MÅLSCORER: Graziano Pellé scoret matchvinnermålet mot Malta.
MÅLSCORER: Graziano Pellé scoret matchvinnermålet mot Malta. Foto: Alberto Pizzoli (Afp)

Italia gjør jobben for Norge

Italia kan sikre Norges tredjeplass for alvor om de slår Bulgaria i dag. Her er tipsene til søndagens tippekupong!

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Singel:
Kroatia slår Norge
Dobbel:
Wales gjør det igjen
Langskudd:
Nederland har vært katastrofale

Søndagens langoddsprogram fortsetter der lørdagens slapp, med kamper fra hele Europas kvalifisering og diverse lavere divisjoner.

1. Norge — Kroatia
Norge tok en uhyre viktig seier i Bulgaria torsdag, men la oss stikke fingeren i jorde: Bulgaria var ekstremt svake. Likevel skal Høgmo ha ære for å ha satt opp en god plan som åpenbart nøytraliserte det bulgarerne hadde å komme med.

Nå, tre kamper før slutt, har Norge bare to poeng opp til Kroatia. Det betyr at med seier i dag, vil Norge gå videre. Innbyrdes har nok Kroatia slått Norge uansett, med mindre hjemmelaget overgår 5-1-seieren til Kroatia forrige oppgjør.

En mer defensiv tilnærming vil trolig være å foretrekke også denne gangen. Man mangler fortsatt offensiv kraft i form av Helland, King og Diomande, så det skal bli tøft å score i åpent spill - som mot Bulgaria.

Kroatia ga Norge en liten gavepakke da de bare presterte uavgjort mot Aserbajdsjan, og vet de bør unngå å tape denne kampen. Uansett er de neppe bekymret: Etter dagens kamp skal de møte Bulgaria hjemme og Malta borte.

Gjestene er naturligvis mye bedre på papiret og er stor favoritt i denne. Siden dette i utgangspunktet er en åpen kamp, krysser vi fullt ut - selv om vi spiller B på langoddsen. HUB.

2. Italia — Bulgaria
Italia fortsetter å ikke overbevise, og 1-0 hjemme mot Malta må sies å være uhyre svakt. De var på ingen måte så overlegne som de kan være, og dette er en svak Italia-årgang med en trener som virker å være lei.

Uansett har de et lag solid nok til å slå Bulgaria, som er helt tomme for inspirasjon. Gjestene virket resignerte alt fra første stund mot Norge og viste at de mangler kvalitet i alle ledd. Her vinner hjemmelaget. H.

3. Malta — Aserbajdsjan
Med til sammen seks poeng mellom seg, er dette to lag uten noe å spille for. Malta fikk sitt ene poeng fra bortemøtet med Bulgaria og de har 1-11 i målforskjell. Et svakt lag, med andre ord.

Svake er også Aserbajdsjan. De slo riktig nok dagens motstander tidligere i kvalifiseringen og klarte også uavgjort sist mot Kroatia, men på papiret er de svake. Dog fortjener de favorittstempelet i denne, selv om U-faren er enorm. UB.

4. Latvia — Tsjekkia
Hjemmelaget holdt Tyrkia til uavgjort forrige kamp, men det er en uhyre svak Tyrkia-årgang vi har med å gjøre. Ellers har Latvia vært en enkel motstander for de fleste og det er lenge siden de har hatt noe å spille for.

Tsjekkerne er for alvor med i kampen om EM med 16 poeng fra syv kamper, men gjorde det vanskelig for seg selv mot Kasakhstan sist. De snudde kampen i løpet av de siste 20 minuttene og gjorde jobben til slutt.

Her har tsjekkerne mest kvalitet og mest å spille for, så vi gir dem faktisk full tillit. B.

5. Tyrkia — Nederland
To lag som har underprestert kraftig. Tyrkerne har virkelig ikke sett ut som den stormakten de var, og de har de tre beste lagene igjen på terminlisten. Ni poeng fra syv kamper gjør at de ikke er helt ute av det, men dette ser ikke godt ut.

Forrige kamp spilte de bare uavgjort mot Latvia etter å ha sluppet inn i sluttminuttene. Trist for en ellers så fotballgal nasjon.

Apropos trist: Nederlands innsats hjemme mot Island. Danny Blind klarte aldri å løfte sine oransje ut fra gropen de har befunnet seg i siden VM 2014 og de var merkelig tafatte hjemme mot Island.

Igjen ser det ut som om verdensstjernene deres er litt sure og leie, som nederlenderne ofte pleier å bli. EM-toget er i ferd med å gå, og tap her vil være katastrofalt. HUB.

6. Island — Kasakhstan
Man bør nesten kjøpe seg hatt bare for å kunne ta den av for Lars Lagerbäck og hans prestasjon med dette Island-laget. Mot Nederland scoret det på straffe og tettet igjen, med et uhyre kompakt og solid forsvar. Samtidig var de mye farligere enn nederlenderne når de var i angrep.

Med seier i dag kan islendingene pakke baggen og gjøre seg klar til EM. En grei gulrot å ta med seg inn til kamp.

Kasakhstan holdt på å sjokkere Tsjekkia sist, men ble senket i kampens sluttminutter. Ett poeng fra seks kamper gjør denne kampen lett å vurdere: H.

7. Wales — Israel
Waliserne har virkelig begynt å fremstå som et solid og spennende lag. Det defensive sitter som støpt og de har sluppet inn bare ett mål de siste fem kampene. På topp er Gareth Bale nesten alltid uslagsgivende, og han har scoret seks av lagets ni mål denne kvalifiseringen.

Israel fikk naturligvis en opptur hjemme mot Andorra sist, og har fortsatt grepet om tredjeplassen. De er nok veldig interesserte i å prøve seg på ett poeng her, men Wales vil nok tørre mer hjemme mot en såpass svak motstander. H.

8. Kypros — Belgia
Som forventet ble Kypros håndtert av Wales, men de la inn en god prestasjon i den kampen. De har ikke blitt så voldsomt utspilt i denne kvalifiseringen og er stadig med i kampen om EM-avansement.

De er også vel vitende om at Israel - deres største konkurrent om tredjeplassen - har en vanskelig bortekamp i Wales. Det kan gi en ekstra motivasjon.

Man kan imidlertid ikke legge skjul på at Belgia har et voldsomt mye bedre lag enn Kypros, og de gjør nok jobben her. De kom tilbake og slo Bosnia på hjemmebane sist i det som var en vanskelig kamp, og om alle drar i samme retning, vil de få en lett match her. B.

9. CD Leganes — Real Zaragoza
Hjemmelaget har sluppet inn fire mål fra to kamper og dette kan fort bli nok en målrik kamp. De har møtt god motstand i de to første rundene og gjort en solid innsats mot begge (Almeria og Cordoba).

Zaragoza virker å ha skikkelige planer om opprykk denne sesongen og har fire poeng fra de to første kampene, mot varierende motstand. De har et giftig angrep som har scoret fire på to. De er underdog rent oddsmessig, men kan fort få med seg et resultat. HB.

10. Almeria — Osasuna
To gamle La Liga-kjenninger møtes. Hjemmelaget skal begynne på veien tilbake til La Liga, en ambisjon som fikk en trykk da de tapte 3-2 for Zaragoza forrige runde. Sommerens kamper har vært skuffende for vertene og det virker ikke som de er klare for opprykk på direkten.

Osasuna har seks poeng fra de to første kampene og har enda ikke sluppet inn mål. De har fremstått solide så langt, men de har ikke vært veldig giftige foran mål. Dette lukter en målfattig kamp. HUB.

11. Fluminense — Flamengo
Vi spådde Fluminense-tap i midtuken og de klarte ikke å beseire Corinthians. Likevel hadde de ikke fru Fortuna ved sin side, og fikk annulert en scoring på 1-0 til Corinthians på særdeles kontroversielt vis.

På papiret er Fluminense mye bedre enn formen de siste rundene - tre tap de siste fire - men selvtilliten er ikke på topp. 7-2-2 hjemme er solid.

Flamengo leverte også i midtukerunden mot Avai og sikret et komfortabelt 3-0-resultat. De er i god form, med 4-1-2 de siste syv kampene. 5-0-6 er en bortestatstikk som gjør at vi utelukker U. Her blir det jevnt - HB.

12. Palmeiras SP — Corinthians
Hjemmelaget har begynt å vinne terreng i kampen om medaljene, og har 4-0-3 de siste syv kampene, ett av tapene kom i cupen.

7-2-2 er en solid hjemmestatistikk for vertene og Corinthians har grunn til å grue seg til denne kampen.

Gjestene har 5-4-2 på bortebane og er klart sterkere hjemme. Som nevnt var de heldige med en tvilsom annullering i midtukens kamp mot Fluminense, men de har fortjent å ha syv poeng ledelse i toppen av eliteserien. HB.

432-rekker:

1. Norge — Kroatia HUB

2. Italia — Bulgaria H

3. Malta — Aserbajdsjan UB

4. Latvia — Tsjekkia B

5. Tyrkia — Nederland HUB

6. Island — Kasakhstan H

7. Wales — Israel H

8. Kypros — Belgia B

9. CD Leganes — Real Zaragoza HB

10. Almeria — Osasuna HUB

11. Fluminense — Flamengo HB

12. Palmeiras SP — Corinthians HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Norge — Kroatia HUB

2. Italia — Bulgaria H

3. Malta — Aserbajdsjan B

4. Latvia — Tsjekkia B

5. Tyrkia — Nederland HB

6. Island — Kasakhstan H

7. Wales — Israel H

8. Kypros — Belgia B

9. CD Leganes — Real Zaragoza HB

10. Almeria — Osasuna HU

11. Fluminense — Flamengo HB

12. Palmeiras SP — Corinthians HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus