*Nettavisen* Sportspill.

Ingen walkover for Liverpool

MATCHVINNER: Christian Benteke scoret målet da Liverpool slo Leicester 1-0 i helgen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Liverpool er ikke blant de som får full tillit på midtukekupongen. Sjekk tipsene her!

30.12.15 10:27

Det er spansk og skotsk fotball som dominerer langoddsprogrammet denne nest siste dagen i 2015, samt hockey fra hele kontinentet.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddssingel:
Liverpool-flopp gjør det stort i Spania
Oddsdobbel:
Karim Benzema er i fyr og flamme
Oddslangskudd:
Denne ringreven kan sjokkere Barcelona
Svensk hockey-dobbel:
Norsk suksess i Linköping

TV-oversikt: Slik ser du kampene i romjulen

V4 Bergsåker: Meget spennende omgang
V76 Bjerke: Millionbonus med Hamre i hovedrollen

Bonuspotten, som utbetales til en eventuell alenevinner, er nå oppe i 850 000 kroner.

Klikk her for å sette opp og levere din egen kupong! Innleveringsfrist er klokken 18.10.

Komplette analyser og spillforslag kommer under spillboksen.

1. Sunderland — Liverpool
Det ser svært stygt ut på papiret for Sunderland i disse dager. De har null poeng de siste fire kampene og sifrene har tidvis vært stygge. Men i den samme perioden har de møtt Manchester City, Chelsea og Arsenal borte, samt fått formsterke Watford på besøk, så det er kanskje ikke så overraskende at poengene har uteblitt.

Boxing Day fikk selvtilliten en knekk da de tapte 4-1 borte mot Manchester City og var virkelig flere nummer for små i den kampen. 2-2-4 er hjemmetallene.

Det er en del skadeproblemer for hjemmelaget. Adam Matthews og de faste spillerne i stopper Younes Kaboul og midtbanemannen Sebastian Larsson er alle ute. Stopper John O'Shea er tvilsom.

Liverpool slo på sin side tilbake etter en rekke svake kamper med en viktig seier over daværende ligaleder Leicester, en kamp de virkelig dominerte fra start til mål. Divock Origi pådro seg en skade der, men Christian Benteke er mer enn klar til å fylle de støvlene.

I tillegg til Origi, er Martin Skrtel, James Milner, Jordan Rossiter, Daniel Sturridge, Joe Gomez, Danny Ings og Jon Flanagan alle ute.

Det er fortsatt en del som mangler for Liverpool, som ikke har klart å gjenskape den kraftfulle offensiven Klopp ønsker å få frem. Tiden må brukes for gjestene.

Dette blir nok en annen type kamp, og Sunderland under Sam Allardyce er ventet å ligge lavt og se etter kontringsmulighetene. En vanskelig motstander når de får det til, Liverpool skal slite med å bryte ned et resolutt hjemmelag her. 3-3-3 er bortestatistikken til Liverpool.

Holder naturligvis en knapp på gjestene, men med uavgjort også. UB.

2. Sevilla — Espanyol
Nå er Sevilla virkelig på gang og de siste syv kampene har de fem seire og to poengdelinger. Det har vært rusk i Sevilla-maskineriet opptil flere ganger denne sesongen, nå virker spesielt det defensive å være i orden: Null baklengs de siste fire kampene er solid. 6-0-2 er en bunnsolide hjemmestatistikk.

Også gjestene har selvtillit med seg inn i kampen, etter to strake seire. Sist slo de Las Palmas hjemme med 1-0. 2-0-6 er gjestene bortestatistikk.

Merkelig nok er disse lagene svært nærme hverandre på tabellen. Kvalitetsforskjellen er større enn som så og nå er Sevilla virkelig i gang. H.

3. Rayo Vallecano — Atletico Madrid
Sesongen har ikke gått som planlagt for miniputtene Rayo. De går fra tap til tap og ligger nå under streken. Sist ble det et uhyre ydmykende 10-2-tap for Real Madrid etter de fikk to mann utvist, og de har totalt fem tap de siste seks kampene.

3-1-4 er hjemmetallene, det er først og fremst her de plukker poeng.

Selv om Atletico Madrid virkelig var på gang, stoppet ikke det dem fra å rote borte mot Malaga og tape 1-0. Før det stod de imidlertid med seks strake seire og nå gjelder det å bevise at Malaga-kampen kun var en glipp. 5-1-2 borte er solid. Rayo kan sjokkere. HB.

4. SD Eibar — Sporting Gijón
Etter en svært så oppløftende start på sesongen, har hverdagen hentet inn baskerne fra Eibar. De har nå kun én seier de siste syv kampene i alle turneringer, den kom mot Segunda-laget Ponferradina i cupen. Forrige ligakamp endte med 2-0-tap for Deportivo. 3-3-2 på hjemmebane.

Også Sporting Gijon opplever en massiv formsvikt, de har 1-1-5 de siste syv kampene i alle turneringer. Det er imidlertid hele to uker siden forrige tellende kamp for deres del, så de kommer med friske ben og opplagte hoder. 2-1-5 på bortebane.

Det lukter virkelig U i denne, men Sportings bortestatistikk gjør det uaktuelt å backe dem. HU.

5. Getafe — Deportivo La Coruña
Normalt hjemmesterke Getafe er inne i en litt ustabil periode og har 2-3-2 de siste syv kampene i alle turneringer. De har også møtt Rayo Vallecano i cupen i denne perioden. Sist ble det et sterkt bortepoeng mot Valencia. 4-2-2 på hjemmebane.

Deportivo holder stand på øvre halvdel av tabellen, og de har 4-3-0 de siste syv i alle turneringer. I forrige runde endte de med en 2-0-seier hjemme mot Eibar. 3-4-1 borte er solid. Getafe er normalt bra hjemme, men her skal de få slite. HB.

6. Barcelona — Real Betis
Katalanerne kommer fra klubb-VM med en god følelse, etter to 3-0-seire der og et forholdsvis enkelt trofé. Nå skal de vise frem sitt galleri med verdens beste spillere og Real Betis bruker vi ikke noen kryss på. H.

7. Celta Vigo — Athletic Bilbao
Hjemmelaget kommer til oppgjøret i glitrende form og de har fem seire og én uavgjort - borte mot Betis - de siste seks kampene. To av disse er imidlertid cupkamper mot Almeria. I siste kamp ble det en solid 2-0-seier borte over Granada.

Mye av æren får Liverpool-floppen Iago Aspas, som er likt med Nolito på toppscorerlisten i ligaen med åtte nettkjenninger. Aspas har scoret i de to siste ligakampene til Celta Vigo og har fire mål de siste fem i alle turneringer.

Med seier her, vil Celta Vigo feire nyttår på Champions League-plass, en makeløs prestasjon av miniputten. De er faktisk best på bortebane, men leverer bra også hjemme og har 4-2-2-statistikk i Vigo.

For hjemmelaget mangler forsvarer Fontàs og den nevnte toppscorer Nolito. Nolito spilte heller ikke den nevnte 2-0-seieren over Granada.

Athletic Bilbao hadde en noe tung periode for noen uker tilbake, men slo tilbake med 2-0 over Levante forrige kamp.

Baskerne er tradisjonelt langt bedre på hjemmegress, og har denne sesongen middelmådige 2-2-4 på reisefot.

Gjestene må klare seg uten forsvarer Boveda, midtbanespillerne Iturraspe og Susaeta - sistnevnte meget viktig - og spissen Ibai. Spiller H på langoddsen, tar med UB her. HUB.

8. Las Palmas — Granada
Hjemmelaget ligger nest sist på tabellen og er ikke i glitrende form med 2-2-3 de siste syv kampene. De vant imidlertid forrige hjemmekamp i ligaen med 1-0 over Betis. 3-2-3 på hjemmebane.

Granada er heller ikke et lag å se opp for for tiden, de har 3-1-3 de siste syv kampene. Tapte 0-2 hjemme for Celta Vigo forrige kamp, men vant forrige bortekamp med 1-2 over Levante. 2-3-3 på reisefot. HU.

9. Dundee FC — Celtic
Dundee FC har neppe en god følelse før dette oppgjøret, på Celtic Park tidligere i høst ble det 6-0-tap og forrige innbyrdes oppgjør ble det 5-0-tap. De har 1-3-3 de siste syv kampene. 3-3-3 hjemme.

Celtic og Ronny Deila er heller ikke i sin beste form med svake 2-3-2 de siste syv kampene, og de er uten seier de to siste i ligaen. Det betyr at bare ett poeng skiller ned til Aberdeen på andreplass. 7-2-1 borte. B.

10. Hearts — Dundee United
Fem kamper på rad uten seier har gjort at Hearts har mistet kontakten med tet-duoen. De spilte uavgjort 2-2 sist mot Celtic, og har ikke hatt et lett kampprogram i det siste. 5-3-1 hjemme.

Dundee United går fra nederlag til nederlag og har fattige to poeng de siste syv kampene. 2-2 borte mot Inverness sist er godkjent. 1-2-6 på reisefot. H.

11. Motherwell — St. Johnstone
To seire på rad har gitt Motherwell litt luft i lungene igjen, spesielt var borteseieren over Celtic forrige kamp minneverdig. Totalt de siste syv har de solide 3-2-2. 3-2-4 hjemme.

St. Johnstone er også for langt bak til å kunne utfordre de to i tet. Spilte uavgjort hjemme mot Hearts forrige ligakamp. 5-0-4 borte. UB.

12. Aberdeen — Partick Thistle
Aberdeen hadde en gylden sjanse til å ta over tabelltoppen i skotsk Premier League, men stuslet den bort med 2-2 hjemme mot Inverness. De lå imidlertid under 0-2 i den, så det kunne gått verre. 7-2-1 hjemme.

Partick Thistle kommer til kampen med fire seire på rad, og fem kamper på rad uten tap. Motstanden de har møtt er ikke så verst, heller. De har brukt få uker på å rykke fra nedrykksplass til midten av tabellen og de kommer stappfulle av selvtillit. 3-3-3 borte. HU på 384-rekker, klink H på 192.

384-rekker:

1. Sunderland — Liverpool UB

2. Sevilla — Espanyol H

3. Rayo Vallecano — Atletico Madrid HB

4. SD Eibar — Sporting Gijón HU

5. Getafe — Deportivo La Coruña HB

6. Barcelona — Real Betis H

7. Celta Vigo — Athletic Bilbao HUB

8. Las Palmas — Granada HU

9. Dundee FC — Celtic B

10. Hearts — Dundee United H

11. Motherwell — St. Johnstone UB

12. Aberdeen — Partick Thistle HU

192-rekker:

1. Sunderland — Liverpool UB

2. Sevilla — Espanyol H

3. Rayo Vallecano — Atletico Madrid HB

4. SD Eibar — Sporting Gijón HU

5. Getafe — Deportivo La Coruña HB

6. Barcelona — Real Betis H

7. Celta Vigo — Athletic Bilbao HUB

8. Las Palmas — Granada HU

9. Dundee FC — Celtic B

10. Hearts — Dundee United H

11. Motherwell — St. Johnstone UB

12. Aberdeen — Partick Thistle H

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag