Gå til sidens hovedinnhold

Inter tar en sikker seier på søndagskupongen

Inter leder Serie A ti poeng foran Milan. Vi tror de øker forspranget med en seier over Verona og blir et av våre holdepunkt på søndagskupongen.

Det er to kamper fra Premier League, en kamp fra engelsk Ligacup, fire kamper fra italiensk Serie A, tre kamper fra spansk La Liga og to kamper fra tysk Bundesliga på søndagskupongen denne uken. Bonuspotten er på ca. 250.000, og innleveringsfristen er klokken 14.55.

1. Manchester City - Tottenham
Rosinen i pølsen på tippekupongen denne søndagen er for mange finalen i Ligacupen mellom Manchester City og Tottenham. Den spilles på Wembley, og vil faktisk ha hele 8000 tilskuere til stede. Manchester City kom hit ved å ta en sterk 2-0 seier over byrival Manchester United i semifinalen, etter at Arsenal ble slått med 4-1 i kvartfinalen. Formen til Manchester City har vært litt opp og ned den siste tiden, men de har tross alt spilt både Premier League, Ligacup, FA-cup og Champions League de siste ukene. Senest slo de Aston Villa med 2-1 i serien, og mens de avanserte til semifinalen i Champions League etter å slått ut Dortmund over to kamper med 4-2, så røk de litt overraskende ut i semifinalen av FA-Cupen der Chelsea tok det lengste strået med 1-0. Over tid er formen bra med 8-0-2 siste 10. Foran finalen her er Aguero og De Bruyne ute med skader, mens Stones må stå over etter rødt kort sist.

Tottenham på sin side kom til finalen etter at de fikk en noe lettere vei gjennom turneringen. Etter at de slo ut Chelsea med 2-1 i åttendedelsfinalen langt tilbake i september i 2020 så har de møtt Stoke i kvartfinalen (3-1) og Brentford semifinalen (2-0). De har ikke hatt noe europacup å tenke på etter at Dinamo Zagreb noe overraskende slo de ut i Europa League, men likevel har ikke formen vært mer enn ok den seneste tiden. De slo Southampton 2-1 sist, men totalt viser de fem siste "bare" 2-2-1, og en smått skuffende 6.plass i ligaen. Her er det ganske skadefritt, og kun Davies er bekreftet ute. Kane og Doherty er dog usikre, og særlig førstnevnte er meget viktig for laget.

Finaler lever alltid sine egne liv, men på form og kvalitet bør Manchester City ta denne. H

2. Leeds - Manchester United
Over til to kamper i Premier League, der vi først finner Leeds som tar i mot Manchester United på Elland Road. Leeds har virkelig funnet formen nå, og står med 3-2-0 på de fem siste. Det er imponerende med tanke på at de både har møtt Chelsea hjemme (0-0), Manchester City borte (2-1) og nå senest Liverpool hjemme (1-1) innafor den perioden. Med det så har det hoppet opp til en fin 10.plass, noe som må sies å være mer enn godkjent i sin retur til det beste selskapet. Hjemme har de 3-2-1 på de siste seks foran denne, mens Cooper er eneste fravær etter sitt røde kort mot Manchester City. Forshaw, Raphinha og Rodrigo er dog fortsatt usikre.

Manchester United har koblet grepet om 2.plassen, for med sine 66 poeng har de sju poeng ned til Leicester på bronseplass. Formen er fantastisk, og nå står de med fem strake seire, og 12-7-1 siste tjue om man tar med alle turneringer. De er klare for semifinale mot Roma i Europa League neste uke, og det er ikke sikkert de stiller helt toppet her pga det. Sist slo de Burnley med 3-1 etter to sene scoringer, og borteformer er fin med 4-0-1 siste fem. Men man må likevel huske på at før det hadde de en periode med veldig mye U på bortebane. Jones og Martial er fortsatt ute, mens Bailly er syk.

Manchester United rettmessige favoritter her og taper sjelden, men man skal ha i bakhodet at de skal ut i Europacup til uken og fort kan spare et par spillere i denne. Vi spiller UB, og tror det skal holde.

3. Aston Villa - West Bromwich
Aston Villa ligger godt plassert på 11.plass med 44 poeng. Det er langt unna noe strid, og selv om de solgte seg dyrt sist mot serieleder Manchester City så ble det til slutt et knepent tap med 1-2. Formen er heller ikke særlig lystig lesning med 1-4-2 siste sju, men de har hatt noen tøffe kamper på programmet den siste tiden. Hjemme er det veldig ustabilt med 2-1-4 siste sju, og det hadde nok smakt godt med en trepoenger når bunnlaget West Bromwich kommer på besøk. cash er suspendert etter rødt kort sist, mens Grealish, Samson og Trezeguet er skadet.

West Bromwich ligger nemlig helt nede på nest siste plass, og med 24 poeng er det hele ni poeng opp til trygg grunn med seks kamper igjen å spille. De fikk seg et par skikkelige oppturer her mot Chelsea tredje sist der de vant 5-2 på Stamford Bridge, før de red på den bølgen og slo Southampton 3-0 hjemme kampen etter. Sist torsdag ble de imidlertid jekket godt ned igjen, når Leicester allerede etter 35 min var oppe i 3-0, som også ble sluttresultatet. 3-1-3 siste sju er ikke så ille, men det blir nok for lite, og for sent.. Ivanovic er eneste fravær foran denne.

Aston Villa bør kunne ta seg av denne, men på en ganske oversiktlig kupong tar vi oss likevel råd til HU.

4. Fiorentina - Juventus
Fiorentina er før denne nede på en 13.plass med 33 poeng. Det er fem poeng ned til nedrykk, så helt sikre er de ikke med seks kamper igjen å spille. Det hjalp godt på med tre poeng sist når de slo Verona med 2-1 borte, men før det var det tynt i poengsekken med kun ett poeng på de fire foregående. Hjemmeformen er heller laber med 1-1-3 siste fem, og her skal de få slite med å holde et CL-jagende Juventus unna. Troppen er ganske skadefri da det kun er Kokorin som mangler med skade.

Juventus har funnet ganske fin form, og etter at lagene foran på tabellen har tapt poeng eter poeng ligger de nå plutselig bare ett poeng bak Milan på sølvplass. Det er meget jevnt, og kun tre poeng skiller Milan, Atalanta, Juventus og Napoli. Kun de fire øverste gir CL så her er det mye å spille om. Formen er som sagt bra med 3-1-1 siste fem, men borte sliter de litt mer med kun en seier på de fem siste i serien. Det ble en kontrollert seier 3-1 mot Parma sist, og her er de nesten fulltallig da Chiesa er eneste mann på skadelista.

Juventus trenger poengene, men med en borteform som skremmer litt må vi dekke opp. Det blir UB på 96-rekkeren, mens vi kjører fullt opp og HUB på 432-rekkeren.

5. Inter - Verona
Inter fosser fram mot gull, og med seks kamper igjen har de hele ti poeng ned ti Milan på plassen bak. Det skal derfor mye til for at Lukaku og resten av Inter ikke tar sin første tittel på elleve år. Man kan se tegn til at de har roet seg litt ned de siste kampene, da det har blitt to x 1-1 mot Spezia og Napoli i de to seneste. Likevel er formen helt eksellent med 8-2-0 siste ti, og hjemme er det enda bedre med hele 11-0-1 siste tolv. Her er Kolarov og Vidal eneste skader, og det er meget sannsynlig med mer moro for de blå og svarte.

Verona som kommer på besøk ligger på en 10.plass. De har 41 poeng, og med det er de så å si helt sikret ny kontrakt, og kan komme hit uten særlig forventninger eller press. Det kan være bra, for formen er uhyresvak med 1-0-6 siste sju. Sist tapte de 1-2 hjemme for Fiorentina, og selv om borteformen er noe bedre med 2-1-2 siste fem skal det nok mye til for at de henter med seg noe herifra. Veloso og Vieira er ikke med hit grunnet skader.

Her finner vi nok kupongens sikreste, og denne ender H.

6. Cagliari - Roma
Neste kamp på kupongen blir en av det mer jevne slaget. Cagliari sliter i bunn av tabellen, og med 28 poeng ligger de nå på den utsatte 18.plassen som gir nedrykk. De har dog fått opp håpet litt etter to strake seier, først når Parma ble slått 4-3 hjemme i en kamp Cagliari snudde det helt på slutten. og deretter sist når Udinese ble slått 2-1 på bortebane. Etter disse to seirene er de nå bare tre poeng bak Benevento og Torino på plassene over streken. Hjemme står de med to seier på de siste fire, men totalt er hjemmeformen under all kritikk med 2-2-8 siste tolv. Her må Rog og Tramoni stå over med skader, mens Cragno er syk.

Roma kjemper i den andre enden av tabellen. Ikke om medaljer, men om Europacupspill. De ligger nemlig på en 7.plass med 55p, og det er tre poeng bak Lazio som akkurat nå har den siste plassen som gir spill i Europa neste sesong. Et lite internt Roma-oppgjør om den plassen der, altså. Sist ble det 1-1 borte mot Atalanta, noe som må sies å være mer enn godkjent, men totalt sett er de veldig ustabile med 2-2-2 siste seks. Borte er de like vriene å lese, der de har 3-2-3 siste åtte. De sliter litt mer fravær, og før denne kampen er El Shaarawy, Kumbulla, Pedro, Smalling, Spinazzola og Zaniolo ute med skader, mens Ibanez er suspendert.

Her møter altså to lag med mye å spille for. Formkurvene er ustabile, og vi tar ingen sjanser. HUB.

7. Atalanta - Bologna
Atalanta ligger fortsatt innenfor topp fire som gir Champions League neste sesong. Men det er jevnt, og med sine 65 poeng ligger de likt med Juventus, og kun to poeng foran Napoli på 5. plass. På den andre siden er det også bare ett poeng opp til Milan på 2.plass, så her er det et skikkelig bikkjeslagsmål om CL-plassene. Formen til Atalanta er meget bra med 4-1-0, men sist ble det kun 1-1 borte mot Roma. Hjemme er de i fint driv med fire strake seire, og her bør det også være muligheter for tre nye poeng. Gosens har karantene etter det røde kortet sist, mens Hateboer er skadet.

Bologna finner vi midt i haugen på en 11.plass. Det er ti poeng ned til streken, og sesongen er for det meste ferdigspilt for bortelaget her etter at de har hentet fire poeng på de to siste kampene. Senest ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Torino, men det er borteformen som bekymrer mest, da den viser 2-1-5 siste åtte. De sliter også innbyrdes i denne, da Atalanta har vunnet de seks siste her på Gewiss Stadium. Skadene har også begynt å stable seg opp, og her mangler de Dijks, Dominguez, Hickey, Medel, Santander og Tomiyasu.

Atalanta har alt og spille for, og har vunnet seks strake her. H.

8. Leipzig - Stuttgart
Over til tysk Bundesliga, og vi starter med tabelltoer Leipzig. Leipzig har et godt grep om 2.plassen i serien med fire og fem poeng ned til Wolfsburg og Eintracht Frankfurt på plassene under, men har begynt å tulle litt på slutten her. Nest sist rotet de bort to poeng hjemme mot Hoffenheim når de kun klarte 0-0, mens sist ble det null poeng med hjem når de tapte 1-2 borte mot Köln. Tar man med at de tapte 0-1 hjemme mot Bayern München for fire kamper siden så har de altså kun tatt fire av tolv mulige poeng i april måned. Hjemme er de derimot et ganske sikkert lag når det kommer til stykket, og før de tre siste hadde de 6-0-1 der. Her er Laimer, Poulsen og Szoboszlai skadet, men Sabitzer er usikker før kamp.

Stuttgart kommer hit med dårlig form og en 10.plass. 39 poeng er midt i suppa, og uten særlig muligheter for verken E-cup eller nedrykk. Det er åtte poeng opp til Leverkusen på 6.plass, så helt umulig er det ikke, men det skal altså godt gjøres. Formen må isåfall høynes kraftig for nå viser den tre strake tap og åtte innslupne mål. Sist ble det hjemmetap med 1-3 for sterke Wolfsburg. De trives ikke noe særlig på bortebane heller, da de kommer hit med 1-1-5 siste sju. Her må de unnvære Egloff, Gonzalez, Mangala, Sosa og Wamangituka med skader, mens Kaminski er ute med sykdom.

Tror Leipzig begynner å se at de må prestere på topp igjen, og vinner nok mot et formsvakt bortelag. H.

9. Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld
Borussia Mönchengladbach har en ganske fin sesong egentlig, men ligger likevel på plassen bak E-cup med sin 7.plass. Det er fire poeng opp til Bayer Leverkusen på sjette, og med en fin serieavslutning så kan de finne på å ta de igjen da fire av de fem siste kampene så absolutt er kamper de kan vinne. Nå kommer de fra et skuffende bortetap 2-3 for Hoffenheim, men med 3-1-1 siste fem er formen mer enn ok. Hjemme har de vært veldig opp og ned, men nå står de iallefall med to strake seire over Freiburg og Eintracht Frankfurt.

Arminia Bielefeld ligger farlig nære nedrykk, og akkurat nå er de siste lag som klarer seg med sin 15.plass. Det er fire poeng ned til Hertha Berlin på nedrykksplass, men det er kun et poeng ned til Köln på kvalik. De sliter med å score, og 23 mål på 30 kamper er nest dårligst i Bundesligaen denne sesongen. Formen er faktisk ganske bra med fire kamper på rad og 2-2-0. og senest slo de Schalke med 1-0 på hjemmebane. Her kommer de skadefritt, men Brunner må stå over med gule kort, mens Cordova og Yabo er ute med sykdom.

Mönchengladbach må vinne for å henge med, mens Arminia Bielefeld kommer med bra form men har møtt laber motstand i det siste. Innbyrdes har Mönchengladbach et solid grep på Bielefeld med sju seire på de åtte siste. Vi tror hjemmelaget fikser biffen, og prøver H på 96-rekkeren, men sikrer likevel opp med HU på 432-rekkeren.

10. Villarreal - Barcelona
De to siste kampene på søndagskupongen er hentet fra spansk La Liga. Villarreal fighter fortsatt om Europacup, og ligger akkurat nå utenfor med sine 49 poeng. Det er kun målforskjell som skiller opp til Real Betis som har den siste plassen som gir spill i Europa, og ett foran der igjen ligger Real Sociedad. Det er med andre ord jevnt, og da kan det passe dårlig å møte gulljagende Barcelona. Formen er litt og opp ned i serien, og det kan se ut som at Europa League-kampene har tatt litt fokus. De er nemlig klare for semifinale der mot Arsenal etter at de slo ut Dinamo Zagreb fra Kroatia over to kamper. Tilbake i La Liga så har de altså gått på to litt skuffende tap mot Alaves og Osasuna på de tre siste, og det kan bli skjebnesvangert når poengene skal telles opp om en liten måned. Estupinan og Iborra er eneste skader her.

Barcelona jager fortsatt gull, og med fem poeng opp til Atletico Madrid har de ingen tid å miste. De har i tillegg en kamp til gode, slik at det finnes gode muligheter så lenge de ikke gjør noen feilskjær underveis. Formen er flott med 5-0-1 på de siste seks, og det var kun Real Madrid som klarte å ta skalpen deres når de vant 1-0 i "El Clasico". Sist høvlet de over Getafe hjemme på Nou Camp med 5-2, og ni mål på de to siste viser at samhandlinga begynner å sitte for fullt. Borte er Barcelona gode, og sist uke slo de Athletic Bilbao hele 4-0. Man må også helt tilbake til 2007 for å finne sist gang "den gule ubåten" slo Barcelona på hjemmebane. Braithwaite, Dembele og Neto er plaget med skader og ikke med her.

Begge lag med noe å spille for, men UB holder langt.

11. Sevilla - Granada
Sevilla kommer hit med fin selvtillit etter fire seier og tolv poeng på rappen. Totalt står de nå med 6-1-0, og sist var det Levante som fikk unngjelde når Sevilla vant 1-0 på bortebane. Det gjør sitt til at Sevilla nå ligger på en 4.plass, men innenfor rekkevidde til alle lagene foran på tabellen. Atletico Madrid ligger 6 poeng foran på tabellen, Real Madrid 3p, mens Barcelona er 1p foran pr nå. Da passer det bra å ha en ganske overkommelig hjemmekamp mot Granada her. Hjemme er nemlig Sevilla sterke, og med tre strake seier og null baklengs bør planen være klar. Ingen skader før denne, men Kounde er usikker.

Granada er et enten-eller lag. Meget gode hjemme, men like dårlige borte. Til sammen gir det 42 poeng og en ganske imponerende 8.plass. De er likevel ligaens 16. beste bortelag, og borteformen viser fryktelige 1-0-6 på de siste sju. De kommer senest fra en pen 4-1 seier mot Eibar, men det var som sagt på hjemmebane. Innbyrdes viser også solide 6-0-1 i favør Sevilla, og denne blir nok en tøff nøtt. Her må de unnvære Duarte, Lozano og Milla med skader.

Sevilla har klart mest å spille for, og skal være det bedre laget mot et bortesvakt Granada. H.

12. Athletic Bilbao - Atletico Madrid
Athletic Bilbao har en mellomsesong, og en 10.plass hele elleve poeng fra E-cup er nok langt unna forventningene de har oppe i nord. De har mistet formen helt, og senest ble det 0-0 borte mot Real Betis. Det var deres åttende kamp på rad uten seier, og statistikken viser derfor stygge 0-5-3. Hjemme er det ikke stort bedre med 1-5-2 siste åtte, og baskerne må nok prøve å glemme denne sesongen. Her er Nolaskolain og Zarraga ute med skade, men ellers er troppen intakt.

Atletico Madrid derimot, de kjører på. Etter en svakere periode med corona etc har de kommet seg tilbake, og med 5-3-2 på de siste ti ligger de fortsatt i tabelltopp med sine 73 poeng. To hjemmekamper på rad mot litt tynn motstand (Eibar/Huesca) har gitt 7-0 og fin selvtillit inn foran denne. Det er imidlertid ikke mer enn tre poeng ned til Real Madrid på plassen under, slik at de har ikke råd til å tape mye terreng på slutten nå. Stjernespissen Suarez er på vei tilbake, men står enn så lenge som usikker til denne. Ute er derimot Lemar med skade og Gimenez med karantene grunnet gule kort.

Atletico Madrid blir riktige favoritter i denne, men selv om Athletic Bilbao kommer med dårlig form kan de finne på noe her. UB får holde på 96-rekkeren, men 432-rekkeren får HUB.


Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Tottenham H

2. Leeds - Manchester United UB

3. Aston Villa - West Bromwich HU

4. Fiorentina - Juventus UB

5. Inter - Verona H

6. Cagliari - Roma HUB

7. Atalanta - Bologna H

8. Leipzig - Stuttgart H

9. Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld H

10. Villarreal - Barcelona UB

11. Sevilla - Granada H

12. Athletic Bilbao - Atletico Madrid UB

Sportspills 432-rekker:

1. Manchester City - Tottenham H

2. Leeds - Manchester United UB

3. Aston Villa - West Bromwich HU

4. Fiorentina - Juventus HUB

5. Inter - Verona H

6. Cagliari - Roma HUB

7. Atalanta - Bologna H

8. Leipzig - Stuttgart H

9. Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld HU

10. Villarreal - Barcelona UB

11. Sevilla - Granada H

12. Athletic Bilbao - Atletico Madrid HUB