Lørdagens tippekupong består av de to første åttedelsfinalene i EM, en kamp fra OBOS-ligaen, sju kamper fra PostNord-ligaen og avsluttes med to kamper fra Toppserien for kvinner. Bonuspotten er på ca 2,6 mill kr. Innleveringsfristen er lørdag kl 14.55.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her.

1. Wales - Danmark
Den første åttedelsfinalen i EM har avspark kl 18.00 og spilles på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Wales på andreplass i gruppe A med fire poeng. Innledet med et litt ufortjent poeng mot Sveits (1-1), men var klart forbedret i den andre gruppespillkampen mot Tyrkia som endte med 2-0 seier. Dog sjanseløse mot Italia i den siste gruppespillkampen, til tross for at Roberto Mancini hadde gjort åtte endringer på sitt lag. Italia vant den kampen 1-0. Wales tok seg faktisk helt til semifinalen i forrige EM, da endte det med 0-2 mot Portugal.

Danmark med en skrekkelig innledning på EM med 0-1 tap mot Finland. Christian Eriksen gikk ned for telling i slutten av første omgang da, men Danmark hadde vært svake også før den incidenten. Strålende 1. omgang mot Belgia og fortjent 1-0 ledelse, men Belgia snudde kampen og vant 2-1. Var derfor pisket til å vinne avslutningskampen mot Russland og imponerte med 4-1 seier. Var ikke med i forrige EM, men tok seg til åttedelsfinale mot Kroatia i Russland-VM 2018, der ble det exit etter straffesparkkonkurranse.

Vi har god feeling for at Danmark tar seg til kvartfinale, men samtidig lukter det ekstraomganger i Amsterdam. UB.

2. Italia - Østerrike
Åttedelsfinale som spilles på Wembley.

Italia var blant de nasjonene som imponerte mest i gruppespillet. Feide over Tyrkia i åpningskampen og vant 3-0. Fulgte opp med en like imponerende kamp mot Sveits i den andre kampen som også endte med 3-0 seier. Roberto Mancini gjorde åtte endringer til den siste gruppespillkampen mot Wales, men Italia var klart best også i den kampen og vant 1-0.

Østerrike med med 3-1 seier over Nord-Makedonia og 1-0 seier over Ukraina i gruppespillet, men nest best i det meste mot Nederland der det ble 0-2 tap. Endte sist i gruppespillet i EM 2016 med kun ett poeng i gruppe med Ungarn, Island og Portugal.

Italia har imponert stort i lang tid og skal ha svært gode vinnersjanser i denne åttedelsfinalen. H.

3. Raufoss - HamKam
Den åttende serierunden i OBOS-ligaen innledes med en kamp lørdag. Raufoss er fortsatt uten seier på bortebane (0-2-2), etter tirsdagens 2-4 tap mot Ranheim. Hjemme på Toten er det blitt 4-2 seier mot Aalesund og 3-0 seier mot Jerv, men også et overraskende 2-4 tap mot Grorud. Ligger på en skuffende 12. plass med kun sju poeng.

HamKam troner øverst på tabellen etter knallsterke 5-2-0 på sine sju første seriekamper. Råsterk 1-0 seier borte mot Fredrikstad nest sist og tirsdag snudde laget 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Sogndal.

HamKam vant 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong og de vant 2-1 i 2019-sesongen. Vi gir godtgående HamKam utgangstipset, og nøyer oss med B på 96-rekkeren. På 432-rekkeren dekker vi fullt ut med HUB.

4. Fløya - Eidsvold Turn
De sju neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra PostNord-ligaen der første serierunde ble spilt forrige helg og samtlige av disse ser du på direktesport.no

Fløya kan ta takke coronapandemien for at det ikke rykket ned fra PostNord forrige sesong. 13 spilte kamper ga tolv tap og en poengdeling og en suveren jumboplass. Men i og med at ingen lag rykket ned, fikk de en ny sjanse på dette nivået. Innledet denne sesongen med 1-4 tap borte mot Kongsvinger sist søndag.

Eidsvold Turn endte på en litt skuffende 9. plass i fjorårets amputerte sesong. Tok 16 poeng på 13 kamper og hadde ikke bedre enn 2-1-4 på bortebane. Innledet med solide 4-1 hjemme mot Florø denne sesongen.

Eidsvold Turn må finne seg i et klart favorittstempel her. B.

5. Bærum - Kongsvinger
Kun en seier på 13 seriekamper for Bærum i PostNord-avdeling 2 i fjorårssesongen og hele åtte poengdelinger. Innledet denne sesongen med 3-2 seier borte mot Vålerenga 2 mandag kveld. Bærum har endt på nedre halvdel de fire foregående sesongene og er ikke ventet i toppen denne sesongen heller.

Etter fem strake sesonger i OBOS-ligaen endte Konsgvinger nest sist i fjorårssesongen og rykket ned. Er blant favorittene til å ta steget direkte tilbake igjen og blir nok spesielt vanskelig å hanskes med hjemme på Gjemselund. Innledet med 4-1 seier hjemme mot Fløya sist søndag.

Kongsvinger har ikke vært det store bortelaget de siste sesongene i OBOS-ligaen, men bør kunne unngå tap her. UB.

6. Asker - Hødd
Asker er tippet som en av de heteste opprykkskandidatene. I fjor ble det tap for Stjørdals-Blink i opprykksfinalen etter 2. plass i avdeling 2. God kontinuitet i troppen der man har med de fleste fra forrige sesong samt noen nye. Innledet sesongen med solid 2-0 seier borte mot Brattvåg forrige søndag.

Hødd endte på 3. plass i avdelingg 1 forrige sesong, men var et hav av poeng bak den suverene vinneren Fredrikstad. Men hadde ikke bedre enn 3-1-4 på bortebane da. Innledet denne sesongen som stor favoritt hjemme mot Senja og vant komfortabelt 3-0.

Asker skal ha gode vinnersjanser mot et normalt bortesvakt Hødd. H.

7. Arendal - Øygarden
Arendal endte på 5. plass forrige sesong og var med i kampen om playoff i det lengste. Er blant opprykksfavorittene denne sesongen og innledet sesongen med en knallsterk 2-1 seier borte mot Skeid. Solide 5-3-1 på hjemmebane forrige sesong.

Øygarden endte sist i OBOS-ligaen forrige sesong. 1-1 hjemme mot Rosenborg 2 i mandagens seriepremiere. Fabian Rimestad utlignet da for Øygarden ett minutt på overtid. Øygarden med svake 2-3-10 på bortebane i OBOS-ligaen forrige sesong.

Arendal blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

8. Fram Larvik - Vard Haugesund
Fram Larvik kan takke coronapandemien for at det ikke rykket ned fra PostNord forrige sesong. 13 spilte kamper ga kun seks poeng og en suveren jumboplass. Men i og med at ingen lag rykket ned, fikk de en ny sjanse på dette nivået. Innledet denne sesongen med 2-2 hjemme mot Odd 2 mandag kveld.

Vard Haugesund endte på 4. plass forrige sesong og var med i kampen om playoff i det lengste. Var gode også på bortebane med sju seire og kun to tap på ni spilte bortekamper. Innledet denne sesongen med 1-0 seier hjemme mot Kjelsås sist lørdag.

Vi tror klart minst på hjemmeseier. UB.

9. Nardo - Fløy
Nardo vant ingen av sine seks hjemmekamper (0-4-2), og hadde heller ikke bedre enn 2-2-3 på sju spilte bortekamper. Likevel endte de opp med å ha fire lag bak seg i avdeling 2. Innledet denne sesongen med 0-3 tap borte for Egersund. Det blir nok en sesong på nedre halvdel for bydelslaget i Trondheim også denne sesongen.

Fløy endte på 6. plass forrige sesong med totalt 21 poeng, men hadde ni poeng opp til Arendal på femteplassen. Moderate 2-2-4 på bortebane da. Innledet denne sesongen med 0-0 hjemme mot Sotra.

Vrien kamp dette. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Notodden - Egersund
Notodden gjorde jobben hjemme forrige sesong (4-1-1), men med meget svake 1-0-6 på bortebane endte det med en skuffende 9. plass. Innledet denne sesongen med en knallsterk 4-2 seier borte mot Levanger.

Egersund på 3. plass forrige sesong og var med i playoffkampen i det lengste, men endte tilslutt tre poeng bak Asker på 2. plassen. Helt greie 4-2-3 på bortebane i fjorårssesongen. Egersund er ventet å være med i toppen også denne sesongen og innledet med 3-0 seier hjemme mot Nardo.

Ingen enkel bortekamp for Egersund dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. LSK Kvinner - Rosenborg
De to siste kampene på lørdagens tippekupong er begge hentet fra Toppserien for kvinner. Her er det spilt fire serierunder og fire lag har allerede skilt seg klart ut. Sandviken, LSK kvinner, Vålerenga og Rosenborg står alle med full pott og 12 poeng.

Denne toppkampen kan du se på Direktesport.no

Lørdag må enten LSK kvinner, Rosenborg eller begge avgi sine første poeng for sesongen. LSK har scoret 16 mål på sine fire første, men også sluppet inn sju mål. Rosenborg har nøyd seg med åtte scoringer, men har fortsatt tilgode å slippe inn mål.

LSK kvinner måtte se seg slått 0-1 av Rosenborg i tilsvarende kamp forrige sesong. Det lukter veldig poengdeling i sesongens første toppkamp i Toppserien. U.

12. Lyn - Stabæk
Lyn har møtt tre av de fire topplagene i tre av sine fire første seriekamper denne sesongen og som ventet tapt alle tre. Men slo Klepp 2-0 i sin eneste hjemmekamp til nå og leverte klart anstendige 4-2-3 på hjemmebane forrige sesong.

Nyopprykkede Stabæk med sesongens første seier sist lørdag med 2-1 seier borte mot Kolbotn. Nest sist ble det kun 1-2 tap hjemme mot Sandviken, og i første serierunde kun 0-2 tap borte mot Rosenborg. I andre serierunde ble det 0-1 tap borte mot Klepp.

Lyn skal uansett stå som favoritt i kamp nummer tolv. HU.

96-rekker:
1. Wales - Danmark UB

2. Italia - Østerrike H

3. Raufoss - HamKam B

4. Fløya - Eidsvold Turn B

5. Bærum - Kongsvinger UB

6. Asker - Hødd H

7. Arendal - Øygarden H

8. Fram Larvik - Vard Haugesund UB

9. Nardo - Fløy HB

10. Notodden - Egersund HUB

11. LSK Kvinner - Rosenborg U

12. Lyn - Stabæk HU

432-rekker:
1. Wales - Danmark UB

2. Italia - Østerrike H

3. Raufoss - HamKam HUB

4. Fløya - Eidsvold Turn B

5. Bærum - Kongsvinger UB

6. Asker - Hødd H

7. Arendal - Øygarden H

8. Fram Larvik - Vard Haugesund UB

9. Nardo - Fløy HUB

10. Notodden - Egersund HUB

11. LSK Kvinner - Rosenborg U

12. Lyn - Stabæk HU