisen* Sportspill.

Ingen walk-over for Aalesund

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Tre norske lag skal i aksjon i Europa League-kvalik torsdag, men vi dropper de norske lagene. Sjekk dagens oddstips.

21.07.11 10:06

Sportspills meny torsdag:
Travtips Bjerke: Lettløst meny?

Tippetips: Setter vi tolveren igjen?

Torsdagens langoddsprogram er i all hovedsak hentet fra returkampene i andre kvalifiseringsrunde i Europa League og består totalt av 47 spilleobjekter. Svært mange storfavoritter er på farten i kveld og oddsene på favorittene er dessverre stort sett veldig lave.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Ikke uventet ble det målfattig og 0-0 til ordinær tid i nattens semifinale mellom Paraguay og Venezuela og vårt hovedspill på uavgjort i denne kampen satt dermed klokkerent. Vi advarte også for Rosenborg borte mot Breidablikk, men at trønderne skulle være så pinlig svake og ryke 0-2 for svært middelmådige Breidablikk var overraskende.

Dagens avslag:
88. Aalesund - Ferencvaros

Sist torsdag anbefalte vi spill på Ferencvaros i hjemmekampen mot Aalesund. Det holdt, selv om seierssifrene ikke var større enn 2-1. Og Aalesund skal nok si seg svært fornøyd med at de ikke tapte med flere mål. I kveld holder det med 1-0 seier for at Aalesund avanserer til neste kvalrunde. Sist sesong maktet ikke Aalesund bedre enn 1-1 hjemme mot ordinære Motherwell i tilsvarende runde og vi er slett ikke sikre på at Aalesund fikser kveldens oppgave. Derfor synes vi 1,70 på Aalesund-seier ikke har noen som helst verdi, og anbefaler ikke spill på denne kampen

86. Honka - Häcken
De svenske lagene som har vært i aksjon i både Champions League-kvalik og Europa League-kvalik har ikke imponert. Malmø slet mot svake HB Torshavn og klarte ikke bedre enn 1-1 borte tirsdag (vant 2-0 hjemme). Ørebro skuffet stort hjemme mot Fk Sarajevo og Häcken sleit seg til 1-0 seier hjemme mot finske Honka i en helt jevnspilt kamp. Kveldens returmatch i Finland ser vidåpen ut på forhånd og her er det bare å droppe eventuelle innsatser.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

96. FK Sarajevo - Ørebro
Norsk Tipping senket oddsen på hjemmelaget fra 2,10 til 1,70 i morgentimene torsdag og da er det bare å se nei takk til denne kampen. Forholdsvis ubeskrevne bosniere som ikke har lykkes i disse kvalrundene tidligere til så mager odds, det blir uinteressant.

Dagens langskudd
106 Dundee United - Slask Wroclaw
Skotske Dundee United kom fra det med 0-1 tap i Polen i en kamp der polakkene dominerte og burde vunnet med større sifre. Dundee United ser svekket ut kontra fjoråret og vi ser slett ikke bort fra at teknisk bedre polakker også kan vinne returmøtet all den tid skottene må fremover på banen blir det kontringsmuligheter for Slask Wroclaw. Og dersom polakkene scoret ett mål må Dundee United score tre på grunn av bortemålsregelen. 2,65 på ny seier til Slask Wroclaw kan vurderes.

Dagens spill:
84. KRC Genk - Standard Liege 1,90
Belgisk supercup som spilles på Cristal Arena i Genk mellom serieleder Genk og serietoer Standard Liege. Hjemmelaget har foreløpig vært svært rolig på transfermarkeder og kun hentet den brasilianske forsvarsspilleren Nadson fra Sheriff Tiraspol. Hadde solide 11-1-3 på hjemlig gress i fjor og er en av favorittene til ligatittelen også denne sesongen. Genk endte som nummer to i det ordinære seriespillet, ett poeng bak Anderlecht.

Standard Liege endte på femteplass etter den ordinære sesongen i fjor, femten poeng bak nevnte Genk. Men i Belgia spiller de seks øverste lagene et eget sluttspill for å avgjøre de seks øverste plassene og der havnet altså Liege som toer. Supertalentet Axel Witsel (belgisk landslagsspiller) ble for noen dager siden solgt til Benfica og kommer til å bli sårt savnet. Standard Leige har ellers vært aktive på overgangsmarkedet og hentet flere nye spillere.

All den tid denne kampen spilles i Genk, synes vi det er klar fordel hjemmelaget og på en spilledag med svært mange lavt prisede favoritter synes vi Genk er blant de mest interessante spillene. Oddsen for hjemmeseier er 1,90, men kampen kan dessvere ikke spilles som singel og vi må kombinere.

107. St. Patricks - FC Shakter Karagandy1,80
Irske St. Patricks gjorde en bra figur i første møte som endte med 1-2 tap for kasakhtanske Karagandy. Irene var fullt på høyde med sin motstander og det hadde ikke vært noe å si på om det hadde endt uavgjort. Det irske laget har bra erfaring fra europacupen etterhvert og i 2008 gikk irene videre til første ordinære runde i UEFA-cupen. Kom seg til fjerde kvalifiseringsrunde året etter.

Innledet årets kvalik med å eliminere islandske IBV Vestmannaeyjar etter tap 0-1 borte og seier 2-0 hjemme. Er foreløpig nummer fire i den hjemlige irske serien, men ligger kun fire poeng bak ledende Shamrock Rovers med en kamp til gode. Fine 5-5-1 på hjemmebane.

Shakter Karagandy er et svært ubegrenset blad i Europa og debuterte i europeisk sammenheng så sent som i 2006, men har foreløpig ingen meritter. Slo ut slovenske Koper i den første kvalrunden i år etter å ha spilt 1-1 borte for så å avgjøre med 2-1 seier hjemme i Kasakhstan.

Rutinerte og erfarne irer bør ha en bra sjanse på å fikse dette og har også med seg et svært viktig bortemål fra den første kampen. Dermed synes vi 1,80 på seier til St. Patricks er helt ok betaling og kombinere denne med seier til Genk i den belgiske supercupfinalen.

Spilleforslag onsdag (totalodds 3,42 og innsats kr 100):
Kamp 84 KRC Genk - Standard Liege 1,90 2,75 2,80
Kamp 107 St. Patricks - FC Shakter Karagandy 1,80 2,80 3,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.